X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Asiulka jak tam Twoje skurcze? Mam nadzieje, ze ustapily :) w razie czego wez nospe.

Ja od dzisiaj biore dodatkowo prolutex. Myslalam, ze sie przewroce jak w aptece uslyszalam cene. Zastanawiam sie czy lekarz nie mogl czegos innego/tanszego przepisac...? Glupio moze mowic i myslec takimi kategoriami, ale naprawde lacznie to spory wydatek, a mam 3 opak. Pozatym boli strasznie mnie to miejsce wklucia...:/

A tak ogolnie czuje sie dobrze, choc od czasu do czasu delikatne "klocie" odczuwam, ale to minimalnie :) Wtedy przypominam sobie o malym lokatorze ;)
    Hej Magnolia a dziekuje bardzo czuje sie dobrze poza ciągłymi zaparciami jest ok. Ja powiem ci szczerze ze biore te nospe tak profilaktycznie 3 razy dziennie boje sie tych skurczy wiec dla spokojnej glowy lykam. No ja prolutex mam od dnia puncji plua luteina i mam jeszcze medrol. A ty kochana kiedy testujesz ja juz za tydzien w srode narazie wogole o tym nie mysle zeby sie nie stresowac wogole mam taki chillout jak nigdy ;)
    Będzie dobrze wierze ze sie nam uda :)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Hej Magnolia a dziekuje bardzo czuje sie dobrze poza ciągłymi zaparciami jest ok. Ja powiem ci szczerze ze biore te nospe tak profilaktycznie 3 razy dziennie boje sie tych skurczy wiec dla spokojnej glowy lykam. No ja prolutex mam od dnia puncji plua luteina i mam jeszcze medrol. A ty kochana kiedy testujesz ja juz za tydzien w srode narazie wogole o tym nie mysle zeby sie nie stresowac wogole mam taki chillout jak nigdy ;)
    Będzie dobrze wierze ze sie nam uda :)

Ja kochana 2 dni po Tobie, czyli w piatek :) Poki co nie biore nospy, poniewaz nie mam skurczy, pewnie dzieki atosibanowi. Ale profilaktycznie zakupilam. A wiesz jaki mialas poziom proga? W jakiej dawce masz prolutex i czy robisz zastrzyk o stalej porze czy nie ma to znaczenia?

Mnie bardzo bolal miesien brzucha po tym zastrzyku :(

Oprocz prolutexu mam cyclogest w lacznej dawce 800mg, a 1dpt mialam progesteron na poziomie 20,44. Nie wiem jaki powinien byc...? Dziewczyny przypomnijcie sie z tym progiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 06:59

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ja kochana 2 dni po Tobie, czyli w piatek :) Poki co nie biore nospy, poniewaz nie mam skurczy, pewnie dzieki atosibanowi. Ale profilaktycznie zakupilam. A wiesz jaki mialas poziom proga? W jakiej dawce masz prolutex i czy robisz zastrzyk o stalej porze czy nie ma to znaczenia?

Mnie bardzo bolal miesien brzucha po tym zastrzyku :(

Oprocz prolutexu mam cyclogest w lacznej dawce 800mg, a 1dpt mialam progesteron na poziomie 20,44. Nie wiem jaki powinien byc...? Dziewczyny przypomnijcie sie z tym progiem ;)
    Ja nie badalam teraz progesteronu nie mialam w zaleceniach. Prolutex mam dawke 25 mg no nie jest przyjemne podawanie mnie tez zawsze boli miejsce uklucia. Ja codziennie rano o tej samej godzinie biore tak sie przyzwyczailam ;) a co to jest ten atosiban pierwsze slysze. Co do twojego proga wydaje mi sie ze masz ok ale moze dziewczyny bardziej doświadczone cos powiedza ;)

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atosiban jest to lek/antagonista ludzkiej oksytocyny, powodujący zmniejszenie częstotliwości skurczów i napięcia mięśni macicy. W zalecanych dawkach, przeciwdziała skurczom macicy. Po zastosowaniu atosibanu ilość skurczów macicy zmniejsza się znacząco.Lek podawany dozylnie.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tego proga, nie moge nigdzie znalezc odpowiednich wartosci. Tez mi sie wydawal ok, ale lekarz kazal brac dodatkowo prolutex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:15

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz-wcinasz ananaska? Ja wcinam, bo uwielbiam :) :) W dniu transferu 2plasterki-jeden popoludniu i jeden wieczorem. Wczoraj tez i dzisiaj jeden-ostatni :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za kciuki jesteście kochane! Wczorajszy transfer się udał, nasz mrożaczek pięknie się rozmrozìł - mamy jego pierwsze zdjęcie :) Lekarz pokazywał nasze cudo na ekranie TV a później na usg jak już lądował u mnie, im więcej pokazywał tym było więcej łez.. teraz czekamy.. przed nami długie dni ale ta chwila długo zostanie ze mną <3 Trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje i transfery! A Za Ciebie Paulcia będę trzymać codziennie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:20

asienka30, Asiulka84, MagNolia55, Paulcia28, MonikA_89!, aga_ni, Salsefia, Maaggi, Bruised, KasiaŁódź, moniczka2601 lubią tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    A powiedz-wcinasz ananaska? Ja wcinam, bo uwielbiam :) :) W dniu transferu 2plasterki-jeden popoludniu i jeden wieczorem. Wczoraj tez i dzisiaj jeden-ostatni :)

Ja też wcinam:P podobno jeszcze suszone morele są wskazane:)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_to kcukam za pozytywna bete :)ja tez wcinam ananaska pycha ;)i morele rowniez i migdały. A powiedzcie tego ananasa to chyba tylko przez 4 dni sie je ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• asienka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Hej laseczki. Od poniedziałku jestem na menopurze 225 i mam plamienia. Wczoraj to nawet takie z różową krwią. To normalne? I jajniko wieczorem pobolewaja jak na okres.
    Ja plamien nie miałam ale ból jajników tak. Czuje jak tam „buzują” w środku.

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Kate_to kcukam za pozytywna bete :)ja tez wcinam ananaska pycha ;)i morele rowniez i migdały. A powiedzcie tego ananasa to chyba tylko przez 4 dni sie je ?

Pytałam wczoraj położną to mówiła że 3 dni po dwa plasterki :)) kiedy masz pierwsza weryfikacje?

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za kciuki jesteście kochane! Wczorajszy transfer się udał, nasz mrożaczek pięknie się rozmrozìł - mamy jego pierwsze zdjęcie :) Lekarz pokazywał nasze cudo na ekranie TV a później na usg jak już lądował u mnie, im więcej pokazywał tym było więcej łez.. teraz czekamy.. przed nami długie dni ale ta chwila długo zostanie ze mną <3 Trzymam kciuki za dzisiejsze punkcje i transfery! A Za Ciebie Paulcia będę trzymać codziennie..

Niesamowite <3 Powodzenia, kciuki zaciśnięte! :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:55

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:

Z tego co kojarze to tak :)

Ja juz dzis koncze, bo mialam grube plastry i troche okroilam, wiec dzisiaj ostatni plasterek ;(

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Trzymam mocno kciuki za Twojego kropka i dziękuję za Twoje kciuki :-* życzę by maluszek został na kolejne 9 miesięcy z Tobą

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pokrzepienie serca polecam piosenkę Mateusza Ziółko ,, Na nowo '' ja becze przy niej ale tekst jest super
    Dziś zero bólu i krwawienia więc jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:06

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !! Dużo zdrówka i niech maluszki się wgryzają !!
    To można serio jeść ananasa przez 3 dni ?? Nie zaszkodzi ???
    Jecie ten środek twardy?

Kiedy możecie robić pierwszą betę (ile dni po transferze - jaki zarodek podany) ? Robić sikańce?

Ja mam dziś kontrole. Oby mi zeszło :(

Po odstawieniu prog - po ilu dniach powinna być @?

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny na pokrzepienie serca polecam piosenkę Mateusza Ziółko ,, Na nowo '' ja becze przy niej ale tekst jest super
    Paulcia <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Paulka slońce Ty nasze <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Asiulka jak tam Twoje skurcze? Mam nadzieje, ze ustapily :) w razie czego wez nospe.

Ja od dzisiaj biore dodatkowo prolutex. Myslalam, ze sie przewroce jak w aptece uslyszalam cene. Zastanawiam sie czy lekarz nie mogl czegos innego/tanszego przepisac...? Glupio moze mowic i myslec takimi kategoriami, ale naprawde lacznie to spory wydatek, a mam 3 opak. Pozatym boli strasznie mnie to miejsce wklucia...:/

A tak ogolnie czuje sie dobrze, choc od czasu do czasu delikatne "klocie" odczuwam, ale to minimalnie :) Wtedy przypominam sobie o malym lokatorze ;)

Brałam prolutex przez 5tygodni. Cena faktycznie spora. Ja płaciłam 174zł, a w niektórych aptekach chcieli ponad 200. Ile płaciłaś? Warto popytać w kilku miejscach o cenę. Co do bolącego miejsca po wkłuciu, polecam je chwilę rozmasować po wyjęciu igły. Ja miałam zawsze taką kulkę leku pod skórą i jak rozmasowalam to później w ogóle nie bolało, a pierwsze 2 zastrzyki to czułam przez kilka dni :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:

Trzymam kciuki za nowego lokatora :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ