In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej nie było mnie trochę, miałam urlop a teraz nadrabiam czytanie z szufaldy biurka w pracy gratuluję dziewczynki wysokich bet. U mnie sprawa chyba też wkońcu się ruszy, wczoraj byłam na wizycie, bakteria się wyniosła więc ok, ale wczoraj 20 dc miałam jedzcze niepęknięty 25 mm pęchcerzyk. U lekarza mam się stawić 2-4 dc i jak się wchłonie ten pęchcerzyk zaczynam stymulację
tolerancyjna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Andzia83
-
Ewi28 wrote:Dziewczyny dzis 7dpt
Progesteron 27,02
Estriadol 84,63
Hcg 3,50
Lipa co?
Ewi to pierwsza Twoja beta po transferze?
Ja bym powtórzyła badanie...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Ewi- ja też bym powtórzyła zaraz następnego dnia-może się rozkręca 7dpt to bardzo wcześnie.Trzymam kciuki :*
Super Waleczna, że i u Was wkoñcu plan działania Trzymam kciuki za prawidłowe endo! :*
Sierpień...i wrzesień coraz bliżej więc stanie Was trochę do walki będzie Wam łatwiej...a ja mocno będę zaciskać kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:14
Paulcia28, andzia83 lubią tę wiadomość
-
A ja jestem po pierwszej wizycie kontrolnej
Jest dzidziuś w macicy i ma bijące serduszko Narazie wszystko malusieńkie i ledwo uchwycalne, ale bystre oko pana doktora wszystko dojrzało Dzisiaj to dopiero 5tydz. i 6 dzień, a Fasolka ma raptem 2mm
Następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie Nie wiem jak wytrzymam!Lubię_czekoladę, Paulcia28, Karolciaaa26, Gaja88, moniczka2601, Asiulka84, tolerancyjna, Zizu87, asias, Luna131, Pimka, Niezapominajka5, Ciasteczko77, Kate_____, motylek@ lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Dziewczyny dzis 7dpt
Progesteron 27,02
Estriadol 84,63
Hcg 3,50
Lipa co? -
Cześć Wam. Znowu się przewinę, jeśli pozwolicie.
Gdzieś czytałam u Was wcześniej, że któraś z Was pisała, że miała dużo pobranych komórek ale finalnie mało zarodków.. Nie mogę się dokopać..Chciałam dopytać czy niepłodność jest związana z czynnikiem męskim?
Ja wczoraj miałam punkcję. Pobrali 17 prawidłowych komórek. Dodali 6 mrożonych. Ze wszystkich zapłodniło się łącznie tylko 12 komórek. Jest 12 zygot. Obawiam, się, że tak jak zawsze, odpadną w 3 dobie
Powodzenia wszystkim życzę!! -
MagNolia55 wrote:A ja jestem po pierwszej wizycie kontrolnej
Jest dzidziuś w macicy i ma bijące serduszko Narazie wszystko malusieńkie i ledwo uchwycalne, ale bystre oko pana doktora wszystko dojrzało Dzisiaj to dopiero 5tydz. i 6 dzień, a Fasolka ma raptem 2mm
Następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie Nie wiem jak wytrzymam!
Gratuluję! Cudowna wiadomość. . Az sie wzruszyłam...
Dasz rade Magnolia! Oby tylko Kruszynka rosła zdrowo :-*MagNolia55 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Witajcie,
wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa:)
Dziś rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że to ciąża a nie ślad po zastrzyku - ja tam poczekam do jutrzejszych wyników z takim optymizmem...Paulcia28, MagNolia55, moniczka2601, tolerancyjna, Zizu87, aga_ni, asias, Luna131, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Kadetka wrote:Gratuluję! Cudowna wiadomość. . Az sie wzruszyłam...
Dasz rade Magnolia! Oby tylko Kruszynka rosła zdrowo :-*
No dzięki Kadetka :*
Wizyta wizytą, ale właśnie ta niewiedza czy napewno wszystko ok...Ale pocieszam się, że musi być dobrze! Zarodek był ładny, waleczny i napewno sobie poradzi mój SiłaczKadetka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki.Umowilam sie dzis na wizyte do lekarza od IVF na rozmowe co dalej robic.
Troche siw podlamalam ze sie nie udalo bo teraz sie obwiniam ze robilam cos nie tak i ze to przezwmnie.Moze lekow o czasie nie bralam bo i tak sie zdarzalo,ze pilam kawe a moze nie powinnamNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Lubię_czekoladę wrote:Cześć Wam. Znowu się przewinę, jeśli pozwolicie.
Gdzieś czytałam u Was wcześniej, że któraś z Was pisała, że miała dużo pobranych komórek ale finalnie mało zarodków.. Nie mogę się dokopać..Chciałam dopytać czy niepłodność jest związana z czynnikiem męskim?
Ja wczoraj miałam punkcję. Pobrali 17 prawidłowych komórek. Dodali 6 mrożonych. Ze wszystkich zapłodniło się łącznie tylko 12 komórek. Jest 12 zygot. Obawiam, się, że tak jak zawsze, odpadną w 3 dobie
Powodzenia wszystkim życzę!!
" Tylko " 12? A cala 6 dobrze sie odmrozila? Choco ja bym na Twoim miejscu skakała pod niebiosa... ja mialam 12 oocytów od dawczyni... młodej, zdrowej, przebadanej, ktora jest juz matką. .. i dobę od zapłodnienia mielismy 5 zaplodnionych. .. to jest "tylko" ..demelza, Waleczna lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Lubię_czekoladę wrote:Cześć Wam. Znowu się przewinę, jeśli pozwolicie.
Powodzenia wszystkim życzę!!
No to mamy prawie taka sama ilość komórek ale u Ciebie o wiele więcej zaplodnionych. Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie przetrwały :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:38
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MagNolia55 wrote:A ja jestem po pierwszej wizycie kontrolnej
Następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie Nie wiem jak wytrzymam!
Łoo Matko! Lepszego dnia chyba nie mogłaś sobie wymarzyć
Gratulacje!
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki.Umowilam sie dzis na wizyte do lekarza od IVF na rozmowe co dalej robic.
Troche siw podlamalam ze sie nie udalo bo teraz sie obwiniam ze robilam cos nie tak i ze to przezwmnie.Moze lekow o czasie nie bralam bo i tak sie zdarzalo,ze pilam kawe a moze nie powinnamDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie