In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Waleczna wrote:Ciasteczko, Paulcia28 jesteście takimi silnymi babkami, naprawdę. Pamiętam ten dzień Paulcia, ja przepłakałam bo test był ujemny a Ty później jak powiedziałaś o Maleństwie to już wogole miałam dosyć. Miałam taką złość, czemu Nas to spotyka. Musze się od Was uczyć i próbować walczyć. Niestety ja coraz bardziej jestem słaba psychicznie. Juz powoli zaczynam się chyba poddawać i przestaje wierzyć że kiedykolwiek zostane mama. Mój M dzisiaj nawet powiedzial: czemu tak szybko się poddajesz? Chciałabym wierzyć, ale wszystko się piepszy.Ciagle o tym myślę co zrobić żeby się udało kolejnym razem. Paulcia oby @ przyszła i beta była zerowa, żebyś juz w końcu mogła zacząć stymulację. Ciasteczko Ci również życzę abyś jak najszybciej mogła podejść do stymulacji. Trzymam mocno za Was kciukaski. Dobrze ze mamy siebie❤
Waleczna, aż sie popłakałam -
Bardzo dużo dzisiaj w Was wiary, dobrych słòw i determinacji Z takim zapasem sił do walki musi być dobrze dziewczyny moje kochane :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 22:20
Ciasteczko77, Paulcia28, motylek@, Waleczna lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Bardzo dużo dzisiaj w Was wiary, dobrych słòw i determinacji Z takim zapasem sił do walki musi być dobrze dziewczyny moje kochane :*
Waleczna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyBardzo proszę o poradę. We wtorek transfer. Mam stosować luteinę dopochwową 3x dziennie 2 tabletki. Zakładając dzisiaj wieczorem, wyczułam że mam w środku jeszcze te kilka poprzednich z dzisiejszego dnia. Czy tak ma być? W poprzedniej procedurze miałam tak samo, tylko uzywalam aplikatora i dopiero po 2 dniach, przy pieczeniu w pochwie, zorientowałam się że mam w środku kilka nierozpuszcznych tabletek . Martwię się.
-
MagNolia55 wrote:Moje Kochane :*
Jestem po usg, dzidzia ma się dobrze Jednak jest bardzo duży krwiak zsgrażajacy...więc teraz modlę się żeby się wchłonął. Póki co mam leżeć i odpoczywać. Cały czas jest strach...
Jednak krwiak. Odpoczywaj musi byc dobrze.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
ula27 wrote:Bardzo proszę o poradę. We wtorek transfer. Mam stosować luteinę dopochwową 3x dziennie 2 tabletki. Zakładając dzisiaj wieczorem, wyczułam że mam w środku jeszcze te kilka poprzednich z dzisiejszego dnia. Czy tak ma być? W poprzedniej procedurze miałam tak samo, tylko uzywalam aplikatora i dopiero po 2 dniach, przy pieczeniu w pochwie, zorientowałam się że mam w środku kilka nierozpuszcznych tabletek . Martwię się.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
ula27 wrote:Bardzo proszę o poradę. We wtorek transfer. Mam stosować luteinę dopochwową 3x dziennie 2 tabletki. Zakładając dzisiaj wieczorem, wyczułam że mam w środku jeszcze te kilka poprzednich z dzisiejszego dnia. Czy tak ma być? W poprzedniej procedurze miałam tak samo, tylko uzywalam aplikatora i dopiero po 2 dniach, przy pieczeniu w pochwie, zorientowałam się że mam w środku kilka nierozpuszcznych tabletek . Martwię się.
Czy te tabletki były w calosci? -
moniczka2601 wrote:Hej jadę już do domciu z moim kropeczkiem trzymajcie kciuki kochane, buziaki
Trzymam kciuki za Kropka. Życzę najpiękniejszego prezentu na tegoroczną rocznicę ślubu! jak się czujesz?słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Kadetka wrote:Dziewczyny czy Wasi mężowie/partnerzy biorą/brali jakieś suplementy na poprawie jakości nasienia? Polecacie jakiś środek? Tyle tego teraz jest, że im więcej czytam tym mniej już wiem...
Mąż zrobił kurację fertilmanem (zwykłym) skończyły mu się dropsy a że mamy teraz czas do kolejnego podejścia chciałabym mu coś zamówić na ten miesiąc jeszcze... Myślę o fertimlan plus albo profertil... Choć np. Androvit jest znacznie tańszy.. są oczywiście jeszcze inne suplementy.. gdybym wiedziała który pomoże to śmiało wylozylabym większą kasę dlatego Was pytam... Czy coś z własnego doświadczenia możecie polecić..
Hej, mój brał Profertil i vit C 1000 ale moim zdaniem na niewielką ale jednak widoczną poprawę nasienia wpłynęła zmiana stylu życia - kompletne odstawienie alko, zdrowsza dieta i trochę ruchusłabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
MagNolia55 wrote:Moje Kochane :*
Jestem po usg, dzidzia ma się dobrze Jednak jest bardzo duży krwiak zsgrażajacy...więc teraz modlę się żeby się wchłonął. Póki co mam leżeć i odpoczywać. Cały czas jest strach...
Tak na pocieszenie - moja koleżanka w 2 msc też miała krwiak, trafiła do szpitala, leżała tam ok tygodnia, potem miała się przez miesiąc oszczędzać ale już w domu. Reszta ciąży minęła bez jakichkolwiek komplikacji i miesiąc temu została mamą ślicznej dziewczynki! Życzę Ci tego samego!MagNolia55 lubi tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Paulcia28 wrote:Ciasteczko zauważyłam że dużo naszych dziewczyn milczy, Farelka , Gosia , Nikali i wiele innych. Rozumiem że każda potrzebuje czasu ale ja mogę wam się wyzalic i jeśli mogę pomóc to trochę mi lepiej na sercu. Już miesiąc mija odkąd straciliśmy maleństwo i już bym chciała wystartować z kopyta ale póki co na to nie wygląda. Dlatego czekam grzecznie bo nic mi innego nie pozostało.to wszystko jest takie ciężkie i skomplikowane eh musimy wierzyć że osiągniemy nasz cel
Trzymam kciuki żeby okres przeszedł lada dzień, żeby obeszło się bez zabiegu i żebyś już za chwilę ruszyła ze stymulacją
MagNolia55, Paulcia28 lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Paulcia28 wrote:Nie ma innej opcji kochana. A Ty odpocznij i zresetuj się, pamiętaj że wszystkie za Ciebie i maleństwo trzymamy mocno kciuki
Wiem, wiem Paulca - jestešcie takie kochane
Poprostu muszę być dobrej myśli i czekać. Pocieszające jest to, że krwawienie ustąpiło. Jeszcze przynajmniej dobę chcą mnie tu potrzymać, poobserwują, zrobią usg i zadecydują co dalej.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Jvm wrote:16 lipca miałam transfer jednej blasku 3AA
No to rzeczywiście idziemy prawie równo
Powtarzasz jeszcze betę? - Ja się nie mogłam powstrzymać i dziś też oddałam krew - wyniki wieczorem.MagNolia55 lubi tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Ewi28 wrote:Ciasteczko we wtorek mam zrobić. Zalecenie dr.
To ja już zaczynam trzymać kciukasy za jutro!!!MagNolia55, Ewi28 lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Ciasteczko77 wrote:Oj Paulcia - wierzę! Niech dobry Bóg w końcu Wam wynagrodzi te walkę i obdaruje najcudowniejszym skarbem!!! Tego Wam życzę!!! Mówią, że Bóg nie daje nam więcej niż możemy dźwignąć ... ale wierze, że w końcu obdaruje szczęściem i spełni największe marzenie! Wierzę, że w końcu przytulisz swoje maleństwo!!!
Wiem, że też się boisz, smucisz - ale jesteś tak silna że po krótkim zwątpieniu stajesz silniejsza niż wcześniej!
Oby ta beta Ci spadła i @ przyszła !! Może są jakieś zaklęcia na wywołanie @ ?
Dziękujemy Ci bardzo za te słowa - tak- dodaje mu sił i nadziei na życie, zawsze chciał być tatusiem..No i nadzieje na takie normalne życie, jak każdy zdrowy człowiek.. a i ja bardziej niż kiedykolwiek pragnę dać mu to szczęście i zdrowe, kochane dziecko....
walczymy !!! ❤️MagNolia55, Paulcia28 lubią tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
Etosza wrote:Kochana (wydaje mi się, że na tym forum nie tylko ja tak myślę) jesteś wzorem do naśladowania. Wierzę, że Twoja siła i determinacja doprowadzi do spełnienia marzenia o byciu mamą - nie może być inaczej!!!
Trzymam kciuki żeby okres przeszedł lada dzień, żeby obeszło się bez zabiegu i żebyś już za chwilę ruszyła ze stymulacjąDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja wracam od hematologa i ręce mi opadają. Dalej nic konkretnego nie wiem. Pieprze to, przy następnym transferze mają mi dac na moje żądanie heparyne i basta. Mam dość latania do lekarzy by w końcu któryś mnie zdiagnozowal. Nawet krwi nie pobrali. Jadę do domu, muszę się zresetować bo inaczej szlag mnie trafiDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Demelza, jak po punkcji?
Ewi, kciuki za jutro!
Karolcia, jak się czujesz?
Paulcia28 zaklinam @! Wejdę w czw zobaczyć jaka beta i czy startujesz :* Trzymam kciuki. Co to podejścia lekarzy i tego, że chcesz wymusić heparynę- you go girl! uważam, że to dobry pomysł..
Etosza, moje gratulacje!
Magnolia, będzie dobrze! &&
Wszystkim Wam życzę powodzenia!!Paulcia28 lubi tę wiadomość