X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Asiulka jak tam Twoje skurcze? Mam nadzieje, ze ustapily :) w razie czego wez nospe.

Ja od dzisiaj biore dodatkowo prolutex. Myslalam, ze sie przewroce jak w aptece uslyszalam cene. Zastanawiam sie czy lekarz nie mogl czegos innego/tanszego przepisac...? Glupio moze mowic i myslec takimi kategoriami, ale naprawde lacznie to spory wydatek, a mam 3 opak. Pozatym boli strasznie mnie to miejsce wklucia...:/

A tak ogolnie czuje sie dobrze, choc od czasu do czasu delikatne "klocie" odczuwam, ale to minimalnie :) Wtedy przypominam sobie o malym lokatorze ;)
    Hej Magnolia a dziekuje bardzo czuje sie dobrze poza ciągłymi zaparciami jest ok. Ja powiem ci szczerze ze biore te nospe tak profilaktycznie 3 razy dziennie boje sie tych skurczy wiec dla spokojnej glowy lykam. No ja prolutex mam od dnia puncji plua luteina i mam jeszcze medrol. A ty kochana kiedy testujesz ja juz za tydzien w srode narazie wogole o tym nie mysle zeby sie nie stresowac wogole mam taki chillout jak nigdy ;)
    Będzie dobrze wierze ze sie nam uda :)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Hej Magnolia a dziekuje bardzo czuje sie dobrze poza ciągłymi zaparciami jest ok. Ja powiem ci szczerze ze biore te nospe tak profilaktycznie 3 razy dziennie boje sie tych skurczy wiec dla spokojnej glowy lykam. No ja prolutex mam od dnia puncji plua luteina i mam jeszcze medrol. A ty kochana kiedy testujesz ja juz za tydzien w srode narazie wogole o tym nie mysle zeby sie nie stresowac wogole mam taki chillout jak nigdy ;)
    Będzie dobrze wierze ze sie nam uda :)

Ja kochana 2 dni po Tobie, czyli w piatek :) Poki co nie biore nospy, poniewaz nie mam skurczy, pewnie dzieki atosibanowi. Ale profilaktycznie zakupilam. A wiesz jaki mialas poziom proga? W jakiej dawce masz prolutex i czy robisz zastrzyk o stalej porze czy nie ma to znaczenia?

Mnie bardzo bolal miesien brzucha po tym zastrzyku :(

Oprocz prolutexu mam cyclogest w lacznej dawce 800mg, a 1dpt mialam progesteron na poziomie 20,44. Nie wiem jaki powinien byc...? Dziewczyny przypomnijcie sie z tym progiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 06:59

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ja kochana 2 dni po Tobie, czyli w piatek :) Poki co nie biore nospy, poniewaz nie mam skurczy, pewnie dzieki atosibanowi. Ale profilaktycznie zakupilam. A wiesz jaki mialas poziom proga? W jakiej dawce masz prolutex i czy robisz zastrzyk o stalej porze czy nie ma to znaczenia?

Mnie bardzo bolal miesien brzucha po tym zastrzyku :(

Oprocz prolutexu mam cyclogest w lacznej dawce 800mg, a 1dpt mialam progesteron na poziomie 20,44. Nie wiem jaki powinien byc...? Dziewczyny przypomnijcie sie z tym progiem ;)
    Ja nie badalam teraz progesteronu nie mialam w zaleceniach. Prolutex mam dawke 25 mg no nie jest przyjemne podawanie mnie tez zawsze boli miejsce uklucia. Ja codziennie rano o tej samej godzinie biore tak sie przyzwyczailam ;) a co to jest ten atosiban pierwsze slysze. Co do twojego proga wydaje mi sie ze masz ok ale moze dziewczyny bardziej doświadczone cos powiedza ;)

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atosiban jest to lek/antagonista ludzkiej oksytocyny, powodujący zmniejszenie częstotliwości skurczów i napięcia mięśni macicy. W zalecanych dawkach, przeciwdziała skurczom macicy. Po zastosowaniu atosibanu ilość skurczów macicy zmniejsza się znacząco.Lek podawany dozylnie.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tego proga, nie moge nigdzie znalezc odpowiednich wartosci. Tez mi sie wydawal ok, ale lekarz kazal brac dodatkowo prolutex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:15

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz-wcinasz ananaska? Ja wcinam, bo uwielbiam :) :) W dniu transferu 2plasterki-jeden popoludniu i jeden wieczorem. Wczoraj tez i dzisiaj jeden-ostatni :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za kciuki jesteście kochane! Wczorajszy transfer się udał, nasz mrożaczek pięknie się rozmrozìł - mamy jego pierwsze zdjęcie :) Lekarz pokazywał nasze cudo na ekranie TV a później na usg jak już lądował u mnie, im więcej pokazywał tym było więcej łez.. teraz czekamy.. przed nami długie dni ale ta chwila długo zostanie ze mną <3 Trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje i transfery! A Za Ciebie Paulcia będę trzymać codziennie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:20

asienka30, Asiulka84, MagNolia55, Paulcia28, MonikA_89!, aga_ni, Salsefia, Maaggi, Bruised, KasiaŁódź, moniczka2601 lubią tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    A powiedz-wcinasz ananaska? Ja wcinam, bo uwielbiam :) :) W dniu transferu 2plasterki-jeden popoludniu i jeden wieczorem. Wczoraj tez i dzisiaj jeden-ostatni :)

Ja też wcinam:P podobno jeszcze suszone morele są wskazane:)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_to kcukam za pozytywna bete :)ja tez wcinam ananaska pycha ;)i morele rowniez i migdały. A powiedzcie tego ananasa to chyba tylko przez 4 dni sie je ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Hej laseczki. Od poniedziałku jestem na menopurze 225 i mam plamienia. Wczoraj to nawet takie z różową krwią. To normalne? I jajniko wieczorem pobolewaja jak na okres.
    Ja plamien nie miałam ale ból jajników tak. Czuje jak tam „buzują” w środku.

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Kate_to kcukam za pozytywna bete :)ja tez wcinam ananaska pycha ;)i morele rowniez i migdały. A powiedzcie tego ananasa to chyba tylko przez 4 dni sie je ?

Pytałam wczoraj położną to mówiła że 3 dni po dwa plasterki :)) kiedy masz pierwsza weryfikacje?

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za kciuki jesteście kochane! Wczorajszy transfer się udał, nasz mrożaczek pięknie się rozmrozìł - mamy jego pierwsze zdjęcie :) Lekarz pokazywał nasze cudo na ekranie TV a później na usg jak już lądował u mnie, im więcej pokazywał tym było więcej łez.. teraz czekamy.. przed nami długie dni ale ta chwila długo zostanie ze mną <3 Trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje i transfery! A Za Ciebie Paulcia będę trzymać codziennie..

Niesamowite <3 Powodzenia, kciuki zaciśnięte! :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:55

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:

Z tego co kojarze to tak :)

Ja juz dzis koncze, bo mialam grube plastry i troche okroilam, wiec dzisiaj ostatni plasterek ;(

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Trzymam mocno kciuki za Twojego kropka i dziękuję za Twoje kciuki :-* życzę by maluszek został na kolejne 9 miesięcy z Tobą

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pokrzepienie serca polecam piosenkę Mateusza Ziółko ,, Na nowo '' ja becze przy niej ale tekst jest super
    Dziś zero bólu i krwawienia więc jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:06

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !! Dużo zdrówka i niech maluszki się wgryzają !!
    To można serio jeść ananasa przez 3 dni ?? Nie zaszkodzi ???
    Jecie ten środek twardy?

Kiedy możecie robić pierwszą betę (ile dni po transferze - jaki zarodek podany) ? Robić sikańce?

Ja mam dziś kontrole. Oby mi zeszło :(

Po odstawieniu prog - po ilu dniach powinna być @?

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny na pokrzepienie serca polecam piosenkę Mateusza Ziółko ,, Na nowo '' ja becze przy niej ale tekst jest super
    Paulcia <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Paulka slońce Ty nasze <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Asiulka jak tam Twoje skurcze? Mam nadzieje, ze ustapily :) w razie czego wez nospe.

Ja od dzisiaj biore dodatkowo prolutex. Myslalam, ze sie przewroce jak w aptece uslyszalam cene. Zastanawiam sie czy lekarz nie mogl czegos innego/tanszego przepisac...? Glupio moze mowic i myslec takimi kategoriami, ale naprawde lacznie to spory wydatek, a mam 3 opak. Pozatym boli strasznie mnie to miejsce wklucia...:/

A tak ogolnie czuje sie dobrze, choc od czasu do czasu delikatne "klocie" odczuwam, ale to minimalnie :) Wtedy przypominam sobie o malym lokatorze ;)

Brałam prolutex przez 5tygodni. Cena faktycznie spora. Ja płaciłam 174zł, a w niektórych aptekach chcieli ponad 200. Ile płaciłaś? Warto popytać w kilku miejscach o cenę. Co do bolącego miejsca po wkłuciu, polecam je chwilę rozmasować po wyjęciu igły. Ja miałam zawsze taką kulkę leku pod skórą i jak rozmasowalam to później w ogóle nie bolało, a pierwsze 2 zastrzyki to czułam przez kilka dni :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:

Trzymam kciuki za nowego lokatora :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ