X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ninkali, a ja obale Twoja teorie o prg.
    Jak na cykl sztuczny i dupka to poziom 11-13 jak u Ciebie to standard.
    Tak naprawdę to 3x1 duphaston to wystarczajaca dawka.
    Ale chodzi tu ogólnie o progesteron u mnie. Sztuczny niby inny. Ale ja mam rożne objawy(cyklu naturalnie) co świadczą że coś jest nie tak. Jutro z ginem to wyjaśnię.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaciążone, czy pierwsze usg jest przez brzucho czy dowcipne? :)

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Ja miałam już dwa usg 25dpt i 36dpt i oba dowcipnie

Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Dowcipnie , kochana :-P kropki są za małe by je przez brzuszek podglądać . Trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 07:55

inka1985, Waleczna lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ja miałam już dwa usg 25dpt i 36dpt i oba dowcipnie
    Ja dziś 27dpt i bardzo jestem ciekawa czy będzie coś widać ❤️ Niby zrobiłam wczoraj betę, żeby się nie stresować usg dzisiejszym, ale i tak spać nie mogłam i generalnie mam wrażenie, że się udławię o własne serce ze stresu... co za sadysta wpadł na pomysł umówienia pierwszego usg na 20:20, cały dzień z głowy mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:01

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Ja dziś 27dpt i bardzo jestem ciekawa czy będzie coś widać ❤️ Niby zrobiłam wczoraj betę, żeby się nie stresować usg dzisiejszym, ale i tak spać nie mogłam i generalnie mam wrażenie, że się udławię o własne serce ze stresu... co za sadysta wpadł na pomysł umówienia pierwszego usg na 20:20, cały dzień z głowy mam :P
    Będzie dobrze kochanie <3 ja miałam usg w 28 dpt i serduszko było widać więc u Ciebie będą dwa bily :-):-):-) trochę późno ta wizyta ale dasz radę,nie stresuj się proszę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:04

inka1985 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Ale chodzi tu ogólnie o progesteron u mnie. Sztuczny niby inny. Ale ja mam rożne objawy(cyklu naturalnie) co świadczą że coś jest nie tak. Jutro z ginem to wyjaśnię.
    Ninkali, a badania na ureaplasme i mycoplasme mialas robione?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dziś mam spadek formy. Jakoś tak psychicznie i fizycznie nie najlepiej. Wczoraj bardzo mnie ten brzuch kłuł. Myślałam że mi się on urwie od chodzenia. W nocy miałam ból miesiaczkowy. Bardzo silny. Obudziłam się z katarem. I tak mi jakoś źle.
    Pociesza mnie myśl że dziś ma zadzwonić embriolog i dac znać ile będę miała kropkow.
    Wszystkim wam życzę miłego dnia i ślę całuski.

Bajka_88 lubi tę wiadomość

eikts65g5p5zd2xk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja dziś mam spadek formy. Jakoś tak psychicznie i fizycznie nie najlepiej. Wczoraj bardzo mnie ten brzuch kłuł. Myślałam że mi się on urwie od chodzenia. W nocy miałam ból miesiaczkowy. Bardzo silny. Obudziłam się z katarem. I tak mi jakoś źle.
    Pociesza mnie myśl że dziś ma zadzwonić embriolog i dac znać ile będę miała kropkow.
    Wszystkim wam życzę miłego dnia i ślę całuski.
    Kochana, spadek formy po punkcji jest normalny, nic się nie martw. Organizm jest tez osłabiony po narkozie, lekkiej bo lekkiej, ale jednak. Katarem się bardzo nie martw, pewnie brałaś antybiotyk przed i w dniu punkcji, więc żadna powazniejsza infekcja nie powinna się rozwinąć :) Dużo uśmiechu na dziś! wierzę, ze czekają Cię same dobre informacje <3

• Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Kochana, spadek formy po punkcji jest normalny, nic się nie martw. Organizm jest tez osłabiony po narkozie, lekkiej bo lekkiej, ale jednak. Katarem się bardzo nie martw, pewnie brałaś antybiotyk przed i w dniu punkcji, więc żadna powazniejsza infekcja nie powinna się rozwinąć :) Dużo uśmiechu na dziś! wierzę, ze czekają Cię same dobre informacje <3
    Inka Love.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Będzie dobrze kochanie <3 ja miałam usg w 28 dpt i serduszko było widać więc u Ciebie będą dwa bily :-):-):-) trochę późno ta wizyta ale dasz radę,nie stresuj się proszę <3
    Może powinnam sobie wannę melisy zaparzyć i w niej poleżeć ?! :D no ale niestety siedze w robo, więc pozostaje mi tylko kubek :P

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Może powinnam sobie wannę melisy zaparzyć i w niej poleżeć ?! :D no ale niestety siedze w robo, więc pozostaje mi tylko kubek :P
    :-):-):-) aparatka z Ciebie jest :-P za to Cię Koffam <3 ale się cieszę że dziś swoje bąbelki zobaczysz <3

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) cud - W prawym jest co najmniej 5 ; lewy dzis niewidoczny ale tam był ten 1. Hormony działają ! w sob ostatni podglad i decyzja czy punkcja w pon czy pare dni przedłużamy hormony :) cud !!!! Nie wierze :) są małe ale rosną !!
    W Pt jeszcze robię estradiol.

Aife, inka1985, Olciaaa, Paulaa25, olcia.de, Paulcia28, inka2707, Luna131, Bajka_88, MAALINKAA, Ewi28, japonka, Basia92, Karolciaaa26 lubią tę wiadomość

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć :) cud - W prawym jest co najmniej 5 ; lewy dzis niewidoczny ale tam był ten 1. Hormony działają ! w sob ostatni podglad i decyzja czy punkcja w pon czy pare dni przedłużamy hormony :) cud !!!! Nie wierze :) są małe ale rosną !!
    No widzisz, nie można sie poddawać, trzeba walczyć i wierzyć, że sie uda. Bo się uda!

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No widzisz! Nie można się łatwo poddawać! Jeszcze chwila i zobaczymy twoja piękna wysoką betę! Mocno trzymam za ciebie kciuki:))))

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Roztoczanka Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Gratulacje, będzie dobrze. Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane ! Walczymy !!!!!
    Owszem nie wiadomo kiedy dokładnie punkcja, ile realnie pobiorą i jakie beda (puste, dojrzałe ?) ale coś tam rośnie i to ważne ...
    Byliśmy z moim dziś i już tacy załamani że to koniec a tu ...
    chyba lekarz sie nie pomylił ???? Boże !!!!!
    Jeżeli w sob bedzie Ok to wiecz ovitrelle i wtedy pon rano zabieg - jak nie to pewnie ze 2 dni sie przesunie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Super :-) Teraz musisz myśleć tylko pozytywnie :-) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Super :-) Teraz musisz myśleć tylko pozytywnie :-) <3
    Tak. Oczywiście mam świadomość ile może się nie udać i jakie szanse - ale wiem że chociaż coś się dzieje i nie odpadam na starcie.
    Ciekawe czy w sob dalej tam beda i czy beda większe (powinny chyba).

Byliśmy pewni że to koniec.

Pęcznieje jak gąbka ...

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No widzisz!!! A Ty już chciałaś przerwac stymulacje, cierpliwości Ciasteczko. Będzie dobrze , trzymam mocno kciuki za Ciebie

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ