X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    No A te stresy mogłyby najwięcej zaszkodzić. Na urlopie będziesz myślami gdzie indziej. Nie będziesz się przyczuwac czy coś Cię w lewym, czy w prawym boku zakłuło. Minie ci szybko czas i będzie trzeba na betę lecieć. Ja czekam do piątku. Ale w sumie szybko czas leci.

No ja myślę :)

Chociaz od myslenia zupelnie sie nie oderwie ;P ale faktycznie, nie to co w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:41

Nuśka82 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja po punkcji. Miałam 16 komorek z czego tylko 6 dobrych i 4 sie zapłodniły. Z tego poki co 4 zarodki. 2 dobre, 1 sredni i 1 niezbyt rokujący. Ehh liczyłam nalepszy wynik. Masakra. To nasza ostatnia szansa. Transfer odroczony ze wzgl na stan macicy i jajników.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Ja mimo atosibanu miałam zalecenie no spa forte 3 razy dziennie przez 4 dni od dnia transferu.

O, to mnie uspokoilas. Chyba profilaktycznie kupie i bede stosowac. Coprawda zalecen takich od lekarza nie mialam, ale lepiej dmuchac na zimne, tym bardziej ze chyba raczej nie szkodzi.

Pamietam ze w pierwszej ciazy przy plamieniach tez mialam nospe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:49

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie!❤
    Jesteście nieocenione ❤
    Ja nie wiem jak to będzie dalej, mój lekarz na urlopie, pisałam ale się nie odzywa. Staram się być dzielna. Chcialabym wiedziec co poszlo nie tak, oszcxedzalam sie niesamowicie. Juz nie wiem co trzeba robić żeby zajsc w ciaze.
    Chciałabym jak najszybciej przystąpić do crio, tylko zastanawiam się co mogłabym zbadać?Jak wygląda droga do criotransferu? Po pierwsze w sierpniu kończą nam się badania, do tego miałam w miarę unormowane poziom prolaktyny i tsh. Chcemy wrócić po nasze dzieciaki. Chciałabym zabrać 2 zarodki, aby zwiększyć szanse. Może powinnam mieć hiteroskopie? Po roku czasu od laparo endometrioza mogła się rozprzestrzenic przez co nie zaimplanowal się zarodek? Hmm gdybam.

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Hej! Ja po punkcji. Miałam 16 komorek z czego tylko 6 dobrych i 4 sie zapłodniły. Z tego poki co 4 zarodki. 2 dobre, 1 sredni i 1 niezbyt rokujący. Ehh liczyłam nalepszy wynik. Masakra. To nasza ostatnia szansa. Transfer odroczony ze wzgl na stan macicy i jajników.

Agula, wiem jakie czujesz rozczarowanie- mialam to samo...ale nie poddawaj sie. Poki co masz dwa ladne, wiec sa duze szanse, ze ktorys z tych sie zadomowi, a pozatym daj jeszcze szanse pozostalym- czesto jest tak, ze zarodki maja zdolnisci regeneracyjne i ruszaja do przodu :) Uszka do gory! Bedzie dobrze <3 Pamietaj, nie jestes sama w swojej walce. Wszystkie tu walczymy i trzymamy kciuki za siebie nawzajem i za Ciebie tez! A odroczonym tranferem sie nie martw, pomysl o tym, ze to daje Ci wieksze bezpieczenstwo i zwueksza szanse. Dojdziesz do siebie, stworzysz lepsze warunki zarodkowi i sie uda <3 zobaczysz

Nuśka82 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Kochana nie stresuj naprawde masz dobry wynik! Trzeba wierzyc ze kropki dadza rade. Ja mialam zaplodnionych 6 z 9 komorek zostaly mi 4 teraz mam 2 na pokladzie i tez nie wiem co z dwoma bedzie ale ciesze sie ze mam te dwa. Zobaczysz bedziesz miala poekne zarodki :)odpoczywaj teraz po punkcji. A wiadomo kiedy transfer?

MagNolia55 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam doczytalam ze transfer odroczony. Trzymaj sie i wypoczywaj

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No ale jak bede miec w bagazu glownym to chyba nie dotyczy :) Ja biore leki tylko rano i wieczorem, wiec nie musze ich miec w podrecznym :)

To pewnie nie dotyczy.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Oby liczę na to :) ciekawe kiedy. A ty ile brałas ogolnie tych zastrzykow?

Policzylam strzykawki i wychodzi ze 7. Z 1200 jednostek zostalo mi 75. Ale amh mam cos ok 6. W sobotę zaczelam stymulacje menopurem, tydzien pozniej bylam na kontroli, a w poniedzialek mialam punkcje.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Agula, wiem jakie czujesz rozczarowanie- mialam to samo...ale nie poddawaj sie. Poki co masz dwa ladne, wiec sa duze szanse, ze ktorys z tych sie zadomowi, a pozatym daj jeszcze szanse pozostalym- czesto jest tak, ze zarodki maja zdolnisci regeneracyjne i ruszaja do przodu :) Uszka do gory! Bedzie dobrze <3 Pamietaj, nie jestes sama w swojej walce. Wszystkie tu walczymy i trzymamy kciuki za siebie nawzajem i za Ciebie tez! A odroczonym tranferem sie nie martw, pomysl o tym, ze to daje Ci wieksze bezpieczenstwo i zwueksza szanse. Dojdziesz do siebie, stworzysz lepsze warunki zarodkowi i sie uda <3 zobaczysz
    Aż mi łezka poleciała. Dziekuje :* teraz co bedzie to bedzie. Wszystko trzeba pozostawic losowi. Jedyne co wiem to jesli sie ta procedura nie powiedzie koncze przygode. 5 procedura, w sumie podanych 9 zarodków... Troszke sie zmartwiłam ale biore dupe w troki i wierze ze jest wsród nich ten jedyny a moze 2 :)

MagNolia55, Paulcia28, aga_ni, klamka lubią tę wiadomość

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Kochana nie stresuj naprawde masz dobry wynik! Trzeba wierzyc ze kropki dadza rade. Ja mialam zaplodnionych 6 z 9 komorek zostaly mi 4 teraz mam 2 na pokladzie i tez nie wiem co z dwoma bedzie ale ciesze sie ze mam te dwa. Zobaczysz bedziesz miala poekne zarodki :)odpoczywaj teraz po punkcji. A wiadomo kiedy transfer?
    Dziękuję :* musze być dobrej myśli. Ale z 2 strony czemu to wszystko jest takie niesprawiedliwe? Brałam mase suplementów, dobrze jadłam i bah! Z 16 tylko 6 dobrych. Nie ma regóły. Transfer prawdopodobnie w sierpniu. Tobie zycze wysokiej bety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:22

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie!❤
    Jesteście nieocenione ❤
    Ja nie wiem jak to będzie dalej, mój lekarz na urlopie, pisałam ale się nie odzywa. Staram się być dzielna. Chcialabym wiedziec co poszlo nie tak, oszcxedzalam sie niesamowicie. Juz nie wiem co trzeba robić żeby zajsc w ciaze.
    Chciałabym jak najszybciej przystąpić do crio, tylko zastanawiam się co mogłabym zbadać?Jak wygląda droga do criotransferu? Po pierwsze w sierpniu kończą nam się badania, do tego miałam w miarę unormowane poziom prolaktyny i tsh. Chcemy wrócić po nasze dzieciaki. Chciałabym zabrać 2 zarodki, aby zwiększyć szanse. Może powinnam mieć hiteroskopie? Po roku czasu od laparo endometrioza mogła się rozprzestrzenic przez co nie zaimplanowal się zarodek? Hmm gdybam.

Oj Kochana, gdybym mogla Cie tylko fizycznie przytulic odrazu bym to zrobila ;* Domyslam sie jak to jest czuc rozczarowanie...ale piekne jest to ze masz jeszcze o co walczyc i walczysz <3 Kochanie- moze nie ten zarodek...A co dokladnie bylo powodem...na to mozesz nie znalezc odpowiedzi, a jedynie sie do niej przyblizyc, choc wiem, ze to przykre...ale taka jest medycyna...jeszcze nie wszystkie karty zostaly odkryte.Tez ubolewam nad tym, bo tez nie wiem co z nami...Poki co czekaj cierpliwie na idzew od lekarza, umow sie na wizyte lub wogole przedyskutuj i podpytaj co moglo byc powodem. Moze wspolnie ustalicie dalszy plan dzialania :) Trzymaj sie Waleczna! <3

Waleczna lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dziękuję :* musze być dobrej myśli. Ale z 2 strony czemu to wszystko jest takie niesprawiedliwe? Brałam mase suplementów, dobrze jadłam i bah! Z 16 tylko 6 dobrych. Nie ma regóły. Transfer prawdopodobnie w sierpniu. Tobie zycze wysokiej bety :)

No niestety...wlasnie czemu? Tez zadaje dobie to pytanie, bo borykam sie z tym samym...
    Jedyna opcja zwiekszajaca szanse pozostaje aktywacja oocytow lub IVM...
    A badalas poziom DHEA bo podobno tez moze miec wplyw.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A lekarz hiperke stwierdził po wynikach krwi, bólu i wzdeciu brzucha,czy po czymś innym?
    Może to przez niepobrane komórki? Może podniosły estradiol?

Edit: Doczytałam,że też to podejrzewasz. Trzymaj się, po lekach na pewno będzie lepiej:)
    Po usg. Plus wydety brzus.
    Krew - nie jest chyba tak zle / pisałam powyżej jakie wyniki/ ?? Chyba nie jest zle?
    Na bank przez te niepobrane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ej- nie smutaj! Daj im szanse - u mnie na pocz (z 6 pobranych pęcherzyków) były 3 zarodki i potem nagle doszedł 4- gratis.
    Jeżeli wszystko Ok to powinnam mieć dziś 3 blastki - jeden jest już zamrożony.
    Więc widzisz - daj im szanse !!!
    Ja też się martwie czekając na ost info. :(

A co do odroczonego - też został mi odroczony / a miałam mieć przecież od razu i serio lepiej przygotować nasz organizm do tego niż gonić na oślep. Po co tracić szanse ?

Waleczna - może lekarz faktycznie będzie zalecać dodatkowe badanie przed crio.. tzn w związku z endo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:51

klamka, Waleczna lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hurra TSH spadlo mi do 1,46 :) Przez te 3tygodnie bralam euthyrox 50mg. Zastanawia mnie to, czy jest mozliwy tak szybki spadek w ciagu trzech tygodni z 5,2 na 1,4? Jestem w szoku.

A progesteron mam 20,44. Musze sprawdzic normy.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba prog niski :( musze brac prolutex.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Policzylam strzykawki i wychodzi ze 7. Z 1200 jednostek zostalo mi 75. Ale amh mam cos ok 6. W sobotę zaczelam stymulacje menopurem, tydzien pozniej bylam na kontroli, a w poniedzialek mialam punkcje.
    A to amh ma jakies znaczenie? Ja do soboty 5 zastrzykow mam. Oby poszło gładko.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dziewczyny mam wynik bhcg 0.20 mlU/ml; ( to nie jest nasz czas
    Smutno ; (
    Bardzo mi przykro :-(

Waleczna lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No niestety...wlasnie czemu? Tez zadaje dobie to pytanie, bo borykam sie z tym samym...
    Jedyna opcja zwiekszajaca szanse pozostaje aktywacja oocytow lub IVM...
    A badalas poziom DHEA bo podobno tez moze miec wplyw.
    Nie badałam. Zrobię pewnie bo teraz i tak już za późno. Dziękuję za radę :*

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ