X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę Wam wszystkim podziękować za modlitwę, wsparcie i kciuki za moje Maleństwo. Sytuacja jest opanowana i dzisiaj wychodzę do domu :) Krwiak powoli się wchłania. Coprawda różnie może być ( tak powiedział lekarz, bo to wczesna ciąża ), ale ja wierzę, że teraz będzie już tylko dobrze :)

Pimka, aga80, Waleczna, Paulcia28, inka2707, Kadetka, e_mil_ka, Luna131, Paulaa25, Gaja88, Furiatka, Karolciaaa26, demelza lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Pragnę Wam wszystkim podziękować za modlitwę, wsparcie i kciuki za moje Maleństwo. Sytuacja jest opanowana i dzisiaj wychodzę do domu :) Krwiak powoli się wchłania. Coprawda różnie może być ( tak powiedział lekarz, bo to wczesna ciąża ), ale ja wierzę, że teraz będzie już tylko dobrze :)
    Święte słowa :* Oby już tylko było dobrze :*

MagNolia55, Waleczna lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    Witajcie dziewczyny wracam do was po dłuższej przerwie :) wkoncu odbędzie się doczekany transfer :* za tydzień we wtorek na 15, podadzą mi jedna blastocyste 4AA właśnie też się obawiam rozmrozenia że jak to się mówi "nie przeżyje". Ale jak wczoraj usłyszałam że transfer się odbędzie to już nic złego nie może się wydarzyć. Tylko interesuje mnie lek encorton, lekarz mi przepisal 2 tabletkę dziennie. Powiedzcie mi brała któraś z was? Jakieś skutki uboczne są? I na co wogole jest ten lek przepisywanie przed transferem?

Witaj Nati. Trzymam kciuki w takim razie za transfer i Kropeczkę <3 Nie bòj się rozmrażania - będzie dobrze ( pisałyśmy o tym wyżej) :) Encorton jest to steryd pomagający w utrzymaniu zarodka, a dokładnie po to, by organizm nie uznał go za “intruza" i nie odrzucił. Ma to zastosowanie przy zaburzeniach immunologicznych lub też kliniki podajā go rutynowo-profilaktycznie bez względu na immunologie.

Ja akurat biorę właśnie encorton- 1x5mg zw. na niedoczynnosc tarczycy, kóra jest uznawana za chorobę autoimmunologiczną.
    Ja nie widzę u siebie żadnych skutków ubocznych.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Dziewczynki pytanie z innej beczki. Jakie witaminy przyjmujecie? Ja cały czas bralam omegamed optima, ale zastanawiam się czy nie ma tam za mało tych witamin. Dlatego postanowiłam Was zapytać.

Waleczna ja przed punkcją i potem aż do transferu brałam fertilman plus ;) Coprawda to lek dla mężczyzn, ale. ma dużo cennych witamin. Lekarz cały czas kazał mi go brać, ale po pozytywnej becie przeszłam na witaminy dla kobiet w ciąży.

Waleczna lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Cudowne wieści!! Jak najwięcej odpoczywaj :*

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    Witajcie dziewczyny wracam do was po dłuższej przerwie :) wkoncu odbędzie się doczekany transfer :* za tydzień we wtorek na 15, podadzą mi jedna blastocyste 4AA właśnie też się obawiam rozmrozenia że jak to się mówi "nie przeżyje". Ale jak wczoraj usłyszałam że transfer się odbędzie to już nic złego nie może się wydarzyć. Tylko interesuje mnie lek encorton, lekarz mi przepisal 2 tabletkę dziennie. Powiedzcie mi brała któraś z was? Jakieś skutki uboczne są? I na co wogole jest ten lek przepisywanie przed transferem?

Nati ja brałam 2 tabletki dziennie po śniadaniu. Mam edometrioze i lekarz chciał wyciszyć układ imunologiczny, tak tłumaczył.

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Waleczna ja przed punkcją i potem aż do transferu brałam fertilman plus ;) Coprawda to lek dla mężczyzn, ale. ma dużo cennych witamin. Lekarz cały czas kazał mi go brać, ale po pozytywnej becie przeszłam na witaminy dla kobiet w ciąży.

Bardzo się cieszę Magnoliu. Bardzo dobre wieści. Wiesz co do witamin to właśnie wpisałam w Google witamin na których by mi zależało i wyskoczył fertilman. Znam ten suplement bo mezowi kupiłam. Ma bardzo fajny skład. Trzymaj się kochana. Odpoczywaj i glaszcz po brzuszku ❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - super wieści !!!
    Dużo zdrówka !!! Odpoczywaj !!!
    A odnośnie encorton- brałaś większe dawki wcześniej ?? Ja dostałam odpowiednik aż 20 mg - ta dawka mnie przeraża ... i to mam brać od 3 dc... :( boje sie że zaszkodzi Kropkowi...

Kate - trzymam kciuki !!!!
    Nati- powodzenia na transferze !!!!
    Ewi - cały czas trzymam kciukasy!!!!
    Paulcia - kiedy masz wynik bety ?? Niech będzie 0!

MagNolia55, Kate_____ lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A odnośnie encorton- brałaś większe dawki wcześniej ?? Ja dostałam odpowiednik aż 20 mg - ta dawka mnie przeraża ... i to mam brać od 3 dc... :( boje sie że zaszkodzi Kropkowi...

Nie Ciasteczko, nie brałam więcej.
    Nie martw się dawką, pewnie jest uzasadniona i lekarz wie co robi - musisz mu zaufać :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Bardzo się cieszę Magnoliu. Bardzo dobre wieści. Wiesz co do witamin to właśnie wpisałam w Google witamin na których by mi zależało i wyskoczył fertilman. Znam ten suplement bo mezowi kupiłam. Ma bardzo fajny skład. Trzymaj się kochana. Odpoczywaj i glaszcz po brzuszku ❤

Jak najbardziej możesz je brać. Skład naprawdę jest fajny. Jedyny minus to wielkość tych tabletek :/ ale do przeżycia :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja dziś 2dpt, ogólnie czuje się ok czasem czuje delikatne ciągnięcia jak myślicie to normalne?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia super wieści dbajcie o siebie :)

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziękuję kochane jesteście <3

No mi lekarz powiedział że jak w ciągu dwóch tygodni okres nie przyjdzie to dupa. A już też drugi tydzień leci i cisza jak makiem zasial. A jeszcze trochę i do pracy muszę iść a takie upały że mi się nie chce

W dwa tygodnie to w sunie szybko miała przyjść. . U mnie po nieudanyn transferze w tydzień od odstawienia leków miala przyjsc.. i wlasnie zaczal sie drugi a tez ani widu ani slychu.. daj znac kochana jak bedziesz miala wynik bety..

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Silacze :-) Ty i Twój Maliszek :-* musi byc dobrze.. oby to co najgorsze było już za Wami.. ściskam!

MagNolia55, Waleczna lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciasteczko bez urazy.. ale jak będziesz tak bardzo przeżywać ten fakt zażywania sterydu to jeszcze coś sobie wkręcisz i wtedy to naprawde może zaszkodzić kropkowi... bardziej niż ten steryd który ma za zadanie pomóc mu zostać razem z Tobą!

POF, Hashimoto,
  • Borden Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia nie wiem jak z twoim angielskim ale tutaj wklejam ci link, w którym wyraźnie wyartykułowany jest twoj syndrom (sps) i jakie korzyści przyniosła heparyna niskocząsteczkowa w dawce standardowej (wszystkie schorzenia z dziedziny trombofilii). U ciebie jest nadmierna agregacja płytek krwi i powinnas miec skojarzone leczenie apiryną z heparyną. Sama aspiryna to dla ciebie - ot tak prewencyjnie. Jeśli nosisz w sobie dziecko to nawet mikro mikro tyci tyci zakrzepy mogą byc przyczyną obumarcia dziecka. A badanie histopatologiczne nic nie wykaże ( a tym bardziej ultrasonograf). Szkoda że nie zrobiłaś badań genetycznych Maluszka.
    Ja robilam i moja córeczka była zdrowa (strata na tym samym etapie).

Twoj syndrom uwielbia PAI oraz czynnik V Leiden. Przy Leidenie heparyna musi byc podana bezwzględnie. Przypomnij mi czy robiłaś genetykę?
    Tutaj jest link:
    http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/107602969500100408

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:01

Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

# NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borden wrote:
    Paulcia nie wiem jak z twoim angielskim ale tutaj wklejam ci link, w którym wyraźnie wyartykułowany jest twoj syndrom (sps) i jakie korzyści przyniosła heparyna niskocząsteczkowa w dawce standardowej (wszystkie schorzenia z dziedziny trombofilii). U ciebie jest nadmierna agregacja płytek krwi i powinnas miec skojarzone leczenie apiryną z heparyną. Sama aspiryna to dla ciebie - ot tak prewencyjnie. Jeśli nosisz w sobie dziecko to nawet mikro mikro tyci tyci zakrzepy mogą byc przyczyną obumarcia dziecka. A badanie histopatologiczne nic nie wykaże ( a tym bardziej ultrasonograf). Szkoda że nie zrobiłaś badań genetycznych Maluszka.
    Ja robilam i moja córeczka była zdrowa (strata na tym samym etapie).

Twoj syndrom uwielbia PAI oraz czynnik V Leiden. Przy Leidenie heparyna musi byc podana bezwzględnie. Przypomnij mi czy robiłaś genetykę?
    Tutaj jest link:
    http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/107602969500100408
    Leiden robiłam i cała genetyke też. Badania genetyczne maleństwa nie mogły się odbyć bo nie wiadomo jak malucha nie było w tym wszystkim co wyciągnęli ze mnie. Ja miałam tylko ASS 100 mg zaproponowane i brałam od 5 tyg ciąży bo dopiero wtedy wyniki krzepliwosci doszły. Niestety mój angielski jest kulawy, już czytalam po niemiecku ale hematolog twierdzi że to nie było przyczyną poronienia. Wysłałam Ci zaproszenie

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, kiedy wyniki?

Edit: Sorry, że Wam tu tak ciągle wbijam ale mocno kibicuję Wam wszystkim i wchodzę po prostu po dobre wieści..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:13

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • asias Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia do badań genetycznych niepotrzebny jest maluch, badana jest sama kosmówka. Może masz bloczki parafinowe z wyłyżeczkowanymi cząstkami to powinnaś ją tam znaleźć

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wszystkim.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ