X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Onia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziś długo wyczekiwany dzień Crio.. mam nadzieję że zarodek się ładnie rozmrozi..chyba w życiu nie miałam w sobie tyłu emocji co dziś.. :)
    Trzymam kciuki, niech moc będzie z tobą i zarodkiem

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana. Właśnie dzwonili z labo, na 13 komórek tylko 4 dojrzałe,zaczelam się dopytywać.... Powiedziała Pani że jedna była zdegenerowana reszta po prostu niedojrzała.....moze gdybym wzięła ten gonal...one by dojrzały :( :(

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziś długo wyczekiwany dzień Crio.. mam nadzieję że zarodek się ładnie rozmrozi..chyba w życiu nie miałam w sobie tyłu emocji co dziś.. :)
    Powodzenia ❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - kciuki!!
    Malinowa - z 4 dojrzałych komórek możesz mieć 4 piękne zarodki, jeszcze się nie załamuj.
    Dziewczyny, mam pytanie. Od piątku jestem na menopurze i dodatkowo biore jeszcze gonapeptyl. Ale dzisiaj pojawił się sluz płodny, to normalne? Wizytę mam dopiero w piątek a punkcję planowana na poniedziałek. Ale tak się zastanawiam czy pecherzyki nie pękną przypadkiem?

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 jestem z Tobą myślami kochana ❤Trzymaj się ❤

Malinowa będzie dobrze pamiętaj ze wystarczy ten jedyny zarodek. Głową do góry ;)

Ciasteczko jak się czujesz ?

Tolerancyjna co u Ciebie? Długo Cię nie bylo?

Ja właśnie dzwoniłam do kliniki bo mój lekarz nie odpisuje i nie wiem co dalej z lekami. Rozmawiałam z innym lekarzem musze wszystko odstawić oprócz eutyroxu. Czy po nie udanym świeżym transferze tez tak ktoś z Was miał? Czyli encontrolon, duphaston, luteina, prolutex, acard i witamin wszystko odłożyć?Trochę mnie to dziwi. A nie znam się więc pytam. Jak myślicie? Pozdrawiam

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • ewcia27 Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie czy bole miesiaczkowe( mam takie odczucie) od 2 dnia po transferze sa normalne ? Pisałem do swojego lekarza i tak naprawdę nie dostałem żadnej odpowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa- przykro mi bardzo - ale spokojnie - przecież masz 4!!! Zapłodniły się i dzielą, tak ?
    Co do gonalu -niekoniecznie. Przecież lekarz Cię prowadzi- nie można samemu brać tych zastrzyków ot tak.
    Przyczyn tego może być wiele - np w ogóle źle dobrane stymulanty, dawki lub problem w samych komórkach :(
    Asienka ja też miałam. Ale uważać musisz na wysiłek/ sporty.

Waleczna - moja Ty dzielna ❤️ Ja tyci lepiej - chyba działa dostinex ale musze jednak na noc wziąć dziś, nie w dzień .. zamula i katar mam od tego - zatkany nos :) ciekawe, co. A Ty kochana jak ?
    Chyba odstawić - musisz @ dostać a z prog nie dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:08

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Malinowa- przykro mi bardzo - ale spokojnie - przecież masz 4!!! Zapłodniły się i dzielą, tak ?
    Co do gonalu -niekoniecznie. Przecież lekarz Cię prowadzi- nie można samemu brać tych zastrzyków ot tak.
    Przyczyn tego może być wiele - np w ogóle źle dobrane stymulanty, dawki lub problem w samych komórkach :(

Waleczna - moja Ty dzielna ❤️ Ja tyci lepiej - chyba działa dostinex ale musze jednak na noc wziąć dziś, nie w dzień .. zamula i katar mam od tego - zatkany nos :) ciekawe, co. A Ty kochana jak ?

No tak. Kuruj się i dużo pij wody. Mam nadzieje, ze szybciutko wrócisz do formy. Miłego dnia❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ciasteczko, zamierzam się oszczedzac w najbliższym czasie. Co do dostinexu, to faktycznie lepiej go brać na noc, bo on może powodować sporo skutków ubocznych. Ja go biore akurat na podwyższona prolaktyne już od dłuższego czasu ale zawsze biore na noc i nie odczuwam wtedy skutków ubocznych.

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    No tak. Kuruj się i dużo pij wody. Mam nadzieje, ze szybciutko wrócisz do formy. Miłego dnia❤
    Dziękuje :) postaram się! Co do tych leków - może dziewczyny pomogą ..ja napisałam co bym ja zrobiła - chyba z nimi nie dostaniesz okres ?

Asienka- wczoraj wzięłam w południe żeby szybko zadziałać - ale chyba nic się nie stanie jesli przedune na 20 id dziś? A miałaś może zatkany nos ?? Ja już myślałam że nagle przeziębienie mnie tak wzięło -Ok 2 godz po wzięciu - potem Google i czytam że może dawać taki objaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:15

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dziękuję Kochana za pamięć :)
    Regularnie Was czytam zza kuluarów i przeżywam wszystkie niepowodzenia oraz raduję się z sukcesów.
    Głęboko wierze, że wkrótce wszystkie się doczekamy cudu.

Ja pojutrze mam wizytę w klinice i już zaczynam trząść gaciami ze strachu :/ Ale dziś planuję popracować nad sobą i opanować stres. Muszę po prostu porozmawiać ze swoją głową :P

Waleczna, Niezapominajka5, andzia83, asias lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje :) postaram się! Co do tych leków - może dziewczyny pomogą ..ja napisałam co bym ja zrobiła - chyba z nimi nie dostaniesz okres ?

Asienka- wczoraj wzięłam w południe żeby szybko zadziałać - ale chyba nic się nie stanie jesli przedune na 20 id dziś? A miałaś może zatkany nos ?? Ja już myślałam że nagle przeziębienie mnie tak wzięło -Ok 2 godz po wzięciu - potem Google i czytam że może dawać taki objaw :)
    No ja nie miałam żadnych dolegliwości po Dostinex ale tak jak pisałam, zawsze brałam na noc, bo lekarz mi tak doradził. Co do przesunięcia o kilka godzin, to nie wiem, wydaje mi się ze nie powinno to mieć większego wpływu, bo ten lek długo utrzymuje się w organizmie, mi zdarzało się przesunąć nawet o dzień czy dwa jak czekałam na wynik bety. Ale nie doradzam, bo ja biore go zupełnie na coś innego.

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Dziękuję Kochana za pamięć :)
    Regularnie Was czytam zza kuluarów i przeżywam wszystkie niepowodzenia oraz raduję się z sukcesów.
    Głęboko wierze, że wkrótce wszystkie się doczekamy cudu.

Ja pojutrze mam wizytę w klinice i już zaczynam trząść gaciami ze strachu :/ Ale dziś planuję popracować nad sobą i opanować stres. Muszę po prostu porozmawiać ze swoją głową :P

Kochana, a więc trzymam mocno kciuki żeby ta wizyta była początkiem pięknego finiszu w postaci maluszka. Wierzę, że tym razem będzie naprawdę dobrze. Ja tez po wczorajszej porażce musiałam co nieco se poukładać w głowie. Musze wyluzować trochę bo sfiksuje. Poprostu zdałam se sprawe, że ja robie wszystko co tylko mogę a reszta juz zależy tylko od natury i Boga. Musze podnieść się i walczyc dalej, chociaż nie jest latwo. Życzę Tobie jak i wszystkim dużo siły i wiary. Musi się w końcu udać. Ściskam ❤

asias, tolerancyjna lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Kate - kciuki!!
    Malinowa - z 4 dojrzałych komórek możesz mieć 4 piękne zarodki, jeszcze się nie załamuj.
    Dziewczyny, mam pytanie. Od piątku jestem na menopurze i dodatkowo biore jeszcze gonapeptyl. Ale dzisiaj pojawił się sluz płodny, to normalne? Wizytę mam dopiero w piątek a punkcję planowana na poniedziałek. Ale tak się zastanawiam czy pecherzyki nie pękną przypadkiem?

Śluz płodny na tym etapie jest zupełnie normalny, ja miałam go całkiem sporo także bez obaw :)

asienka30 lubi tę wiadomość

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Kochana, a więc trzymam mocno kciuki żeby ta wizyta była początkiem pięknego finiszu w postaci maluszka. Wierzę, że tym razem będzie naprawdę dobrze. Ja tez po wczorajszej porażce musiałam co nieco se poukładać w głowie. Musze wyluzować trochę bo sfiksuje. Poprostu zdałam se sprawe, że ja robie wszystko co tylko mogę a reszta juz zależy tylko od natury i Boga. Musze podnieść się i walczyc dalej, chociaż nie jest latwo. Życzę Tobie jak i wszystkim dużo siły i wiary. Musi się w końcu udać. Ściskam ❤
    Dokładnie, ja też od początku wyszłam z założenia, że robię tyle ile mogę. Po prostu, na pewne rzeczy nie mamy wpływu i choćbyśmy pękły, to ich nie przeskoczymy.
    To jak turbulencje w samolocie ;) trzeba przetrwać ;)
    Daj sobie czas Kochana i wracaj do walki o szczęście :*

Niezapominajka5, asias, Waleczna lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciasteczko... Dobry duchu dziękuję. :) zobaczymy jutro co dalej. 4 zarodki, zobaczymy czy się podziela

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • asias Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna tak mi przykro :( :( ale pamiętaj, że masz jeszcze bardzo ładne mrozaczki. Ja pamiętam, że mój pierwszy transfer świeży też się nie powiodł, a wybrali do tego dwa najlepsze zarodki i po tym myślałam, że nigdy się nie powiedzie, potem w nastepnym cyklu crio beta pozytywna (tylko mój zarodek przetrwał do 9 tyg), ale chodzi mi o to, że to loteria i każdy transfer to szansa 50/50, na którą nie mamy wpływu.
    Po negatywnej becie lekarz kazał odstawić wszystkie leki.
    Nie dobrze, że lekarz akurat na urlopie i badania Ci się kończą, wiem, że niefajnie jest chodzić do innych lekarzy, ale może spróbuj, kriotransfer nie jest już taki skomplikowany jak stymulacja, a raczej wszyscy lekarze dobrze się na tym znają, bo głównie to wykonują :)

Waleczna lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Ciasteczko... Dobry duchu dziękuję. :) zobaczymy jutro co dalej. 4 zarodki, zobaczymy czy się podziela
    Trzymam mocno kciuki ❤️

• Bruised Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Paulcia28 jestem z Tobą myślami kochana ❤Trzymaj się ❤

Malinowa będzie dobrze pamiętaj ze wystarczy ten jedyny zarodek. Głową do góry ;)

Ciasteczko jak się czujesz ?

Ja właśnie dzwoniłam do kliniki bo mój lekarz nie odpisuje i nie wiem co dalej z lekami. Rozmawiałam z innym lekarzem musze wszystko odstawić oprócz eutyroxu. Czy po nie udanym świeżym transferze tez tak ktoś z Was miał? Czyli encontrolon, duphaston, luteina, prolutex, acard i witamin wszystko odłożyć?Trochę mnie to dziwi. A nie znam się więc pytam. Jak myślicie? Pozdrawiam
    Ja brałam trochę mniej, bo tylko Estrofem, Lutinus i Luteinę, do tego witaminy i Letrox. Po nieudanym świeżym miałam odstawić wszystko oprócz witamin i Letroxu.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Kate - kciuki!!
    Też miałam śluz płodny piękny jak nigdy w czasie stymulacji, więc wychodzi na to, że nie ma się czym martwić i to normalne :)

asienka30 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ