In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem załamana. Właśnie dzwonili z labo, na 13 komórek tylko 4 dojrzałe,zaczelam się dopytywać.... Powiedziała Pani że jedna była zdegenerowana reszta po prostu niedojrzała.....moze gdybym wzięła ten gonal...one by dojrzały1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID- ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
Kate_____ wrote:Dziś długo wyczekiwany dzień Crio.. mam nadzieję że zarodek się ładnie rozmrozi..chyba w życiu nie miałam w sobie tyłu emocji co dziś..👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Kate - kciuki!!
Malinowa - z 4 dojrzałych komórek możesz mieć 4 piękne zarodki, jeszcze się nie załamuj.
Dziewczyny, mam pytanie. Od piątku jestem na menopurze i dodatkowo biore jeszcze gonapeptyl. Ale dzisiaj pojawił się sluz płodny, to normalne? Wizytę mam dopiero w piątek a punkcję planowana na poniedziałek. Ale tak się zastanawiam czy pecherzyki nie pękną przypadkiem?
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Paulcia28 jestem z Tobą myślami kochana ❤Trzymaj się ❤
Malinowa będzie dobrze pamiętaj ze wystarczy ten jedyny zarodek. Głową do góry
Ciasteczko jak się czujesz ?
Tolerancyjna co u Ciebie? Długo Cię nie bylo?
Ja właśnie dzwoniłam do kliniki bo mój lekarz nie odpisuje i nie wiem co dalej z lekami. Rozmawiałam z innym lekarzem musze wszystko odstawić oprócz eutyroxu. Czy po nie udanym świeżym transferze tez tak ktoś z Was miał? Czyli encontrolon, duphaston, luteina, prolutex, acard i witamin wszystko odłożyć?Trochę mnie to dziwi. A nie znam się więc pytam. Jak myślicie? Pozdrawiam👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
nick nieaktualnyMalinowa- przykro mi bardzo - ale spokojnie - przecież masz 4!!! Zapłodniły się i dzielą, tak ?
Co do gonalu -niekoniecznie. Przecież lekarz Cię prowadzi- nie można samemu brać tych zastrzyków ot tak.
Przyczyn tego może być wiele - np w ogóle źle dobrane stymulanty, dawki lub problem w samych komórkach
Asienka ja też miałam. Ale uważać musisz na wysiłek/ sporty.
Waleczna - moja Ty dzielna ❤️ Ja tyci lepiej - chyba działa dostinex ale musze jednak na noc wziąć dziś, nie w dzień .. zamula i katar mam od tego - zatkany nosciekawe, co. A Ty kochana jak ?
Chyba odstawić - musisz @ dostać a z prog nie dostaniesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:08
-
Ciasteczko77 wrote:Malinowa- przykro mi bardzo - ale spokojnie - przecież masz 4!!! Zapłodniły się i dzielą, tak ?
Co do gonalu -niekoniecznie. Przecież lekarz Cię prowadzi- nie można samemu brać tych zastrzyków ot tak.
Przyczyn tego może być wiele - np w ogóle źle dobrane stymulanty, dawki lub problem w samych komórkach
Waleczna - moja Ty dzielna ❤️ Ja tyci lepiej - chyba działa dostinex ale musze jednak na noc wziąć dziś, nie w dzień .. zamula i katar mam od tego - zatkany nosciekawe, co. A Ty kochana jak ?
Chyba odstawić - musisz @ dostać a z prog nie dostaniesz.
No tak. Kuruj się i dużo pij wody. Mam nadzieje, ze szybciutko wrócisz do formy. Miłego dnia❤Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Dzieki Ciasteczko, zamierzam się oszczedzac w najbliższym czasie. Co do dostinexu, to faktycznie lepiej go brać na noc, bo on może powodować sporo skutków ubocznych. Ja go biore akurat na podwyższona prolaktyne już od dłuższego czasu ale zawsze biore na noc i nie odczuwam wtedy skutków ubocznych.
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
starania od 2015
4 nieudane IUI
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
nick nieaktualnyWaleczna wrote:No tak. Kuruj się i dużo pij wody. Mam nadzieje, ze szybciutko wrócisz do formy. Miłego dnia❤
postaram się! Co do tych leków - może dziewczyny pomogą ..ja napisałam co bym ja zrobiła - chyba z nimi nie dostaniesz okres ?
Asienka- wczoraj wzięłam w południe żeby szybko zadziałać - ale chyba nic się nie stanie jesli przedune na 20 id dziś? A miałaś może zatkany nos ?? Ja już myślałam że nagle przeziębienie mnie tak wzięło -Ok 2 godz po wzięciu - potem Google i czytam że może dawać taki objaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:15
-
Waleczna wrote:Tolerancyjna co u Ciebie? Długo Cię nie bylo?
Regularnie Was czytam zza kuluarów i przeżywam wszystkie niepowodzenia oraz raduję się z sukcesów.
Głęboko wierze, że wkrótce wszystkie się doczekamy cudu.
Ja pojutrze mam wizytę w klinice i już zaczynam trząść gaciami ze strachuAle dziś planuję popracować nad sobą i opanować stres. Muszę po prostu porozmawiać ze swoją głową
Waleczna, Niezapominajka5, andzia83, asias lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje
postaram się! Co do tych leków - może dziewczyny pomogą ..ja napisałam co bym ja zrobiła - chyba z nimi nie dostaniesz okres ?
Asienka- wczoraj wzięłam w południe żeby szybko zadziałać - ale chyba nic się nie stanie jesli przedune na 20 id dziś? A miałaś może zatkany nos ?? Ja już myślałam że nagle przeziębienie mnie tak wzięło -Ok 2 godz po wzięciu - potem Google i czytam że może dawać taki objaw
starania od 2015
4 nieudane IUI
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
tolerancyjna wrote:Dziękuję Kochana za pamięć
Regularnie Was czytam zza kuluarów i przeżywam wszystkie niepowodzenia oraz raduję się z sukcesów.
Głęboko wierze, że wkrótce wszystkie się doczekamy cudu.
Ja pojutrze mam wizytę w klinice i już zaczynam trząść gaciami ze strachuAle dziś planuję popracować nad sobą i opanować stres. Muszę po prostu porozmawiać ze swoją głową
Kochana, a więc trzymam mocno kciuki żeby ta wizyta była początkiem pięknego finiszu w postaci maluszka. Wierzę, że tym razem będzie naprawdę dobrze. Ja tez po wczorajszej porażce musiałam co nieco se poukładać w głowie. Musze wyluzować trochę bo sfiksuje. Poprostu zdałam se sprawe, że ja robie wszystko co tylko mogę a reszta juz zależy tylko od natury i Boga. Musze podnieść się i walczyc dalej, chociaż nie jest latwo. Życzę Tobie jak i wszystkim dużo siły i wiary. Musi się w końcu udać. Ściskam ❤asias, tolerancyjna lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
asienka30 wrote:Kate - kciuki!!
Malinowa - z 4 dojrzałych komórek możesz mieć 4 piękne zarodki, jeszcze się nie załamuj.
Dziewczyny, mam pytanie. Od piątku jestem na menopurze i dodatkowo biore jeszcze gonapeptyl. Ale dzisiaj pojawił się sluz płodny, to normalne? Wizytę mam dopiero w piątek a punkcję planowana na poniedziałek. Ale tak się zastanawiam czy pecherzyki nie pękną przypadkiem?
Śluz płodny na tym etapie jest zupełnie normalny, ja miałam go całkiem sporo także bez obawasienka30 lubi tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Kochana, a więc trzymam mocno kciuki żeby ta wizyta była początkiem pięknego finiszu w postaci maluszka. Wierzę, że tym razem będzie naprawdę dobrze. Ja tez po wczorajszej porażce musiałam co nieco se poukładać w głowie. Musze wyluzować trochę bo sfiksuje. Poprostu zdałam se sprawe, że ja robie wszystko co tylko mogę a reszta juz zależy tylko od natury i Boga. Musze podnieść się i walczyc dalej, chociaż nie jest latwo. Życzę Tobie jak i wszystkim dużo siły i wiary. Musi się w końcu udać. Ściskam ❤
To jak turbulencje w samolocietrzeba przetrwać
Daj sobie czas Kochana i wracaj do walki o szczęście :*Niezapominajka5, asias, Waleczna lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Ciasteczko77 wrote:Malinowa- przykro mi bardzo - ale spokojnie - przecież masz 4!!! Zapłodniły się i dzielą, tak ?
Chyba odstawić - musisz @ dostać a z prog nie dostaniesz.zobaczymy jutro co dalej. 4 zarodki, zobaczymy czy się podziela
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID- ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
Waleczna tak mi przykro
ale pamiętaj, że masz jeszcze bardzo ładne mrozaczki. Ja pamiętam, że mój pierwszy transfer świeży też się nie powiodł, a wybrali do tego dwa najlepsze zarodki i po tym myślałam, że nigdy się nie powiedzie, potem w nastepnym cyklu crio beta pozytywna (tylko mój zarodek przetrwał do 9 tyg), ale chodzi mi o to, że to loteria i każdy transfer to szansa 50/50, na którą nie mamy wpływu.
Po negatywnej becie lekarz kazał odstawić wszystkie leki.
Nie dobrze, że lekarz akurat na urlopie i badania Ci się kończą, wiem, że niefajnie jest chodzić do innych lekarzy, ale może spróbuj, kriotransfer nie jest już taki skomplikowany jak stymulacja, a raczej wszyscy lekarze dobrze się na tym znają, bo głównie to wykonująWaleczna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Waleczna wrote:Paulcia28 jestem z Tobą myślami kochana ❤Trzymaj się ❤
Malinowa będzie dobrze pamiętaj ze wystarczy ten jedyny zarodek. Głową do góry
Ciasteczko jak się czujesz ?
Tolerancyjna co u Ciebie? Długo Cię nie bylo?
Ja właśnie dzwoniłam do kliniki bo mój lekarz nie odpisuje i nie wiem co dalej z lekami. Rozmawiałam z innym lekarzem musze wszystko odstawić oprócz eutyroxu. Czy po nie udanym świeżym transferze tez tak ktoś z Was miał? Czyli encontrolon, duphaston, luteina, prolutex, acard i witamin wszystko odłożyć?Trochę mnie to dziwi. A nie znam się więc pytam. Jak myślicie? PozdrawiamStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
asienka30 wrote:Kate - kciuki!!
Dziewczyny, mam pytanie. Od piątku jestem na menopurze i dodatkowo biore jeszcze gonapeptyl. Ale dzisiaj pojawił się sluz płodny, to normalne? Wizytę mam dopiero w piątek a punkcję planowana na poniedziałek. Ale tak się zastanawiam czy pecherzyki nie pękną przypadkiem?asienka30 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864