In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zizu87 wrote:Super! Gratulacje
To jest niesamowite uczucie
To prawda, myłam auto w myjni i zaklinałam rzeczywistość "third time is a charme, third time is a charme, third time is a charme" i wtedy przyszedł sms, że jest wynik, więc mówię "zerwę ten plaster jak najszybciej" i tu taka niespodzianka.
A teraz drżę, żeby był przyrost, bo 4 lata temu cb zakończyła się przy becie 1500. Ale to było dawno temu i wtedy inne choróbska były jeszcze na rzeczy, więc mam nadzieję, że nie powtórzy się czarny scenariusz.tolerancyjna, Kadetka lubią tę wiadomość
-
Furiatka wrote:Mam wynik
Beta 208,9.
11 dpt
Ciągle patrzę na wynik i nie wierzę własnym oczom!Furiatka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kate to dopiero 3 dpt za wcześnie by cokolwiek stwierdzić, uszka do góry :-*Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Furiatka wrote:To prawda, myłam auto w myjni i zaklinałam rzeczywistość "third time is a charme, third time is a charme, third time is a charme" i wtedy przyszedł sms, że jest wynik, więc mówię "zerwę ten plaster jak najszybciej" i tu taka niespodzianka.
A teraz drżę, żeby był przyrost, bo 4 lata temu cb zakończyła się przy becie 1500. Ale to było dawno temu i wtedy inne choróbska były jeszcze na rzeczy, więc mam nadzieję, że nie powtórzy się czarny scenariusz.
Ja mój sprawdzałam wychodząc z pracy.
Stanęłam na środku chodnika i się rozpłakałam A potem kilka razy sprawdzałam wynik czy się na pewno nie pomyliłam.
Teraz kciuki za przyrost! Będzie dobrze.
Jeszcze raz gratulujePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
moniczka2601 wrote:Dobre pytanie ja jestem po transferze, jadę w poniedziałek na urlop i też niewiem co mi wolno co nie,.....
Przy estrofemie nie powinno się opalać, bo może pojawić się podobno efekt ciążowej maski. Tak mnie poinformowała pani w aptece. -
Furiatka wrote:Przy estrofemie nie powinno się opalać, bo może pojawić się podobno efekt ciążowej maski. Tak mnie poinformowała pani w aptece.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Furiatka gratulacje :* aby tak dalej, spokoju życzę z całego
Kate, dziewczyny mają rację. Jeszcze nic straconego, nadal 3mamy kciuki &&& a lekarz jakoś skomentował wynik? Zmienił dawki leków?
Moniczka2601 jutro Wasz wielki dzień
moniczka2601, Furiatka lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Furiatka wrote:Mam wynik
Beta 208,9.
11 dpt
Ciągle patrzę na wynik i nie wierzę własnym oczom!Furiatka lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
tolerancyjna wrote:Furiatka gratulacje :* aby tak dalej, spokoju życzę z całego
Kate, dziewczyny mają rację. Jeszcze nic straconego, nadal 3mamy kciuki &&& a lekarz jakoś skomentował wynik? Zmienił dawki leków?
Moniczka2601 jutro Wasz wielki dzień
Czekam na telefon.. do 20.30 mają zadzwonić choć progesteron 7 nie napawa mnie optymizmem... ciężka jest ta droga .. -
Kate_____ wrote:U mnie 3dpt 0.2Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
tolerancyjna wrote:Furiatka gratulacje :* aby tak dalej, spokoju życzę z całego
Moniczka2601 jutro Wasz wielki dzieńRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
nick nieaktualnyHejka.
Dziewczyny - zaczęłam brać Metypred - steryd- dawka 16 (czyli jak 20 encorton)- lekarz mi powiedział, że mogę brać na wieczór (!!!), chociaż Dziewczyny pisały, że lepiej brać rano + na necie inne osoby też zalecają rano (od 3-9 rano).
Ok -biorę więc rano, ale lekarz nie przepisał mi osłony na żołądek ani probiotyków. Po tabl (mimo że biorę jedząc śniadanie) mdli mnie...Osoby leczone sterydami pisały, że biorą IPP czyli osłony oraz probiotyki. Ja biorę tylko probiotyk ale nie wiem czy mam go brać na czczo przed sterydem czy w ciagu dnia ?
Analogicznie - mam też zapisany Acard 75- i też nie wiem (poza dawka 1 x dziennie) jak go brać - czy mam brać ze sterydem czy wieczorem?
Analogicznie i estroferm- 2x1 ale nie mam pojęcia czy odczekać kilka godzin czy brać razem z resztą.
Ulotki znam na pamięć. Lekarz nie odp.
Czy Wy miałyście zapisany probiotyk lub osłonę i jak zalecano brać ?
Czy lekarze informowali Was ile czasu macie brać steryd - tzn ile po ewentualnej pozytywnej becie? Czy informowali jakie jest ryzyko dla dziecka?
z postów widzę, że Dziewczyny biorą małe dawki -5/10. Ja mam dawkę dosyć wysoką więc moje obawy/ pytania są chyba uzasadnione.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Proszę Was - nie krzyczcie na mnie - nie wiem gdzie mam uzyskać odpowiedzi.
Ps. Furiatka - gratuluje!!!!!!!! Zdrówka
Kate - trochę za wcześnie beta.. nie smutaj i powtórz. Trzymam kciuki!!
Moniczkamoniczka2601 lubi tę wiadomość
-
Furiatka wrote:Przebarwienia na twarzy wokół oczu, więc słońca lepiej unikać.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
moniczka2601 wrote:Coś ochrzan zaraz od was dostanę ale boję się wierzyć że mogłoby się udać... Jakoś po pierwszym nie udanym nie chce się nastawić.. Boję się znów rozczarowania..
Z tego, co widzę, masz jeszcze mrozaczki, więc podejdź do tego na zimno. Pierwszy nieudany transfer przeżyłam bardzo, przy drugim powiedziałam sobie, że whatever, co ma być to będzie i znowu się nie udało, ale nawet nie płakałam. Teraz kompletna dwubiegunówka: raz myśl "oj, chyba się udało", innym razem "na pewno znowu nic z tego". Nie wspomnę, że po obejrzeniu "Vegas Baby" na netflixie przepłakałam pół nocy, godząc się z myślą, że być może nigdy nie będziemy biologicznymi rodzicami. Co ma być to będzie. Teraz też jeszcze nie cieszę się na wyrost, bo nigdy nie wiadomo, co przyniesie los.moniczka2601, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlusix wrote:Dziewczyny, czy któraś z was miała przedłużona stymulacje do ivf? Jadę z krótkim protokołem (menopur i cetritide) i w 8 ds pęcherzyków sporo, ale małe (kilka ma 10 mm). Estradiol 805. Lekarz przedłużył stymulacje i kolejna wizyta w poniedziałek. Czy to bardzo źle? Moja pierwsza próba i nie wiem za wiele.
Klusix lubi tę wiadomość