In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejSalsefia wrote:Hej Dziewczyny, pozwolicie, że dołączę do wątku
Tydzień temu 30ste urodziny, początek cyklu. Stymulacja gonal 1050. Piątek-poniedziałek po 225, wtorek-czwartek 262. Sama nie wiem co myślec, wczoraj kontrola ale nie dowiedziałam sie ile pęcherzyków. W piątek kolejna może wtedy dowiem się szczegółów. Punkcja najprawdopodobniej w poniedziałek.
Pięć dni zastrzyków a już mam dość, podziwiam Was wszystkie za optymizm i siłę walki
to ja dziś mam 10 dzień stymulacji
krotki protokół.
Gonalu -3000 i moze więcej !! Biorę 300 dziennie ..
Plus inne zastrzyki (gonapeptyl i mensinorm).
Dużo - duzzzo hormonów i mega zle sie czuje (objawy paskudne) niestety jestem na zwolnieniu przez to..
-
Orgametril to nie jest "wyciszacz".ciasteczko82 wrote:Oj - to chyba długi ? Bo w krótkim nie wyciszasz.
Ponoć długi jest lepszy. Ale np u mnie (wiek amh) lepszy krotki ale z agonista (nie antagonista).
A co z urlopem (nie jestem w temacie )? -
nick nieaktualny
-
To "progesteron", podobnie jak duphaston.ciasteczko82 wrote:No nie wiem - koleżanka napisała, że dostała to na wyciszenie

Brany od poczatku cyklu zazwyczaj blokuje owulacje.
Ten lek jak i tabl antykoncepcyjne nie swiadczy o tym czy protokol jest krotki czy dlugi, o tym swiadczy tylko agonista gnrh i w tym sensie nie jest to "wyciszacz"
-
nick nieaktualnyNo Ok - nie znam się na tymBella93 wrote:To "progesteron", podobnie jak duphaston.
Brany od poczatku cyklu zazwyczaj blokuje owulacje.
Ten lek jak i tabl antykoncepcyjne nie swiadczy o tym czy protokol jest krotki czy dlugi, o tym swiadczy tylko agonista gnrh i w tym sensie nie jest to "wyciszacz"
ja wiem tylko co ja biorę i co mi lekarz powiedział (nic więcej).. spokojnie ..
Paulcia28, Aife lubią tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Hej
to ja dziś mam 10 dzień stymulacji
krotki protokół.
Gonalu -3000 i moze więcej !! Biorę 300 dziennie ..
Plus inne zastrzyki (gonapeptyl i mensinorm).
Dużo - duzzzo hormonów i mega zle sie czuje (objawy paskudne) niestety jestem na zwolnieniu przez to..
Leków wiecej, współczuje. Ja 8 dzień, ale z tego co czytałam obie punkcję w poniedziałek ( najprawdopodobniej). Mi najbardziej doczuczaja bóle głowy, brzuch też daje znać. Mężowi najbardziej dokucza moja płaczliwość, ale na szczęście póki co trzyma się dzielnie
-
Jestem spokojnaciasteczko82 wrote:No Ok - nie znam się na tym
ja wiem tylko co ja biorę i co mi lekarz powiedział (nic więcej).. spokojnie ..
Chcialam tylko sprostowac to co napisalas
-
Cześć dziewczyny.
Inka kochana na Usg będą dzisiaj pięknie bijące 2 serduszka❤❤
Morgana suwaczek piękny.
Nuśka82 odpoczywaj i cierpliwie czekaj, chociaż wiem ze to trudne, ale będzie dobrze zobaczysz.
Ciasteczko widzisz , więcej wiary kochana☺
Paulcia28, inka1985, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Miłego dnia kochane❤❤❤
Olciaaa, asias, inka1985, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Dokładnie 11 dni było odstępy. A wczoraj był 36 dpt.inka1985 wrote:Czyli na dwoje babka wróżyła, będzie albo nie będzie
a wczoraj który to był dzień cyklu? 2 tyg czasu było między pierwszym a drugim usg? wykończy mnie to czekanie dziś...
inka1985 lubi tę wiadomość
-
Witaj w naszym zajebistym gronieSalsefia wrote:Hej Dziewczyny, pozwolicie, że dołączę do wątku
Tydzień temu 30ste urodziny, początek cyklu. Stymulacja gonal 1050. Piątek-poniedziałek po 225, wtorek-czwartek 262. Sama nie wiem co myślec, wczoraj kontrola ale nie dowiedziałam sie ile pęcherzyków. W piątek kolejna może wtedy dowiem się szczegółów. Punkcja najprawdopodobniej w poniedziałek.
Pięć dni zastrzyków a już mam dość, podziwiam Was wszystkie za optymizm i siłę walki
i w klubie ryczacych 30 bo ja też niecały tydzień temu skończyłam 30
dasz radę z zastrzykami ,to tylko tak strasznie wygląda . Jeśli masz pytania bądź chcesz się wygadać to wal śmiało 

dużo jajeczek życzę
inka1985, Gaja88 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Nic Cię nie wykończy, koniec marudzenia bo Ci klapsa daminka1985 wrote:Czyli na dwoje babka wróżyła, będzie albo nie będzie
a wczoraj który to był dzień cyklu? 2 tyg czasu było między pierwszym a drugim usg? wykończy mnie to czekanie dziś...
przy Twojej becie to będzie dwa małe smoki widać
inka1985 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyNo masakra ile tego biorę ;( dlatego tak zdycham.. jednak sie cieszę że jestem na zwolnieniu bo bym umarła w pracy (choć wyrzuty mam, na poczcie siedzę cały czas i trochę też pracuje).Salsefia wrote:Leków wiecej, współczuje. Ja 8 dzień, ale z tego co czytałam obie punkcję w poniedziałek ( najprawdopodobniej). Mi najbardziej doczuczaja bóle głowy, brzuch też daje znać. Mężowi najbardziej dokucza moja płaczliwość, ale na szczęście póki co trzyma się dzielnie

U mnie co do pon to się okaże w sob / ostatni monit i będzie decyzja czy jeszcze stymulujemy (o Boże - pęknę chyba) czy ovi wieczorkiem i punkcja w pon.
Ty już na 100% punkcja w pon?
Bella - Uf
bo już myślałam że nadepnęłam na wrażliwy punkt - nie chciałam się mądrzyć ani wprowadzać w blad. Jestem świeżakiem w tym wszystkim i wiem tyle co poczytam, a najbardziej to co mi dr powie (choć mówi mało ...) 
Paulcia- ryczące 30
dobreeee
sto lat kochana i dużo zdrówka dla Waszego teamu!!!!!
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Cześć
cud - W prawym jest co najmniej 5 ; lewy dzis niewidoczny ale tam był ten 1. Hormony działają ! w sob ostatni podglad i decyzja czy punkcja w pon czy pare dni przedłużamy hormony
cud !!!! Nie wierze
są małe ale rosną !!
W Pt jeszcze robię estradiol.
I po co było panikować? Obiecany kopniak Ci sie nalezy.
Gaja88, inka1985, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy po odstawieniu leków po nieudanym transferze długo sie czeka na miesiączkę?
Bajka_88 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-
laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
nick nieaktualnyDawaje_mil_ka wrote:I po co było panikować? Obiecany kopniak Ci sie nalezy.
z przyjemnością przyjmuje !!
ale ale - poczekajmy do soboty bo jeszcze nie wiemy co z tego wyrośnie i czy i kiedy zrobią mi punkcję 
Czy te pecherzyki mogą sie wchłonąć / przestać rosnąć (chyba tak??)
Boże - fixuje już
Wybaczcie !!!!!! Hormony -
Inka ja też nie mogę się doczekać wieści, zobaczysz dziś 2 serduszka
łałłł, to musi być piękne 
Waleczna już niebawem zacznie się wgryzać Twój mały gryzoń
po ilu dniach od transferu testujesz?
Ciasteczko tak myślałam, że jajeczka zaczną rosnąć bo estradiol rósł, a tak panikowałaś. Wszystko w swoim czasie
A u mnie 4 dpt blastki i żadnych objawow jak do tej pory, ale te oczekiwanie jest stresujące -
nick nieaktualnyc'monciasteczko82 wrote:Dawaj
z przyjemnością przyjmuje !!
ale ale - poczekajmy do soboty bo jeszcze nie wiemy co z tego wyrośnie i czy i kiedy zrobią mi punkcję 
Czy te pecherzyki mogą sie wchłonąć / przestać rosnąć (chyba tak??)
Boże - fixuje już
Wybaczcie !!!!!! Hormony
nie wchłoną się...................
-
nick nieaktualny
-
Ninkali, czym suplementowałaś się pod kątem proga? Luteina itp.wychodzi w badaniach, ale dupek nie. Wcale nie musiało być źle w tym zakresie.ninkali wrote:Ale chodzi tu ogólnie o progesteron u mnie. Sztuczny niby inny. Ale ja mam rożne objawy(cyklu naturalnie) co świadczą że coś jest nie tak. Jutro z ginem to wyjaśnię.