In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć dziewczyny !! Dużo zdrówka i niech maluszki się wgryzają !!
To można serio jeść ananasa przez 3 dni ?? Nie zaszkodzi ???
Jecie ten środek twardy?
Kiedy możecie robić pierwszą betę (ile dni po transferze - jaki zarodek podany) ? Robić sikańce?
Ja mam dziś kontrole. Oby mi zeszło
Po odstawieniu prog - po ilu dniach powinna być @?
Tak, mozna jesc- nie zaszkodzi a może pomócTen środek podobno ma najlepsze działanie, aczkolwiek ja go nie zjadałam-dla mnie za twardy ;P
Bete robi sie różnie. Najpewniej z krwi. Zalecenia przy zarodku 5dn to 9dpt, a przy 3dn to 11dpt. Wiem tez, ze niektore kliniki preferuja weryfikacje bthcg w różnych dniach pt, a czasami dziewczyny same weryfikuja by zobaczyc czy doszlo do implantacji.
Ciasteczko, w takim razie powodzenia na wizycie. Mam nadzieje, ze Twoje jajniki sie wyciszyly i wracaja do normalnego stanu, a pozostalosci juz nie bedzie -
Paulcia28 wrote:Dziewczyny na pokrzepienie serca polecam piosenkę Mateusza Ziółko ,, Na nowo '' ja becze przy niej ale tekst jest super
Dziś zero bólu i krwawienia więc jest ok
Szybko się regenerujesz kochana. Jednak pozytywne nastawienie działa cuda :* Z takim podejsciem, to za chwilę bedziesz z brzuszkiem biegać i tego Ci życzę z całegoMagNolia55, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MagNolia55 wrote:Z tego co kojarze to tak
Ja juz dzis koncze, bo mialam grube plastry i troche okroilam, wiec dzisiaj ostatni plasterek ;(MagNolia55, Olciaaa lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
MonikA_89! wrote:Brałam prolutex przez 5tygodni. Cena faktycznie spora. Ja płaciłam 174zł, a w niektórych aptekach chcieli ponad 200. Ile płaciłaś? Warto popytać w kilku miejscach o cenę. Co do bolącego miejsca po wkłuciu, polecam je chwilę rozmasować po wyjęciu igły. Ja miałam zawsze taką kulkę leku pod skórą i jak rozmasowalam to później w ogóle nie bolało, a pierwsze 2 zastrzyki to czułam przez kilka dni
Dzieki Monika. Wlasnie z ta cena, to zorientowalam sie, ze roznie bywa. Dostalam za 170zl. W innej chcieli 189zl, wiec wrocilam do pierwszej, bo stwierdzilam, ze cena nie jest zla (patrzac internetowo).
Wlasnie ten zastrzyk czuje jeszcze dzis, mimo ze masowalam :o
A jaka mialas wartosc proga, pamietasz?
Wogole jak sie dzisiaj czujesz? -
Kate_____ wrote:Pytałam wczoraj położną to mówiła że 3 dni po dwa plasterki
) kiedy masz pierwsza weryfikacje?
. Ja testuje za tydzien w srode mam dwie blastki :)a ty kiedy?
Narazie nie mysle o tym relaksuje sie korzystam z ladnej pogody
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Ciasteczko77 wrote:Cześć dziewczyny !! Dużo zdrówka i niech maluszki się wgryzają !!
Jecie ten środek twardy?
Kiedy możecie robić pierwszą betę (ile dni po transferze - jaki zarodek podany) ? Robić sikańce?
Jezeli chodzi o testy sikane to powiem wam szczerze ze ani razu nie robilam po co mam sobie fundowac dodatkowy stres wiedząc ze moga przeklamywac albo sa za malo czule zeby wykryc wczesna ciaze. Jakos nie potrzebny mo widok tych dwoch kresek do szczescia bede mega happy jak wkoncu beta cos drgnie
Ciasteczko powodzenia na wizycie :)ja jak odstawilam leki to po ok 5 dniach mialam@
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:No jak polozna tak mowi to cos w tym musi byc
. Ja testuje za tydzien w srode mam dwie blastki :)a ty kiedy?
Narazie nie mysle o tym relaksuje sie korzystam z ladnej pogody
Mam weryfikacje w piątek, poniedziałek i kolejny piątek.. wczoraj tyle szczęścia a dziś czuje ból jak na okreseh..
-
Magnolia nie nastawiam sie bo juz mialam transfery z dwoma i byla dupa ale oczywiście nadzieje mam ze to jest ten moment
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Magnolia nie nastawiam sie bo juz mialam transfery z dwoma i byla dupa ale oczywiście nadzieje mam ze to jest ten moment
Tym razem sie udasłońce, ładna pogoda nastraja wiec i hormony szczescia sie wydzielaja, wiec sa wieksze szanse noi dwa kropki
Musi sie udac
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Kate_____ wrote:Mam weryfikacje w piątek, poniedziałek i kolejny piątek.. wczoraj tyle szczęścia a dziś czuje ból jak na okres
eh..
MagNolia55, Kate_____ lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Przede wszystkim nie denerwuj sie zachowaj spokoj i nie panikuj mnie tez momentami cos zakluje zaboli ale staram sie nie zwracac na to uwagi zeby nie zwariowac. Wes nospe jak będziesz czula ze bardzo ci pdokucza. Mi najbardziej dokuczaja zaparcia i przrz to najbardziej odczuwam jakies bole w podbrzuszu.
Wlasnie te cholerne zaparcia moga wystapic przy duzych dawkach proga...Trzeba ptrzetrwac...moze jakies cherbatki ziolowe pomoga?
Ja poki co nie odczuwam zmian, ale ja to zawsze mialam problem z zaparciami, wiec roznicy nie ma -
Asiulka84 wrote:Wlasnie ten srodek ma najwiecej bromeliny ktora pomaga w zagniezdzeniu wiec ja mimo iz twardy jem
Jezeli chodzi o testy sikane to powiem wam szczerze ze ani razu nie robilam po co mam sobie fundowac dodatkowy stres wiedząc ze moga przeklamywac albo sa za malo czule zeby wykryc wczesna ciaze. Jakos nie potrzebny mo widok tych dwoch kresek do szczescia bede mega happy jak wkoncu beta cos drgnie
Ciasteczko powodzenia na wizycie :)ja jak odstawilam leki to po ok 5 dniach mialam@
Po pozytywnej becie zrobisz sobie dla formalnosci, by ujrzeć w końcu te dwie magiczne krechy:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:53
-
nick nieaktualny
-
Jecie ten środek twardy?
Ciasteczko, ja dostałam @ najwcześniej 3 dni a najpóźniej 9 dni po odstawieniu prog.
Mój lekarz mowi, że przy blastce wiarygodna beta wychodzi 9dpt.
co do ananasa, nie mam pojęcia.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
MagNolia55 wrote:Ja kochana 2 dni po Tobie, czyli w piatek
Poki co nie biore nospy, poniewaz nie mam skurczy, pewnie dzieki atosibanowi. Ale profilaktycznie zakupilam. A wiesz jaki mialas poziom proga? W jakiej dawce masz prolutex i czy robisz zastrzyk o stalej porze czy nie ma to znaczenia?
Mnie bardzo bolal miesien brzucha po tym zastrzyku
Oprocz prolutexu mam cyclogest w lacznej dawce 800mg, a 1dpt mialam progesteron na poziomie 20,44. Nie wiem jaki powinien byc...? Dziewczyny przypomnijcie sie z tym progiem
Magnolia, ja nie biorę proultexu, tzn w ogóle nie biorę prog w zastrzykach, ale biorę duże dawki w tabletkach i w żelu.
W pierwszym transferze (udanym chwilowo) miałam prog podobny do twojego, też ok 20. Lekarz powiedział, że ok tzn że wszystko ponad 20 jest super (a ponad 15 jest w miarę ok, powiedział, że ważne, żeby nie było spadków i wazne, żeby nie było poniżej 15). Przy drugim transferze (nieudanym) miałam jakoś ok 40, a tym razem miałam 57, pytałam nawet czy to nie za dużo, ale lekarz powiedział, że nie. Ja robię betę w niedzielę, nie mogę się doczekać!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!