X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Też tak uważam .. No nic - musze wycierpieć swoje :(
    Dobrze ze jestem jednak w domu.
    W ogóle to wyglada jak grypa (!!!).
    Dziękuje Ci.

A na usg było widać te wszystkie pecherzyki (przy niskim estradiolu)?
    Nie było wszystkich widać, chyba z 9 podczas usg lekarz naliczyl o ile dobrze pamiętam więc się nie stresuj. Tak jak Bella pisała, nie wiadomo czy nie ma u Ciebie więcej niż to co widać na usg. Trzymam kciuki za Twój jutrzejszy podgląd :)

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Nie było wszystkich widać, chyba z 9 podczas usg lekarz naliczyl o ile dobrze pamiętam więc się nie stresuj. Tak jak Bella pisała, nie wiadomo czy nie ma u Ciebie więcej niż to co widać na usg. Trzymam kciuki za Twój jutrzejszy podgląd :)
    :( widział tylko 1.. a estradiol też słaby więc raczej nie łudzę się że jest ich więcej niż 1.
    Cały czas nie mogę zrozumieć jak przy takich dawkach rożnych leków nie ma wzrostu. To aż niemożliwe! Nikt tak nie ma tylko ja :(?

• Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było widać 6 A pobrali 14, z czego 12 prawidłowych.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

eikts65g5p5zd2xk.png
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna trzymam kciuki za transfer.

Waleczna lubi tę wiadomość

eikts65g5p5zd2xk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    U mnie było widać 6 A pobrali 14, z czego 12 prawidłowych.
    To ładnie !

U mnie 1 widać i guzik bo do punkcji nie dojdzie.
    Jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem.
    Żadna tak nie miała .. dziewczyny miały chociaż kilka - ale żeby 1 to nie widzę nigdzie takich wpisów :(

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Dziękuję, że pytasz :-* u mnie póki co cisza i spokój. Jestem po scratchingu, czekam na @ i ruszam z przygotowaniem do crio :-) cały czas Was podczytuje i mocno kibicuję <3

Możesz mi coś więcej opowiedzieć o tym scratchingu bo mi lekarz tech chce to zaproponować
    Jak to czasowo wyglada? Teraz odstawiłam leki i pewnie w ciągu 3 dni dostanę @ i co potem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:02

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Możesz mi coś więcej opowiedzieć o tym scratchingu bo mi lekarz tech chce to zaproponować
    Jak to czasowo wyglada? Teraz odstawiłam leki i pewnie w ciągu 3 dni dostanę @ i co potem ?
    "zabieg medyczny polegający na wykonaniu niewielkiego urazu w obrębie śluzówki macicy (endometrium), przy pomocy specjalnego cienkiego cewnika, mający na celu zwiększenie szans na powodzenie implantacji.

Ten niewielki uraz endometrium wywołuje reakcję zapalną w obrębie macicy i powoduje zwiększenie receptywności endometrium w następującym cyklu."

Scratching wykonuje się w drugiej fazie cyklu, tak okolo 20-25 dc. W związku z powyższym jeśli jesteś zdecydowana na ten zabieg to w pierwszym dniu @ dzwon do kliniki i umawiaj się do swojego dr na scratching miedzy 20 a 25 dc :-)

• Onia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    "zabieg medyczny polegający na wykonaniu niewielkiego urazu w obrębie śluzówki macicy (endometrium), przy pomocy specjalnego cienkiego cewnika, mający na celu zwiększenie szans na powodzenie implantacji.

Ten niewielki uraz endometrium wywołuje reakcję zapalną w obrębie macicy i powoduje zwiększenie receptywności endometrium w następującym cyklu."

Scratching wykonuje się w drugiej fazie cyklu, tak okolo 20-25 dc. W związku z powyższym jeśli jesteś zdecydowana na ten zabieg to w pierwszym dniu @ dzwon do kliniki i umawiaj się do swojego dr na scratching miedzy 20 a 25 dc :-)

Dadzą Ci przed zabiegiem ketonal i nospe, jak będziesz chciała to głupiego Jasia. Ogólnie będzie to trwało chwilę, doznania bólowe to już indywidualna sprawa...

c5c9c0e3f3.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam kolejną wizytę, lekarz zadowolony, wyniki wręcz książkowe :) Dziecko się ładnie rozwija, już wygląda jak mały człowieczek <3 , bo ostatnio przypominało łódź podwodną ;) 10 lipca mam prenatalne.

ciasteczko82, morganaa, olcia.de, KasiaLe, aga_ni, Bruised, Waleczna, asias, Gaja88, inka1985, Paulcia28, Luna131, tolerancyjna, Bella93, Bajka_88, Niezapominajka5, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Dziś miałam kolejną wizytę, lekarz zadowolony, wyniki wręcz książkowe :) Dziecko się ładnie rozwija, już wygląda jak mały człowieczek <3 , bo ostatnio przypominało łódź podwodną ;) 10 lipca mam prenatalne.
    Super !!! Cudowna wiadomość !
    Niech rośnie zdrowy a Tobie też dużo zdrówka !!

inka2707 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Wspaniała wiadomość :-) Gratulacje <3 Który to tydzień ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Dadzą Ci przed zabiegiem ketonal i nospe, jak będziesz chciała to głupiego Jasia. Ogólnie będzie to trwało chwilę, doznania bólowe to już indywidualna sprawa...
    Znieczulenie chyba nie jest sprawą oczywistą... ja i inne dziewczyny z mojej kliniki nie dostawały nic przeciwbólowego...

Olciaaa, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Wspaniała wiadomość :-) Gratulacje <3 Który to tydzień ciąży?

9 tydzień i 5 dzień :)
    Ciasteczko, ja tu śledzę Twoją walkę, trzymam gorąco kciuki, żeby Ci jeszcze jajeczka podrosły. Nie trać nadziei <3

Olciaaa lubi tę wiadomość

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI!!!!! BURZA MÓZGÓW!!! HELP ME!!!!
    Mam milion pytań co dalej...
    1. Mam jednego, ostatniego mrożaka 3-dniowego (zaraz po pobraniu szybko go zamrozili, bo był taki fajny....) i jakby to nie zabrzmiało, ale mam pomysł, by go hodować do 5 doby, jak ma paść to niech w labie, a nie znowu beta drgnie jak u innego 3 dniowego i ja znowu nadzieja, dół... Wiecie chcę sobie oszczędzić cierpienia. No bo drugi transfer to poszybował,a potem taka wredną niespodziankę mi los dał.... CZY TO DOBRY POMYSL????
    2. co ja mogę zbadać jeszcze? do głowy mi przychodzi immunologia i ta kurczliwość macicy, lub u mnie progesteron- nie wiem czy ja mam ok poziom na utrzymanie...ba miałyście większe dawki niż ja(te co się udało). może ja nie reaguję na dupka i lutkę???? Jakiś inny powinnam?
    3. może Wy macie pomysły co dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:55

• morganaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:

super, ja mam prenatalne 5 lipca :)

Waleczna, inka1985 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    super, ja mam prenatalne 5 lipca :)

W moje imieniny ;) To jest dobry dzień :)

inka1985 lubi tę wiadomość

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, wspaniałe wieści <3 rośnijcie zdrowo :-)

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Ja nie mialam zadnych srodkow przeciwbólowych ani nospy. Zabieg wykonywany mialam w gabinecie na fotelu ginekologicznym. Trwał chwilke i nie byl dla mnie bolesny, samo ukłucie cewnikiem bylo nieprzyjemne ale to tylko sekundy.

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    DZIEWCZYNKI!!!!! BURZA MÓZGÓW!!! HELP ME!!!!
    Mam milion pytań co dalej...
    1. Mam jednego, ostatniego mrożaka 3-dniowego (zaraz po pobraniu szybko go zamrozili, bo był taki fajny....) i jakby to nie zabrzmiało, ale mam pomysł, by go hodować do 5 doby, jak ma paść to niech w labie, a nie znowu beta drgnie jak u innego 3 dniowego i ja znowu nadzieja, dół... Wiecie chcę sobie oszczędzić cierpienia. No bo drugi transfer to poszybował,a potem taka wredną niespodziankę mi los dał.... CZY TO DOBRY POMYSL????
    2. co ja mogę zbadać jeszcze? do głowy mi przychodzi immunologia i ta kurczliwość macicy, lub u mnie progesteron- nie wiem czy ja mam ok poziom na utrzymanie...ba miałyście większe dawki niż ja(te co się udało). może ja nie reaguję na dupka i lutkę???? Jakiś inny powinnam?
    3. może Wy macie pomysły co dalej...

Nikali, pomijając dodatkowe badania, to ja bym jeszcze przed ewentualnym transferem pogadała z lekarzem o tym progesteronie, u mnie w klinice większość dziewczyn oprócz dupka i luteiny bierze jeszcze zastrzyki Prolutex. Są dość drogie - za 7 płacisz ok 140 zł, a ja brałam codziennie przez 5 tygodni, ale warto spróbować.

ninkali lubi tę wiadomość

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose7 wrote:
    Poprzednie transfery miałam po stymulacji gonalem f i wyprodukowałam wtedy ponad 30 pęcherzyków, dojrzałych 16, 7 zarodków. A teraz stymulacja menopurem i efekt - 10 pęcherzyków, 10 dojrzałych i 6 zarodków. Jedyna różnica ;)
    wow, przy obydwu super wyniki tzn jeśli chodzi o liczbę zarodków. Czy to znaczy, że masz jeszcze 5 zarodków w pogotowiu na kolejne ciąże? :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ