In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja beta 17.7. Moja lekarka powiedział że jest przyrost dość wysoki to dobrze. 11 dpt. .. Dla mnie to mało. Oczywiście zmniejszyłam sobie proga przez weekend byłam pewna że te moje brudzenia i niska beta z piątku to porażka na całej lini. Dziś taka beta. I mocne brudzenia:( coś się zadzialo. Ale myślę że moje szczęście się nie utrzyma1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
Kate_____ wrote:Mam pytanie do dziewczyn które miały scratching endometrium czy to bardzo boli? Lekarz dziś mówił że bardzo różnie pacjentki reagują... a mogłam go nie pytać
Mnie baaaardzo bolało. Przeokropne uczucie, przeokropny ból..
Również mi lekarz powiedział, że różnie pacjentki odczuwają ból. -
nick nieaktualnyMalinowa - jest przyrost - miałaś 3.3, jest 17... 11 dpt 3 dniowego.
Przecież to jak 14 dpo naturalnej ! Czyli termin @ i pierwszego testu.
Źle że wzięłaś mniej proga.. ale dobrze że w ogóle brałaś ! Lekarz mówi że Ok, my też, nie trać wiary - proszę
Musisz powtórzyć za 2 dni - musi być przyrost i nie ma innej opcji !!!! Ok !??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:49
-
Ciasteczko dobry duchu! Niech ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi!!!
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
nick nieaktualnyMalinowa5 wrote:Ciasteczko dobry duchu! Niech ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi!!!
Proszę nie trać wiary - nie stresuj się!!!
A poza tym ja tu jestem marudą i panikarą Etat zajęty
żartuje, ale proszę nie trać nadziei!!!
Ps. dziękujetolerancyjna lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Ale pięknie! Beta ładnie rośnie, moja podobnie. Kontrolujesz jeszcze? Ja miałam w poniedziałek ponad 800 a w piątek 5500. I też się zastanawiam czy to możliwe, że jeden Kropek daje tak wysoki przyrost bety
Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze i trzymam dalej kciuki
No ja właśnie nie wiem...??
Paulcia pisała o naszej "smoczycy" ale z tego co pamiętam to Inka miala dwa zarodki, wiec tak duzego przyrostu bety u niej mozna bylo sie spodziewac...ale u nas?
Coprawda rozne cuda sie zdarzaja i czasem moze byc tak, ze zaplodniona komorka moze jeszcze sie podzielic...? Ktoras z nas ( nie pamietam nicka) miala tak wlasnie chyba...Ale w moim przypadku ja w to nie wierze... W sumie to sie zastanawiam od czego zalezy rozny, w tym wysoki przyrost bety...?
Czy kontroluje przyrost pytasz? Dzisiaj powtarzalam drugi raz- zeby sprawdzic czy jest przyrost, mimo ze lekarz nie kazal. I chyba trzeci raz tez sobie sprawdze A jak u Ciebie dokladnie to wyglada? Ty mialas blastke, prawda? Lekarz kazal Ci sprawdzać bete, ile razy sprawdzalas?
Wogole jak sie czujesz? Boli Cie brzuch, jakies objawy? Powiedzieliscie juz komus? Kiedy masz wizyte?
U mnie bole brzucha coraz rzadziej, czasem wogole nie czuje sie zafasolkowana My narazie nikomu jeszcze nie powiedzielismy, czekam ma wizyte pecherzykowa i potem serduszkowa- moze wtedy zaczniemy zdradzac nasz sekretWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:56
-
Ciasteczko77 wrote:Ewi super - bardzo ładnie !!! Jak się czujesz??
Bruised - mówiłam, że za wcześnie - trzymam kciuki za wzrost bety!!!
Magnolia - No No pięknie !! Bardzo wysoki przyrost
Asiulka - super że masz termin i działasz !! Będzie dobrze !!!
Paulcia - mnie powrót do pracy też bolał i dostałam w kość
Ale możesz juz dźwigać ???? Uważaj na siebie żeby nie przedobrzyć!
Dziewczyny bardzo wam gratuluje wysokich bet
i ciesze sie ogromnieCiasteczko77, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Malinowa5 wrote:Moja beta 17.7. Moja lekarka powiedział że jest przyrost dość wysoki to dobrze. 11 dpt. .. Dla mnie to mało. Oczywiście zmniejszyłam sobie proga przez weekend byłam pewna że te moje brudzenia i niska beta z piątku to porażka na całej lini. Dziś taka beta. I mocne brudzenia:( coś się zadzialo. Ale myślę że moje szczęście się nie utrzyma
Musisz wierzyc w siłę swojego kropka Zaufaj lekarce, pewnie chwila moment i beta ruszy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:58
-
Ciasteczko77 wrote:Ojoj - jeżeli tak mocno to chyba kurczę niezbyt dobrze - ale mocz oddajesz ? Oddychasz czy boli/ dusi ???
Temp masz ??
Opuchlizna i ból to normalne ale granica jest i trzeba patrzeć czy nie hiper..co dr mówił ?? Widział Twój stan ??
Jak bedzie gorzej dzwon do lekarza.
Odpoczywaj - leż, pij dużo bardzo dużo i dieta białkowa !! -
Malinowa5 wrote:Moja beta 17.7. Moja lekarka powiedział że jest przyrost dość wysoki to dobrze. 11 dpt. .. Dla mnie to mało. Oczywiście zmniejszyłam sobie proga przez weekend byłam pewna że te moje brudzenia i niska beta z piątku to porażka na całej lini. Dziś taka beta. I mocne brudzenia:( coś się zadzialo. Ale myślę że moje szczęście się nie utrzyma
Malinowa, to bardzo dobra wiadomosc!!! Trzymamy kciuki za dalszy przyrost!
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Zizu87 wrote:Ewi ja nie miałam takich objawów. Musisz uważać bo może się tak objawiać hiperstymulacja. Zwróć uwagę na to ile moczu oddajesz, pij dużo, tak 3 litry wody niegazowanej. Do tego lekkie jedzonko, z dużą zawartością białka. Gdybyś oddawała mało moczu, miała duszności lub obwód brzucha nadal się powiększał koniecznie skontaktuj się z lekarzem.
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. -
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Chyba jesli jutro dalej bede puchla to zadzwonie do mojej doktorki. Może to tylko dzis mam po punkcji zaraz.
Odpoczywaj i pij i jedz białko -
Wow ale wieści gratuluję dziewczyny z całego serducha
KasiaŁódź, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
MagNolia55 wrote:No ja właśnie nie wiem...??
Paulcia pisała o naszej "smoczycy" ale z tego co pamiętam to Inka miala dwa zarodki, wiec tak duzego przyrostu bety u niej mozna bylo sie spodziewac...ale u nas?
Coprawda rozne cuda sie zdarzaja i czasem moze byc tak, ze zaplodniona komorka moze jeszcze sie podzielic...? Ktoras z nas ( nie pamietam nicka) miala tak wlasnie chyba...Ale w moim przypadku ja w to nie wierze... W sumie to sie zastanawiam od czego zalezy rozny, w tym wysoki przyrost bety...?
Czy kontroluje przyrost pytasz? Dzisiaj powtarzalam drugi raz- zeby sprawdzic czy jest przyrost, mimo ze lekarz nie kazal. I chyba trzeci raz tez sobie sprawdze A jak u Ciebie dokladnie to wyglada? Ty mialas blastke, prawda? Lekarz kazal Ci sprawdzać bete, ile razy sprawdzalas?
Wogole jak sie czujesz? Boli Cie brzuch, jakies objawy? Powiedzieliscie juz komus? Kiedy masz wizyte?
U mnie bole brzucha coraz rzadziej, czasem wogole nie czuje sie zafasolkowana My narazie nikomu jeszcze nie powiedzielismy, czekam ma wizyte pecherzykowa i potem serduszkowa- moze wtedy zaczniemy zdradzac nasz sekret
Ja miałam dwudniowy zarodek i 13 dpt beta była 214, potem 16 dpt ponad 800 i 20 dpt 5500. Razem z drugą betą sprawdzałam poziom progesteronu ale na szczęście jest ok. Oczywiście moja Dr zaleciła tylko raz sprawdzić przyrost, ale ja musiałam zrobić dwa razy żeby się upewnić, że ładnie rośnie.
Ogólnie czuję się dobrze, czasami boli mnie głowa, jestem bardziej zmęczona, więcej śpię. Czasami pojawią się nudności, ale tylko na chwilę. Co mnie cieszy nie mam już bólu brzucha, tylko czasem na chwilę zabolą plecy.
U nas wszyscy, którzy wiedzieli o in vitro wiedzą o wyniku bety, nie dało się tego ukryć bo wszyscy z naszego otoczenia nam bardzo kibicowali i trzymali kciuki.
Wizyta pęcherzykowa w tym tygodniu. Są ogromne emocje. Mam nadzieję, że Fasolka ma się dobrze i grzecznie zostanie ze mnąSalsefia, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Czesc dziewczyny Witam Was w ten piekny sloneczny poniedzialek!
Moja dzisiejsza beta 739,4 mlU/mL w 14dpt, w 11dpt miałam 186,5 mlU/mL. Jak myslicie czy wynik jest prawidlowy? Moge sie juz powoli zaczac cieszyc?
Tymczasem spróbuje Was doczytać :*
Pięknie!!! Gratulacje może faktycznie zarodek się podzielił i będą bliźnięta ))))MagNolia55 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Dzieki ciasteczko mam tylko nadzieje ze nie jest ze mna az tak źle i leczenie nie będzie trwalo dlugo. Jak tak czytam wasze wpisy o pozytywnych betach to juz tak bardzo bym chciala moc tez napisac ze sie udalo. No coz los przygotowal dla mnie inny scenariusz i musze sie z tym zmierzyc
Dziewczyny bardzo wam gratuluje wysokich bet
i ciesze sie ogromnie
Ja nawet nie wiem co z immuno u mnie - nie wnikam już. Tyle co robiłam to kariotypy, kiedyś ana i nk...
Asiulka - i Tobie też będziemy gratulować - zobaczysz !!
Możesz też w tym czasie obczaić temat KD.
-
I nie zmniejszaj proga!Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
KasiaŁódź wrote:Dziewczyny beta 120, prod 14
AaaaasaaKasiaŁódź lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie