X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 17.7. Moja lekarka powiedział że jest przyrost dość wysoki to dobrze. 11 dpt. .. Dla mnie to mało. Oczywiście zmniejszyłam sobie proga przez weekend byłam pewna że te moje brudzenia i niska beta z piątku to porażka na całej lini. Dziś taka beta. I mocne brudzenia:( coś się zadzialo. Ale myślę że moje szczęście się nie utrzyma :(

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które miały scratching endometrium czy to bardzo boli? Lekarz dziś mówił że bardzo różnie pacjentki reagują... a mogłam go nie pytać :P

Mnie baaaardzo bolało. Przeokropne uczucie, przeokropny ból..
    Również mi lekarz powiedział, że różnie pacjentki odczuwają ból.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa - jest przyrost - miałaś 3.3, jest 17... 11 dpt 3 dniowego.
    Przecież to jak 14 dpo naturalnej ! Czyli termin @ i pierwszego testu.
    Źle że wzięłaś mniej proga.. ale dobrze że w ogóle brałaś ! Lekarz mówi że Ok, my też, nie trać wiary - proszę :(
    Musisz powtórzyć za 2 dni - musi być przyrost i nie ma innej opcji !!!! Ok !??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:49

• Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko dobry duchu! Niech ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi!!!

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Ciasteczko dobry duchu! Niech ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi!!!
    Mocno mocno modlę się za Was - całym sercem!
    Proszę nie trać wiary - nie stresuj się!!!
    A poza tym ja tu jestem marudą i panikarą :) Etat zajęty ;)
    żartuje, ale proszę nie trać nadziei!!!

Ps. :) dziękuje

tolerancyjna lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ale pięknie! Beta ładnie rośnie, moja podobnie. Kontrolujesz jeszcze? Ja miałam w poniedziałek ponad 800 a w piątek 5500. I też się zastanawiam czy to możliwe, że jeden Kropek daje tak wysoki przyrost bety :-)
    Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze i trzymam dalej kciuki <3

No ja właśnie nie wiem...??
    Paulcia pisała o naszej "smoczycy":) ale z tego co pamiętam to Inka miala dwa zarodki, wiec tak duzego przyrostu bety u niej mozna bylo sie spodziewac...ale u nas? ;)

Coprawda rozne cuda sie zdarzaja i czasem moze byc tak, ze zaplodniona komorka moze jeszcze sie podzielic...? Ktoras z nas ( nie pamietam nicka) miala tak wlasnie chyba...Ale w moim przypadku ja w to nie wierze...;) W sumie to sie zastanawiam od czego zalezy rozny, w tym wysoki przyrost bety...?

Czy kontroluje przyrost pytasz? Dzisiaj powtarzalam drugi raz- zeby sprawdzic czy jest przyrost, mimo ze lekarz nie kazal. I chyba trzeci raz tez sobie sprawdze :) A jak u Ciebie dokladnie to wyglada? Ty mialas blastke, prawda? Lekarz kazal Ci sprawdzać bete, ile razy sprawdzalas?
    Wogole jak sie czujesz? Boli Cie brzuch, jakies objawy? Powiedzieliscie juz komus? Kiedy masz wizyte? :)

U mnie bole brzucha coraz rzadziej, czasem wogole nie czuje sie zafasolkowana ;) My narazie nikomu jeszcze nie powiedzielismy, czekam ma wizyte pecherzykowa i potem serduszkowa- moze wtedy zaczniemy zdradzac nasz sekret ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:56

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ewi super - bardzo ładnie !!! Jak się czujesz??
    Bruised - mówiłam, że za wcześnie - trzymam kciuki za wzrost bety!!!
    Magnolia - No No :) pięknie !! Bardzo wysoki przyrost :)
    Asiulka - super że masz termin i działasz !! Będzie dobrze !!!
    Paulcia - mnie powrót do pracy też bolał i dostałam w kość :)
    Ale możesz juz dźwigać ???? Uważaj na siebie żeby nie przedobrzyć!
    Dzieki ciasteczko mam tylko nadzieje ze nie jest ze mna az tak źle i leczenie nie będzie trwalo dlugo. Jak tak czytam wasze wpisy o pozytywnych betach to juz tak bardzo bym chciala moc tez napisac ze sie udalo. No coz los przygotowal dla mnie inny scenariusz i musze sie z tym zmierzyc ;)
    Dziewczyny bardzo wam gratuluje wysokich bet
    i ciesze sie ogromnie :)

Ciasteczko77, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Moja beta 17.7. Moja lekarka powiedział że jest przyrost dość wysoki to dobrze. 11 dpt. .. Dla mnie to mało. Oczywiście zmniejszyłam sobie proga przez weekend byłam pewna że te moje brudzenia i niska beta z piątku to porażka na całej lini. Dziś taka beta. I mocne brudzenia:( coś się zadzialo. Ale myślę że moje szczęście się nie utrzyma :(

Musisz wierzyc w siłę swojego kropka <3 <3 Zaufaj lekarce, pewnie chwila moment i beta ruszy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:58

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Dziewczyny beta 120, prod 14
    Aaaaasaa

Gratulacje!!! :) :) :)

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ojoj - jeżeli tak mocno to chyba kurczę niezbyt dobrze - ale mocz oddajesz ? Oddychasz czy boli/ dusi ???
    Temp masz ??
    Opuchlizna i ból to normalne ale granica jest i trzeba patrzeć czy nie hiper..co dr mówił ?? Widział Twój stan ??
    Jak bedzie gorzej dzwon do lekarza.
    Odpoczywaj - leż, pij dużo bardzo dużo i dieta białkowa !!
    Staram sie pic po trochu caly czas. Sikam po trochu tez. Oby jutro juz przechodzilo. Moze zaraz po punkcji tak jest. Nie ma temp i nie dusi mnie. Ja mialam mało pęcherzyków to raczej nie mam hiperki

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:

Malinowa, to bardzo dobra wiadomosc!!! Trzymamy kciuki za dalszy przyrost!

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ewi ja nie miałam takich objawów. Musisz uważać bo może się tak objawiać hiperstymulacja. Zwróć uwagę na to ile moczu oddajesz, pij dużo, tak 3 litry wody niegazowanej. Do tego lekkie jedzonko, z dużą zawartością białka. Gdybyś oddawała mało moczu, miała duszności lub obwód brzucha nadal się powiększał koniecznie skontaktuj się z lekarzem.
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze.
    Chyba jesli jutro dalej bede puchla to zadzwonie do mojej doktorki. Może to tylko dzis mam po punkcji zaraz.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Malinowa, skoro lekarka mówi że przyrost ok to zaufaj fachowcom ;) więcej wiary w swojego walecznego malucha! Musi być dobrze! :)

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Chyba jesli jutro dalej bede puchla to zadzwonie do mojej doktorki. Może to tylko dzis mam po punkcji zaraz.
    Koniecznie - mnie też hiper wzięła z zaskoczenia i po 3 dniach ... mam nadzieje że Ci przejdzie i będzie Ok !!
    Odpoczywaj i pij i jedz białko

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale wieści gratuluję dziewczyny z całego serducha :)

KasiaŁódź, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No ja właśnie nie wiem...??
    Paulcia pisała o naszej "smoczycy":) ale z tego co pamiętam to Inka miala dwa zarodki, wiec tak duzego przyrostu bety u niej mozna bylo sie spodziewac...ale u nas? ;)

Coprawda rozne cuda sie zdarzaja i czasem moze byc tak, ze zaplodniona komorka moze jeszcze sie podzielic...? Ktoras z nas ( nie pamietam nicka) miala tak wlasnie chyba...Ale w moim przypadku ja w to nie wierze...;) W sumie to sie zastanawiam od czego zalezy rozny, w tym wysoki przyrost bety...?

Czy kontroluje przyrost pytasz? Dzisiaj powtarzalam drugi raz- zeby sprawdzic czy jest przyrost, mimo ze lekarz nie kazal. I chyba trzeci raz tez sobie sprawdze :) A jak u Ciebie dokladnie to wyglada? Ty mialas blastke, prawda? Lekarz kazal Ci sprawdzać bete, ile razy sprawdzalas?
    Wogole jak sie czujesz? Boli Cie brzuch, jakies objawy? Powiedzieliscie juz komus? Kiedy masz wizyte? :)

U mnie bole brzucha coraz rzadziej, czasem wogole nie czuje sie zafasolkowana ;) My narazie nikomu jeszcze nie powiedzielismy, czekam ma wizyte pecherzykowa i potem serduszkowa- moze wtedy zaczniemy zdradzac nasz sekret ;)

Ja miałam dwudniowy zarodek i 13 dpt beta była 214, potem 16 dpt ponad 800 i 20 dpt 5500. Razem z drugą betą sprawdzałam poziom progesteronu ale na szczęście jest ok. Oczywiście moja Dr zaleciła tylko raz sprawdzić przyrost, ale ja musiałam zrobić dwa razy żeby się upewnić, że ładnie rośnie.

Ogólnie czuję się dobrze, czasami boli mnie głowa, jestem bardziej zmęczona, więcej śpię. Czasami pojawią się nudności, ale tylko na chwilę. Co mnie cieszy nie mam już bólu brzucha, tylko czasem na chwilę zabolą plecy.

U nas wszyscy, którzy wiedzieli o in vitro wiedzą o wyniku bety, nie dało się tego ukryć bo wszyscy z naszego otoczenia nam bardzo kibicowali i trzymali kciuki.

Wizyta pęcherzykowa w tym tygodniu. Są ogromne emocje. Mam nadzieję, że Fasolka ma się dobrze i grzecznie zostanie ze mną :-)

Salsefia, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Czesc dziewczyny :) Witam Was w ten piekny sloneczny poniedzialek! :)

Moja dzisiejsza beta 739,4 mlU/mL w 14dpt, w 11dpt miałam 186,5 mlU/mL. Jak myslicie czy wynik jest prawidlowy? Moge sie juz powoli zaczac cieszyc?

Tymczasem spróbuje Was doczytać :*

Pięknie!!! Gratulacje :) może faktycznie zarodek się podzielił i będą bliźnięta :)))))

MagNolia55 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Dzieki ciasteczko mam tylko nadzieje ze nie jest ze mna az tak źle i leczenie nie będzie trwalo dlugo. Jak tak czytam wasze wpisy o pozytywnych betach to juz tak bardzo bym chciala moc tez napisac ze sie udalo. No coz los przygotowal dla mnie inny scenariusz i musze sie z tym zmierzyc ;)
    Dziewczyny bardzo wam gratuluje wysokich bet
    i ciesze sie ogromnie :)
    Idziesz do specjalisty - na bank Cię poprowadzi i wyjdziesz z tego - są rożne leki i postępowanie (sterydy, intralipid itp).
    Ja nawet nie wiem co z immuno u mnie - nie wnikam już. Tyle co robiłam to kariotypy, kiedyś ana i nk...
    Asiulka - i Tobie też będziemy gratulować - zobaczysz !!
    Możesz też w tym czasie obczaić temat KD.

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Nie poddawaj się... Beta rośnie.. jaka była 2 dni temu?

I nie zmniejszaj proga!

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Dziewczyny beta 120, prod 14
    Aaaaasaa
    Gratulacje :-):-):-)

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ