X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Motylek :)
    Bardzo trafne uwagi - masz racje!!!

Crio na sztucznym Ok 18.08...

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję Was od jakiegoś czasu, dajecie nadzieję że w końcu się uda. Zaczęłam długi protokół. Najpierw były anty a teraz zaczęłam gonapeptyl. Póki co mam pytanie nietypowe jak na początek i trochę z innej beczki:) czy będąc na gonapeptylu można napić się wina?:) nie oceniajcie mnie od razu źle ;)

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Dziewczyny podczytuję Was od jakiegoś czasu, dajecie nadzieję że w końcu się uda. Zaczęłam długi protokół. Najpierw były anty a teraz zaczęłam gonapeptyl. Póki co mam pytanie nietypowe jak na początek i trochę z innej beczki:) czy będąc na gonapeptylu można napić się wina?:) nie oceniajcie mnie od razu źle ;)

Podczas stymulacji raczej bym sie z alkoholem wstrzymala jednak ty narazie przyjmujesz zastrzyki na wyciszenie jajnikow wiec mysle ze lampka wina nie zaszkodzi -chyba :). Ja nie piłam bo raczej jestem z tych co lubią dmuchać na zimne.

Paulcia28, Misia7 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh heloł;p Nie mogłam szybciej pisać bo niedawno co wróciliśmy, wykorzystaliśmy ten dzień dla siebie. A więc, jestem po wizycie. Ogólnie jest ok żadnych torbieli, mięśniakow i innych stworów na usg nie widać. Natomiast mam problem z endometrium, jest stanowczo za grube i niejednorodne. Dostałam leki. Za miesiąc mam scratching i we wrześniu transfer, o ile się nic nie pokrzyzuje pfu,pfu ;) Także Ogólnie stem pozytywnie nastawiona, co ma być to będzie. Bałam się ze mnie do szpitala pośle, ale obeszło się. Także faszeruje się lekami.
    Jestem spokojniejsza, że jest plan, bo męczył mnie ta niewiadoma. Jutro musze dokladnie narobić dzisiejsze posty, bo już nie ogarniam ;p
    Dobranoc Kochane❤

Etosza po cichu gratuluje☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 00:24

Paulcia28, tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna cieszę się że w miarę wszystko jest ok u Ciebie :-* jak mi się uda to może razem będziemy transferowac jak będę miała szczęście :-) mi się nocka jak flaki z olejem ciągnie. Najchętniej poszlabym spać ale nie idzie. Dobranoc dziewczyny

Waleczna lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromną nadzieję, że razem zawalczymy ☺ Będzie nam raźniej. Ja w drodze na badania do laba. Miłego dnia ❤

tolerancyjna lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Mam ogromną nadzieję, że razem zawalczymy ☺ Będzie nam raźniej. Ja w drodze na badania do laba. Miłego dnia ❤

Dziewczyny może i ja dołączę do Was we wrześniowej walce... Raczej zaczynam powątpiewać w podejscie przy najbliższym cyklu.. myślę też czy nie warto dać odpocząć organizmowi niż kontynuować ta nierówna walkę z czasem...

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna ufff :) Raz raz ogarniesz endo i do dzieła :) 3mam kciuki :*
    Kadetka, wrzesień już prawie w zasięgu ręki :* Nie martw się :* Chociaż wiem, ze łatwo mi 'mówić' :/ Czas potrafi dobrze poturbować naszą i tak już nadszarpniętą psychikę :/

Kadetka lubi tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Waleczna ufff :) Raz raz ogarniesz endo i do dzieła :) 3mam kciuki :*
    Kadetka, wrzesień już prawie w zasięgu ręki :* Nie martw się :* Chociaż wiem, ze łatwo mi 'mówić' :/ Czas potrafi dobrze poturbować naszą i tak już nadszarpniętą psychikę :/

Dziękuje tolerancyjna! Widzę po stopce, że też nie jest Ci łatwo "mówić"... Ja cały czas mam mętlik w głowie.. z 1 strony chciałabym spróbować od razu czyli w najbliższym cyklu.. może się to udać zależy jest przyjdzie @... Z 2 myślę teraz o scratchingu.. Doc P. Odpisał że można... Ale to trzeba w cyklu poprzedzającym.. więc najbliższy musiałam odpuścić.. co myślicie kochane? Macie doświadczenia że scratchingiem? Warto go wykonac kosztem odpuszczenia cyklu.. tu jeszcze w gre wchodzi moje leczenie immunologii.. wiadomości ze z kazdym cyklem skutki leczenia się osłabiają.. choć Doc. P napisał że na sierpień i wrzesień jeszcze będzie wystarczające.. wiecie teraz byłam"świeżo" po... I i tak nie udało się..

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Dziękuje tolerancyjna! Widzę po stopce, że też nie jest Ci łatwo "mówić"... Ja cały czas mam mętlik w głowie.. z 1 strony chciałabym spróbować od razu czyli w najbliższym cyklu.. może się to udać zależy jest przyjdzie @... Z 2 myślę teraz o scratchingu.. Doc P. Odpisał że można... Ale to trzeba w cyklu poprzedzającym.. więc najbliższy musiałam odpuścić.. co myślicie kochane? Macie doświadczenia że scratchingiem? Warto go wykonac kosztem odpuszczenia cyklu.. tu jeszcze w gre wchodzi moje leczenie immunologii.. wiadomości ze z kazdym cyklem skutki leczenia się osłabiają.. choć Doc. P napisał że na sierpień i wrzesień jeszcze będzie wystarczające.. wiecie teraz byłam"świeżo" po... I i tak nie udało się..
    Kochana nie mam doświadczenia w tej kwestii więc totalnie nie pomogę :(
    Ale ja bym na Waszym miejscu zdecydowała się na stratching. Skoro immunolog też daje zielone światło. Ale jeszcze raz zaznaczę, że to moje subiektywne opinie :/

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka, ja tez się zastanawiam nad scratchingiem. Lekarz po pierwszym nieudanym transferze tez mi go zaproponował ale zaznaczył, ze według najnowszych badań podważa się jego wpływ na wspomaganie zagnieżdżenia. No o nie wiem... w sumie to nie chciałam tracić cyklu i podejść jeszcze w sierpniu do kolejnego transferu ale z drugiej strony wiem ze nie ma co się spieszyć. No i dodatkowo, po pierwszym podejściu została mi duza torbiel na jajniku, wiec i tak nie wiem czy podejdę w sierpniu, bo nie wiem czy się wchłonie. Mi lekarz jeszcze zaproponował test UMA na kurczliwość macicy przed transferem i na to na pewno się zdecyduje. A co do scratchingu to jeszcze mysle... pomóżcie dziewczęta

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pierwszym crio miałam scratching, robił mi go lekarz w 21 dniu cyklu i od razu wyciszal jajniki. Z powodu hiperki mogłam podejść do crio dopiero po dwóch cyklach wiec scratching stracił ważność i powtarzalam przed crio.No i organizm odrzucił zarodki. Po tej porażce nie chciało mi się czekać i ponawiac scratchingu , uderzylam do crio bez niego ale mi podano zastrzyk z hcg w dniu crio, no i się udało. Spróbować nie zaszkodzi , ale ja osobiście już nie będę robić scratchingu, zresztą zobaczymy co lekarz wykombinuje :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek@ wrote:
    Ja z tego czekania już wariuje, w poniedz mam wizytę kontrolna i chyba będę cisnąć żeby odrazu histeroskopie zrobić i zobaczyć co jest grane bez wprowadzania mnie w stan menopauzy eh... Boję się kolejnych hormonów. Już na antykach przed stymulacja źle się czułam. Do tego ta trombofilia. Obawiam się że mam tam oelno zrostow i innych dziadostw.
    Oj Motylku nasz, mam nadzieję że mimo trudności dostaniesz w końcu zielone światło i będziesz mogła działać. Widzę w stopce że też masz trombofilie ale u Ciebie jest V Leiden. Bierzesz coś na to? Ja mutacji nie mam ale dopiero w poniedziałek mam wizytę u hematologa i dowiem się co i jak

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam scratching w tym samym cyklu co transfer nie muszę odczekać do kolejnego cyklu ale jaki będzie efekt tego na razie nie wiem, Kasia Łódź miała robione tak samo i jej się udało właśnie w cyklu z scratchingiem

Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny, ja mam scratching w tym samym cyklu co transfer nie muszę odczekać do kolejnego cyklu ale jaki będzie efekt tego na razie nie wiem, Kasia Łódź miała robione tak samo i jej się udało właśnie w cyklu z scratchingiem
    To będę trzymać mocno kciuki żeby i u Ciebie się udało Kate. U każdej kobiety jest inaczej. Ja zrobiłam bo był bezpłatny a ja byłam przed pierwszym crio i byłam zielona w te klocki. Uwazam że nie zaszkodzi a i może co niektórym pomoże

Kate_____ lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam wiadomość od gina, ze mamy 5 mrozakow. Jestem przeszczesliwa, bo to daje min. jeszcze 3 szanse :).
    Z gorszych wieści zauważyłam, że chyba zaczyna mi się infekcja. Śluz się zrobił grudkowaty. Zdarzyło się to którejs z Was po transferze?

moniczka2601, aga_ni lubią tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie swoją wiedzą. Beta w poniedziałek 32.8, a dziś 178. Czy to dobry przyrost? Jeden kalkulator mówi,że ok, inny że za mało :(

• Furiatka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Dziewczyny poratujcie swoją wiedzą. Beta w poniedziałek 32.8, a dziś 178. Czy to dobry przyrost? Jeden kalkulator mówi,że ok, inny że za mało :(

Wg mnie to dobry wynik. Beta powinna podwajac się co 48 h.

Jvm lubi tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Dziewczyny, dostałam wiadomość od gina, ze mamy 5 mrozakow. Jestem przeszczesliwa, bo to daje min. jeszcze 3 szanse :).
    Z gorszych wieści zauważyłam, że chyba zaczyna mi się infekcja. Śluz się zrobił grudkowaty. Zdarzyło się to którejs z Was po transferze?

A to nie jest czasem wypływający progesteron? Co bierzesz? Bo niektóre dziewczyny są uczulone na bodajże lutinusa

Gratuluję mrożaczków

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:

Moim zdaniem wynik jest dobry. Najlepiej sprawdź sobie tu na belly w kalkulatorze
    Edit : sprawdziłam i Twoja beta przyrost dobrze. Gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:43

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ