In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry.
Moniczka - powodzenia !! Już pewnie jesteś po !? Daj znać jak się czujesz i jak było !!
Dziękuje za kciukasy od Was - naczelna panikara jakoś się jeszcze trzyma - chociaż też bym chciała mieć już to za sobą.
Paulcia jak się czujesz ? Odpoczywasz ?
Inka - jak Ty się czujesz ?? Chyba nie szalejesz w pracy?
Misia, Bajka - ściskam Was mocno ❤️
Nuśka- a może to efekty po progesteronie ?
Mam pytanko - czy Wy dziewczyny miałyście antybiotyk po punkcji ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 11:28
-
Witam dziękuję za wsparcie, jestem po punkcji mam 10 komórek jutro mam zadzwonić zapytać ile się zaplodnilo
musiałam dziś wracać bo jutro ważne szkolenie mam w pracy, ogólnie wszystko nadal boli a dostałam ketonal, jedziemy do domciu odpoczywac, buziaki
MisiaZ88, Bella93, Zizu87, Paulcia28, tolerancyjna, Luna131, Olciaaa, Salsefia, MonikA_89!, KasiaŁódź, aga_ni, Malinowa5, Waleczna, Kicis36 lubią tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Ciasteczko77 wrote:Dzień dobry.
Dziękuje za kciukasy od Was - naczelna panikara jakoś się jeszcze trzyma - chociaż też bym chciała mieć już to za sobą.
Dani wrote:Dziewczyny mialam dzis punkcje na zywca! Zupelnie zapomnialam ze przed narkoza nie mozna jesc i zjadlam kanapke przed wyjsciem z domu. Pielegniarka mi wywiad zrobila jak przyszlam i sie dowiedziala ze jadlam, i lekarz powiedziala ze nie moge miec narkozy i jedyne wyjscie to zrobic bez narkozy. Zgodzilam sie bo jakie mialam wyjscie. Bylam przerazona ze bedzie bolec strasznie, ale zdecydowalam sie na to. Przezylam! Bolalo tylko przez chwile bardzo mocno jak igle wkladali po kazde jajeczko. Wtedy krzyczalam, ale bol trwal tylko 3 sekundy. Wiec nie tak zle.)
Pobrano mi 14 komorek, bylam w pozytywnym szoku bo ostatnio (za pierwszej procedury) mialam 7, i sie nie spodziewalam tez, gdyz na ostatnim USG bylo widac tylko 7 pecherzykow powyzej 10 mm. Lekarz moja prowadzaca tez byla zaskoczona pozytywnie i ogolnie wszyscy w klinice mi gratulowali ze sie zdecydowalam na punkcje bez narkozy i ze taka liczba jajeczek.
Dwa pecherzyki byly ogromne wiec przypuszczam ze jajeczka z nich beda przejrzale, no zobaczymy. Jutro maja dzwonic ile sie zaplodnilo. Dzis mam czterdzieste urodziny, i uwazam ze fajne urodziny mam, choc zaczelo sie stresujaco informacja ze beda mnie kloc iglami w srodku na zywca, bez zadnych srodkow znieczulajacych. Ale jestem dumna z siebie ze dalam rade i sie ciesze ze ladna liczba jejeczke, dwa razy wiecej niz ostatnioOby jakosc tez dobra byla.
Byla jeszcze conajmniej jedna dziewczyna z punkcja na zywca, ale u niej w kraju to standard, ze sie nie znieczula.
Antybiotyk mialam podany dozylnie, podczas punkcji. -
Ciasteczko miło że pytasz :-* tak, ja się opierniczam
pogoda mnie dobija, raz zimno potem upał i tak wkoło, odliczam dni do piątku
zobaczę mojego kropka , grunt by wszystko było dobrze. A za Ciebie trzymam kciuki żeby jutro szybko i pomyślnie poszło
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyMoniczka - super ! Cieszę się!! Oby szybko przestało boleć!
Szacun że po tym idziesz do pracy !!!!
Bella- dziękuję za wiadomość i cytatoj to będzie się jutro działo ...
Paulcia- opierniczaj się ile wlezie!!! Wierzę jak mocno czekasz na Pt
Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane.Czy ktoras z Was moze cwiczy biarac te wszystkie leki i zastrzyki? Bo ja bardzo bym chciala a niewiem czy jest wskazane
Gaja88 lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Dzien dobry kochane.Czy ktoras z Was moze cwiczy biarac te wszystkie leki i zastrzyki? Bo ja bardzo bym chciala a niewiem czy jest wskazane
-
Bella93 wrote:Po pierwszym usg lepiej ograniczyc wysilek, zeby jajka nie popekalyNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualnyKarolciaaa26 wrote:Dzien dobry kochane.Czy ktoras z Was moze cwiczy biarac te wszystkie leki i zastrzyki? Bo ja bardzo bym chciala a niewiem czy jest wskazane
Mnie ruch bardzo pomagał w czasie przygotowania do in vitro, zwłaszcza psychicznie
Karolciaaa26, Ciasteczko77, Luna131 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Ja normalnie ćwiczyłam na siłowni, nic złego się nie działo
Mnie ruch bardzo pomagał w czasie przygotowania do in vitro, zwłaszcza psychicznie
Bella93 lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:O rety ... to ja tu podłogi teraz myję
po ovi... oj oj ... chyba nie zaszkodzi ??? Powinnam leżeć ??
Przed punkcją ja czułam się bardzo dobrze chociaż naprodukowałam trochę jajek... u mnie za to gorzej było po punkcji
Ale wszystko jest do przeżycia. Będzie dobrze
Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Wracam do Was dziewczyny po małej nieobecności musiałam sobie wszystko poukładać po nieudanym transferze nie sądziłam ze to będzie takie trudne. W piątek miałam histeroskopie i w sumie nic nowego się nie dowiedziałam jedynie tyle ze mam kanał szyjki macicy spiralnie skręty i został udrożniony ale czy to jest przyczyna niepowodzeń niewiadomo, na 2-3 cykle lekarz wspomniał ze to powinno pomoc.. ale zobaczymy jak to wyjdzie.. teraz czekam na wyniki badania histopatologicznego i histochemicznego wycinka endometrium i zobaczymy co dalej, miesiączka wypada w połowie lipca i może wtedy transfer ale tym razem transfer dwóch zarodków..
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:wszystko zależy jak się czujesz
Przed punkcją ja czułam się bardzo dobrze chociaż naprodukowałam trochę jajek... u mnie za to gorzej było po punkcji
Ale wszystko jest do przeżycia. Będzie dobrze
Cześć Gosia!
-
tolerancyjna wrote:Postaram się
Chociaż przyznam się bez bicia, że po ostatnich przejściach jestem beksą lubelszczyzny
Czekam na wizytę, na szczęście to już w przyszłym tygodniu i dowiem się co dalej z nami.
A Ty Kochana odpocznij... Nie ma co gonić do przodu, jak jeszcze głowa ciężkaDasz radę
Super napisałaś, przecież BAJKA musi się dobrze skończyć
Tolerancyjna do tej pory myślałam, że w lubelskim ja przodujeswoją drogą polecasz jakiegoś lekarza dobrego? Niedługo planujemy urlop w Polsce i chciałam zrobić jakieś dodatkowe badania
Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Tolerancyjna do tej pory myślałam, że w lubelskim ja przoduje
swoją drogą polecasz jakiegoś lekarza dobrego? Niedługo planujemy urlop w Polsce i chciałam zrobić jakieś dodatkowe badania
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 10:58
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Jestem 11 dpt i zrobiłam dzisiaj test ciążowy czuły. Niestety wynik negatywny. Betę mam robić w czwartek ale jakoś słabo to widzę. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn.09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Ciasteczko77 wrote:Dzień dobry.
Moniczka - powodzenia !! Już pewnie jesteś po !? Daj znać jak się czujesz i jak było !!
Paulcia jak się czujesz ? Odpoczywasz ?
Inka - jak Ty się czujesz ?? Chyba nie szalejesz w pracy?
Misia, Bajka - ściskam Was mocno ❤️
Nuśka- a może to efekty po progesteronie ?
Ja brałam antybiotyk 1 dzień przed punkcją i dwa dni po niejCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62