In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Zgadzam się z Tobą kochana. Najpierw jest żal i wściekłość na cały świat a potem ruszamy do boju bo zależy nam na osiągnięciu celu , tylko że to się ciągnie jak flaki z olejem
Paulcia mocno trzymam kciuki za Ciebie &&& Musi być dobrzePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:
No właśnie my tak mieliśmy, że z rozmrozonych nie uzyskaliśmy żadnego
A wiadomo u Ciebie cos więcej?
U mnie klinika mało wylewna. Mam mieć wieści od lekarza w piątek.
I mówię Ci, przestań już panikowacMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Haha, nie mogę obiecać ;P
Zizu, musisz wybaczyć, bo straszna panikara ze mnie ;P
Usg za 2 dni :o Stres jest już dzisiaj...
Oj znam ten stres. Ja już zaczynam się denerwować przed wizytą za tydzień
Będzie wszystko dobrze i zobaczysz KropkaMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Furiatka wrote:U mnie klinika mało wylewna. Mam mieć wieści od lekarza w piątek.
I mówię Ci, przestań już panikowac
Hmmm...dopiero w piątek? Powinni informować jak reszta dzieciaczków się miewa No trudno...trzymam kciuki za resztę noi Twoją dwójkę -
Zizu87 wrote:Oj znam ten stres. Ja już zaczynam się denerwować przed wizytą za tydzień
Będzie wszystko dobrze i zobaczysz Kropka
My drżymy podwójnie...To jest zdecydowanie większy stres niż w ciąży naturalnej...
Ale komu mam się wyżalic ze swojego podwójnego stresu...? Wiem, że Wam mogę bez opierdalu
Zizu, wow to już za tydzień kolejny raz ujrzysz swoje już większe maleństwo Bedę czekać na wieściPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:No i nie wytrzymałam- dzisiaj start z antykami przed długim protokołem;)Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko wszystko ok u Was???
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MagNolia55 wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam i strzeliłam dzisiaj jeszcze jedna betę, 23dpt 10999
Powiedzcie mi, ze mam przestać juz panikować
Za każdym razem kiedy stresujecie się przed wizytą .. kolejną na której macie zobaczyć Wasze rosnące Maleństwa.. pomyślcie o nas tutaj, o nas które (narazie) tylko mogą marzyć o takim stresie.. wtedy głęboki wdech i podwójna siła - od każdej z nas.. .:*Aife, asias, MagNolia55, aga_ni lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Hej dziewczyny:) wracam po przerwie w końcu i ja się doczekałam rozpoczęcia procedury łykam już trzeci dzień antyki i 14 dnia mam się wstawić u lekarza i zacząć brać zastrzyki (chyba bo z tego przejęcia już nie pamiętam dokładnie) idę tzw długim protokołem i w związku z tym mam pytanie: czy po tej antykoncepcji i zastrzykach będę mieć jeszcze okres? Czy po tych 14 dniach zacznie się typowa stymulacja do in vitro? Z tego wszystkiego nie zapytałam...In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
nick nieaktualnyHejo jestem Paulcia - dziękuje że pytasz. Jak Ty się czujesz ? Robisz jakieś badania teraz?
Magnolia - piękna beta - wow!
Niezapominajka - No to start !!! Powodzenia !!!
Moniczka - mam nadzieje że nie bolą te zastrzyki ?? Ale już jesteś tak blisko- wytrzymaj!! A ten lek to na co?
Byłam u dr - zaczynam od 3 dc (@ powinna być za tydz?) dr mimo że to mój pierwszy fet wdraża od razu steryd (metypred), estroferm, acard.. potem większe dawki plus dojdą luteina i duphaston- w trakcie 2 wizyty monit-planowana data 18.08...1x blastka; termin zależy od @ i efektów ...
cieszę się że dr tak podchodzi i dostaje tyle leków - mimo, że nie robiłam immunologii (ana i nk mam sprzed kilku lat).
U Miska - zwiększamy dawkę immunosupresanta.. za msc kontrola i wtedy dopiero ewentualnie zmiana leczenia.
Włączamy też suplementy - D, E, dha, magnez potas.
Walczymy !!!
akilegna♥, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Hejo jestem Paulcia - dziękuje że pytasz. Jak Ty się czujesz ? Robisz jakieś badania teraz?
Magnolia - piękna beta - wow!
Niezapominajka - No to start !!! Powodzenia !!!
Moniczka - mam nadzieje że nie bolą te zastrzyki ?? Ale już jesteś tak blisko- wytrzymaj!! A ten lek to na co?
Byłam u dr - zaczynam od 3 dc (@ powinna być za tydz?) dr mimo że to mój pierwszy fet wdraża od razu steryd (metypred), estroferm, acard.. potem większe dawki plus dojdą luteina i duphaston- w trakcie 2 wizyty monit-planowana data 18.08...1x blastka; termin zależy od @ i efektów ...
cieszę się że dr tak podchodzi i dostaje tyle leków - mimo, że nie robiłam immunologii (ana i nk mam sprzed kilku lat).
U Miska - zwiększamy dawkę immunosupresanta.. za msc kontrola i wtedy dopiero ewentualnie zmiana leczenia.
Włączamy też suplementy - D, E, dha, magnez potas.
Walczymy !!!
U nas też od razu dają steryd.. encorton - nawet bez badań immunologii... Też łykam accard, do tego w cyklu w którym był transfer codziennie zastrzyk z heparyny.. estrofem i progesteron musisz przyjmować przed transferem.. czyli na sztucznym cyklu będziesz podchodzić. A nie każą Ci zbadać progesteronu w 2-3dc? Nie mówili że musi być poniżej 1?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Brawo Ciasteczko!
U nas też od razu dają steryd.. encorton - nawet bez badań immunologii... Też łykam accard, do tego w cyklu w którym był transfer codziennie zastrzyk z heparyny.. estrofem i progesteron musisz przyjmować przed transferem.. czyli na sztucznym cyklu będziesz podchodzić. A nie każą Ci zbadać progesteronu w 2-3dc? Nie mówili że musi być poniżej 1?
A to ciekawe że nie encorton dał - sterydy Misiek łykał ... encorton ponoć daje więcej skutków ubocznych (starszy lek) - tak mi powiedział- nie mam pojęcia bo nigdy nie brałam sterydów i obym nie zarosła kłakami ale leków - cała siata będzie !!! Rety -
Ciasteczko77 wrote:Nie mówił o badaniu prog - dopiero 8 dc mam zrobić. Tak - sztuczny. Ja miałam prog już robiony -0.5 było.
A to ciekawe że nie encorton dał - sterydy Misiek łykał ... encorton ponoć daje więcej skutków ubocznych (starszy lek) - tak mi powiedział- nie mam pojęcia bo nigdy nie brałam sterydów i obym nie zarosła kłakami ale leków - cała siata będzie !!! Rety
Ale to 0,5 miałaś kiedy? Bo to chodzi o 2-3dc w którym będzie transfer...
Ja też mam pierwszy raz steryd.. ale nawet się tym nie przejelam specjalnue.. ważne żeby się udało! Jak zerknelam na ulotki z immunosupresyjnych leków.. to wolałem przestać czytać... Wy Ciasteczko na pewno coś o tym wiecie...
Ps. Ja póki co nie odczuwam skutków ubocznychNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Ale to 0,5 miałaś kiedy? Bo to chodzi o 2-3dc w którym będzie transfer...
Ja też mam pierwszy raz steryd.. ale nawet się tym nie przejelam specjalnue.. ważne żeby się udało! Jak zerknelam na ulotki z immunosupresyjnych leków.. to wolałem przestać czytać... Wy Ciasteczko na pewno coś o tym wiecie...
Ps. Ja póki co nie odczuwam skutków ubocznych
Oj wiemy - Misiek bierze teraz chemię - lek którym się leczy białaczkę ... sterydy pewnie mu dołączy jak nie zacznie reagować... -
Hej mam takie pytanie, transfer mam w niedzielę, od 6 jadę na urlop czy jak zrobię betę 5 dniowej blastki w sobotę będzie to 7 dpt to będzie ok czy za wcześnie? 1 dpt to dzień transferu, dobrze liczę?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:01
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Ciasteczko ja mam w poniedziałek wizytę u hematologa i potem spokój aż przyjdzie cholera @. Dobra dziewczyny ja muszę do pracy spokojnej nocy życzę :-*Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyMoniczka - chyba liczymy 1 dpt na drugi dzień?
Pimka- dziękuje za informacje - z waga to itak musze uważać
Ale odstawia sie po transferze (tzn nie od razu pewnie )?
Paulcia - to niech hematolog Cię dobrze poprowadzi !!! Spokojnej pracy i nie szalej za mocno tam!!Paulcia28 lubi tę wiadomość