In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
wyłączyłam jeden weekend a tu tyle się dzieje
dziewczyny betujące/testujące i zakropkowane - mocno trzymam kciuki za maluszki aby się zadomowiły na dobre
Magnolia, też Ci się trafiło - mam nadzieje że wszystko będzie dobrze z Tobą i Twoim Maluszkiem, odpoczywaj i nie stresuj się
ja dzisiaj jak na szpilkach, czekam na info ile (czy) blastek udało się zamrozić
nie powiem, stresik jest bo niby ładnie idzie ale nie wiadomo bo ostatnia doba to duże ryzyko że przestaną się rozwijać
MagNolia55 lubi tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
aga80 wrote:wyłączyłam jeden weekend a tu tyle się dzieje
dziewczyny betujące/testujące i zakropkowane - mocno trzymam kciuki za maluszki aby się zadomowiły na dobre
Magnolia, też Ci się trafiło - mam nadzieje że wszystko będzie dobrze z Tobą i Twoim Maluszkiem, odpoczywaj i nie stresuj się
ja dzisiaj jak na szpilkach, czekam na info ile (czy) blastek udało się zamrozić
nie powiem, stresik jest bo niby ładnie idzie ale nie wiadomo bo ostatnia doba to duże ryzyko że przestaną się rozwijać
Kciuki & -
Etosza wrote:Trzymam kciuki za Kropka. Życzę najpiękniejszego prezentu na tegoroczną rocznicę ślubu! jak się czujesz?
Etosza lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Lubię_czekoladę wrote:Demelza, jak po punkcji?
Ewi, kciuki za jutro!
Karolcia, jak się czujesz?
Paulcia28 zaklinam @! Wejdę w czw zobaczyć jaka beta i czy startujesz :* Trzymam kciuki. Co to podejścia lekarzy i tego, że chcesz wymusić heparynę- you go girl! uważam, że to dobry pomysł..
Etosza, moje gratulacje!
Magnolia, będzie dobrze! &&
Wszystkim Wam życzę powodzenia!!
Dziękuję za pamięć
Punkcja cud 2 dojrzałe komórki na 3 pęcherzyki. Popłakałam się z radości heh Rozmrozili 1 z poprzedniej stymulacji. Mamy z tego 1 malucha klasa A, z emocji już nie dosłyszałam na ile się podzielił Ogromnie się cieszę. Jutro po niego jedziemy - najpiękniejszy prezent na urodziny.
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję! Karolcia za radę i kciuki (myślę, że stymulacja tutaj w PL to bardzo dobry pomysł). Lubie czekolade, Paulcia, Niezapominajka za gesty wsparcia Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Magnolia Ty pierwsza napisałaś kiedyś bym wierzyła w tą jedną komóreczkę - dziękuję i trzymam za Ciebie kciuki, niech krwiak znika, to przykre, że Ci się przytrafiło ale będzie dobrze. Paulcia zyczę Ci by wszystko poszło szybko i gładko, Twoje posty są bardzo wzruszające.
Lubie czekolade napisz proszę na jakim etapie jesteście. Wiem, że macie mrozaczki oocyty? Co dalej?
Ach za nas wszystkie trzymam kciuki ))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:01
Lubię_czekoladę, Paulcia28, MagNolia55, aga80, Etosza, Waleczna, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
r. 82, starania od 08-2015
11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
05.06. IUI 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer -
demelza wrote:Dziękuję za pamięć
Punkcja cud 2 dojrzałe komórki na 3 pęcherzyki. Popłakałam się z radości heh Rozmrozili 1 z poprzedniej stymulacji. Mamy z tego 1 malucha klasa A, z emocji już nie dosłyszałam na ile się podzielił Ogromnie się cieszę. Jutro po niego jedziemy - najpiękniejszy prezent na urodziny.
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję! Karolcia za radę i kciuki (myślę, że stymulacja tutaj w PL to bardzo dobry pomysł). Lubie czekolade, Paulcia, Niezapominajka za gesty wsparcia Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Magnolia Ty pierwsza napisałaś kiedyś bym wierzyła w tą jedną komóreczkę - dziękuję i trzymam za Ciebie kciuki, niech krwiak znika, to przykre, że Ci się przytrafiło ale będzie dobrze. Paulcia zyczę Ci by wszystko poszło szybko i gładko, Twoje posty są bardzo wzruszające.
Lubie czekolade napisz proszę na jakim etapie jesteście. Wiem, że macie mrozaczki oocyty? Co dalej?
My mieliśmy w środę 25.07 punkcję. Pobrali mi 21 komórek, z czego 17 dojrzałych. Zapłodniło się 9. Do tego dołożyliśmy te 6 mrożonych komórek- zapłodniły się 3.
Wynik tej procedury:
9 zarodków zatrzymało się w 3 dobie.
2 zarodki zatrzymały się w stadium moruli.
Utworzyła się jedna blastocysta 4bb, którą mają dziś zamrozić. -
Demelza to jutro wielki dzień przed Tobą będę mocno trzymać kciuki za Twojego silacza dziękuję za miłe słowa my to siebie nawzajem idealnie rozumiemy ,nikt inny nie potrafi nas zrozumieć, ale ja mam Was i nikogo innego nie potrzebuje dziękuję dziewczyny, jesteście niezastąpione na
MagNolia55, Waleczna lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
demelza wrote:Dziękuję za pamięć
Pięknie Demeiza! A nie mówiłam? Zobaczysz, że maluch będzie waleczny Ja też miałam transferowany zarodek klasy A, a dokładnie 8A Ogromne kciuki :* I dziękuje za słowa wsparciaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 12:29
-
nick nieaktualny
-
Paulcia28 wrote:Ja wracam od hematologa i ręce mi opadają. Dalej nic konkretnego nie wiem. Pieprze to, przy następnym transferze mają mi dac na moje żądanie heparyne i basta. Mam dość latania do lekarzy by w końcu któryś mnie zdiagnozowal. Nawet krwi nie pobrali. Jadę do domu, muszę się zresetować bo inaczej szlag mnie trafi
No rzesz! Zawsze nie tak jak chcemy...! Ale Paulcia, jesteś silna kobietą i jestem pewna, że wywalczysz swoje :* Ci lekarze...czasem ręce opadają... -
Kadetka wrote:Niestety ja też nie znam żadnych zaklęć... Próbowałam już dziś gorącej kąpieli... Lampka czerwonego wina też nie pomogła... Nadal czekam na @ jak i Wy... I też się wkurzam bo tkwię w martwym punkcie...
U mnie już decyzja podjęta... Czekam na @ i wtedy ok 21 dc scratching.... A w kolejnym cyklu działamy!
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
asienka30 wrote:Ooo... to u nas podobnie. W tym cyklu scratching, a następnym transfer dwóch maluchów. Tylko u mnie @ już jest.
szczęściara... a kiedy odstawiłaś leki? długo czekałaś na @...?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Paulcia dziwię się że przy twoim sticky platelet syndrome nikt nie dał ci heparyny. Powiem krótko: uwazam że twoje poronienie było bezpośrednio zwiazane z twoją możliwą zakrzepicą. Bez heparyny mawet nie podchodź do następnego transferu.
I pprzepraszam że to napiszę ale ja wiedziałam że twoja ciąża w ten sposób się zakończy.
Weź mocno pod uwagę dawkę 0,6 a nie 0,4. Ile ważysz? Nawet jesli wazysz 50 kg to powinnaś wziac juz dawkę leczniczą a nie ta standardową. I nie daj sie zbyc hematologowi ani ginekologowi.Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
Lubię_czekoladę wrote:Aga, dlaczego w ostatniej dobie duże ryzyko?
Kciuki &
tak mi się wydaje - tzn patrząc po doświadczeniach dziewczyn i na strone mojej kliniki
"stadium 6-8 komórkowe. Stadium to osiąga około 50-80% zarodków 4 komórkowych.
Kolejne 24 godziny hodowli (4 dni od pobrania komórek jajowych) prowadzą do osiągnięcia stadium tzw. moruli, ...Tylko 20 – 40% zarodków osiąga najczęściej to stadium.
Po kolejnych 24 godziny hodowli (5 dni od pobrania komórek jajowych) zarodek tworzy ostatnie stadium rozwojowe, możliwe do osiągnięcia w warunkach laboratoryjnych – blastocystę. Tylko najsilniejsze zarodki osiągają to stadium."
brak % mówi sam za siebie
ale dziękuję za kciukasy
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Basia92 wrote:Hej ... dzisiaj rano dzwonili ze szpitala z informacja że nasz zarodek sie zablokował ( cokolwiek by to znaczylo) i ze czekaja do jutra i jutro dadza znać co dalej ...
są jeszcze jakieś nadzieje ;(??
hmmm pisząc "szpital" masz na myśli klinikę leczenia niepłodności tak?
użyli słowa "zablokował"? nigdy nie słyszałam takiego określenia.. może chodziło o to, że się "zatrzymał"... ? jeśli tak, to nie chcę był złym prorokiem ale raczej szanse są niewielkie... to już od kliniki zależy, czy nawet jeśli "ruszy" zdecydują się na transfer, nam tłumaczyli, że taki zarodek który nie rozwija się przez te kilka dni prawidłowo nie rokuje zbyt dobrze i nie transferują takich... ale może u Ciebie jest inaczej, może wydarzy się CUD - Tego Ci życzę!!Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
aga80 wrote:tak mi się wydaje - tzn patrząc po doświadczeniach dziewczyn i na strone mojej kliniki
"stadium 6-8 komórkowe. Stadium to osiąga około 50-80% zarodków 4 komórkowych.
Kolejne 24 godziny hodowli (4 dni od pobrania komórek jajowych) prowadzą do osiągnięcia stadium tzw. moruli, ...Tylko 20 – 40% zarodków osiąga najczęściej to stadium.
Po kolejnych 24 godziny hodowli (5 dni od pobrania komórek jajowych) zarodek tworzy ostatnie stadium rozwojowe, możliwe do osiągnięcia w warunkach laboratoryjnych – blastocystę. Tylko najsilniejsze zarodki osiągają to stadium."
brak % mówi sam za siebie
ale dziękuję za kciukasyaga80 lubi tę wiadomość
-
Borden wrote:Paulcia dziwię się że przy twoim sticky platelet syndrome nikt nie dał ci heparyny. Powiem krótko: uwazam że twoje poronienie było bezpośrednio zwiazane z twoją możliwą zakrzepicą. Bez heparyny mawet nie podchodź do następnego transferu.
I pprzepraszam że to napiszę ale ja wiedziałam że twoja ciąża w ten sposób się zakończy.
Weź mocno pod uwagę dawkę 0,6 a nie 0,4. Ile ważysz? Nawet jesli wazysz 50 kg to powinnaś wziac juz dawkę leczniczą a nie ta standardową. I nie daj sie zbyc hematologowi ani ginekologowi.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Basia92 wrote:Hej ... dzisiaj rano dzwonili ze szpitala z informacja że nasz zarodek sie zablokował ( cokolwiek by to znaczylo) i ze czekaja do jutra i jutro dadza znać co dalej ...
są jeszcze jakieś nadzieje ;(??
Najprawdopodobniej nie ma cech progresywnych ani cech świadczących o tym, że obumiera. Dlatego przedłużają obserwację.
Może ruszy. Tego Ci życzę. -
Paulcia28 ja od dnia punkcji przyjmuję Neoparin (40 mg) - nie miałam żadnych wskazań i to był mój 1 transfer. Jednak co klinika to inne podejście a tak naprawdę wiele dziewczyn sama się doszukuje na własną rękę bo tak naprawdę kto jak nie my najbardziej pragniemy sukcesu a niektórzy lekarze/kliniki działają "taśmowo"
Ja np byłam bardzo niezadowolona z wyników pierwszej stymulacji i naciskałam na lekarza żeby szybko podejść do drugiej - dr był niechętny a się okazało, że ta druga stymulacja poszła o wiele lepiej.
Jeśli masz jakiekolwiek powody, że może powinnaś przyjmować heparynę to się na to upieraj!Paulcia28 lubi tę wiadomość
słabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308
-
moniczka2601 wrote:Hej póki co jest ok tylko zastanawiam się czy można robić okłady z sody na brzuszek bo boli od zastrzykow, a jeszcze tyle przedemna? Może ktoś wie, kochana nie dziękuję, chociaż bardzo tego pragniemysłabe nasienie
stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
beta hcg 8dpt - 55,9
beta hcg 10 dpt -198
beta hcg 13 dpt - 612
beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
beta hcg 17 dpt - 2322
beta hcg 20 dpt - 6308