In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuśka82 wrote:No A te stresy mogłyby najwięcej zaszkodzić. Na urlopie będziesz myślami gdzie indziej. Nie będziesz się przyczuwac czy coś Cię w lewym, czy w prawym boku zakłuło. Minie ci szybko czas i będzie trzeba na betę lecieć. Ja czekam do piątku. Ale w sumie szybko czas leci.
No ja myślę
Chociaz od myslenia zupelnie sie nie oderwie ;P ale faktycznie, nie to co w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:41
Nuśka82 lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja po punkcji. Miałam 16 komorek z czego tylko 6 dobrych i 4 sie zapłodniły. Z tego poki co 4 zarodki. 2 dobre, 1 sredni i 1 niezbyt rokujący. Ehh liczyłam nalepszy wynik. Masakra. To nasza ostatnia szansa. Transfer odroczony ze wzgl na stan macicy i jajników.
Paulaa25 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Jvm wrote:Ja mimo atosibanu miałam zalecenie no spa forte 3 razy dziennie przez 4 dni od dnia transferu.
O, to mnie uspokoilas. Chyba profilaktycznie kupie i bede stosowac. Coprawda zalecen takich od lekarza nie mialam, ale lepiej dmuchac na zimne, tym bardziej ze chyba raczej nie szkodzi.
Pamietam ze w pierwszej ciazy przy plamieniach tez mialam nospe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:49
-
Dziewczyny dziękuję za wsparcie!❤
Jesteście nieocenione ❤
Ja nie wiem jak to będzie dalej, mój lekarz na urlopie, pisałam ale się nie odzywa. Staram się być dzielna. Chcialabym wiedziec co poszlo nie tak, oszcxedzalam sie niesamowicie. Juz nie wiem co trzeba robić żeby zajsc w ciaze.
Chciałabym jak najszybciej przystąpić do crio, tylko zastanawiam się co mogłabym zbadać?Jak wygląda droga do criotransferu? Po pierwsze w sierpniu kończą nam się badania, do tego miałam w miarę unormowane poziom prolaktyny i tsh. Chcemy wrócić po nasze dzieciaki. Chciałabym zabrać 2 zarodki, aby zwiększyć szanse. Może powinnam mieć hiteroskopie? Po roku czasu od laparo endometrioza mogła się rozprzestrzenic przez co nie zaimplanowal się zarodek? Hmm gdybam.
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Aguuula;2525 wrote:Hej! Ja po punkcji. Miałam 16 komorek z czego tylko 6 dobrych i 4 sie zapłodniły. Z tego poki co 4 zarodki. 2 dobre, 1 sredni i 1 niezbyt rokujący. Ehh liczyłam nalepszy wynik. Masakra. To nasza ostatnia szansa. Transfer odroczony ze wzgl na stan macicy i jajników.
Agula, wiem jakie czujesz rozczarowanie- mialam to samo...ale nie poddawaj sie. Poki co masz dwa ladne, wiec sa duze szanse, ze ktorys z tych sie zadomowi, a pozatym daj jeszcze szanse pozostalym- czesto jest tak, ze zarodki maja zdolnisci regeneracyjne i ruszaja do przoduUszka do gory! Bedzie dobrze
Pamietaj, nie jestes sama w swojej walce. Wszystkie tu walczymy i trzymamy kciuki za siebie nawzajem i za Ciebie tez! A odroczonym tranferem sie nie martw, pomysl o tym, ze to daje Ci wieksze bezpieczenstwo i zwueksza szanse. Dojdziesz do siebie, stworzysz lepsze warunki zarodkowi i sie uda
zobaczysz
Nuśka82 lubi tę wiadomość
-
Aguuula;2525 wrote:Hej! Ja po punkcji. Miałam 16 komorek z czego tylko 6 dobrych i 4 sie zapłodniły. Z tego poki co 4 zarodki. 2 dobre, 1 sredni i 1 niezbyt rokujący. Ehh liczyłam nalepszy wynik. Masakra. To nasza ostatnia szansa. Transfer odroczony ze wzgl na stan macicy i jajników.
MagNolia55 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
A przepraszam doczytalam ze transfer odroczony. Trzymaj sie i wypoczywaj
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ewi28 wrote:Oby liczę na to
ciekawe kiedy. A ty ile brałas ogolnie tych zastrzykow?
Policzylam strzykawki i wychodzi ze 7. Z 1200 jednostek zostalo mi 75. Ale amh mam cos ok 6. W sobotę zaczelam stymulacje menopurem, tydzien pozniej bylam na kontroli, a w poniedzialek mialam punkcje.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
MagNolia55 wrote:Agula, wiem jakie czujesz rozczarowanie- mialam to samo...ale nie poddawaj sie. Poki co masz dwa ladne, wiec sa duze szanse, ze ktorys z tych sie zadomowi, a pozatym daj jeszcze szanse pozostalym- czesto jest tak, ze zarodki maja zdolnisci regeneracyjne i ruszaja do przodu
Uszka do gory! Bedzie dobrze
Pamietaj, nie jestes sama w swojej walce. Wszystkie tu walczymy i trzymamy kciuki za siebie nawzajem i za Ciebie tez! A odroczonym tranferem sie nie martw, pomysl o tym, ze to daje Ci wieksze bezpieczenstwo i zwueksza szanse. Dojdziesz do siebie, stworzysz lepsze warunki zarodkowi i sie uda
zobaczysz
MagNolia55, Paulcia28, aga_ni, klamka lubią tę wiadomość
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Asiulka84 wrote:Kochana nie stresuj naprawde masz dobry wynik! Trzeba wierzyc ze kropki dadza rade. Ja mialam zaplodnionych 6 z 9 komorek zostaly mi 4 teraz mam 2 na pokladzie i tez nie wiem co z dwoma bedzie ale ciesze sie ze mam te dwa. Zobaczysz bedziesz miala poekne zarodki :)odpoczywaj teraz po punkcji. A wiadomo kiedy transfer?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:22
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Waleczna wrote:Dziewczyny dziękuję za wsparcie!❤
Jesteście nieocenione ❤
Ja nie wiem jak to będzie dalej, mój lekarz na urlopie, pisałam ale się nie odzywa. Staram się być dzielna. Chcialabym wiedziec co poszlo nie tak, oszcxedzalam sie niesamowicie. Juz nie wiem co trzeba robić żeby zajsc w ciaze.
Chciałabym jak najszybciej przystąpić do crio, tylko zastanawiam się co mogłabym zbadać?Jak wygląda droga do criotransferu? Po pierwsze w sierpniu kończą nam się badania, do tego miałam w miarę unormowane poziom prolaktyny i tsh. Chcemy wrócić po nasze dzieciaki. Chciałabym zabrać 2 zarodki, aby zwiększyć szanse. Może powinnam mieć hiteroskopie? Po roku czasu od laparo endometrioza mogła się rozprzestrzenic przez co nie zaimplanowal się zarodek? Hmm gdybam.
Oj Kochana, gdybym mogla Cie tylko fizycznie przytulic odrazu bym to zrobila ;* Domyslam sie jak to jest czuc rozczarowanie...ale piekne jest to ze masz jeszcze o co walczyc i walczyszKochanie- moze nie ten zarodek...A co dokladnie bylo powodem...na to mozesz nie znalezc odpowiedzi, a jedynie sie do niej przyblizyc, choc wiem, ze to przykre...ale taka jest medycyna...jeszcze nie wszystkie karty zostaly odkryte.Tez ubolewam nad tym, bo tez nie wiem co z nami...Poki co czekaj cierpliwie na idzew od lekarza, umow sie na wizyte lub wogole przedyskutuj i podpytaj co moglo byc powodem. Moze wspolnie ustalicie dalszy plan dzialania
Trzymaj sie Waleczna!
Waleczna lubi tę wiadomość
-
Aguuula;2525 wrote:Dziękuję :* musze być dobrej myśli. Ale z 2 strony czemu to wszystko jest takie niesprawiedliwe? Brałam mase suplementów, dobrze jadłam i bah! Z 16 tylko 6 dobrych. Nie ma regóły. Transfer prawdopodobnie w sierpniu. Tobie zycze wysokiej bety
No niestety...wlasnie czemu? Tez zadaje dobie to pytanie, bo borykam sie z tym samym...
Jedyna opcja zwiekszajaca szanse pozostaje aktywacja oocytow lub IVM...
A badalas poziom DHEA bo podobno tez moze miec wplyw.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:A lekarz hiperke stwierdził po wynikach krwi, bólu i wzdeciu brzucha,czy po czymś innym?
Może to przez niepobrane komórki? Może podniosły estradiol?
Edit: Doczytałam,że też to podejrzewasz. Trzymaj się, po lekach na pewno będzie lepiej:)
Krew - nie jest chyba tak zle / pisałam powyżej jakie wyniki/ ?? Chyba nie jest zle?
Na bank przez te niepobrane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:36
-
nick nieaktualnyAguuula;2525 wrote:Hej! Ja po punkcji. Miałam 16 komorek z czego tylko 6 dobrych i 4 sie zapłodniły. Z tego poki co 4 zarodki. 2 dobre, 1 sredni i 1 niezbyt rokujący. Ehh liczyłam nalepszy wynik. Masakra. To nasza ostatnia szansa. Transfer odroczony ze wzgl na stan macicy i jajników.
Jeżeli wszystko Ok to powinnam mieć dziś 3 blastki - jeden jest już zamrożony.
Więc widzisz - daj im szanse !!!
Ja też się martwie czekając na ost info.
A co do odroczonego - też został mi odroczony / a miałam mieć przecież od razu i serio lepiej przygotować nasz organizm do tego niż gonić na oślep. Po co tracić szanse ?
Waleczna - może lekarz faktycznie będzie zalecać dodatkowe badanie przed crio.. tzn w związku z endo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:51
klamka, Waleczna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny hurra TSH spadlo mi do 1,46
Przez te 3tygodnie bralam euthyrox 50mg. Zastanawia mnie to, czy jest mozliwy tak szybki spadek w ciagu trzech tygodni z 5,2 na 1,4? Jestem w szoku.
A progesteron mam 20,44. Musze sprawdzic normy.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Bajka_88 wrote:Policzylam strzykawki i wychodzi ze 7. Z 1200 jednostek zostalo mi 75. Ale amh mam cos ok 6. W sobotę zaczelam stymulacje menopurem, tydzien pozniej bylam na kontroli, a w poniedzialek mialam punkcje.
-
nick nieaktualny
-
MagNolia55 wrote:No niestety...wlasnie czemu? Tez zadaje dobie to pytanie, bo borykam sie z tym samym...
Jedyna opcja zwiekszajaca szanse pozostaje aktywacja oocytow lub IVM...
A badalas poziom DHEA bo podobno tez moze miec wplyw.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio