In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySalsefia wrote:Hej Dziewczyny, pozwolicie, że dołączę do wątku
Tydzień temu 30ste urodziny, początek cyklu. Stymulacja gonal 1050. Piątek-poniedziałek po 225, wtorek-czwartek 262. Sama nie wiem co myślec, wczoraj kontrola ale nie dowiedziałam sie ile pęcherzyków. W piątek kolejna może wtedy dowiem się szczegółów. Punkcja najprawdopodobniej w poniedziałek.
Pięć dni zastrzyków a już mam dość, podziwiam Was wszystkie za optymizm i siłę walkito ja dziś mam 10 dzień stymulacji
krotki protokół.
Gonalu -3000 i moze więcej !! Biorę 300 dziennie ..
Plus inne zastrzyki (gonapeptyl i mensinorm).
Dużo - duzzzo hormonów i mega zle sie czuje (objawy paskudne) niestety jestem na zwolnieniu przez to..
-
ciasteczko82 wrote:Oj - to chyba długi ? Bo w krótkim nie wyciszasz.
Ponoć długi jest lepszy. Ale np u mnie (wiek amh) lepszy krotki ale z agonista (nie antagonista).
A co z urlopem (nie jestem w temacie )? -
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:No nie wiem - koleżanka napisała, że dostała to na wyciszenie
Brany od poczatku cyklu zazwyczaj blokuje owulacje.
Ten lek jak i tabl antykoncepcyjne nie swiadczy o tym czy protokol jest krotki czy dlugi, o tym swiadczy tylko agonista gnrh i w tym sensie nie jest to "wyciszacz"
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:To "progesteron", podobnie jak duphaston.
Brany od poczatku cyklu zazwyczaj blokuje owulacje.
Ten lek jak i tabl antykoncepcyjne nie swiadczy o tym czy protokol jest krotki czy dlugi, o tym swiadczy tylko agonista gnrh i w tym sensie nie jest to "wyciszacz"ja wiem tylko co ja biorę i co mi lekarz powiedział (nic więcej).. spokojnie ..
Paulcia28, Aife lubią tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Hej
to ja dziś mam 10 dzień stymulacji
krotki protokół.
Gonalu -3000 i moze więcej !! Biorę 300 dziennie ..
Plus inne zastrzyki (gonapeptyl i mensinorm).
Dużo - duzzzo hormonów i mega zle sie czuje (objawy paskudne) niestety jestem na zwolnieniu przez to..
Leków wiecej, współczuje. Ja 8 dzień, ale z tego co czytałam obie punkcję w poniedziałek ( najprawdopodobniej). Mi najbardziej doczuczaja bóle głowy, brzuch też daje znać. Mężowi najbardziej dokucza moja płaczliwość, ale na szczęście póki co trzyma się dzielnie -
ciasteczko82 wrote:No Ok - nie znam się na tym
ja wiem tylko co ja biorę i co mi lekarz powiedział (nic więcej).. spokojnie ..
Chcialam tylko sprostowac to co napisalas -
Cześć dziewczyny.
Inka kochana na Usg będą dzisiaj pięknie bijące 2 serduszka❤❤
Morgana suwaczek piękny.
Nuśka82 odpoczywaj i cierpliwie czekaj, chociaż wiem ze to trudne, ale będzie dobrze zobaczysz.
Ciasteczko widzisz , więcej wiary kochana☺
Paulcia28, inka1985, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Miłego dnia kochane❤❤❤
Olciaaa, asias, inka1985, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
inka1985 wrote:Czyli na dwoje babka wróżyła, będzie albo nie będzie
a wczoraj który to był dzień cyklu? 2 tyg czasu było między pierwszym a drugim usg? wykończy mnie to czekanie dziś...
inka1985 lubi tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Hej Dziewczyny, pozwolicie, że dołączę do wątku
Tydzień temu 30ste urodziny, początek cyklu. Stymulacja gonal 1050. Piątek-poniedziałek po 225, wtorek-czwartek 262. Sama nie wiem co myślec, wczoraj kontrola ale nie dowiedziałam sie ile pęcherzyków. W piątek kolejna może wtedy dowiem się szczegółów. Punkcja najprawdopodobniej w poniedziałek.
Pięć dni zastrzyków a już mam dość, podziwiam Was wszystkie za optymizm i siłę walkii w klubie ryczacych 30 bo ja też niecały tydzień temu skończyłam 30
dasz radę z zastrzykami ,to tylko tak strasznie wygląda . Jeśli masz pytania bądź chcesz się wygadać to wal śmiało
dużo jajeczek życzę
inka1985, Gaja88 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
inka1985 wrote:Czyli na dwoje babka wróżyła, będzie albo nie będzie
a wczoraj który to był dzień cyklu? 2 tyg czasu było między pierwszym a drugim usg? wykończy mnie to czekanie dziś...
przy Twojej becie to będzie dwa małe smoki widać
inka1985 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnySalsefia wrote:Leków wiecej, współczuje. Ja 8 dzień, ale z tego co czytałam obie punkcję w poniedziałek ( najprawdopodobniej). Mi najbardziej doczuczaja bóle głowy, brzuch też daje znać. Mężowi najbardziej dokucza moja płaczliwość, ale na szczęście póki co trzyma się dzielnie
U mnie co do pon to się okaże w sob / ostatni monit i będzie decyzja czy jeszcze stymulujemy (o Boże - pęknę chyba) czy ovi wieczorkiem i punkcja w pon.
Ty już na 100% punkcja w pon?
Bella - Ufbo już myślałam że nadepnęłam na wrażliwy punkt - nie chciałam się mądrzyć ani wprowadzać w blad. Jestem świeżakiem w tym wszystkim i wiem tyle co poczytam, a najbardziej to co mi dr powie (choć mówi mało ...)
Paulcia- ryczące 30dobreeee
sto lat kochana i dużo zdrówka dla Waszego teamu!!!!!
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Cześć
cud - W prawym jest co najmniej 5 ; lewy dzis niewidoczny ale tam był ten 1. Hormony działają ! w sob ostatni podglad i decyzja czy punkcja w pon czy pare dni przedłużamy hormony
cud !!!! Nie wierze
są małe ale rosną !!
W Pt jeszcze robię estradiol.
I po co było panikować? Obiecany kopniak Ci sie nalezy.Gaja88, inka1985, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy po odstawieniu leków po nieudanym transferze długo sie czeka na miesiączkę?
Bajka_88 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:I po co było panikować? Obiecany kopniak Ci sie nalezy.
z przyjemnością przyjmuje !!
ale ale - poczekajmy do soboty bo jeszcze nie wiemy co z tego wyrośnie i czy i kiedy zrobią mi punkcję
Czy te pecherzyki mogą sie wchłonąć / przestać rosnąć (chyba tak??)
Boże - fixuje już
Wybaczcie !!!!!! Hormony -
Inka ja też nie mogę się doczekać wieści, zobaczysz dziś 2 serduszka
łałłł, to musi być piękne
Waleczna już niebawem zacznie się wgryzać Twój mały gryzońpo ilu dniach od transferu testujesz?
Ciasteczko tak myślałam, że jajeczka zaczną rosnąć bo estradiol rósł, a tak panikowałaś. Wszystko w swoim czasie
A u mnie 4 dpt blastki i żadnych objawow jak do tej pory, ale te oczekiwanie jest stresujące -
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Dawaj
z przyjemnością przyjmuje !!
ale ale - poczekajmy do soboty bo jeszcze nie wiemy co z tego wyrośnie i czy i kiedy zrobią mi punkcję
Czy te pecherzyki mogą sie wchłonąć / przestać rosnąć (chyba tak??)
Boże - fixuje już
Wybaczcie !!!!!! Hormonynie wchłoną się...................
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Ale chodzi tu ogólnie o progesteron u mnie. Sztuczny niby inny. Ale ja mam rożne objawy(cyklu naturalnie) co świadczą że coś jest nie tak. Jutro z ginem to wyjaśnię.