In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ewetka wrote:dziewczyny juz po transferze zobaczymy co dalej ...jestem pełna nadzieji dwa zarodki sa we mnie
bete mam zrobic 8go ale bede na urlopie w pl az do 27go wiec zostaje mi tylko test ..
ps. ile bierzecie progestanu? ja biore 2-2-2
mocne kciuki za kropki &&&
żeby zostały z Tobą przez najbliższe 9 miesięcyewetka lubi tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
ewetka wrote:dziewczyny juz po transferze zobaczymy co dalej ...jestem pełna nadzieji dwa zarodki sa we mnie
bete mam zrobic 8go ale bede na urlopie w pl az do 27go wiec zostaje mi tylko test ..
ps. ile bierzecie progestanu? ja biore 2-2-2ewetka lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Lubię_czekoladę wrote:Karolcia, po pierwsze macie tam ogromne koszty tego ivf. Aż mnie wryło jak przeczytałam ile płacić kasy..
Po drugie bardzo mi przykro, że taka diagnoza. Mam nadzieję, że coś wymyślą. I że będzie wszystko pięknie, tak jak wszystkie o tym marzymy. Tylko nie rozumiem dlaczego masz nie transferować.. To w końcu zarodki..
Ściskam Cię mocno! Mam nadzieję, że się lepiej dziś czujesz..Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:No kasy duzo na to idzie.Z moich komorek powstaly ładne embryo ale o tochodzi ze moje komorki jajowe nie wygladaja jak powinny wygladac dlatego odradzaja mi brac mrozaczki bo sa takiej samej jakosci jak teco mi wsadzili .Najgorsze jest to ze chca zeby za 2-3 miesiace podeszla do stymulacji zeby zobaczyc czy dalej takiej jakosci jajka wyprodukuje ale na to niestety to mnie stac nie bedzie.Jesli dalej bedo takiej jakosci to musze myslec o komorkach dawczyni,lekarz proponuje mi jedna z moich siostr
Karolcia w Polsce kiedyś tez było dopuszczalne dawstwo jawne.. teraz już nie jest... zastanów się, czy faktycznie chciałabyś aby dziecko było połączeniem gamet twojego męża i którejś z twoich sióstr.. dla mnie byłoby to za trudne..
póki co jednak pomyśl czy nie chcesz faktycznie transferować 2 mrozaczków...? jeśli nie zechcesz to co z nimi zrobią?
co zrobić żeby poprawić jakość Twoich oocytow...? czy w USA czy w PL będziesz działać dalej przez ten czas można by nam nimi popracowaćNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kadetka wrote:Karolcia w Polsce kiedyś tez było dopuszczalne dawstwo jawne.. teraz już nie jest... zastanów się, czy faktycznie chciałabyś aby dziecko było połączeniem gamet twojego męża i którejś z twoich sióstr.. dla mnie byłoby to za trudne..
póki co jednak pomyśl czy nie chcesz faktycznie transferować 2 mrozaczków...? jeśli nie zechcesz to co z nimi zrobią?
co zrobić żeby poprawić jakość Twoich oocytow...? czy w USA czy w PL będziesz działać dalej przez ten czas można by nam nimi popracowaćKadetka lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Szczerzw to bym wolala komorki obcej niewiadomej kobiety niz zyc z mysla ze moje dziecko ma geny mojego meza i siostry Embriolog mowila ze jakosc mozna poprawic suplementem DHEA wiec ja przyjmuje to plus witamine D i Q10 i witaminy z kwasem foliowym.
spróbuj jeszcze l-karnitynę, mi lekarka to polecała na poprawę jakości komórekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:47
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Karolciaaa26 wrote:Szczerzw to bym wolala komorki obcej niewiadomej kobiety niz zyc z mysla ze moje dziecko ma geny mojego meza i siostry Embriolog mowila ze jakosc mozna poprawic suplementem DHEA wiec ja przyjmuje to plus witamine D i Q10 i witaminy z kwasem foliowym.
Widzisz to teraz musisz skupić się na poprawie jakości jajeczek
A co z zarodkami jeśli ich nie transferujesz?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Właśnie o to mi chodziło...
Widzisz to teraz musisz skupić się na poprawie jakości jajeczek
A co z zarodkami jeśli ich nie transferujesz?
A co do moich mrozaczkow nie mam pojecia co z nimi zrobicNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Juz u mnie okres przyszedl
Nooo od poniedziałku odstawiła leki? Ja nadal czekam....Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Nooo od poniedziałku odstawiła leki? Ja nadal czekam....Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Juz u mnie okres przyszedlDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Hej dziewczyny ja po transferze mam nadzieję że dr mi nie przepisze tych zastrzykow co teraz biorę domiesniowo w tyle Dupa boli jak cholera jutro ostatni mam wziąść, powiem że chce zamiast zastrzykow luteine ciekawe co powie, teraz siedzs i już pół godziny kombinuje z clexane nie mogę wbić tępe igły jak cholera ehhh
Ewi28 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Hej dziewczyny ja po transferze mam nadzieję że dr mi nie przepisze tych zastrzykow co teraz biorę domiesniowo w tyle Dupa boli jak cholera jutro ostatni mam wziąść, powiem że chce zamiast zastrzykow luteine ciekawe co powie, teraz siedzs i już pół godziny kombinuje z clexane nie mogę wbić tępe igły jak cholera ehhhNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡