In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Necia124 wrote:Nie prawda. Ja jestem z Novum. Była to moja pierwsza procedura i propozycja zapłodnienia większej ilości komotek przy wieku 27 lat wyszła od lekarza.
ewa., Necia124 lubią tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Dokladnie, to jest najgorsze Bajeczko. Widzę, że naprawdę mamy podobne historie. Ja po laparoskopii dowiedziałam się o tym cholerstwie. Tak się rozsialo ze ooo 3 czy 4 torbiele, 8 ognisk, wątroba czysta całe szczęście. Po roku znowu odczuwam ta malpe. Skąd takie choroby się biorą.
Ja Bajeczko jeżeli beta będzie ujemna będę naciskać przy crio na 2 zarodki.
Ja o endo dowiedziałam już w 2013 roku. Jechałam a to na vissane a to na jakiś zastrzykach których nazwy nie pamiętam ale były drogie jak cholera. Hiperprolaktynemia też mnie dopadła, mam jakiegoś torbielkia na przysadce. Ale powiem ci, że jak zrobiłam badania po laparoskopi, którą miałam w listopadzie 2017. o dziwo prolaktyna w normie. Z tarczycą chyba nie mam problemu. chociaz ostatnie USG pokazało, że jeden płat jest 2 razy większy od drugiego a badania w normie.
Kochana jak się czujesz??
Asias wszystko będzie dobrze. Widzę, że beta fajnie rośnie. Trzymaj tak dalej.
Ciasteczko piękny wynikPowidzenia na transferze.
Aga_ni - trzymam kciuki za powidzenie transferu.
Bella93 wrote:Napisalam "z tego co wiem", bo mam tylko informacje od osob, u ktorym ewidentnie odnowiono zaplodnienia wiekszej ilosci komorek. Zwracam honor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 20:38
Ciasteczko77, asias lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Podkreślaliśmy, że jestem po punkcji bo właśnie o hiperkę miałam jako diagnozę, ale Ci lekarze jacyś dziwni. Powinnismy pojechać do szpitala gdzie była punkcja ale to godzina drogi a ledwo wytrzymałam 15 minut. Dziś lepiej, tylko zaczęłam odczuwać mocno brzuch a zaparcie nie pomaga.
Dziś minęło 24 godziny hodowli i to mnie martwi, gdyby jutro mijał 5 byłbym spokojniejsza. Miałam świadomość, że nienuda się całej szesnastce ale, że aż tyle pomimo imsi. Lekarz mowił,że nasienie było lepsze niż ostatnio i to komórek wina -
nick nieaktualnySalsefia wrote:Podkreślaliśmy, że jestem po punkcji bo właśnie o hiperkę miałam jako diagnozę, ale Ci lekarze jacyś dziwni. Powinnismy pojechać do szpitala gdzie była punkcja ale to godzina drogi a ledwo wytrzymałam 15 minut. Dziś lepiej, tylko zaczęłam odczuwać mocno brzuch a zaparcie nie pomaga.
Dziś minęło 24 godziny hodowli i to mnie martwi, gdyby jutro mijał 5 byłbym spokojniejsza. Miałam świadomość, że nienuda się całej szesnastce ale, że aż tyle pomimo imsi. Lekarz mowił,że nasienie było lepsze niż ostatnio i to komórek winaa kiedy masz wizytę ? Może warto się pojawić u lek i zweryfikować te objawy?
mam nadzieje że Ci szybko przejdzie!!!!
Oby maluszki ładnie się dzieliły!!! Najgorsze jest czekanie i ta świadomość że nic nie możemy zrobić/ wspomóc.
Trzymam kciuki ❤️ -
Salsefia wrote:Podkreślaliśmy, że jestem po punkcji bo właśnie o hiperkę miałam jako diagnozę, ale Ci lekarze jacyś dziwni. Powinnismy pojechać do szpitala gdzie była punkcja ale to godzina drogi a ledwo wytrzymałam 15 minut. Dziś lepiej, tylko zaczęłam odczuwać mocno brzuch a zaparcie nie pomaga.
Dziś minęło 24 godziny hodowli i to mnie martwi, gdyby jutro mijał 5 byłbym spokojniejsza. Miałam świadomość, że nienuda się całej szesnastce ale, że aż tyle pomimo imsi. Lekarz mowił,że nasienie było lepsze niż ostatnio i to komórek wina
Mam nadzeieje ze te paskudne objawy szybko ci miną.
Napewno maluszki pieknie rosną. Nie denerwuj się. To nic nie da, a sobie tylko zaszkodzisz. Przytulam moco.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Widocznie nie każdy lekarz chce wiecej zapłodnić albo ma to narzucone z góry tak jak napisała Magnolia. Jednak to kasa dla kliniki. Kurcze, tylko szkoda, że nie ma gwarancji, że wszystkie się zapłodnią.
Bajeczko a u mnie się zaczeło od mega podwyższonej prolaktyny w 2013r, potem podejrzenie niedoczynności tarczycy potem niby nie i tak chodzilam jak nie normalna po lekarzach. Przy procedura ponownie bardzo podwyzszona prolaktyna i tsh. Endo bardzo mi dokucza.
Jeśli chodzi o dzisiaj to czuje się "miesiaczkowo " coraz bardziej. Pewnie @ przyjdzie. Czy dopiero jak odstawieniu leki? Wzięłam się za sprzatanie żeby nie myśleć o tym wszystkim. Teraz padam juz. Pozdrawiam o życzę spokojnej nocy dziewczyny ❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna ja jednak mam nadzieję, że wam się udało i @ nie przyjdzie przez najbliższe kilka m-cy. Ale jeżeli pytasz, to ja @ dostałam takie 3 dni po odstawieniu leków.
Kurcze to to moje endo jakies niewielkie jest. @ zazwyczaj tylko 1 dzień brzuch boli.
Teraz idę do endokrynologa, niech robi badania na wszystko co się da. Koniec tego mojego zaniedbywania ( po prostu nie lubie biegać po lekarzach).
Miłej niedzieli życzę kobietki.
Mam zamiar dzisiaj cały dzień poświęcić się mojemu hobby wiec złapię albo za szydełko albo za igłę do haftu. Buziole
Oczywiście trzymam kciuki za was wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:02
Onia, Waleczna lubią tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Dziewczyny mam takie pytanie wiem że w każdej klinice jest inaczej ale nie dopytalam u siebie, chodzi o to że u mnie płaci się transzami czyli teraz płaciłam za punkcje kolejna transza za transfer, czy jak mam odroczony transfer i będę miała przed nim ze 3 wizyty pierwsza na początku cyklu to czy za te wizyty przed transferem też place oddzielnie?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie wiem że w każdej klinice jest inaczej ale nie dopytalam u siebie, chodzi o to że u mnie płaci się transzami czyli teraz płaciłam za punkcje kolejna transza za transfer, czy jak mam odroczony transfer i będę miała przed nim ze 3 wizyty pierwsza na początku cyklu to czy za te wizyty przed transferem też place oddzielnie?
Dobre pytanie....
Ja wpłacałam zaliczkę, a przy punkcji resztę (za kolejne wizyty , badania prog i estradio i tranfer oraz bete) gdyby się nie udało to wiem, że za kolejny transfer mam cenę promocyjną.... ale co jak będzie odroczony.... też do końca nie wiem, na logikę powinien być w cenie + te wszystkie wizyty -
nick nieaktualny
-
moniczka2601 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie wiem że w każdej klinice jest inaczej ale nie dopytalam u siebie, chodzi o to że u mnie płaci się transzami czyli teraz płaciłam za punkcje kolejna transza za transfer, czy jak mam odroczony transfer i będę miała przed nim ze 3 wizyty pierwsza na początku cyklu to czy za te wizyty przed transferem też place oddzielnie?
Przypuszczam ze bedziesz musiala zaplacic za wizyty przed crio. U nas wykupuje sie pakiet monitorujacy 400 zl. A za transfer placi sie dopiero po transferze. -
e_mil_ka wrote:Przypuszczam ze bedziesz musiala zaplacic za wizyty przed crio. U nas wykupuje sie pakiet monitorujacy 400 zl. A za transfer placi sie dopiero po transferze.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
U nas można płacić na wszystko osobno i wtedy za wizyty się płaci każdorazowo (170zl) albo można wykupić pakiet. My wzięliśmy pakiet i jednorazowo zapłaciliśmy 9800zl. W tym są wszystkie wizyty, niektóre badania, punkcja i 3 transfery. Nie było większości badań, AH i leków. Z perspektywy czasu wydaje mi się, ze się opłacało. Tzn nie 3 transfery tylko tyle ile się uda zarodków z jednej punkcji, u nas to bylo 3.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 10:22
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Waleczna: Ja jednak liczę że okres do Ciebie nie zawita
Robisz jutro betę?
Waleczna lubi tę wiadomość
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Dziewczyny. Jeśli chodzi o zapładnianie więcej niż 6 komórek jajowych. Przy pierwszej procedurze owszem tak miałam. Ale przy drugiej Pani Doktor stwierdziła że w związku z tym że mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia możemy zapłodnić wszystkie. W związku z tym załatwiałam dodatkowo zaświadczenie od psychiatry który stwierdził że mam zaburzenia adaptacyjne, żyję w ciągłym stresie i zasugerował aby zmniejszyć ilość procedur wspomaganego rozrodu do minimum. Tym samym lekarz pewnie miał dodatkową podkładkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 12:40
09.2013 - początek starań
07.2017 - I procedura IVF (3 zarodki)
07.2017 - transfer jednego zarodka
09.2017 - crio dwóch zarodków
04.2018 - II procedura IVF (5 zarodków)
15.06.2018 - crio dwóch zarodków -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 18:00
-
Izka1988 wrote:Waleczna: Ja jednak liczę że okres do Ciebie nie zawita
Robisz jutro betę?
Miłej niedzieli życzę ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:46
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Aaaa co do kosztów to płacilismy po kolei za wszystko, czyli za punkcje potem transfer, mrozenie zarodków. Niewiem jak jest z crio, bo nie miałam.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka