In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolciaaa26 wrote:Suplement DHEA lekarz kazal mi brac od IVF.Biore jeszcze witamine d i Q10.
Ja jestem świeżo po zbadaniu DHEA- poziom 3,3 przy normach 1,33-7,78.
Też zastanawiałam się,czy suplementowac.
Zbadanie DHEAS jest podobno bardziej wiarygodne, dlatego zrobiłam jeszcze to, a wynik będzie może dzisiaj.
Nie załamuj się, to,że powstały zarodki, to znak,że nie jest tak źle. Może faktycznie wyglądają troszkę inaczej nisz szablonowe,ale jeśli byłoby totalnie do d... to nawet by ich nie zapladniali.
Może warto spróbować zmiany protokołu? Lub np. Spróbować w Polsce? Tu na pewno zaplacicie taniej, choć nie dają 90% gwarancji niestety.
Choć prawdę mówiąc ja w to 90% średnio wierzęTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Karolciaaa26 wrote:Suplement DHEA lekarz kazal mi brac od IVF.Biore jeszcze witamine d i Q10.
Żeby DHEA dało efekt trzeba je brać minimum 3 miesiące przed in vitro. Podobnie z witaminą D, podwyższyć poziom witaminy D jest bardzo trudno. Ja miałam dolną granicę normy a niby zalecany przed in vitro poziom to minum 50. Więc w pewnym momencie brałam nawet 4000j.
Co więcej moja Dr kazała mi odstawić DHEA na jakiś tydzień przed symulacją. Podobnie mówiły dziewczyny na forum. Bo akurat menopur który miałam do stymulacji nie powinien być łączony z DHEA bo to może wpłynąć źle na komórki. Podobnie jakość komórek może być gorsza jak bierze się DHEA przy za wysokim poziomie DHEA-s we krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 08:27
-
Karolciaaa26 wrote:Powiedzial ze tak naprawde niewie czemu sie nie udalo wczoraj mieli meeting wszyscy lekarze i rozmawiali o moim przypadku.Byla nawet embriolog dzis i jajka ktore wyprodukowalam nie sa takie jak powinny ze jestem pierwszym takim przypadkiem w tak mlodym wieku.Podejrzewaja ze to wlasnie przez zle jajka sie nie udalo ale nie moga powiwdziec na 100%.Pobrali mi dzis krew na kariotyp i fertilome.Lekarz proponowal nie podchodzic do mrozakow kazal odczekac 2-3 miesiace i sprobowac jeszcze raz stymulacje i jak wyjda takie samej jakosci jajka to bede musiala wziasc od dawczyni ale kurwa z kad ja na to sily wezme i pieniedzy
Teraz próbujemy na innym protokole i lekach. Zobaczymy jaki będzie skutek tym razem. Aczkolwiek dr powiedział, że będzie ciężko ale nie takie rzeczy w życiu już widział Trzeba wierzyć i mieć nadzieję. Inaczej zwariujemy3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Karolciaaa26 wrote:Duzo slysze o tym Pasikoniku cudotworcy a od czego on jest?
Najczęściej polecani lekarze na of to Lewandowski, Paliga i Pasnik. Pasnikowi brakuje czasem pomysłów na dalsze leczenie jeżeli immunologia jest ok. Dr Paliga lub Lewandowski tam radziłabym się udać.
Przykro mi, że się nie udało ale tak szczerze odniosłam wrażenie, że lekarz poszedł na skróty w Twoim przypadku. Na Twoim miejscu zdecydowałabym się mimo wszystko transferowac mrożaczki i dopiero wtedy ewentualnie zmienić klinikę. Moje jajka też są złej jakości. Z dwóch procedur miałam łącznie 8 jajek i tylko 3 zarodki. Brałam tak jak Ty dhea , ubichinol, wit D i ćwiczyłam. Udało się przy drugim podejściu. Moim zdaniem po pierwszym nieudanym transferze nie powinno się namawiać na kd lub az.
Przespij się z tymi wiadomościami, zastanów się co chcesz zrobić. Powstań, popraw koronę i walcz dalej o swoje marzenia.
Przykro mi też z powodu Twojej siostry. Przytulam
Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
tolerancyjna wrote:Karolcia, mi też powiedzieli, że moje jajka miały złą budowę morfologiczną. Z tym, że u nas nic się nie zapłodniło Także Ty jesteś na wygranej pozycji głowa do góry!
Teraz próbujemy na innym protokole i lekach. Zobaczymy jaki będzie skutek tym razem. Aczkolwiek dr powiedział, że będzie ciężko ale nie takie rzeczy w życiu już widział Trzeba wierzyć i mieć nadzieję. Inaczej zwariujemy
U mnie było przecież podobnie. I nikt nie mówił o komórce dawczyni. Moja Dr powiedziała, że czasem po symulacji komórki są gorszej jakości niż normalnie.
Dlatego zmieniono u mnie protokół i leki.
Karolcia wiem doskonale co czujesz po takich słowach lekarza. Bo lekarz, do którego poszłam w zastępstwie mojej Dr żeby się dowiedzieć dlaczego mi nie poszło w pierwszy podejściu powiedział: słabo, bardzo słabo. W pani wieku to fatalny wynik. Te słowa do dzisiaj pamiętam. I cały czas mialam je w głowie jak podchodziłam do drugiego in vitro.
-
Zizu87 wrote:U mnie było przecież podobnie. I nikt nie mówił o komórce dawczyni. Moja Dr powiedziała, że czasem po symulacji komórki są gorszej jakości niż normalnie.
Dlatego zmieniono u mnie protokół i leki.
Karolcia wiem doskonale co czujesz po takich słowach lekarza. Bo lekarz, do którego poszłam w zastępstwie mojej Dr żeby się dowiedzieć dlaczego mi nie poszło w pierwszy podejściu powiedział: słabo, bardzo słabo. W pani wieku to fatalny wynik. Te słowa do dzisiaj pamiętam. I cały czas mialam je w głowie jak podchodziłam do drugiego in vitro.
Ale Zizu dajesz mi nadzieję3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
Ewi28 wrote:Dziewczyny dzis 7dpt
Progesteron 27,02
Estriadol 84,63
Hcg 3,50
Lipa co?
Kochana moim skromnym zdaniem nic nie jest jeszcze przesądzone - za wcześnie na ostateczny wynik poza tym wynik wskazuje, że coś tam się dzieje! Daj szansę Kropkom się "wgryźć"
Kiedy powtarzasz?
Trzymam kciuki!!!!słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Paulcia28 wrote:Nie stresuj się. Transfer to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w całym in vitro kciuki już zaciśnięte :-*
Mega fajna chwila - mi się udało wywalczyć żeby wpuścili M choć podobno w Katowicach tego nie praktykują.
Kciuki zaciśnięte do niedzieli!Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Karolciaaa26 wrote:Kiedys ktoras z dziewczyn pisala o planie ze sa chyba 3 procedury za jeden koszt czy cos takiego albo sie myle.
Ja wykupiłam pakiet "Rodzina 2+1" - trzy procedury, jak za pierwszą się uda to zwracają chyba połowę czyli około 7.000 zł. Myślałam też o podejściu z pakietem "100% gwarancji" - chyba też 3 podejścia i jak się nie uda to zwracają (z tego co pamiętam) całość.słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Karolciaaa26 wrote:Kiedys ktoras z dziewczyn pisala o planie ze sa chyba 3 procedury za jeden koszt czy cos takiego albo sie myle.
Karolcia bardzo Ci współczuję, Twojej siostrze też. Wiem, że to co usłyszałaś jest bardzo ciężko "odsłyszeć". Ale znajdziesz rozwiązanie i wszystko się ułoży.
Program o który pytasz to chyba 2+1 w GynCentrum. W cenie 13900 masz 3 procedury. Jeśli się uda za pierwszym razem oddają połowę. Nie wiem tylko jak kwalifikują pacjentki już po przebytych procedurach. W cenie nie ma badań, crio, bankowania i leków.
Ktoś niedawno pisał o fatalnym wyniku (z 12 komórek zapłodniła się połowa czy jakoś tak). Oniemiałam... Bardzo chciałabym mieć taki fatalny wynik. Tymczasem czeka na mnie jedna zamrożona komórka i jutro punkcja, w której mogę liczyć na 2 jajka. Modle się, żeby było chociaż jedno. Nie wiem czy dalej zamrażać i się stymulować kolejny raz czy zapładniać.r. 82, starania od 08-2015
11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
05.06. IUI 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer -
Dziękuję wszystkim Dziewuszkom za kciuki i gratulacje - jesteście Kochane!
Ja dziś 10 dpt - krew oddana... czekam...
Życzę wszystkim miłego dnia i samych świetnych informacji:)
Ps: Lecę do pracy i nie dam rady doczytać - ktoś w najbliższym czasie testuje?Paulcia28 lubi tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Zizu87 wrote:Żeby DHEA dało efekt trzeba je brać minimum 3 miesiące przed in vitro. Podobnie z witaminą D, podwyższyć poziom witaminy D jest bardzo trudno. Ja miałam dolną granicę normy a niby zalecany przed in vitro poziom to minum 50. Więc w pewnym momencie brałam nawet 4000j.
Co więcej moja Dr kazała mi odstawić DHEA na jakiś tydzień przed symulacją. Podobnie mówiły dziewczyny na forum. Bo akurat menopur który miałam do stymulacji nie powinien być łączony z DHEA bo to może wpłynąć źle na komórki. Podobnie jakość komórek może być gorsza jak bierze się DHEA przy za wysokim poziomie DHEA-s we krwi.
robiłam DHEA-s przed procedura i miałam 208 przy normie 65-407 i lekarka nie kazała mi przyjmowac na to suplementu
brałam wit. D, Q-10 i L-karnityne - to kazała lekarka, dodatkowo od siebie olej z wiesiołka i Inozytol
jak na razie z 13 pobranych komórek było 8 dojrzałych i 8 sie zapłodniło, czekam co dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 10:14
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Etosza kciuki za wynik3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
demelza wrote:Ktoś niedawno pisał o fatalnym wyniku (z 12 komórek zapłodniła się połowa czy jakoś tak). Oniemiałam... Bardzo chciałabym mieć taki fatalny wynik. Tymczasem czeka na mnie jedna zamrożona komórka i jutro punkcja, w której mogę liczyć na 2 jajka. Modle się, żeby było chociaż jedno. Nie wiem czy dalej zamrażać i się stymulować kolejny raz czy zapładniać.
Myślę, że chodziło Ci o mój post... ale nie doczytałaś dokładnie...
procedura IMSI z KD....w pakiecie 12 oocytow... po upływie 1 dobry tylko 5 zapłodnionych... w 3 dobie 2 zarodki... do stadium blastocysty nie dotrwało nic... transfer walecznej dwójki 3dniowców nieudanyNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Myślę, że chodziło Ci o mój post... ale nie doczytałaś dokładnie...
procedura IMSI z KD....w pakiecie 12 oocytow... po upływie 1 dobry tylko 5 zapłodnionych... w 3 dobie 2 zarodki... do stadium blastocysty nie dotrwało nic... transfer walecznej dwójki 3dniowców nieudany
Chyba Lubię_Czekoladę - 12 zarodków bodajże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 10:51
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Była jeszcze 1 osoba z duża ilością komórek i zarodków:)
Chyba Lubię_Czekoladę
Choco pisała, że na 23 oocyty uzyskali 12 zarodków. ... a demelza pisała o przypadku, że z 12 komórek zapłodniła się połowa....Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
baja32 wrote:Hej dziewczyny,dzisiaj mialam punkcje,doktor mowil ze pobrali 11 komorek,czyli ze jest dobrze czy kiepsko?z tego 6 maja zaplodnic,ale mam stracha czy cos przetrwa
skoro maja zapłodnić 6 a poprali 11 to jeszcze zostaje Ci 5 w zapasie... to chyba dobrze, co?Paulcia28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
baja32 wrote:Hej dziewczyny,dzisiaj mialam punkcje,doktor mowil ze pobrali 11 komorek,czyli ze jest dobrze czy kiepsko?z tego 6 maja zaplodnic,ale mam stracha czy cos przetrwa
Etosza życzę pięknej bety, myślę że dzisiejsza beta to tylko formalność
Karolcia zgadzam się z dziewczynami, jesteśmy myślami razem z Tobą i mamy nadzieję że uda się znaleźć rozwiązanie w tej sytuacji.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie