In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ciasteczko82 wrote:Też tak uważam .. No nic - musze wycierpieć swoje
Dobrze ze jestem jednak w domu.
W ogóle to wyglada jak grypa (!!!).
Dziękuje Ci.
A na usg było widać te wszystkie pecherzyki (przy niskim estradiolu)? -
nick nieaktualnyMarzenka85 wrote:Nie było wszystkich widać, chyba z 9 podczas usg lekarz naliczyl o ile dobrze pamiętam więc się nie stresuj. Tak jak Bella pisała, nie wiadomo czy nie ma u Ciebie więcej niż to co widać na usg. Trzymam kciuki za Twój jutrzejszy podgląd
widział tylko 1.. a estradiol też słaby więc raczej nie łudzę się że jest ich więcej niż 1.
Cały czas nie mogę zrozumieć jak przy takich dawkach rożnych leków nie ma wzrostu. To aż niemożliwe! Nikt tak nie ma tylko ja?
-
nick nieaktualnyNuśka82 wrote:U mnie było widać 6 A pobrali 14, z czego 12 prawidłowych.
U mnie 1 widać i guzik bo do punkcji nie dojdzie.
Jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem.
Żadna tak nie miała .. dziewczyny miały chociaż kilka - ale żeby 1 to nie widzę nigdzie takich wpisów -
olcia.de wrote:Dziękuję, że pytasz :-* u mnie póki co cisza i spokój. Jestem po scratchingu, czekam na @ i ruszam z przygotowaniem do crio
cały czas Was podczytuje i mocno kibicuję
Możesz mi coś więcej opowiedzieć o tym scratchingu bo mi lekarz tech chce to zaproponować
Jak to czasowo wyglada? Teraz odstawiłam leki i pewnie w ciągu 3 dni dostanę @ i co potem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:02
-
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Możesz mi coś więcej opowiedzieć o tym scratchingu bo mi lekarz tech chce to zaproponować
Jak to czasowo wyglada? Teraz odstawiłam leki i pewnie w ciągu 3 dni dostanę @ i co potem ?
Ten niewielki uraz endometrium wywołuje reakcję zapalną w obrębie macicy i powoduje zwiększenie receptywności endometrium w następującym cyklu."
Scratching wykonuje się w drugiej fazie cyklu, tak okolo 20-25 dc. W związku z powyższym jeśli jesteś zdecydowana na ten zabieg to w pierwszym dniu @ dzwon do kliniki i umawiaj się do swojego dr na scratching miedzy 20 a 25 dc -
olcia.de wrote:"zabieg medyczny polegający na wykonaniu niewielkiego urazu w obrębie śluzówki macicy (endometrium), przy pomocy specjalnego cienkiego cewnika, mający na celu zwiększenie szans na powodzenie implantacji.
Ten niewielki uraz endometrium wywołuje reakcję zapalną w obrębie macicy i powoduje zwiększenie receptywności endometrium w następującym cyklu."
Scratching wykonuje się w drugiej fazie cyklu, tak okolo 20-25 dc. W związku z powyższym jeśli jesteś zdecydowana na ten zabieg to w pierwszym dniu @ dzwon do kliniki i umawiaj się do swojego dr na scratching miedzy 20 a 25 dc
Dadzą Ci przed zabiegiem ketonal i nospe, jak będziesz chciała to głupiego Jasia. Ogólnie będzie to trwało chwilę, doznania bólowe to już indywidualna sprawa... -
Dziś miałam kolejną wizytę, lekarz zadowolony, wyniki wręcz książkowe
Dziecko się ładnie rozwija, już wygląda jak mały człowieczek
, bo ostatnio przypominało łódź podwodną
10 lipca mam prenatalne.
ciasteczko82, morganaa, olcia.de, KasiaLe, aga_ni, Bruised, Waleczna, asias, Gaja88, inka1985, Paulcia28, Luna131, tolerancyjna, Bella93, Bajka_88, Niezapominajka5, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Dziś miałam kolejną wizytę, lekarz zadowolony, wyniki wręcz książkowe
10 lipca mam prenatalne.
Niech rośnie zdrowy a Tobie też dużo zdrówka !!inka2707 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Dziś miałam kolejną wizytę, lekarz zadowolony, wyniki wręcz książkowe
10 lipca mam prenatalne.
Gratulacje
Który to tydzień ciąży?
inka2707 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOnia wrote:Dadzą Ci przed zabiegiem ketonal i nospe, jak będziesz chciała to głupiego Jasia. Ogólnie będzie to trwało chwilę, doznania bólowe to już indywidualna sprawa...
Olciaaa, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Wspaniała wiadomość
Gratulacje
Który to tydzień ciąży?
9 tydzień i 5 dzień
Ciasteczko, ja tu śledzę Twoją walkę, trzymam gorąco kciuki, żeby Ci jeszcze jajeczka podrosły. Nie trać nadzieiOlciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDZIEWCZYNKI!!!!! BURZA MÓZGÓW!!! HELP ME!!!!
Mam milion pytań co dalej...
1. Mam jednego, ostatniego mrożaka 3-dniowego (zaraz po pobraniu szybko go zamrozili, bo był taki fajny....) i jakby to nie zabrzmiało, ale mam pomysł, by go hodować do 5 doby, jak ma paść to niech w labie, a nie znowu beta drgnie jak u innego 3 dniowego i ja znowu nadzieja, dół... Wiecie chcę sobie oszczędzić cierpienia. No bo drugi transfer to poszybował,a potem taka wredną niespodziankę mi los dał.... CZY TO DOBRY POMYSL????
2. co ja mogę zbadać jeszcze? do głowy mi przychodzi immunologia i ta kurczliwość macicy, lub u mnie progesteron- nie wiem czy ja mam ok poziom na utrzymanie...ba miałyście większe dawki niż ja(te co się udało). może ja nie reaguję na dupka i lutkę???? Jakiś inny powinnam?
3. może Wy macie pomysły co dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:55
-
inka2707 wrote:Dziś miałam kolejną wizytę, lekarz zadowolony, wyniki wręcz książkowe
10 lipca mam prenatalne.
super, ja mam prenatalne 5 lipca
Waleczna, inka1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Onia wrote:Dadzą Ci przed zabiegiem ketonal i nospe, jak będziesz chciała to głupiego Jasia. Ogólnie będzie to trwało chwilę, doznania bólowe to już indywidualna sprawa...♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
ninkali wrote:DZIEWCZYNKI!!!!! BURZA MÓZGÓW!!! HELP ME!!!!
Mam milion pytań co dalej...
1. Mam jednego, ostatniego mrożaka 3-dniowego (zaraz po pobraniu szybko go zamrozili, bo był taki fajny....) i jakby to nie zabrzmiało, ale mam pomysł, by go hodować do 5 doby, jak ma paść to niech w labie, a nie znowu beta drgnie jak u innego 3 dniowego i ja znowu nadzieja, dół... Wiecie chcę sobie oszczędzić cierpienia. No bo drugi transfer to poszybował,a potem taka wredną niespodziankę mi los dał.... CZY TO DOBRY POMYSL????
2. co ja mogę zbadać jeszcze? do głowy mi przychodzi immunologia i ta kurczliwość macicy, lub u mnie progesteron- nie wiem czy ja mam ok poziom na utrzymanie...ba miałyście większe dawki niż ja(te co się udało). może ja nie reaguję na dupka i lutkę???? Jakiś inny powinnam?
3. może Wy macie pomysły co dalej...
Nikali, pomijając dodatkowe badania, to ja bym jeszcze przed ewentualnym transferem pogadała z lekarzem o tym progesteronie, u mnie w klinice większość dziewczyn oprócz dupka i luteiny bierze jeszcze zastrzyki Prolutex. Są dość drogie - za 7 płacisz ok 140 zł, a ja brałam codziennie przez 5 tygodni, ale warto spróbować.ninkali lubi tę wiadomość
-
Rose7 wrote:Poprzednie transfery miałam po stymulacji gonalem f i wyprodukowałam wtedy ponad 30 pęcherzyków, dojrzałych 16, 7 zarodków. A teraz stymulacja menopurem i efekt - 10 pęcherzyków, 10 dojrzałych i 6 zarodków. Jedyna różnica23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!