In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja grzecznie biorę tabletki i czekam na wizytę 23 ech ale to się dluzy... Czuję się super, oby endo urosło tylko tego się boję aby transfer był tak jak zaplanowane 28, ciasteczko moja Ty gadulo jak się czujesz zabciu?
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
MagNolia55 wrote:No ja właśnie nie wiem...??
Paulcia pisała o naszej "smoczycy" ale z tego co pamiętam to Inka miala dwa zarodki, wiec tak duzego przyrostu bety u niej mozna bylo sie spodziewac...ale u nas?
Coprawda rozne cuda sie zdarzaja i czasem moze byc tak, ze zaplodniona komorka moze jeszcze sie podzielic...? Ktoras z nas ( nie pamietam nicka) miala tak wlasnie chyba...Ale w moim przypadku ja w to nie wierze... W sumie to sie zastanawiam od czego zalezy rozny, w tym wysoki przyrost bety...?
Czy kontroluje przyrost pytasz? Dzisiaj powtarzalam drugi raz- zeby sprawdzic czy jest przyrost, mimo ze lekarz nie kazal. I chyba trzeci raz tez sobie sprawdze A jak u Ciebie dokladnie to wyglada? Ty mialas blastke, prawda? Lekarz kazal Ci sprawdzać bete, ile razy sprawdzalas?
Wogole jak sie czujesz? Boli Cie brzuch, jakies objawy? Powiedzieliscie juz komus? Kiedy masz wizyte?
U mnie bole brzucha coraz rzadziej, czasem wogole nie czuje sie zafasolkowana My narazie nikomu jeszcze nie powiedzielismy, czekam ma wizyte pecherzykowa i potem serduszkowa- moze wtedy zaczniemy zdradzac nasz sekret
Malinowa poczekamy na kolejną betę i wtedy będziemy kombinować ok? Bądź dobrej myśli :-*moniczka2601, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Ja grzecznie biorę tabletki i czekam na wizytę 23 ech ale to się dluzy... Czuję się super, oby endo urosło tylko tego się boję aby transfer był tak jak zaplanowane 28, ciasteczko moja Ty gadulo jak się czujesz zabciu?
Ja lepiej - dziękuje - trochę mi schodzi ten ból, dziś bez tabl przeciwbólowych wczoraj było b źle.
-
Kadetka wrote:Nie poddawaj się... Beta rośnie.. jaka była 2 dni temu?
I nie zmniejszaj proga!1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
nick nieaktualnyMalinowa5 wrote:W piatek 8 dnia po trans. Była 3.3
Na parent. - W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin.
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:A żołądek was bolał? Mnie zarzyna że hej.
Ciasteczko chyba przejmuje twoją rolę narzekania
Mnie nie bolał - raczej bolały jajniki macica plecy.
Możesz mieć ucisk ?? - monitoruj sytuacje. Zmierz obwód brzucha i mierz co 6-8 h.
Sikać powinnaś normalnie - mi jak sie zaczelo to zaczęłam tyci i nie mogłam więcej ... i to mi dało do myślenia.
Brzuch zrobił się twardy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:49
-
Ciasteczko77 wrote:Ty wiesz że ja czekam razem z Tobą na 23 i potem na 28 ❤️ Niech Ci ładnie rośnie to endo !!! Migdałki je?
Ja lepiej - dziękuje - trochę mi schodzi ten ból, dziś bez tabl przeciwbólowych wczoraj było b źle.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Napisalam do pielegniarki w sprawie tych boli to powiedziala ze czasami tak sie zdarza zebym sie nie stresowala i myslala pozytywnie ale ja i tak panikuje bo jestwm 7dpt a dalej odczuwam bole jak na @Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:UPS zapomniałam, jedynie co to ostatnio mnie bolały migdalki ale przeszło na szczęście hehe
Ale to dobrze, że już te w gardle nie bolą
moniczka2601 lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:Napisalam do pielegniarki w sprawie tych boli to powiedziala ze czasami tak sie zdarza zebym sie nie stresowala i myslala pozytywnie ale ja i tak panikuje bo jestwm 7dpt a dalej odczuwam bole jak na @
Ja cały czas wierzę, że Twoja panika jest niepotrzebna. Jak czytam Twoje posty to jakbym siebie słyszała Te bóle to moim zdaniem dobry znak -
Zizu87 wrote:Ja cały czas wierzę, że Twoja panika jest niepotrzebna. Jak czytam Twoje posty to jakbym siebie słyszała Te bóle to moim zdaniem dobry znakNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Zizu Kochana bo Ty tez mialas bole jak dlugo one trwaly i czy dalej trwaja? To samo moja pielegniarka powiedziala ze stres jest najgorszy i powinnam myslec pozytywnie ze czasami zdarzaja sie te bole.
U mnie zaczęło się jakieś 6 dpt dwudniowego zarodka. Takie silne bóle miałam do 13 dpt wtedy robiłam betę. Codziennie brałam nospe na noc a mimo to nad ranem ból mnie budził. A tak od 14 dpt bóle stopniowo ustępowały, teraz sporadycznie coś ciągnie.
Ja strasznie to przeżywałam, byłam przekonana że się nie udało. A moj mąż mi codziennie mówił, że na pewno się udało- jednak czasami faceci mają rację -
Zizu87 wrote:U mnie zaczęło się jakieś 6 dpt dwudniowego zarodka. Takie silne bóle miałam do 13 dpt wtedy robiłam betę. Codziennie brałam nospe na noc a mimo to nad ranem ból mnie budził. A tak od 14 dpt bóle stopniowo ustępowały, teraz sporadycznie coś ciągnie.
Ja strasznie to przeżywałam, byłam przekonana że się nie udało. A moj mąż mi codziennie mówił, że na pewno się udało- jednak czasami faceci mają racjęNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
KasiaŁódź wrote:Dziewczyny beta 120, prod 14
AaaaasaaKasiaŁódź lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Karolciaaa26 wrote:Kurde u mnie praktycznie od transferu zaczely sie te bole czasami lekkie czasami mocniejsze.moze tez zaczne brac nospe bierzesz jedna czy dwie tabletki? Ja tez sie boje ze sie nie udalo obiecalam sobie ze zrobie bete w dniu kiedy lekarz kazal ale z tego strachu niewiem czy nie zrobic jej wczesniej
Możesz wziąć max. 3 tabletki no-spa forte lub 6 zwykłych na dobę. Do tego brałam magnez i relanium.
U mnie 13 dpt beta była wysoka a miałam jeden dwudniowy zarodek. Więc spokojnie 11-12 dpt możesz robić betę, zwlaszcza że miałaś trzydniowe zarodki. -
Ciasteczko77 wrote:tu nie pomogę bo nie miałam narkozy - Ewi a możesz chociaż SMS napisać do dr?