In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny podczytuję Was od jakiegoś czasu, dajecie nadzieję że w końcu się uda. Zaczęłam długi protokół. Najpierw były anty a teraz zaczęłam gonapeptyl. Póki co mam pytanie nietypowe jak na początek i trochę z innej beczki:) czy będąc na gonapeptylu można napić się wina? nie oceniajcie mnie od razu źle
-
MartaMartaMarta wrote:Dziewczyny podczytuję Was od jakiegoś czasu, dajecie nadzieję że w końcu się uda. Zaczęłam długi protokół. Najpierw były anty a teraz zaczęłam gonapeptyl. Póki co mam pytanie nietypowe jak na początek i trochę z innej beczki:) czy będąc na gonapeptylu można napić się wina? nie oceniajcie mnie od razu źle
Podczas stymulacji raczej bym sie z alkoholem wstrzymala jednak ty narazie przyjmujesz zastrzyki na wyciszenie jajnikow wiec mysle ze lampka wina nie zaszkodzi -chyba . Ja nie piłam bo raczej jestem z tych co lubią dmuchać na zimne.Paulcia28, Misia7 lubią tę wiadomość
-
Heh heloł;p Nie mogłam szybciej pisać bo niedawno co wróciliśmy, wykorzystaliśmy ten dzień dla siebie. A więc, jestem po wizycie. Ogólnie jest ok żadnych torbieli, mięśniakow i innych stworów na usg nie widać. Natomiast mam problem z endometrium, jest stanowczo za grube i niejednorodne. Dostałam leki. Za miesiąc mam scratching i we wrześniu transfer, o ile się nic nie pokrzyzuje pfu,pfu Także Ogólnie stem pozytywnie nastawiona, co ma być to będzie. Bałam się ze mnie do szpitala pośle, ale obeszło się. Także faszeruje się lekami.
Jestem spokojniejsza, że jest plan, bo męczył mnie ta niewiadoma. Jutro musze dokladnie narobić dzisiejsze posty, bo już nie ogarniam ;p
Dobranoc Kochane❤
Etosza po cichu gratuluje☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 00:24
Paulcia28, tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna cieszę się że w miarę wszystko jest ok u Ciebie :-* jak mi się uda to może razem będziemy transferowac jak będę miała szczęście mi się nocka jak flaki z olejem ciągnie. Najchętniej poszlabym spać ale nie idzie. Dobranoc dziewczyny
Waleczna lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Mam ogromną nadzieję, że razem zawalczymy ☺ Będzie nam raźniej. Ja w drodze na badania do laba. Miłego dnia ❤
tolerancyjna lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna wrote:Mam ogromną nadzieję, że razem zawalczymy ☺ Będzie nam raźniej. Ja w drodze na badania do laba. Miłego dnia ❤
Dziewczyny może i ja dołączę do Was we wrześniowej walce... Raczej zaczynam powątpiewać w podejscie przy najbliższym cyklu.. myślę też czy nie warto dać odpocząć organizmowi niż kontynuować ta nierówna walkę z czasem...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Waleczna ufff Raz raz ogarniesz endo i do dzieła 3mam kciuki :*
Kadetka, wrzesień już prawie w zasięgu ręki :* Nie martw się :* Chociaż wiem, ze łatwo mi 'mówić' Czas potrafi dobrze poturbować naszą i tak już nadszarpniętą psychikę
Kadetka lubi tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
tolerancyjna wrote:Waleczna ufff Raz raz ogarniesz endo i do dzieła 3mam kciuki :*
Kadetka, wrzesień już prawie w zasięgu ręki :* Nie martw się :* Chociaż wiem, ze łatwo mi 'mówić' Czas potrafi dobrze poturbować naszą i tak już nadszarpniętą psychikę
Dziękuje tolerancyjna! Widzę po stopce, że też nie jest Ci łatwo "mówić"... Ja cały czas mam mętlik w głowie.. z 1 strony chciałabym spróbować od razu czyli w najbliższym cyklu.. może się to udać zależy jest przyjdzie @... Z 2 myślę teraz o scratchingu.. Doc P. Odpisał że można... Ale to trzeba w cyklu poprzedzającym.. więc najbliższy musiałam odpuścić.. co myślicie kochane? Macie doświadczenia że scratchingiem? Warto go wykonac kosztem odpuszczenia cyklu.. tu jeszcze w gre wchodzi moje leczenie immunologii.. wiadomości ze z kazdym cyklem skutki leczenia się osłabiają.. choć Doc. P napisał że na sierpień i wrzesień jeszcze będzie wystarczające.. wiecie teraz byłam"świeżo" po... I i tak nie udało się..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Dziękuje tolerancyjna! Widzę po stopce, że też nie jest Ci łatwo "mówić"... Ja cały czas mam mętlik w głowie.. z 1 strony chciałabym spróbować od razu czyli w najbliższym cyklu.. może się to udać zależy jest przyjdzie @... Z 2 myślę teraz o scratchingu.. Doc P. Odpisał że można... Ale to trzeba w cyklu poprzedzającym.. więc najbliższy musiałam odpuścić.. co myślicie kochane? Macie doświadczenia że scratchingiem? Warto go wykonac kosztem odpuszczenia cyklu.. tu jeszcze w gre wchodzi moje leczenie immunologii.. wiadomości ze z kazdym cyklem skutki leczenia się osłabiają.. choć Doc. P napisał że na sierpień i wrzesień jeszcze będzie wystarczające.. wiecie teraz byłam"świeżo" po... I i tak nie udało się..
Ale ja bym na Waszym miejscu zdecydowała się na stratching. Skoro immunolog też daje zielone światło. Ale jeszcze raz zaznaczę, że to moje subiektywne opinie3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Kadetka, ja tez się zastanawiam nad scratchingiem. Lekarz po pierwszym nieudanym transferze tez mi go zaproponował ale zaznaczył, ze według najnowszych badań podważa się jego wpływ na wspomaganie zagnieżdżenia. No o nie wiem... w sumie to nie chciałam tracić cyklu i podejść jeszcze w sierpniu do kolejnego transferu ale z drugiej strony wiem ze nie ma co się spieszyć. No i dodatkowo, po pierwszym podejściu została mi duza torbiel na jajniku, wiec i tak nie wiem czy podejdę w sierpniu, bo nie wiem czy się wchłonie. Mi lekarz jeszcze zaproponował test UMA na kurczliwość macicy przed transferem i na to na pewno się zdecyduje. A co do scratchingu to jeszcze mysle... pomóżcie dziewczęta
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Ja przed pierwszym crio miałam scratching, robił mi go lekarz w 21 dniu cyklu i od razu wyciszal jajniki. Z powodu hiperki mogłam podejść do crio dopiero po dwóch cyklach wiec scratching stracił ważność i powtarzalam przed crio.No i organizm odrzucił zarodki. Po tej porażce nie chciało mi się czekać i ponawiac scratchingu , uderzylam do crio bez niego ale mi podano zastrzyk z hcg w dniu crio, no i się udało. Spróbować nie zaszkodzi , ale ja osobiście już nie będę robić scratchingu, zresztą zobaczymy co lekarz wykombinujeDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
motylek@ wrote:Ja z tego czekania już wariuje, w poniedz mam wizytę kontrolna i chyba będę cisnąć żeby odrazu histeroskopie zrobić i zobaczyć co jest grane bez wprowadzania mnie w stan menopauzy eh... Boję się kolejnych hormonów. Już na antykach przed stymulacja źle się czułam. Do tego ta trombofilia. Obawiam się że mam tam oelno zrostow i innych dziadostw.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Dziewczyny, ja mam scratching w tym samym cyklu co transfer nie muszę odczekać do kolejnego cyklu ale jaki będzie efekt tego na razie nie wiem, Kasia Łódź miała robione tak samo i jej się udało właśnie w cyklu z scratchingiem
Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
-
Kate_____ wrote:Dziewczyny, ja mam scratching w tym samym cyklu co transfer nie muszę odczekać do kolejnego cyklu ale jaki będzie efekt tego na razie nie wiem, Kasia Łódź miała robione tak samo i jej się udało właśnie w cyklu z scratchingiem
Kate_____ lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Dziewczyny, dostałam wiadomość od gina, ze mamy 5 mrozakow. Jestem przeszczesliwa, bo to daje min. jeszcze 3 szanse .
Z gorszych wieści zauważyłam, że chyba zaczyna mi się infekcja. Śluz się zrobił grudkowaty. Zdarzyło się to którejs z Was po transferze?moniczka2601, aga_ni lubią tę wiadomość
-
Furiatka wrote:Dziewczyny, dostałam wiadomość od gina, ze mamy 5 mrozakow. Jestem przeszczesliwa, bo to daje min. jeszcze 3 szanse .
Z gorszych wieści zauważyłam, że chyba zaczyna mi się infekcja. Śluz się zrobił grudkowaty. Zdarzyło się to którejs z Was po transferze?
A to nie jest czasem wypływający progesteron? Co bierzesz? Bo niektóre dziewczyny są uczulone na bodajże lutinusa
Gratuluję mrożaczków
-
Jvm wrote:Dziewczyny poratujcie swoją wiedzą. Beta w poniedziałek 32.8, a dziś 178. Czy to dobry przyrost? Jeden kalkulator mówi,że ok, inny że za mało
Moim zdaniem wynik jest dobry. Najlepiej sprawdź sobie tu na belly w kalkulatorze
Edit : sprawdziłam i Twoja beta przyrost dobrze. Gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:43