X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik :( co myślicie?

Jak dla mnie wynik jest obiecujący. Nie ma co się martwić na zapas. Trzymam kciuki za przyrost.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Hejka. Miłej niedzieli :)
    Jakoś cicho tutaj ...wszystkie dziewczyny poszły na fiolet ;)

Ja tez jeszcze nie poszłam na fiolet. Dzisiaj oddałam krew, żeby sprawdzić przyrost. Jutro będę mieć wynik.

Wczoraj byłam u lekarza sprawdzić dlaczego mnie ten brzuch tak bolał i dlaczego urósł tak nagle z dnia na dzień. Na szczęście hiperki nie ma. Jest trochę płynu w zatoce Douglasa, w jajnikach, w pęcherzykach i otrzewnej. Lekarz mówi, ze to minie. Do tego duże dawki progesteronu i estrogen, No i upały. Lekarz odstawił jedna dawkę luteiny i estrogen. I już jest dużo lepiej. Tak wiec warto zadzwonić do lekarza z wątpliwościami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 17:34

Asiulka84 lubi tę wiadomość

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczynki wiec wracam do domku z dwoma silnymi kropkami a dwa zamrozilismy.Dostalam zdjecie usg moich dwoch kropkow cudowny widok oby zostal zemna na 9 miesiecy :-*

Onia, Asiulka84, Maaggi, morganaa, Ewi28, Salsefia, Kate_____, akilegna♥, Merssi, Paulaa25, asienka30, asias, Gaja88, KasiaŁódź, Pimka, emka29, moniczka2601, Bruised, Waleczna lubią tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Ok dziewczynki wiec wracam do domku z dwoma silnymi kropkami a dwa zamrozilismy.Dostalam zdjecie usg moich dwoch kropkow cudowny widok oby zostal zemna na 9 miesiecy :-*

Super!!! To teraz trzymamy kciuki za kropki. Kiedy masz robić betę?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:

Super! Oby kropki z Tobą zostały.
    Też mam zdjęcie, widok niesamowity :-)

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:

Karolcia powodzenia! Trzymam kciuki :) o jakiej morfologi miałaś podane zarodki?

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Super!!! To teraz trzymamy kciuki za kropki. Kiedy masz robić betę?
    23 lipca mam na bete przyjsc :)

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Super! Oby kropki z Tobą zostały.
    Też mam zdjęcie, widok niesamowity :-)
    Widok niesamowity masz racje :) Oby zostaly ze mna.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Karolcia powodzenia! Trzymam kciuki :) o jakiej morfologi miałaś podane zarodki?
    Dzieki Kochana :) Wiesz tutaj u nas nie mowia o jakiej morfologi chyba mi tylko powiedzieli ze sa dobrze dojrzale i silne.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia kciuki za Twoje dwa kropki &&& niech się rozgoszczą :)
    Jeju ale oni was torturują z tym czekaniem na betę. Ja to z tych niecierpliwych i cieszę się, że moja klinika ma swoje wytyczne ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale ja sie nie moge juz punkcji doczekac. Ciekawe jak moje jajka po tym purogenie urosną. To na jednej tabl clo do iui chodowalam 4 jajka juz dojrzałe w 11 dc i w 12 dc byla iui i jajka zaraz po niej pekaly.... ciekawe co we wtorek mi ginka powie

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • ewcia27 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam problem dziś dostałam brązowego plamienia w 14 dpt ( w dniu spodziewane miesiaczki) I towarzyszy mi do tego ból podbrzusza tak jakby na miesiaczke( zrobiłam test ppzytywny) strasznie się boję że to już koniec....

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia27 wrote:
    Hej dziewczyny, mam problem dziś dostałam brązowego plamienia w 14 dpt ( w dniu spodziewane miesiaczki) I towarzyszy mi do tego ból podbrzusza tak jakby na miesiaczke( zrobiłam test ppzytywny) strasznie się boję że to już koniec....

Spróbuj się skontaktować ze swoim lekarzem (mam nadzieje, ze masz bezpośredni numer). Może Ci zwiększy dawkę progesteronu. Tak ciężko doradzić. Albo może jedz do szpitala, jak lekarz jest poza zasięgiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:56

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Karolcia kciuki za Twoje dwa kropki &&& niech się rozgoszczą :)
    Jeju ale oni was torturują z tym czekaniem na betę. Ja to z tych niecierpliwych i cieszę się, że moja klinika ma swoje wytyczne ;)
    Dziekuje kochana:*

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda-z tym czekaniem na betę 14 dni to porażka jest.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia27 wrote:

Najlepiej skontaktuj się z lekarzem, chociaż przez telefon nie wiele pewnie pomoże.
    Takie plamienia miewały dziewczyny w okolicach miesiączki i dobrze się to kończyło. Jeszcze nie wszystko stracone.
    Weź nospę, może dodatkową dawekę luteiny. Jutro z rana idź na betę i do tego zrób progesteron.
    Jeszcze nie wszystko jest przesądzone, wszystko może być dobrze. Bo plamienia czy krwawienia mogą być na początku ciąży, która się prawidłowo rozwija.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia27 wrote:
    Ewcia27 nie denerwuj się może spróbuj skontaktować się z lekarzem .Ja też plamiłam i w sumie do tej pory sa dni kiedy plamię .Dwa tygodnie temu w terminie miesiączki plamiłam na czerwono, myslałam że okres ale okazalo się że to się zdarza i że wszystko jest okey.Lekarz zalecił dodatkową dawkę proga przez kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:07

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ewcia27 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do lekarza prowadzacego ale kazala mi tylko obserwować, najbardziej niepokoi mnie ten ból brzucha... tym bardziej że moja beta w 11dpt nie była wysoka tylko 108.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik :( co myślicie?
    Kochana coś się dzieje, teraz koniecznie powtórz badanie bo ważny jest przyrost! Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki <3

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia27 wrote:
    Pisalam do lekarza prowadzacego ale kazala mi tylko obserwować, najbardziej niepokoi mnie ten ból brzucha... tym bardziej że moja beta w 11dpt nie była wysoka tylko 108.

Ja tez przeżywałam mocny bol brzucha. Wszystkie jesteśmy po in vitro, przyjmujemy konskie dawki hormonów i to dlatego. Myśle, ze tym to się tak bardzo nie martw.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ