In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
baja32 wrote:Dziewczyny czy po punkcjii bol brzucha to normalne?bo nie bola mnie jajniki tylko brzuch ale tak wyzej taki twardy mi sie wydaje ze jest
Mnie też bolał brzuch ale było ryzyko hiperki i transfer odwołany.. na 4 dobę wszystkie dolegliwości ustapiły:) pij dużo wody i oszczędzaj się na ile to możliwe:) -
ewelcia45 wrote:Dziewczyny, możecie mniej więcej zdradzić jaki jest koszt in vitro W Warszawie? Chcemy z Partnerem podejść w 2019 roku po ślubie. I chcielibyśmy wiedzieć mniej więcej jaki koszt.
U nas już przeszło 25 tysięcy.. czekam na drugi transfer.. zależy jakie badania już macie i co jest przyczyną -
Kate_____ wrote:U nas już przeszło 25 tysięcy.. czekam na drugi transfer.. zależy jakie badania już macie i co jest przyczyną
Badania pewnie wszystkie od nowa trzeba by zrobić. Główna przyczyny to nasienie. Mała ilość i ruchliwosci. Plemniki nie mają siły się przebićewelcia45 -
Furiatka wrote:Laski, może wy rozwiejecie moje wątpliwości co do poziomu proga. Po pierwszym świeżym transferze miałam 80 (beta w 11 dpt = 0), po crio zaledwie 14 po podaniu prolutexu (beta 11 dpt = 16), teraz po świeżym (4 dpt) mam na poziomie 20 przy standardowej luteinie i duphastonie. Wiecie, od czego to zależy?
Przy świeżym transferze zawsze będzie wyższy progesteron jak przy crio na cyklu sztucznym. Przy świeżym masz tak jakby owulację, więc i organizm produkuje proga + tabletki. Przy sztucznym cyklu organizm nie dostał informacji o owulce, więc i proga nie produkuje. Wynik jest praktycznie tylko z tabletek. No i wysoki prog nie gwarantuje ciąży, jak i niski jej nie przekreśla. Kciuki &&&
Furiatka lubi tę wiadomość
-
Waleczna wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie do kobietek, które przed procedura brały sterydy. Czy po nieudanym transferze odsrawialyscie steryd? I w jaki sposób? Z dnia na dzień?
Byłam u endykrynologa i moje plany się trochę pomieszaly. Tak jak w środę cieszyłam się ze mam płn i będzie dobrze tak teraz jestem w kompletnej kropce. Mam fatalne wyniki hormonów. A pytam dlatego, że lekarz endykrynolog powiedział ze w zły sposób miałam odstawione sterydy dlatego też tak źle się czuje. Powinnam z dawki schodzić stopniowo. Eutyrox tez w za dużej dawce i porobilo się trochę w moim organizmie.
Paulcia28 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu☺
Furiatka co do progesteronu to nie pomogę bo kompletnie nie mam pojęcia jak to działa.
Etosza gratuluję ☺
Pozdrawiam❤
Fatalnie się czułam i zbadalam tsh. Wynik szok- 0,01.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Do ilu spadło Ci tsh? Mi lekarz zwiększył dawkę raz podczas pierwszej procedury i raz podczas 2.
Fatalnie się czułam i zbadalam tsh. Wynik szok- 0,01.
Ft3 6.40
Ft4 24.10 H
Tez czuje się fatalnie. Włosy lecą mi same z głowy tragedia.
Najbardziej wkurza mnie to żeby podejść do crio to musze wiedzieć że jest wszystko ok bo jak ma się zaimplantowac zarodek. Poprostu mam wrażenie, że niektórzy lekarze nie podchodzą indywidualnie do każdego przypadku. MASOWKA . A przecież pomimo wieku każda z nas ma inne schorzenia. Nie potrafię tego zrozumieć. Jeden lekarz mówi tak drugi inaczej i komu wierzyć. Paranoja jakas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:28
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Karolciaaa26 wrote:Zadowolona jestes z tej kliniki? Ile razy juz podchodzilas?
Dziś byłam na kontroli u dyżurującej lekarki Gajewska-Kucharek i powiem szczerze, że chyba z nią zostanę. Bardzo fajna i fachowa dr, zrobiła mi usg ale wcześniej zaznaczyła, że nie będzie szukać zarodków (nawet jak ją będę o to błagać ) bo jest za wcześnie. Wyryła co prawda wodę w brzuchu i powiększone jajniki ale uspokoiła, że wszystko narazie jest super i tak się nieraz zdarza po świeżym transferze. Cieszę się, że 8 sierpnia właśnie Ona będzie "szukać zarodków i serduszek".
Paulcia28, Karolciaaa26 lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Furiatka wrote:Aha, i obejrzałam wczoraj dostępny na netflixie dokument "Vegas Baby", o którym pisałam wcześniej i polecam tylko osobom o silnych nerwach. Ja się trochę podłamałam. Jedna z par walczącą z PCOS i endometriozą miała 6 pełnych procedur, 2 crio i nic. Już mam ten czarny scenariusz przed oczami w moim przypadku...
Film pokazuje jednak, jak działają kliniki w Stanach. Kliniki gwarantują 90% skuteczności, ale bardzo restrykcyjnie podchodzą do jakości zarodków. Wszystkie trzymali do 5 doby i żadna z par nie miała ostatecznie mrozaków. Szybko też sugerowali KD, żeby zagwarantować powodzenie. Podchodząc w ten sposób do sprawy, na pewno skuteczność jest większa, niż czekać aż nóż zaskoczy. Ta para, której się nie udało, nie chciała np. komórki dawczyni. Oczywiście spłakałam się jak bóbr.słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
baja32 wrote:Dziewczyny czy po punkcjii bol brzucha to normalne?bo nie bola mnie jajniki tylko brzuch ale tak wyzej taki twardy mi sie wydaje ze jest
U mnie po punkcji nr 2 bolał 3-4 dni, potem tylko strasznie wzdęty był i to się utrzymuje do dziś (14 dni po punkcji) ale tak się podobno zdarza.słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Paulcia28 wrote:Mieliśmy dziewczyny z mniejszym przyrostem i maluchy były silne, zrób za 48 godz i zobacz co lekarz powie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Nie martw się bo kropkowi szkodzisz.
Ja zaczęłam weekend dopiero we wtorek idę do pracy, a póki co idę do łóżka. No i dziś mamy pierwszą rocznicę ślubu
Wspaniałej pierwszej rocznicy życzęPaulcia28 lubi tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Waleczna wrote:Tsh 0.04 L
Ft3 6.40
Ft4 24.10 H
Tez czuje się fatalnie. Włosy lecą mi same z głowy tragedia.
Najbardziej wkurza mnie to żeby podejść do crio to musze wiedzieć że jest wszystko ok bo jak ma się zaimplantowac zarodek. Poprostu mam wrażenie, że niektórzy lekarze nie podchodzą indywidualnie do każdego przypadku. MASOWKA . A przecież pomimo wieku każda z nas ma inne schorzenia. Nie potrafię tego zrozumieć. Jeden lekarz mówi tak drugi inaczej i komu wierzyć. Paranoja jakas.
Co prawda ja wtedy sprawdziłam tylko Tsh i nie wiem jakie miałam.
Odstawiłam całkiem eutyrox na 2 tyg (wiem,że nie powinnam ), ale włosy leciały jak głupie, w głowie się kręciło, że masakra..
Teraz Zbadalam tsh i jest ok 1,5
Ft3 - 3,0
Ft4 - 0,71
Przez to,że zaczęłam antyki, wróciłam też do eutyroxu, bo zawsze tabletki podnoszą mi tsh.
Mam nadzieję,że teraz już będzie ok:)Waleczna lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Wow FT4 24,1- bardzo dużo.
Co prawda ja wtedy sprawdziłam tylko Tsh i nie wiem jakie miałam.
Odstawiłam całkiem eutyrox na 2 tyg (wiem,że nie powinnam ), ale włosy leciały jak głupie, w głowie się kręciło, że masakra..
Teraz Zbadalam tsh i jest ok 1,5
Ft3 - 3,0
Ft4 - 0,71
Przez to,że zaczęłam antyki, wróciłam też do eutyroxu, bo zawsze tabletki podnoszą mi tsh.
Mam nadzieję,że teraz już będzie ok:)
Niezapominajko ja mam odstawić na 3 dni eutyrox a potem po pół tabletki tylko. Zobaczymy co się zadzieje. Właśnie to ft4 mam zawsze wysokie. Miejmy nadzieję że się wszystko unormuje i będzie można zaczynać przygotowania do crio.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Mnie po punkcji nie bolał brzuch tylko jajniki i tyle żadnych innych objawów
może skontaktuj się z lekarzem i zapytaj czy to normalne ?? -
Etosza wrote:Cześć Dziewuszki,
dziękuję z pozytywne wpisy - jesteście Kochane!
Po wczorajszych nerwach obiecałam sobie że nie dam się zwariować - jako dorosła i w w miarę wykształcona osoba (psychologia nie jest co prawda nauką ścisłą ale nosz kuźwa obliczenie przyrostu bety to nie trudne równanie kwantowe) wczoraj przed odebraniem wyników obliczyłam jaki wynik będzie ok: 59 + 66% (czyli - 38,94) =97,94. Założyłam, że wszystko powyżej będzie super. Wynik 198 - mega radość.... no i weszłam na pierwszy z listy przeglądarki kalkulator bety (https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/).... i rozpacz - "przyrost poniżej normy, twoja ciąża nie rozwija się prawidłowo".
Godzina spędzona na różnych stronach czy to wskazuje na poronienie, czy jeszcze są jakieś szanse...
Po ok godzinie zdrowy rozsądek zaczął do mnie wracać... weź się w garść stara głupia dupo!!! Weszłam na inny kalkulator (https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html) i przyrost wskazuje na prawidłową ciąże. Co lepsze raz jeszcze zmierzyłam się z tym trefnym: po wpisaniu wyniku z drugiego dnia 198 przyrost poniżej normy ale jak wpisałam wymyślony wynik na poziomie 97... to się okazało że kalkulator wyliczył z tego niższego o 100 jednostek przyrost w normie!!!
Przestrzegam przed tym gównem bo nerwów i łez wczoraj straciłam mnóstwo!!!
Właśnie jedziemy do kliniki bo kończą mi się leki, może też uda mi się wcisnąć na wizytę do lekarza i skonsultuję wyniki.
Miłej soboty:)Paulcia28, Etosza lubią tę wiadomość
-
Etosza wrote:Wspaniałej pierwszej rocznicy życzęDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
baja32 wrote:Dziewczyny czy po punkcjii bol brzucha to normalne?bo nie bola mnie jajniki tylko brzuch ale tak wyzej taki twardy mi sie wydaje ze jestDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie