X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    6 przez ustawę,czy nie chcecie więcej?
    Może lepiej od razu wszystkie? Koszta dużo mniejsze, a i tak mało zostaje.
    Przez kochaną ustawę. Gdyby to ode mnie zależało zaplodniłabym wszystkie.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Bajeczko, a nie próbujecie zapładniać wszystkich? Czasem są wskazania. Ja miałam zapładnianianych 9 komórek, udało się 6, a i tak tylko 2 dotrwały do blastki

No nam lekarz powiedział że możemy tylko 6. A jakie są wskazania żeby zaplodnic wszystkie ?? Jestem rocznik 88. Ledwo co skonczone 30 lat. Amh powyżej 6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:29

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Na pewno będzie więcej. Nie przejmuj się tym. To jest jeszcze początek skoro to dopiero drugi podgląd.
    Dziekuje oby tak bylo :*

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Może być tak, że nie wszystkie pęcherzyki widać na USG. I w drugą stronę- niestety czasami pecherzyki mogą być puste i komórek może być mniej niż widocznych pęcherzyków. Wszystko tak naprawdę okaże się na punkcji. Musisz być dobrej myśli, jesteś w trakcie stymulacji i jeszcze dodatkowe pęcherzyki mogą urosnąć.
    Postaram sie byc dobrej mysli:* dziekuje:*

Zizu87 lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Onia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Dziekuje oby tak bylo :*
    Karolci, ja miałam juz 4 monitoringi i za każdym razem dr mnie uspakaja, że to dopiero początek produkcji więc nie martw się wcale :)

c5c9c0e3f3.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak piszą dziewczyny wszystko okaże się na punkcji, jak pisa wyżej na ostatnim usg w poniedziałek widać było 9 także bądź dobrej myśli.
    Ciasteczko jest tutaj refundowane in vitro jak i inseminacja jednak kolejki są bardzo długie. W październiku ubiegłego roku zgłosiliśmy się z naszym problemem i w październiku mamy pierwsza wizytę przed inseminacją w naszym mieście. A w lipcu w Barcelonie dopiero rozmowę i zdecydują czy inseminacja czy in vitro w naszym przypadku lepsze. Także juz rok czekamy i na ewentualne in vitro kolejne 2/3. Jest to nasze koło ratunkowe.
    Informacje tutaj też zdawkowe, nie omawiają leczenia. Dostałam poprostu leki i juz. Badanie estradiolu miałam tylko jedno w poniedziałek. Żadnych innych, nawet wymazu z pochwy. Trzeba samemu pilnować dodatkowych rzeczy

Karolciaaa26 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Karolci, ja miałam juz 4 monitoringi i za każdym razem dr mnie uspakaja, że to dopiero początek produkcji więc nie martw się wcale :)
    Nabralam nadzieii :*

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:

Onia a jak u Ciebie sytuacja? Kiedy planowana punkcja?

• Onia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Onia a jak u Ciebie sytuacja? Kiedy planowana punkcja?

wstępnie 6 lub 9 lipca kochana.
    już się nie mogę doczekać , bo od tych zatrzyków łeb mi pęka, prawie codziennie ;)

c5c9c0e3f3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia bardzo mi przykro. Żadne słowa jednak nie ukoją bólu. Trzymaj się.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    jeżeli pacjentka jest poniżej 35 to chyba mogą maksymalnie 6 zapłodnić- tak? No u mnie (jestem pow 35) problemu nie było bo miałam tylko 6 ;)
    Odnośnie transferu - my np. chcemy tylko 1. Będziemy najwyżej powtarzać 3 x (o ile będzie w końcu co...). Bajeczko a co Wasz lekarz mówił podawaniu 2?

Ja tez jestem powyżej 35 roku życia i mój lekarz nie chciał zapładniał więcej, bo musiałby pisać raport dlaczego tak zrobił. Porażka jakaś. Koniec końców i tak dylematu nie było, bo skończyłam z czterema zdolnymi do zapłodnienia.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Przez kochaną ustawę. Gdyby to ode mnie zależało zaplodniłabym wszystkie.
    Mam tak samo, gdym miała możliwość to tez zapłodniło bym wszystkie. A też rocznik 88 wiec wykluczone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 18:26

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    no to z takimi statystykami to słabo nas widzę :( nie mam co się łudzić chyba.
    Co za dół dzisiaj- Paulcia.. (Waleczna- ja wierzę, że ten sikaniec to pomyłka!) wszystko mnie dobija dziś. Jak wczoraj miałam wiarę tak dziś nie mam za grosz.
    Aż mnie brzusio boli z nerwów, fucccc..

W pon wracam do pracy *chyba, że szlag mnie trafi do tego czasu* mam dosyć, muszę przestać myśleć o tym.
    Ja też w poniedziałek wracam do pracy niestety.
    Ciasteczko ja też dużo myślę. Jestem na innym etapie co ty,ale każdy rządzi się burzą mózgu.
    Myślę ciągle czy się udało. Co jeśli się nie udało. Co jeśli się udało. Myślę w kółko o tym, że nic nie czuje. Żadnych nibyobjawow nie mam. Nic. Mogłabym góry przenosić. Żadnego zmęczenia, klucia, bólu, ani nic. Sama nie wiem co mam myśleć.

eikts65g5p5zd2xk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Ja też w poniedziałek wracam do pracy niestety.
    Ciasteczko ja też dużo myślę. Jestem na innym etapie co ty,ale każdy rządzi się burzą mózgu.
    Myślę ciągle czy się udało. Co jeśli się nie udało. Co jeśli się udało. Myślę w kółko o tym, że nic nie czuje. Żadnych nibyobjawow nie mam. Nic. Mogłabym góry przenosić. Żadnego zmęczenia, klucia, bólu, ani nic. Sama nie wiem co mam myśleć.
    A ja się cieszę bo mi to pomoże (o ile zdrowotnie będzie OK). Ja się wściekam na brak informacji itp / nie będę się powtarzać bo rozpisałam się w innym wątku... :(

Onia - będzie dobrze!!!!Tylko wytrzymaj objawy (pamiętasz jak ja cierpiałam..)! abo idź na L4.

Odnośnie zapładniania pow. 6, z ustawy: Art. 9. 2. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego dopuszcza się zapłodnienie nie więcej niż sześciu żeńskich komórek
    rozrodczych, chyba że ukończenie przez biorczynię 35. roku życia lub wskazania medyczne wynikające z choroby współistniejącej z niepłodnością lub dwukrotnego nieskutecznego wcześniejszego leczenia metodą zapłodnienia pozaustrojowego
    uzasadniają zapłodnienie większej ich liczby.

Onia lubi tę wiadomość

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wróciłam do pracy. Nie wyobrażam sobie zostać w domu i myśleć albo co chwile szukać w Internacie jakichś nowych informacji.

Ja od czasu do czasu mam jakieś kłucia po lewej stronie, ale staram się podchodzić do tematu na zimno. Cały czas pamietam o tych silnych skurczach w dniu transferu. No nic, pozostaje czekac.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem rocznik 91 a mogłam zaplodnic 8 swoich komorek A lekarz umotywowal to powaznym czynnikiem męskim (azoospermia) i moim wysokim AMH.

ty0qs6r.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od lekarza. Ja w swojej klinice podejrzewam, ze chodzi o kasę. Mniej się zapłodni, to pewnie pacjentka szybciej wróci po kolejna procedurę. A to wiadomo, ze są duże pieniądze dla kliniki.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • andzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny opuszczam was. Moje maleństwo nie żyje. Życzę Wam wszystkim powodzenia

O Boże Paula, tak mi przykro nie mogłam uwierzyć w to co przeczytałam, tulę mocno, trzymaj się Kochana!
    Błagam nie odchodź z forum!!!

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny opuszczam was. Moje maleństwo nie żyje. Życzę Wam wszystkim powodzenia

teraz przeczytałam....
    nie wierzę....
    to jest chore... bardzo Ci współczuje i coraz mniej chce mi się w to wszystko brnąć.
    Cały czas jakies kłody pod nogi, a jak już się uda to wcale nie znaczy że się udało :( :( :(
    Jestem zła na to wszystko

c5c9c0e3f3.png
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Gratulacje ;) Super. A miałaś jakieś objawy?Czy czujesz się normalnie? Ja ciągle płacze , ale może i dobre bo musze ta złość wyrzucić z siebie. Mój M mówi ze jeszcze nic straconego. Wierzy ze beta będzie pozytywna. Mówi ze jestem pesymistka. Ten dzień jest dla mnie stanowczo do niczego; ( Paulcia28 bądź silna❤

Jednego dnia w środę bolał mnie brzuch i czułam że zaraz dostanę @ testów zrobiłam ze 4 a dziś po wyniku z krwi jeszcze jeden zrobiłam i nadal negatywny. Lekarz się śmiał i powiedział żebym zrobiła sobie w przed porodem to może wyjdzie pozytywny i żebym dała sobie z nimi spokój bo to tylko niepotrzebny wydatek a i tak sporo wydajemy. Więc głowa do góry i leć bete robić. A poza tym czuje się normalnie. Czasem trochę boli mnie brzuch ale to zaraz po zastrzykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 19:44

Endometrioza IV st.
    ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ