In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Cześć Wam. Znowu się przewinę, jeśli pozwolicie.
Gdzieś czytałam u Was wcześniej, że któraś z Was pisała, że miała dużo pobranych komórek ale finalnie mało zarodków.. Nie mogę się dokopać..Chciałam dopytać czy niepłodność jest związana z czynnikiem męskim?
Ja wczoraj miałam punkcję. Pobrali 17 prawidłowych komórek. Dodali 6 mrożonych. Ze wszystkich zapłodniło się łącznie tylko 12 komórek. Jest 12 zygot. Obawiam, się, że tak jak zawsze, odpadną w 3 dobie
Powodzenia wszystkim życzę!!
U mnie własnie tak było, wiem tez ze Zizu bodajze miala taki problem i chyba Tolerancyjna albo Niezapominajka...
U nas nie stwierdzono konkretnej przyczyny, lekarze i embriolodzy niestety nie znaja odpowiedzi na to pytanie...U nas mimo, iz bylo duzo komorek, to ponad polowa byla niedojrzalych...do tego kiepskie rzołniezyki i efekt finalny slaby...
Chociaz to tez moze byc zalezne od stumalcji, dobranych lekow, protokolu...czynników dużo jednym slowem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:46
-
Etosza wrote:Witajcie,
wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa:)
Dziś rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że to ciąża a nie ślad po zastrzyku - ja tam poczekam do jutrzejszych wyników z takim optymizmem...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki.Umowilam sie dzis na wizyte do lekarza od IVF na rozmowe co dalej robic.
Troche siw podlamalam ze sie nie udalo bo teraz sie obwiniam ze robilam cos nie tak i ze to przezwmnie.Moze lekow o czasie nie bralam bo i tak sie zdarzalo,ze pilam kawe a moze nie powinnam
Nie możesz tak myśleć - zrobiłaś wszystko co można było a nawet więcej!
Kawa, leki o nie do końca właściwej porze.... - każda z nas to przerabia i moim zdaniem nie ma to wpływu na wynik... to po prostu loteria...
UściskiPaulcia28, MagNolia55, tolerancyjna lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki.Umowilam sie dzis na wizyte do lekarza od IVF na rozmowe co dalej robic.
Troche siw podlamalam ze sie nie udalo bo teraz sie obwiniam ze robilam cos nie tak i ze to przezwmnie.Moze lekow o czasie nie bralam bo i tak sie zdarzalo,ze pilam kawe a moze nie powinnam
Myślę, że to nie ma żadnego znaczenia. Ja po pierwszym transferze nie piłam kawy i brałam leki regularnie co i 8 h i beta wyszła 0. Za drugim razem piłam kawe i brałam leki po prostu rano, wieczorem i w południe i beta wyszła 16, czyli coś tam się zadzialo.Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Magnolia rosnijcie zdrowo :-*
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Etosza wrote:Witajcie,
wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa:)
Dziś rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że to ciąża a nie ślad po zastrzyku - ja tam poczekam do jutrzejszych wyników z takim optymizmem...
Jutro juž bedziesz wiedziała, ale ja tam po cichu gratuluję -
MagNolia55 wrote:A ja jestem po pierwszej wizycie kontrolnej
Jest dzidziuś w macicy i ma bijące serduszko Narazie wszystko malusieńkie i ledwo uchwycalne, ale bystre oko pana doktora wszystko dojrzało Dzisiaj to dopiero 5tydz. i 6 dzień, a Fasolka ma raptem 2mm
Następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie Nie wiem jak wytrzymam!
Wspaniałe informacje!
Nie wyrzymalam i weszłam na forum na wakacjach żeby sprawdzić jak Twoja wizyta;)
Wytrzymasz, wytrzymasz, życzę żeby szybko minęłoMagNolia55 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Kadetka wrote:" Tylko " 12? A cala 6 dobrze sie odmrozila? Choco ja bym na Twoim miejscu skakała pod niebiosa... ja mialam 12 oocytów od dawczyni... młodej, zdrowej, przebadanej, ktora jest juz matką. .. i dobę od zapłodnienia mielismy 5 zaplodnionych. .. to jest "tylko" ..Paulcia28 wrote:Ja miałam 18 dojrzałych komórek i 4 zarodki, u nas azoospermia i bardzo liche nasienie, dlatego boję się ile zarodków przy drugiej stymulacji uzyskamy, żeby chociaż 2
No to mamy prawie taka sama ilość komórek ale u Ciebie o wiele więcej zaplodnionych. Trzymam mocno kciuki żeby wszystkie przetrwały :-*Basia92 wrote:Magnolia - Gratulacje rośnijcie zdrowo :*
Lubie-czekolade 17 to bardzo dobry wynik!!!!MagNolia55 wrote:U mnie własnie tak było, wiem tez ze Zizu bodajze miala taki problem i chyba Tolerancyjna albo Niezapominajka...
U nas nie stwierdzono konkretnej przyczyny, lekarze i embriolodzy niestety nie znaja odpowiedzi na to pytanie...U nas mimo, iz bylo duzo komorek, to ponad polowa byla niedojrzalych...do tego kiepskie rzołniezyki i efekt finalny slaby...
Chociaz to tez moze byc zalezne od stumalcji, dobranych lekow, protokolu...czynników dużo jednym slowem...
Dzięki, że odpisałyście
Kadetka, Z 17 pobranych prawidłowych (pobrali mi łącznie 21 komórek) zapłodniło się 9. Z 6 rozmrożonych zapłodniły się 3. Mamy podobny wynik, który jest około 50 % zapłodnionych komórek.
Paulcia, będę trzymać kciuki! Dużym plusem u Was jest to, że była ciąża i wiesz, że możecie zajść. Mimo nieszczęścia jakie Was spotkało. Co do nasienia.. Nie znam się na tym nazewnictwie ale nam nasienie leci na łeb na szyję.. Mamy już 2,5 mln i 27 % prawidłowych Pierdzielone nasienie.. A Tobie te 4 zarodki dotrzymały do blastocysty?
Basia, ale z tych 17 zapłodniło się tylko 9..
Magnolia, mega to stresujące jak zarodki padają Super, że Wam się udało! Gratuluję z całego serca!MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Karolcia absolutnie się nie obwiniaj, to bez sensu. Zrobiłaś wszystko co mogłas ale los niestety zdecydował inaczej. Zobacz, ja po transferze robiłam wszystko co mogłam: nie piłam kawy, brałam leki regularnie, jadłam ananasa (chociaż go nie cierpię), jadłam dużo białka, piłam bardzo dużo, po transferze byłam na zwolnieniu żeby się oszczędzać i co?? Dupa... beta nawet nie drgnęła. Wiec nie możesz sobie nic zarzucać. In vitro to loteria i nawet lekarze to wiedza.
Co do powodów niepowodzenia, to nam lekarz bardzo długo tłumaczył ewentualne możliwości niepowodzenia. Jest ich mnóstwo, nie sposób spamietac ale lekarz i tak nie wie co tak naprawdę było przyczyna. Pewnie jest tak, jak piszą często dziewczy na tym forum „to nie był TEN zarodek”MagNolia55 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Karolciaaa26 wrote:A czy po nie udanym transferze lekarz Wam mowil mniej wiecej przyczyne niepowodzenia?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Karooooolcia!!!! Jesteś! :-* co to za myślenie? Nie obwiniaj sie! Doskonale wiem co przezywasz. .. przeżywam to samo od poniedziałku -dokładnie tak jak Ty... ale nie mozemy obwiniac siebie.. ja tez fatalnie sie z tym czuje.. mysle sobie czy to wina oocytow.. czy nasienia.. czy mojego organizmu. .. z 12 oocytów uzyskalismy tylko 2 zarodki i to na 3 dobę.. nic nie dotrwalo do 5tej.. to daje tez do myślenia... ale czasmi nieststy tak bywa.. przy ivf nie ma 100% skuteczności. . Moze to poprostu nie byl nasz cykl... musimy wierzyc w to ze nastepnym razem sie uda :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:14
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Lubię_ czekoladę
W mojej klinice podają 3 dniowe zarodki, przy drugim transferze miałam 4 dniowe jeśli się nie mylę. Mój lekarz uważa że lepiej będzie maluchom w brzuszku niż dłużej na szkielku. Ty piszesz że u Was ileś milionów plemników... U nas z dwóch slomek( mamy mrożone nasienie, po biopsji jąder) znaleźli 18 plemników i w dodatku nie ruszyła się większa część, więc wyobraź sobie. I 14 komórek odpadło bo w mojej klinice nie mroza komórek, a te 4 ładnie się rozmrozily i dotrwaly do transferuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:10
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Karolcia, tulę Cię mocno.. Pamiętam jak zaczynałaś swoje starania.. Ja po pierwszym razem też się obwiniałam.. o takie absurdalne rzeczy.. że np pranie wywiesiłam albo kurze starłam.. i że nie spałam 24/7.. przy drugim już wiedziałam, że nie mam na to większego wpływu. Też zaczynam in vitro traktować jak loterię. Co jest niesprawiedliwe. Ale jednak. Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Jaki masz plan B?
-
MagNolia55 wrote:U mnie własnie tak było, wiem tez ze Zizu bodajze miala taki problem i chyba Tolerancyjna albo Niezapominajka...
Chociaz to tez moze byc zalezne od stumalcji, dobranych lekow, protokolu...czynników dużo jednym slowem...3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Paulcia28 wrote:Lubię_ czekoladę
W mojej klinice podają 3 dniowe zarodki, przy drugim transferze miałam 4 dniowe jeśli się nie mylę. Mój lekarz uważa że lepiej będzie maluchom w brzuszku niż dłużej na szkielku. Ty piszesz że u Was ileś milionów plemników... U nas z dwóch slomek( mamy mrożone nasienie, po biopsji jąder) znaleźli 18 plemników i w dodatku nie ruszyła się większa część, więc wyobraź sobie -
Lubię_czekoladę wrote:Dzięki, że odpisałyście
Kadetka, Z 17 pobranych prawidłowych (pobrali mi łącznie 21 komórek) zapłodniło się 9. Z 6 rozmrożonych zapłodniły się 3. Mamy podobny wynik, który jest około 50 % zapłodnionych komórek.
Noo nie zgodze sie.. jeśli chcesz byc taka dokładna to u Ciebie na 23 oocyty (mowimy o prawidlowych czyli 17+6) macie 12 zarodków. .. tj. 52%..
U mnie na 12 oocytów było 5 zarodków... 41 %...
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
tolerancyjna wrote:Ja się chyba nie łapię w ramy pytania u nas nic się nie zapłodniło mimo wielu komórek