In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kadetka wrote:Ja też czekałam 10 dpt na betę... Ale pod koniec 8dpt miałam kryzys niewiedzy... Myślę że wpłynęły na to 3zastrzyki dziennie.. zastanawiałam się czy jest sens je robić - brzuch siny obolały a już wiedziałam że wszystko jest przesadzone tylko ja nie znam wyniku.. to mnie nagle zaczęło dobijać... Choc naprawdę moooocno wierzyliśmy w powodzenie..
Dasz radę MoniKadetka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnyWitam. We wtorek mam transfer dwóch trzydniowych zarodkow /mrozaczki/- 8B1 i 10B1. To dobre zarodki? Jak zapytałam p. Embriolog o to, to tylko odpowiedziała "przecież złych byśmy nie mrozili". Ale czymś się różnią od klasy "A" i "C" . To mój pierwszy transfer, a procedura druga
-
Dziewczyny czy Wasi mężowie/partnerzy biorą/brali jakieś suplementy na poprawie jakości nasienia? Polecacie jakiś środek? Tyle tego teraz jest, że im więcej czytam tym mniej już wiem...
Mąż zrobił kurację fertilmanem (zwykłym) skończyły mu się dropsy a że mamy teraz czas do kolejnego podejścia chciałabym mu coś zamówić na ten miesiąc jeszcze... Myślę o fertimlan plus albo profertil... Choć np. Androvit jest znacznie tańszy.. są oczywiście jeszcze inne suplementy.. gdybym wiedziała który pomoże to śmiało wylozylabym większą kasę dlatego Was pytam... Czy coś z własnego doświadczenia możecie polecić..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Bajka_88 wrote:Hej.
Dziękuję za pamięć.
Narazie jest ok. Do rany przyłóż. Się okaże jak długo. Oczywiście on na drugi dzień jedzie do osrodka adopcyjnego...
Możliwe, że czeka nas terapia. Nie wiem jak to wpłynie na procedurę adopcji. O kolejnym podejściu do in vitro nie mamy co marzyć w tym roku a może wogóle (Całe nasze oszczędności poszły w naprawę auta). a wiesz jak to wychodzi z planami. A jak się pierdzieli to na całej lini. Jakiś czas temu wierzyłam, że nam się uda. Teraz nie wierzę w nic.
Żałuje, że tak późno skorzystaliśmy z pomocy kliniki, tylko leczyliśmy się u konowała, który dawał zbędne nadzieje i zabrał cenny czas. Żałuję, że mamy duży, pusty dom. Po prostu wszystko jest nie tak .
Ewi - nie panikuj. Powtórz betę. Wydaje mi się, że jeszcze jest za wcześnie.
Karolcia26 - nie obwiniaj się, że nie wyszło. . Też się obwiniałam. To nic nie da, nie ma sensu się katować. Po prostu tak musiało być
Magnolia- wszystko będzie dobrze. nie stresuj się. Trzymam za was kciuki
Paulcia28- dziękuję, że pamiętasz o każdej z nas . Jestes kochana.
Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe transfery i bety. Oby wszystko się udało.
Trzymam za Was kciuki. Mam nadzieję,że wszystko się ułoży:)Bajka_88, MagNolia55, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
moniczka2601 wrote:Zrobimy betę 8 sierpnia w rocznicę, nie dziękuję
moniczka2601, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
moniczka2601 wrote:Zrobimy betę 8 sierpnia w rocznicę, nie dziękuję
moniczka2601, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kadetka wrote:Dziewczyny czy Wasi mężowie/partnerzy biorą/brali jakieś suplementy na poprawie jakości nasienia? Polecacie jakiś środek? Tyle tego teraz jest, że im więcej czytam tym mniej już wiem...
Mąż zrobił kurację fertilmanem (zwykłym) skończyły mu się dropsy a że mamy teraz czas do kolejnego podejścia chciałabym mu coś zamówić na ten miesiąc jeszcze... Myślę o fertimlan plus albo profertil... Choć np. Androvit jest znacznie tańszy.. są oczywiście jeszcze inne suplementy.. gdybym wiedziała który pomoże to śmiało wylozylabym większą kasę dlatego Was pytam... Czy coś z własnego doświadczenia możecie polecić..
Jeden mikrobiolog od badania nasienia uprzedził nas,że gdy nasz lekarz zaproponuje nam profertil, to żeby kupić zwykły androwit, a będzie to samo dzialanie.
Oczywiście nie posluchalismy,bo wierzylismy,że tak drogi suplement musi pomóc.
G... prawda. Trzeba było go posłuchać.
Szkoda pieniędzy.
Być może komuś pomoże,ale nam nie pomógł.
Gdy nowego lekarza zapytalismy o suplementy dla męża, to tylko powiedział żeby brać,który chcemy- pewnie nie wierzy w ich działanie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Profertil zdecydowanie odradzam. Nam nic nie pomógł, a wyniki były gorsze.
Jeden mikrobiolog od badania nasienia uprzedził nas,że gdy nasz lekarz zaproponuje nam profertil, to żeby kupić zwykły androwit, a będzie to samo dzialanie.
Oczywiście nie posluchalismy,bo wierzylismy,że tak drogi suplement musi pomóc.
G... prawda. Trzeba było go posłuchać.
Szkoda pieniędzy.
Być może komuś pomoże,ale nam nie pomógł.
Gdy nowego lekarza zapytalismy o suplementy dla męża, to tylko powiedział żeby brać,który chcemy- pewnie nie wierzy w ich działanie.
Niezapominajka masz na myśli Fertilman czy Fertilman Plus?
Mężowi po Fertilmanie poprawiły się wyniki... Niby niewiele bo z 0% na 1%.. ale dla nas to był ogromny sukces... Teraz myślałam o Fertimlan Plus... Choć nie mam przekonania bo wybór jest za duży....Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Bajka_88 wrote:Hej.
Dziękuję za pamięć.
Narazie jest ok. Do rany przyłóż. Się okaże jak długo. Oczywiście on na drugi dzień jedzie do osrodka adopcyjnego...
Możliwe, że czeka nas terapia. Nie wiem jak to wpłynie na procedurę adopcji. O kolejnym podejściu do in vitro nie mamy co marzyć w tym roku a może wogóle (Całe nasze oszczędności poszły w naprawę auta). a wiesz jak to wychodzi z planami. A jak się pierdzieli to na całej lini. Jakiś czas temu wierzyłam, że nam się uda. Teraz nie wierzę w nic.
Żałuje, że tak późno skorzystaliśmy z pomocy kliniki, tylko leczyliśmy się u konowała, który dawał zbędne nadzieje i zabrał cenny czas. Żałuję, że mamy duży, pusty dom. Po prostu wszystko jest nie tak
Bajeczko w złości nie ma litości, wydaje mi się że oboje jesteście już bezsilni wobec całej tej sytuacji, walka o maleństwo, psychiczne obciążenie i niepowodzenie ,to wszystko sprawiło że zaczeliscie oddalać się od siebie i z etapu smutku przeszliscie na etap złości i obwiniania się ( faceci inaczej reagują,) my kobiety jesteśmy silniejsze niż nam się wydaje a mężczyźni jak już brak pomysłów i nadziei walą prosto z mostu, nie bacząc na to jak nas ranią, myślę że bez terapii się u Was nie obejdzie, może coś nowego wniesie? Trzymam za Was mocno kciuki.
Mój mąż obecnie ani słowa nie wspomina o in vitro( zrobić zrobię co będę chciała) ale nie mieszam go w to póki co, bo dopiero jak zacznę ,o ile zacznę stymulacje to będę go bardzo potrzebować, on dusi w sobie złość i smutek z racji tego co nam się przydarzyło. Już miesiąc mija odkąd straciliśmy dzidzie, ja miewam napady złości i niestety wyladowywuje się na mężu , choć wcale tego nie chce, a on nie bierze tego na poważnie bo my rozmawiamy o tym co w nas siedzi, co nas trapi, zresztą nie mogę od niego wymagać żeby cały czas o in vitro gadał bo byśmy oboje zwariowali. Doszliśmy do wniosku że jeśli się uda to się uda, jeśli nie to trudno,ale nie będziemy latami walczyć z wiatrakami bo po drodze zniszczymy nasze życie i miłość , a wtedy już nic nie będzie ważne.
Póki mamy szansę to spróbujemy, a co będzie dalej? Tego nie wiemy, czas pokażeDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kadetka wrote:Niezapominajka masz na myśli Fertilman czy Fertilman Plus?
Mężowi po Fertilmanie poprawiły się wyniki... Niby niewiele bo z 0% na 1%.. ale dla nas to był ogromny sukces... Teraz myślałam o Fertimlan Plus... Choć nie mam przekonania bo wybór jest za duży....Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Kadetka wrote:Dziewczyny czy Wasi mężowie/partnerzy biorą/brali jakieś suplementy na poprawie jakości nasienia? Polecacie jakiś środek? Tyle tego teraz jest, że im więcej czytam tym mniej już wiem...
Mąż zrobił kurację fertilmanem (zwykłym) skończyły mu się dropsy a że mamy teraz czas do kolejnego podejścia chciałabym mu coś zamówić na ten miesiąc jeszcze... Myślę o fertimlan plus albo profertil... Choć np. Androvit jest znacznie tańszy.. są oczywiście jeszcze inne suplementy.. gdybym wiedziała który pomoże to śmiało wylozylabym większą kasę dlatego Was pytam... Czy coś z własnego doświadczenia możecie polecić..
Mężowi androlog też polecał profertil. Ale ze względu na cene nie kupiliśmy tego.
Ale za to dostał zestaw innych suplementów:
flegamina
salfazin
selen z wit e
koenzym q10
l-karnityna
I poprawa była.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Niezapominajka5 wrote:Nie wiem jak reszta (fertilmen nie znamy). My doświadczenia mamy tylko z profertil i androwit:)Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Hej jadę już do domciu z moim kropeczkiem trzymajcie kciuki kochane, buziaki
moniczka2601 lubi tę wiadomość
-
Hej, mój mąż katował się fertilman plus - pisze katował bo nie chciałabym lykać tak wielkich tabletek.. I w przeciągu pół roku nasienie się poprawiło. Ilość wzrosła o 5mln oczywiście ograniczał też cukier i starał się jeść zdrowo o piwku nie było mowy:P -
nick nieaktualny
-
Kadetka wrote:Niezapominajka masz na myśli Fertilman czy Fertilman Plus?
Mężowi po Fertilmanie poprawiły się wyniki... Niby niewiele bo z 0% na 1%.. ale dla nas to był ogromny sukces... Teraz myślałam o Fertimlan Plus... Choć nie mam przekonania bo wybór jest za duży.... -
nick nieaktualnyU nas zalecono tylko L karnityne - ale nie zdążyliśmy zastosować - Misiek miał parametry na granicy norm (4% morfo)- ale nadrabiał duża ilością żołnierzy No i stad icsi.
Teraz ze względu akurat na chorobę łyka DHa, E, D, magnez, potas, B6.
Nie mamy pojęcia jakie będzie po zakończeniu leczenia (miejmy nadzieje ...) póki co mety nie widać ale to już nieistotne - dla mnie ważne żeby przeżył... reszta już nie gra roli.
Nasz androlog jest zwolennikiem brania supli ale nie łączonych - bo powinny być indywidualnie dopasowane. Ale to mówił dawno
Ale czytam skład fertilman plus i jest całkiem ciekawy.
Dziewczyny - czy wiecie co z Onią??? Onia - kochana odezwij się!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 18:45
-
Ciasteczko zauważyłam że dużo naszych dziewczyn milczy, Farelka , Gosia , Nikali i wiele innych. Rozumiem że każda potrzebuje czasu ale ja mogę wam się wyzalic i jeśli mogę pomóc to trochę mi lepiej na sercu. Już miesiąc mija odkąd straciliśmy maleństwo i już bym chciała wystartować z kopyta ale póki co na to nie wygląda. Dlatego czekam grzecznie bo nic mi innego nie pozostało.to wszystko jest takie ciężkie i skomplikowane eh musimy wierzyć że osiągniemy nasz cel
Ciasteczko77, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie