X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Jestem po wizycie,powiem wam ze wszystko jest do dupy ten swiat te zycie i wogole :(
    Co powiedział lekarz?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja.mialam 19 lipca transfer. To.kiedy masz bete zrobic?
    No ja też 19/07. 17/07 miałam punkcję, więc chyba tak samo jak Ty. Na wypisie jest info, żeby zrobić betę 14 dni po embriotransferze. To samo powiedział mi lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:33

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzięki, że odpisałyście :)

Kadetka, Z 17 pobranych prawidłowych (pobrali mi łącznie 21 komórek) zapłodniło się 9. Z 6 rozmrożonych zapłodniły się 3. Mamy podobny wynik, który jest około 50 % zapłodnionych komórek.

Paulcia, będę trzymać kciuki! Dużym plusem u Was jest to, że była ciąża i wiesz, że możecie zajść. Mimo nieszczęścia jakie Was spotkało. Co do nasienia.. Nie znam się na tym nazewnictwie ale nam nasienie leci na łeb na szyję.. :/ Mamy już 2,5 mln i 27 % prawidłowych :/ Pierdzielone nasienie.. A Tobie te 4 zarodki dotrzymały do blastocysty?

Basia, ale z tych 17 zapłodniło się tylko 9.. :/

Magnolia, mega to stresujące jak zarodki padają :/ Super, że Wam się udało! Gratuluję z całego serca! :)
    Moja Droga, Wasze 12 zarodków to jest piękny wynik. Do góry bym skakała gdybym miała choć tyle komórek i o połowę zarodków:)

Niestety u nas swego czasu podobne nasienie - przed operacja zpn (teraz nie wiemy).
    Bodajże Zizu pisala kiedyś o aktywacji oocytow. Statystycznie podobno zwiększa to ilość zarodków. Jeśli będą u mnie teraz komórki, to na pewno będziemy chcieli z tej opcji skorzystać.
    Niestety nasienie ma ogromny wpływ na ilość zarodków, i odpadnie po 3 dobie. MalaMiss też miała ten problem.

MałaMiss, odezwij się proszę. Napisz co u Ciebie. Ma ktoś z nią kontakt?

Edit: doczytałam i faktycznie Zizu miała aktywacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:53

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moja Droga, Wasze 12 zarodków to jest piękny wynik. Do góry bym skakała gdybym miała choć tyle komórek i o połowę zarodków:)

Niestety u nas swego czasu podobne nasienie - przed operacja zpn (teraz nie wiemy).
    Bodajże Zizu pisala kiedyś o aktywacji oocytow. Statystycznie podobno zwiększa to ilość zarodków. Jeśli będą u mnie teraz komórki, to na pewno będziemy chcieli z tej opcji skorzystać.
    Niestety nasienie ma ogromny wpływ na ilość zarodków, i odpadnie po 3 dobie. MalaMiss też miała ten problem.

MałaMiss, odezwij się proszę. Napisz co u Ciebie. Ma ktoś z nią kontakt?

Edit: doczytałam i faktycznie Zizu miała aktywacje:)
    Pisałam z Małą Miss. Póki co nie wróci na forum ale wszystkie Was pozdrawia. U nich jeszcze nie jest wiadomo czy podejda do transferu itp.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a co Ci lekarz powiedział?

Furiatka mam nadzieję że jednak tym razem Ci się poszczesci <3

Furiatka lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial ze tak naprawde niewie czemu sie nie udalo wczoraj mieli meeting wszyscy lekarze i rozmawiali o moim przypadku.Byla nawet embriolog dzis i jajka ktore wyprodukowalam nie sa takie jak powinny ze jestem pierwszym takim przypadkiem w tak mlodym wieku.Podejrzewaja ze to wlasnie przez zle jajka sie nie udalo ale nie moga powiwdziec na 100%.Pobrali mi dzis krew na kariotyp i fertilome.Lekarz proponowal nie podchodzic do mrozakow kazal odczekac 2-3 miesiace i sprobowac jeszcze raz stymulacje i jak wyjda takie samej jakosci jajka to bede musiala wziasc od dawczyni ale kurwa z kad ja na to sily wezme i pieniedzy :(

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Powiedzial ze tak naprawde niewie czemu sie nie udalo wczoraj mieli meeting wszyscy lekarze i rozmawiali o moim przypadku.Byla nawet embriolog dzis i jajka ktore wyprodukowalam nie sa takie jak powinny ze jestem pierwszym takim przypadkiem w tak mlodym wieku.Podejrzewaja ze to wlasnie przez zle jajka sie nie udalo ale nie moga powiwdziec na 100%.Pobrali mi dzis krew na kariotyp i fertilome.Lekarz proponowal nie podchodzic do mrozakow kazal odczekac 2-3 miesiace i sprobowac jeszcze raz stymulacje i jak wyjda takie samej jakosci jajka to bede musiala wziasc od dawczyni ale kurwa z kad ja na to sily wezme i pieniedzy :(

Hmmm..nie spotkałam się z takim podejściem... Już po 1 nieudanym transferze tak daleko idące i kategoryczne wnioski? Co do jakości jajek i wieku - wszystko jest możliwe skoro są kobiety takie jak ja które w wieku 20-30 lat nie mają już swoich jajek w ogóle.... Ale skoro byłaś stymulowania i pobrali oocyty... Zaplodnili je uzyskując 4zarodki to bez przesady jak można uznać, że to wina oocytów i zabronić transferowane mrozakow które macie! Dla mnie kpina... Tym bardziej że w 3 dobie do głosu dochodzi męski czynnik.. a Ty miałaś podawane dniowe więc może to kwestia nasienia.. a może po prostu to nie był ten cykl i w następnym podejściu z waszymi mrozaczkami wszystko się powiedzie! Ja nie odouscilabym tych mrozaczkami które macie.. uparlabym się przy ich transferowane...chyba sam transfer nie powinien być mega drogi co? Nie poddawaj się Karolcia! za wcześnie na myślenie o dawczyni!!!!

Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Hmmm..nie spotkałam się z takim podejściem... Już po 1 nieudanym transferze tak daleko idące i kategoryczne wnioski? Co do jakości jajek i wieku - wszystko jest możliwe skoro są kobiety takie jak ja które w wieku 20-30 lat nie mają już swoich jajek w ogóle.... Ale skoro byłaś stymulowania i pobrali oocyty... Zaplodnili je uzyskując 4zarodki to bez przesady jak można uznać, że to wina oocytów i zabronić transferowane mrozakow które macie! Dla mnie kpina... Tym bardziej że w 3 dobie do głosu dochodzi męski czynnik.. a Ty miałaś podawane dniowe więc może to kwestia nasienia.. a może po prostu to nie był ten cykl i w następnym podejściu z waszymi mrozaczkami wszystko się powiedzie! Ja nie odouscilabym tych mrozaczkami które macie.. uparlabym się przy ich transferowane...chyba sam transfer nie powinien być mega drogi co? Nie poddawaj się Karolcia! za wcześnie na myślenie o dawczyni!!!!
    Oni mi pokazali jak moje jajka wygladaja na zdjeciu a jak powinny wygladac.I zapytalam ze łzami w oczach czy to z mojej winy czy meza a on powiedzial ze one tak wygladaja zanim polaczyli ze spermo wiec to z mojej winy.I wszystkie tak samo wygaladaja nawet te zamrozone :(
    Transfer mrozaczkow kosztowal by mnie $10.000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:32

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Oni mi pokazali jak moje jajka wygladaja na zdjeciu a jak powinny wygladac.I zapytalam ze łzami w oczach czy to z mojej winy czy meza a on powiedzial ze one tak wygladaja zanim polaczyli ze spermo wiec to z mojej winy.I wszystkie tak samo wygaladaja nawet te zamrozone :(

A cała procedura od nowa...? To by trzeba było faktycznie przekalkulować.. Karolcia a powiedział jaka jest szansa i możliwość żeby poprawić ich jakość? Jest to co zrobienia? Wiesz jak miałabyś to zrobić?

POF, Hashimoto,
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Nie wiem co mam powiedzieć kochana. Mam nadzieję że lekarze znajdą jakieś rozwiązanie . Trzymaj się :-*

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    A cała procedura od nowa...? To by trzeba było faktycznie przekalkulować.. Karolcia a powiedział jaka jest szansa i możliwość żeby poprawić ich jakość? Jest to co zrobienia? Wiesz jak miałabyś to zrobić?
    Teraz wydalam za stymulacje i transfer $20.000 :( Tak i cala procedura by musiala byc od nowa za 2-3 miesiace.Embriolog powiedziala ze biarac DHEA mozna poprawic ich jakosc :( Siedze i mysle co tu zrobic.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam lekarz przepraszal bo powiedzial ze wolalby miec lepsze wiadomosci dla mnie niz te.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ile by mnie wyniosla mniej wiecej cala procedura w Polsce?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia bardzo mi przykro, że coś takiego usłyszałaś :-(
    Ja brałam DHEA przez 3 m-ce. Ale zanim zaczniesz go brać sprawdź jaki masz poziom we krwi. Bo jak masz blisko górnej granicy normy to możesz sobie tym zaszkodzić. Poza tym warto sprawdzić poziom witaminy D3 i ją również brać.
    Ja za in vitro łącznie z lekami i jednym transferem wydałam około 15 tys. złotych. Leki miałam refundowane. Kolejne transfery to w nOvum chyba ok. 2 tys.

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Cała procedura u mnie ok 8000 tysięcy plus leki czyli gdzieś około 10 000..w Bocianie w tamtym roku zapłaciłam ok 8000 z lekami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:56

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:

Tylko nie mając ubezpieczenia w Pl wszystkie leki 100%platne... O tym trzeba pamiętać..

U mnie samą procedura in vitro z KD to 17.000 zł do tego badania, wizyty.. już grubo ponad 20.000 poszło

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Sam lekarz przepraszal bo powiedzial ze wolalby miec lepsze wiadomosci dla mnie niz te.

To oni nie mogli\ nie powinni tego sprawdzić wcześniej? Przynajmniej po punkcji a przed transferem.. przynajmniej nie ponosilabyc kosztów transferu gdybyś chciała zrezygnować na takim etapie.. w końcu gwarantowali 90% skuteczności...

POF, Hashimoto,
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Karolcia bardzo mi przykro, że coś takiego usłyszałaś :-(
    Ja brałam DHEA przez 3 m-ce. Ale zanim zaczniesz go brać sprawdź jaki masz poziom we krwi. Bo jak masz blisko górnej granicy normy to możesz sobie tym zaszkodzić. Poza tym warto sprawdzić poziom witaminy D3 i ją również brać.
    Ja za in vitro łącznie z lekami i jednym transferem wydałam około 15 tys. złotych. Leki miałam refundowane. Kolejne transfery to w nOvum chyba ok. 2 tys.
    Suplement DHEA lekarz kazal mi brac od IVF.Biore jeszcze witamine d i Q10.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Cała procedura u mnie ok 8000 tysięcy plus leki czyli gdzieś około 10 000..w Bocianie w tamtym roku zapłaciłam ok 8000 z lekami...
    Tylko pewnie mnie by o wiele wiecej wyszlo bo wszystkie badania od nowa trzeba bedzie robic.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Tylko nie mając ubezpieczenia w Pl wszystkie leki 100%platne... O tym trzeba pamiętać..

U mnie samą procedura in vitro z KD to 17.000 zł do tego badania, wizyty.. już grubo ponad 20.000 poszło
    A Ty kochana nie masz ubezpieczenia mieszkajac w PL?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ