In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
Ja w przyszłym tyg w środe lub czwartek mam mieć punkcję.
No i dzisiaj rano spanikowałam, bo od kiedy zaczęły mi się pojawiać nowę pęcherzyki i rosnąć , to cały czas miałam bolesne jajniki, wręcz już mnie to bardzo męczyło, dlatego tym bardziej nie mogłam doczekać się punkcji.
A dziś rano w lewym jajniku spokój jakby nigdy się nic nie wydarzyło, prawy tylko troszkę boli.
Boję się że mi pęcherzyki popękały :`(
Pisałam do dr ale nie odpowiada,
Co WY o tym myślicie ? -
nick nieaktualnyale się posypały posty.
Onia- niekoniecznie może największa fazę wzrostu już przeszłaś i teraz już nie będziesz tak czuć. Mnie nie bolały non stop. Czasem też nic nie czułam.
Karolcia - dziś już masz transfer !! Wow !!! To super - trzymam kciuki !!! 3 dniowe ?
Kate - poczekaj - ale jutro masz betę ?? Objawy przecież mogą być podobne do @.
Paulcia - czemu znikasz ? przerwa ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 14:40
-
Ciasteczko77 wrote:ale się posypały posty.
Onia- niekoniecznie może największa fazę wzrostu już przeszłaś i teraz już nie będziesz tak czuć. Mnie nie bolały non stop. Czasem też nic nie czułam.
Karolcia - dziś już masz transfer !! Wow !!! To super - trzymam kciuki !!! 3 dniowe ?
Kate - poczekaj - ale jutro masz betę ?? Objawy przecież mogą być podobne do @.
Paulcia - czemu znikasz ? przerwa ?Ciasteczko77, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Onia wrote:hej dziewczyny
No i dzisiaj rano spanikowałam, bo od kiedy zaczęły mi się pojawiać nowę pęcherzyki i rosnąć , to cały czas miałam bolesne jajniki, wręcz już mnie to bardzo męczyło, dlatego tym bardziej nie mogłam doczekać się punkcji.
A dziś rano w lewym jajniku spokój jakby nigdy się nic nie wydarzyło, prawy tylko troszkę boli.
Co WY o tym myślicie ?
Bierzesz leki zapobiegające pękaniu pęcherzyków więc spokojnie. Mnie też najpierw mocniej bolały jajniki, potem było lepiej a po ovitrelle już w ogóle ich nie czułam i byłam przekonana, że pęcherzyki pękł. A one grzecznie czekały na punkcję i pobrano jajeczka. -
Onia wrote:hej dziewczyny
Co WY o tym myślicie ?
Onia miałam to samo.. czułam się jak balon czasem bolało bardziej czasem mniej zalezy jak się ułożyłam..choć apogeum osiagnełam po punkcji, niestety dopadła mnie hiperka. Zaufaj lekarzowi on napewno wie co robi.. bierz leki jak trzeba dużo pij no i zbyt wiele się nie ruszaj jeśli odczuwasz bóle. Trzymam kciuki za punkcje ladą chwila będzie po wszystkim
-
Ciasteczko, Zizu dziękuję za dobre słowa bardziej doświadczonych koleżanek mam nadzieję, że w moim przypadku też jest tak jak mówicie
Kate - dzięki za kciuki a co do bóli to jak właśnie nagdle przestałam je odczuwać i to mnie zmartwiło. Dzisiaj się prawie wcale nie ruszam, jestem jak kot kanApowiec -
Karolciaaa26 wrote:Tak kochana dzis juz mam transfer wlasnie czekam bede miala dwa 3-dniowe zarodki o ile od piatku nic sie nie zmienilo.
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik co myślicie?
Malinowa5 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga_ni ale to twoja pierwsza beta najważniejszy jest przyrost. Ja uwazam ze jest ok i nie masz co sie narazie denerwowac ;)trzymam kciuki&&&
aga_ni lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
aga_ni wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik co myślicie?
Jak na ten dzień wynik faktycznie nie jest wysoki ale nic nie jest przesądzone. Musisz sprawdzić przyrost za 48 godzin i wtedy coś więcej będzie wiadomo. Trzymam kciuki żeby było dobrze!aga_ni lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik co myślicie?
Aga, jakie leki bierzesz? Masz zalecony Accofil ?aga_ni lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
aga_ni wrote:Hej Sylwia, tak, mam accofil, jeden zastrzyk co 3 dni.
To dobrze. Od gina czy immunologa zalecony ? A clexane, steryd, acard, intralipid ?
Tez mam Kiry AA i tez będę brała Accofil.
Kibicuje Ci.
aga_ni lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:To dobrze. Od gina czy immunologa zalecony ? A clexane, steryd, acard, intralipid ?
Tez mam Kiry AA i tez będę brała Accofil.
Kibicuje Ci.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Accofil mam zlecony od ginekologa, zlecił po tym jak zrobilam badanie KIR po poronieniu (po pierwszym crio). Brałam już Accofil w kolejnym, nieudanym crio. A teraz mam 3. crio. Mam steryd i heparynę. Acardu i intralipidu nie biorę, nie wiem nawet na co są.
A sterydu jaka dawkę bierzesz ? Sorki ze Cię tak mecze.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
aga_ni lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62