X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Ja jestem po dwóch stymulacjach: pierwsza- 2 komórki a 1 zarodek; druga - 5 komórek a 4 zarodki.... Moim zdaniem wynik rewelacyjny:) Trzymam kciukasy za ciąg dalszy!
    No dajesz nadzieje,ogromne kciuki za bete

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Powiedzial ze tak naprawde niewie czemu sie nie udalo wczoraj mieli meeting wszyscy lekarze i rozmawiali o moim przypadku.Byla nawet embriolog dzis i jajka ktore wyprodukowalam nie sa takie jak powinny ze jestem pierwszym takim przypadkiem w tak mlodym wieku.Podejrzewaja ze to wlasnie przez zle jajka sie nie udalo ale nie moga powiwdziec na 100%.Pobrali mi dzis krew na kariotyp i fertilome.Lekarz proponowal nie podchodzic do mrozakow kazal odczekac 2-3 miesiace i sprobowac jeszcze raz stymulacje i jak wyjda takie samej jakosci jajka to bede musiala wziasc od dawczyni ale kurwa z kad ja na to sily wezme i pieniedzy :(
    Karolcia, po pierwsze macie tam ogromne koszty tego ivf. Aż mnie wryło jak przeczytałam ile płacić kasy..

Po drugie bardzo mi przykro, że taka diagnoza. Mam nadzieję, że coś wymyślą. I że będzie wszystko pięknie, tak jak wszystkie o tym marzymy. Tylko nie rozumiem dlaczego masz nie transferować.. To w końcu zarodki..

Ściskam Cię mocno! Mam nadzieję, że się lepiej dziś czujesz..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Wiec gadalam z dr i mam zwiekszyc dawke estrfemu z 1x1 na 3x1 i wczesniej bralam doustnie a teraz dopochwowo. I we wtorek kolejne badania i bedzie wiadomo już co z tego. Nie nastawiam się bo czuje ze i tak bedzie źle.
    Ewi.. mimo wszystko trzymam mocno kciuki! I mam nadzieję, że ta beta podskoczy do stówy!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Gyncentrum Katowice.

Ja też się tam leczylam :) z sukcesem :) jak wszystko będzie dobrze to poproś o skierowanie na badania prenatalne :)

mbnotr8.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ewi.. mimo wszystko trzymam mocno kciuki! I mam nadzieję, że ta beta podskoczy do stówy!
    Dzięki, chciała bym w to wierzyć naprawdę. Ale aż tak brzuch by mnie bolał? Mimo wzięcia nospy? Co ma być to będzie.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewetka wrote:
    dziewczyny juz po transferze :) zobaczymy co dalej ...jestem pełna nadzieji dwa zarodki sa we mnie
    bete mam zrobic 8go ale bede na urlopie w pl az do 27go wiec zostaje mi tylko test ..

ps. ile bierzecie progestanu? ja biore 2-2-2
    Trzymam mocno kciuki za Twoje kropki, niech się zadomowia na kolejne 9 miesięcy :-)

ewetka lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Dzięki, chciała bym w to wierzyć naprawdę. Ale aż tak brzuch by mnie bolał? Mimo wzięcia nospy? Co ma być to będzie.
    Kochana ja od 9 dpt do 11 dpt mialam MEGA bóle @ jakich nigdy nie miałam i też myślałam że porażka a beta pozytywna była :-)

Ewi28 lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A sprawdzałaś poziom DHEA lub DHEAS zanim zaczęłaś suplemetowac? Dziewczyny na forum pisały,że zbyt duża dawka może mieć wpływ na podniesienie testosteronu, który może mieć bardzo zły wpływ na komórki. Wtedy można sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc.
    Ja jestem świeżo po zbadaniu DHEA- poziom 3,3 przy normach 1,33-7,78.
    Też zastanawiałam się,czy suplementowac.
    Zbadanie DHEAS jest podobno bardziej wiarygodne, dlatego zrobiłam jeszcze to, a wynik będzie może dzisiaj.
    Nie załamuj się, to,że powstały zarodki, to znak,że nie jest tak źle. Może faktycznie wyglądają troszkę inaczej nisz szablonowe,ale jeśli byłoby totalnie do d... to nawet by ich nie zapladniali.
    Może warto spróbować zmiany protokołu? Lub np. Spróbować w Polsce? Tu na pewno zaplacicie taniej, choć nie dają 90% gwarancji niestety.
    Choć prawdę mówiąc ja w to 90% średnio wierzę:)
    Moj ostatni wyniki DHEA to bylo dwa miesiace temu wynosil 3.82.Embriolog powiedziala ze piekne embryo sie rozwinelo z tych moich jajcow ale niestety nie wyglafaja jak powinny wygladac :/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Ewi ja od 6 dpt miałam takie bóle że nospa nie pomagała. I trzymało aż do 14 dpt. Byłam pewna, że nadchodzi miesiączka życia. Brałam nospe, magnez, relanium a i tak bolało. Objawy o niczym nie świadczą.

Ewi28, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Żeby DHEA dało efekt trzeba je brać minimum 3 miesiące przed in vitro. Podobnie z witaminą D, podwyższyć poziom witaminy D jest bardzo trudno. Ja miałam dolną granicę normy a niby zalecany przed in vitro poziom to minum 50. Więc w pewnym momencie brałam nawet 4000j.
    Co więcej moja Dr kazała mi odstawić DHEA na jakiś tydzień przed symulacją. Podobnie mówiły dziewczyny na forum. Bo akurat menopur który miałam do stymulacji nie powinien być łączony z DHEA bo to może wpłynąć źle na komórki. Podobnie jakość komórek może być gorsza jak bierze się DHEA przy za wysokim poziomie DHEA-s we krwi.
    A ja dopiero biore dwa miesiace Kochana DHEA.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Karolcia, mi też powiedzieli, że moje jajka miały złą budowę morfologiczną. Z tym, że u nas nic się nie zapłodniło :( Także Ty jesteś na wygranej pozycji <3 głowa do góry!
    Teraz próbujemy na innym protokole i lekach. Zobaczymy jaki będzie skutek tym razem. Aczkolwiek dr powiedział, że będzie ciężko ale nie takie rzeczy w życiu już widział ;) Trzeba wierzyć i mieć nadzieję. Inaczej zwariujemy :(
    U nas morgologia byla dobra jak to lekarz powiedzial bo komorki sie zaplpdnily tylko w srodku komorka zamiast byc gładka to miala jakies czarne kropki a tak nie powinno byc zwlaszcza w moim wieku.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    U mnie było przecież podobnie. I nikt nie mówił o komórce dawczyni. Moja Dr powiedziała, że czasem po symulacji komórki są gorszej jakości niż normalnie.
    Dlatego zmieniono u mnie protokół i leki.

Karolcia wiem doskonale co czujesz po takich słowach lekarza. Bo lekarz, do którego poszłam w zastępstwie mojej Dr żeby się dowiedzieć dlaczego mi nie poszło w pierwszy podejściu powiedział: słabo, bardzo słabo. W pani wieku to fatalny wynik. Te słowa do dzisiaj pamiętam. I cały czas mialam je w głowie jak podchodziłam do drugiego in vitro.
    Kurde juz sama niewiem czy isc po te swoje mrozaki czy poprostu tak jak lekarz powiedzial ze oczewiscie moge je zabrac ale odradza :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Najczęściej polecani lekarze na of to Lewandowski, Paliga i Pasnik. Pasnikowi brakuje czasem pomysłów na dalsze leczenie jeżeli immunologia jest ok. Dr Paliga lub Lewandowski tam radziłabym się udać.

Przykro mi, że się nie udało ale tak szczerze odniosłam wrażenie, że lekarz poszedł na skróty w Twoim przypadku. Na Twoim miejscu zdecydowałabym się mimo wszystko transferowac mrożaczki i dopiero wtedy ewentualnie zmienić klinikę. Moje jajka też są złej jakości. Z dwóch procedur miałam łącznie 8 jajek i tylko 3 zarodki. Brałam tak jak Ty dhea , ubichinol, wit D i ćwiczyłam. Udało się przy drugim podejściu. Moim zdaniem po pierwszym nieudanym transferze nie powinno się namawiać na kd lub az.
    Przespij się z tymi wiadomościami, zastanów się co chcesz zrobić. Powstań, popraw koronę i walcz dalej o swoje marzenia.

Przykro mi też z powodu Twojej siostry. Przytulam
    To lepiej wybrac sie do Paligi lub Lewandowskiego? A to immunologie lepiej zrobic przed IVF czy po nie udanym transferze? My chyba za pare miesiecy wybierzemy sie do Polski jak nie wezmiemh mrozaczkow,jeszcze bede rozmawiala z lekarzem o moich embryo.A z siostro wyszlo tak ze po swojej stracie mowila ze ona stracila zebym ja mogla miec.Ze ktos umiera zeby ktos mogl sie narodzic tak samo bylo w przypadku mojego braciszka ś.p. on umarł a mojej siostry corka sie urodzila.Dziekuje Kochana :*

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Ja wykupiłam pakiet "Rodzina 2+1" - trzy procedury, jak za pierwszą się uda to zwracają chyba połowę czyli około 7.000 zł. Myślałam też o podejściu z pakietem "100% gwarancji" - chyba też 3 podejścia i jak się nie uda to zwracają (z tego co pamiętam) całość.
    Zadowolona jestes z tej kliniki? Ile razy juz podchodzilas?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    Karolcia bardzo Ci współczuję, Twojej siostrze też. Wiem, że to co usłyszałaś jest bardzo ciężko "odsłyszeć". Ale znajdziesz rozwiązanie i wszystko się ułoży.

Program o który pytasz to chyba 2+1 w GynCentrum. W cenie 13900 masz 3 procedury. Jeśli się uda za pierwszym razem oddają połowę. Nie wiem tylko jak kwalifikują pacjentki już po przebytych procedurach. W cenie nie ma badań, crio, bankowania i leków.

Ktoś niedawno pisał o fatalnym wyniku (z 12 komórek zapłodniła się połowa czy jakoś tak). Oniemiałam... Bardzo chciałabym mieć taki fatalny wynik. Tymczasem czeka na mnie jedna zamrożona komórka i jutro punkcja, w której mogę liczyć na 2 jajka. Modle się, żeby było chociaż jedno. Nie wiem czy dalej zamrażać i się stymulować kolejny raz czy zapładniać. :(
    Kochana zapladniaj tak jak dziewczynki mowily nie liczy sie ilosc a jakos,moze akurat to bedzie ta komorka czego bardzo Ci zycze:*♡

demelza lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baja32 wrote:
    Hej dziewczyny,dzisiaj mialam punkcje,doktor mowil ze pobrali 11 komorek,czyli ze jest dobrze czy kiepsko?z tego 6 maja zaplodnic,ale mam stracha czy cos przetrwa
    Jest bardzo dobrze :)

baja32 lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Moim zdaniem bardzo ładny wynik. Trzymam kciuki żeby ładnie się zaplodnily :-)

Etosza życzę pięknej bety, myślę że dzisiejsza beta to tylko formalność :-)

Karolcia zgadzam się z dziewczynami, jesteśmy myślami razem z Tobą i mamy nadzieję że uda się znaleźć rozwiązanie w tej sytuacji.
    Dziekuje dziewczynki:*♡

Paulcia28 lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    Ja juz po wizycie z 6 pobranych komórek 2 były ok... 2 zaplodnili z czego dobrze rozwijająca się została tylko 1 (aż jedna) embriolog powiedziała ze jest dobrej jakości i jesli w poniedziałek będzie wszystko dobrze to w poniedziałek będziemy mieli transfer. Powiedziała ze jest 40-50% szans ze ten transfer się odbedzie w poniedziałek. Jestem dobrej pomysli! chciałabym żeby było dobrze...
    Trzymam mocno kciuki!!!

Basia92 lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Cześć dziewczyny, ile tu się dzieje.

Karolcia, bardzo bardzo współczuję Ci tego co musiałaś usłyszeć od lekarza. Czyli nie udało im się uzyskać dobrych komórek w tej procedurze. Skoro proponują kolejną procedurę tzn. że można uzyskać lepsze, tylko pewnie trzeba zmienić leki, protokół itd. Na tym forum nawet są dziewczyny, którym taka zmiana przyniosła świetne efekty w porównaniu do pierwszej procedury. Co do wykorzystania zamrożonych zarodków, ja bym zaufała lekarzom i je odpuściła, głównie dlatego że koszty emocjonalne nieudanych transferów są ogromne - przynajmniej dla mnie, ale sama zdecydujesz jak dla Ciebie będzie najlepiej.

Co do kosztów ja wydałam ok 22 000 zł licząc wszystkie koszty, w tym badania przed, badania po poronieniu, w sumie 3 transfery.

Co do klinik w rankingach chyba najlepiej wypadają Białystok i Novum w Warszawie, ale nie mam doświadczenia z żadną z tych klinik.

Dziewczyny, ja się powoli wyłączam z forum. Niepotrzebnie zaczęłam czytać wątki o poronieniach nawykowych i wiele innych smutnych historii. Wpadłam w paniczny lęk, że już nigdy się nie uda i obsesyjnie nie myślę o niczym innym. Muszę z tym skończyć bo zwariuję. Dzisiaj zaczynam urlop i mam mocne postanowienie odcięcia się, wypoczęcia, nacieszenia się mężem i powrotu w połowie sierpnia w lepszej formie.

Bardzo Wam za wszystko dziękuję i mam nadzieję na dużo pozytywnych wieści jak wrócę tu za jakiś czas.
    Dziekuje Kochana:* Odpocznij Kochana,zajmij sie męzem,potem nazbieraj sily na dalsza walkie i wracacj do nas.♡♡♡

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • demelza Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ale wiesz.. czy nie ma komórek, czy nie ma zarodków- to takie same tragedie. Tak myślę.

Edit: Też myślałam, że raz i ciąża a do tego mrozaki, żeby po nie wrócić. Jak o tym myślę pukam się w głowę :)

Tak to zawsze tragedia i dlatego mnie to zdołowało bo pomyślałam, że na każdym etapie jest możliwa tragedia. Przy czym brak komórek to tragedia na starcie. Ale nie chce mi się już licytować czy większa czy nie i mnożyć cierpienia. Zostaje mi życzyć szczęścia i światełka w tym tunelu. Ja jutro próbuje mam nadzieję, że przynajmniej z dwoma komórkami. Podobno to szaleństwo. Radością z jednej pierwszej komórki zaskoczyłam i zaraziłam nawet panią embriolog (wtedy jeszcze była możliwość że nie mam kom. wcale). Durna nie wiedziałam jeszcze, że to statystycznie słaby wynik ale dla mnie to było cenne AŻ i to podejście sprawił, że żyło mi się łatwiej niż z całą wiedzą teraz. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, nikomu też od tego nei jest lepiej więc kończę :)
    ps. dobry edit :))))

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

r. 82, starania od 08-2015
    11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
    30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
    05.06. IUI :( 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer <3
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ