X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Onia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Ja w przyszłym tyg w środe lub czwartek mam mieć punkcję.
    No i dzisiaj rano spanikowałam, bo od kiedy zaczęły mi się pojawiać nowę pęcherzyki i rosnąć , to cały czas miałam bolesne jajniki, wręcz już mnie to bardzo męczyło, dlatego tym bardziej nie mogłam doczekać się punkcji.
    A dziś rano w lewym jajniku spokój jakby nigdy się nic nie wydarzyło, prawy tylko troszkę boli.
    Boję się że mi pęcherzyki popękały :( :`(
    Pisałam do dr ale nie odpowiada,
    Co WY o tym myślicie ?

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ale się posypały posty.
    Onia- niekoniecznie może największa fazę wzrostu już przeszłaś i teraz już nie będziesz tak czuć. Mnie nie bolały non stop. Czasem też nic nie czułam.
    Karolcia - dziś już masz transfer !! Wow !!! To super - trzymam kciuki !!! 3 dniowe ?

Kate - poczekaj - ale jutro masz betę ?? Objawy przecież mogą być podobne do @.

Paulcia - czemu znikasz ? :( przerwa ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 14:40

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) ale się posypały posty.
    Onia- niekoniecznie może największa fazę wzrostu już przeszłaś i teraz już nie będziesz tak czuć. Mnie nie bolały non stop. Czasem też nic nie czułam.
    Karolcia - dziś już masz transfer !! Wow !!! To super - trzymam kciuki !!! 3 dniowe ?

Kate - poczekaj - ale jutro masz betę ?? Objawy przecież mogą być podobne do @.

Paulcia - czemu znikasz ? :( przerwa ? :(
    Tak kochana dzis juz mam transfer wlasnie czekam bede miala dwa 3-dniowe zarodki o ile od piatku nic sie nie zmienilo.

Ciasteczko77, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Tak kochana dzis juz mam transfer wlasnie czekam bede miala dwa 3-dniowe zarodki o ile od piatku nic sie nie zmienilo.

Trzymam kciuki za transfer! Daj znać jak będziesz po :-)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    hej dziewczyny
    No i dzisiaj rano spanikowałam, bo od kiedy zaczęły mi się pojawiać nowę pęcherzyki i rosnąć , to cały czas miałam bolesne jajniki, wręcz już mnie to bardzo męczyło, dlatego tym bardziej nie mogłam doczekać się punkcji.
    A dziś rano w lewym jajniku spokój jakby nigdy się nic nie wydarzyło, prawy tylko troszkę boli.
    Co WY o tym myślicie ?

Bierzesz leki zapobiegające pękaniu pęcherzyków więc spokojnie. Mnie też najpierw mocniej bolały jajniki, potem było lepiej a po ovitrelle już w ogóle ich nie czułam i byłam przekonana, że pęcherzyki pękł. A one grzecznie czekały na punkcję i pobrano jajeczka.

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Trzymam kciuki za transfer! Daj znać jak będziesz po :-)
    Dam znac napewno :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    hej dziewczyny
    Co WY o tym myślicie ?

Onia miałam to samo.. czułam się jak balon czasem bolało bardziej czasem mniej zalezy jak się ułożyłam..choć apogeum osiagnełam po punkcji, niestety dopadła mnie hiperka. Zaufaj lekarzowi on napewno wie co robi.. bierz leki jak trzeba dużo pij no i zbyt wiele się nie ruszaj jeśli odczuwasz bóle. Trzymam kciuki za punkcje ladą chwila będzie po wszystkim :)

• Onia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, Zizu dziękuję za dobre słowa bardziej doświadczonych koleżanek :D mam nadzieję, że w moim przypadku też jest tak jak mówicie

Kate - dzięki za kciuki :) a co do bóli to jak właśnie nagdle przestałam je odczuwać i to mnie zmartwiło. Dzisiaj się prawie wcale nie ruszam, jestem jak kot kanApowiec ;)

c5c9c0e3f3.png
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Trzymam kciuki i czekamy na wiesci&&

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Onia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Kciuki za udany transfer

gosia1992 lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik :( co myślicie?

Malinowa5 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni ale to twoja pierwsza beta najważniejszy jest przyrost. Ja uwazam ze jest ok i nie masz co sie narazie denerwowac ;)trzymam kciuki&&&

aga_ni lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik bety 20,9. Jest 9dpt blastki. Bardzo niski wynik :( co myślicie?

Jak na ten dzień wynik faktycznie nie jest wysoki ale nic nie jest przesądzone. Musisz sprawdzić przyrost za 48 godzin i wtedy coś więcej będzie wiadomo. Trzymam kciuki żeby było dobrze!

aga_ni lubi tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:

Aga, jakie leki bierzesz? Masz zalecony Accofil ?

aga_ni lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sylwia, tak, mam accofil, jeden zastrzyk co 3 dni.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Hej Sylwia, tak, mam accofil, jeden zastrzyk co 3 dni.

To dobrze. Od gina czy immunologa zalecony ? A clexane, steryd, acard, intralipid ?
    Tez mam Kiry AA i tez będę brała Accofil.
    Kibicuje Ci.

aga_ni lubi tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mam jeszcze jedno pytanie, przed wcześniejszymi crio tez brałaś Accofil czy to pierwszy raz ?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    To dobrze. Od gina czy immunologa zalecony ? A clexane, steryd, acard, intralipid ?
    Tez mam Kiry AA i tez będę brała Accofil.
    Kibicuje Ci.
    Accofil mam zlecony od ginekologa, zlecił po tym jak zrobilam badanie KIR po poronieniu (po pierwszym crio). Brałam już Accofil w kolejnym, nieudanym crio. A teraz mam 3. crio. Mam steryd i heparynę. Acardu i intralipidu nie biorę, nie wiem nawet na co są.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Accofil mam zlecony od ginekologa, zlecił po tym jak zrobilam badanie KIR po poronieniu (po pierwszym crio). Brałam już Accofil w kolejnym, nieudanym crio. A teraz mam 3. crio. Mam steryd i heparynę. Acardu i intralipidu nie biorę, nie wiem nawet na co są.
    Dzięki za odpowiedz, ja jestem po dwóch nieudanych crio. Mam jeszcze jedna blastke. Intralipid jest na obniżenie NK. Nie wiem czy robiłaś subpopulacje limfocytów. Sporo badań z immunologii robiłam.
    A sterydu jaka dawkę bierzesz ? Sorki ze Cię tak mecze.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Jeszcze wcześnie, ponów we wtorek żeby sprawdzić przyrost. Mam nadzieję, że będziemy wysoki :)

aga_ni lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ