X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sprawdziłam i 1 kalkulator pokazuje że przyrost jest poniżej normy:(

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
    transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demelza wrote:
    Tak to zawsze tragedia i dlatego mnie to zdołowało bo pomyślałam, że na każdym etapie jest możliwa tragedia. Przy czym brak komórek to tragedia na starcie. Ale nie chce mi się już licytować czy większa czy nie i mnożyć cierpienia. Zostaje mi życzyć szczęścia i światełka w tym tunelu. Ja jutro próbuje mam nadzieję, że przynajmniej z dwoma komórkami. Podobno to szaleństwo. Radością z jednej pierwszej komórki zaskoczyłam i zaraziłam nawet panią embriolog (wtedy jeszcze była możliwość że nie mam kom. wcale). Durna nie wiedziałam jeszcze, że to statystycznie słaby wynik ale dla mnie to było cenne AŻ i to podejście sprawił, że żyło mi się łatwiej niż z całą wiedzą teraz. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, nikomu też od tego nei jest lepiej więc kończę :)
    ps. dobry edit :))))
    Z całego serca życzę Ci powodzenia :) trzymam mocno kciuki!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    U mnie niestety siniory byly nawet jak M dawal zastrzyki :/ Kurde ale wam dobrze niedlugo ruszacie z proceduro.
    W przyszłym tygodniu ,najpóźniej w jeszcze przyszłym się okaże czy wystartuje w sierpniu, to zależy czy beta spadła na 0 . No i zależy co hematolog znajdzie :-(

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Mieliśmy dziewczyny z mniejszym przyrostem i maluchy były silne, zrób za 48 godz i zobacz co lekarz powie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Nie martw się bo kropkowi szkodzisz.

Ja zaczęłam weekend :-) dopiero we wtorek idę do pracy, a póki co idę do łóżka. No i dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu :-P

Furiatka, aga80, Waleczna, Karolciaaa26 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Z jakiej strony? Też parę dni temu miałam taką sytuację, że jeden pokazywał poniżej normy i też konsultowałam to na forum i potem z lekarzem i to po prostu było tak, że ten kalkulator źle liczył.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Jvm Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    A i patrząc na Twoją betę 10 dni po - ja miałam trochę mniejsza 10 dni po transferze blastki, więc Twoja wysoka beta wróży bliźniaki :)

• Jvm Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Szczerzw to bym wolala komorki obcej niewiadomej kobiety niz zyc z mysla ze moje dziecko ma geny mojego meza i siostry :/ Embriolog mowila ze jakosc mozna poprawic suplementem DHEA wiec ja przyjmuje to plus witamine D i Q10 i witaminy z kwasem foliowym.
    Ja Ci mogę też powiedzieć z własnego doświadczenia. Mam pcos i wysokie amh, uważa się że w tym przypadku jakość komórek jest słaba. Dlatego ja przed stymulacja już wcześniej brałam masę supli, ziol, witamin. Do tego miałam mega zdrową dietę, uprawiałam dużo sportu, cztery do siedmiu razy w tygodniu, spałam po 8 godzin. Na 6 zapłodnionych komórek udało się uzyskać 5 blastocyst, w tym 3 dobrej klasy. Więc myślę że to miało duży wpływ, mój tryb życia. Z takich suplementow typowo na poprawę jajek to na anglojęzycznych forach często polecają mleczko pszczele.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Potwierdzam :)
    Mega fajna chwila - mi się udało wywalczyć żeby wpuścili M choć podobno w Katowicach tego nie praktykują.
    Kciuki zaciśnięte do niedzieli!

potwierdzam . uczucie pełne radosci i nadzieji

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    To lepiej wybrac sie do Paligi lub Lewandowskiego? A to immunologie lepiej zrobic przed IVF czy po nie udanym transferze? My chyba za pare miesiecy wybierzemy sie do Polski jak nie wezmiemh mrozaczkow,jeszcze bede rozmawiala z lekarzem o moich embryo.A z siostro wyszlo tak ze po swojej stracie mowila ze ona stracila zebym ja mogla miec.Ze ktos umiera zeby ktos mogl sie narodzic tak samo bylo w przypadku mojego braciszka ś.p. on umarł a mojej siostry corka sie urodzila.Dziekuje Kochana :*

Z tego co czytałam tu na forum, to dr Paliga ceni sobie rady dr Paśnika. Jeżeli zdecydujesz się badać immunologie, to Paliga weźmie pod uwagę wytyczne Paśnika. Dr Lewandowski ponoć w immunologie nie wierzy. Ja osobiście nie miałam z tymi lekarzami do czynienia ale na wątku głównym IVF dziewczyny pisały dużo na temat tych 3 lekarzy

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:

Pewnie wybrałaś ten sam kalkulator, co ja. Nie pamiętam jak ta stronka się nazywa ale mi też mówił, że przyrost nieprawidłowy a u Ciebie gołym okiem widać, że przyrost prawie 200%. Najlepiej sprawdź tu ba belly.
    Przyrost jest idealny więc głowa do góry. Progesteron też super!

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza piękny przyrost a progoesteron miodzio :) gratulacje i spokojnych 9 miesięcy :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki,

dziękuję z pozytywne wpisy - jesteście Kochane!

Po wczorajszych nerwach obiecałam sobie że nie dam się zwariować - jako dorosła i w w miarę wykształcona osoba (psychologia nie jest co prawda nauką ścisłą ale nosz kuźwa obliczenie przyrostu bety to nie trudne równanie kwantowe) wczoraj przed odebraniem wyników obliczyłam jaki wynik będzie ok: 59 + 66% (czyli - 38,94) =97,94. Założyłam, że wszystko powyżej będzie super. Wynik 198 - mega radość.... no i weszłam na pierwszy z listy przeglądarki kalkulator bety (https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/).... i rozpacz - "przyrost poniżej normy, twoja ciąża nie rozwija się prawidłowo".
    Godzina spędzona na różnych stronach czy to wskazuje na poronienie, czy jeszcze są jakieś szanse...
    Po ok godzinie zdrowy rozsądek zaczął do mnie wracać... weź się w garść stara głupia dupo!!! Weszłam na inny kalkulator (https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html) i przyrost wskazuje na prawidłową ciąże. Co lepsze raz jeszcze zmierzyłam się z tym trefnym: po wpisaniu wyniku z drugiego dnia 198 przyrost poniżej normy ale jak wpisałam wymyślony wynik na poziomie 97... to się okazało że kalkulator wyliczył z tego niższego o 100 jednostek przyrost w normie!!!
    Przestrzegam przed tym gównem bo nerwów i łez wczoraj straciłam mnóstwo!!!

Właśnie jedziemy do kliniki bo kończą mi się leki, może też uda mi się wcisnąć na wizytę do lekarza i skonsultuję wyniki.
    Miłej soboty:)

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
    transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, może wy rozwiejecie moje wątpliwości co do poziomu proga. Po pierwszym świeżym transferze miałam 80 (beta w 11 dpt = 0), po crio zaledwie 14 po podaniu prolutexu (beta 11 dpt = 16), teraz po świeżym (4 dpt) mam na poziomie 20 przy standardowej luteinie i duphastonie. Wiecie, od czego to zależy?

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Laski, może wy rozwiejecie moje wątpliwości co do poziomu proga. Po pierwszym świeżym transferze miałam 80 (beta w 11 dpt = 0), po crio zaledwie 14 po podaniu prolutexu (beta 11 dpt = 16), teraz po świeżym (4 dpt) mam na poziomie 20 przy standardowej luteinie i duphastonie. Wiecie, od czego to zależy?
    To jest chyba albo losowe, albo zależne od tylu rzeczy, że ciężko przewidzieć jakie będzie. Ja miałam 2 crio. Przy pierwszym miałam niższa dawkę progesteronu, a z krwi wyszedł wyższy niż przy 2 crio, gdzie już lekarz nauczony doświadczeniem poprzedniego wyniku zwiększył dawkę.

Furiatka lubi tę wiadomość

• Furiatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i obejrzałam wczoraj dostępny na netflixie dokument "Vegas Baby", o którym pisałam wcześniej i polecam tylko osobom o silnych nerwach. Ja się trochę podłamałam. Jedna z par walczącą z PCOS i endometriozą miała 6 pełnych procedur, 2 crio i nic. Już mam ten czarny scenariusz przed oczami w moim przypadku...
    Film pokazuje jednak, jak działają kliniki w Stanach. Kliniki gwarantują 90% skuteczności, ale bardzo restrykcyjnie podchodzą do jakości zarodków. Wszystkie trzymali do 5 doby i żadna z par nie miała ostatecznie mrozaków. Szybko też sugerowali KD, żeby zagwarantować powodzenie. Podchodząc w ten sposób do sprawy, na pewno skuteczność jest większa, niż czekać aż nóż zaskoczy. Ta para, której się nie udało, nie chciała np. komórki dawczyni. Oczywiście spłakałam się jak bóbr.

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    To jest chyba albo losowe, albo zależne od tylu rzeczy, że ciężko przewidzieć jakie będzie. Ja miałam 2 crio. Przy pierwszym miałam niższa dawkę progesteronu, a z krwi wyszedł wyższy niż przy 2 crio, gdzie już lekarz nauczony doświadczeniem poprzedniego wyniku zwiększył dawkę.

No właśnie ja za pierwszym razem byłam przekonana, że taki wysoki progesteron zwiastuje ciążę, a tu dupa blada. Widać na dwoje babka wróżyła i niczym nie można się sugerować :/.

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Dziewczyny cieszcie sie ze swoich zarodków i mrozakow. Ja nie mam nic. Wychodowalam tylko 4 jajka. Z czego tylko dwa sie zaplodnili. Jeden podali mi w 3 dobie a drugi padł w 6' wiem wydalismy ponad 15 tysiecy a nie mamy nic. Dla mnie osoba ktora ma chociaz jedengo mrozaka jest już szczesciara.
    Ewi, niestety wiem co czujesz. W pierwszej procedurze mieliśmy 2 zarodki, jeden podali w 3 dobie, a drugi padł w 4.
    W drugiej procedurze mialam tylko 3 komórki, z których powstał 1 zarodek i drzelismy przez cały czas,że w ogóle nie będzie transferu. Był, ale zarodek nie był najsilniejszy.

Ivf to przeprawa przez mękę dla każdej z nas. Do tej pory się tak nie bałam jak boję się teraz. Boję się,że w tej 3 procedurze nie będzie nic, nawet komórek.
    Jest lato i każda z Was pewnie czuję się fatalnie. Mi dają popalić już same antyki.
    Trzymajcie się Kochane. Jestem z Wami duchem.

Ewi28, asias, tolerancyjna lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Aha, i obejrzałam wczoraj dostępny na netflixie dokument "Vegas Baby", o którym pisałam wcześniej i polecam tylko osobom o silnych nerwach. Ja się trochę podłamałam. Jedna z par walczącą z PCOS i endometriozą miała 6 pełnych procedur, 2 crio i nic. Już mam ten czarny scenariusz przed oczami w moim przypadku...
    Film pokazuje jednak, jak działają kliniki w Stanach. Kliniki gwarantują 90% skuteczności, ale bardzo restrykcyjnie podchodzą do jakości zarodków. Wszystkie trzymali do 5 doby i żadna z par nie miała ostatecznie mrozaków. Szybko też sugerowali KD, żeby zagwarantować powodzenie. Podchodząc w ten sposób do sprawy, na pewno skuteczność jest większa, niż czekać aż nóż zaskoczy. Ta para, której się nie udało, nie chciała np. komórki dawczyni. Oczywiście spłakałam się jak bóbr.
    Wiele by to tlumaczylo jeśli chodzi o Ciebie Karolcia. Może czekają na idealne zarodki,by nie psuć statystyk?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wiele by to tlumaczylo jeśli chodzi o Ciebie Karolcia. Może czekają na idealne zarodki,by nie psuć statystyk?

Też zaraz pomyślałam o Karolcia... Już wiemy skąd 90% skuteczności obiecują.. skoro po 1 nieudanej próbie nawet nie chcą podsc mrozakow które ktoś ma tylko namawiają na kd...

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie do kobietek, które przed procedura brały sterydy. Czy po nieudanym transferze odsrawialyscie steryd? I w jaki sposób? Z dnia na dzień?
    Byłam u endykrynologa i moje plany się trochę pomieszaly. Tak jak w środę cieszyłam się ze mam płn i będzie dobrze tak teraz jestem w kompletnej kropce. Mam fatalne wyniki hormonów. A pytam dlatego, że lekarz endykrynolog powiedział ze w zły sposób miałam odstawione sterydy dlatego też tak źle się czuje. Powinnam z dawki schodzić stopniowo. Eutyrox tez w za dużej dawce i porobilo się trochę w moim organizmie.

Paulcia28 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu☺

Furiatka co do progesteronu to nie pomogę bo kompletnie nie mam pojęcia jak to działa.

Etosza gratuluję ☺

Pozdrawiam❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 11:04

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ