In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Hejka.
Dziewczyny - zaczęłam brać Metypred - steryd- dawka 16 (czyli jak 20 encorton)- lekarz mi powiedział, że mogę brać na wieczór (!!!), chociaż Dziewczyny pisały, że lepiej brać rano + na necie inne osoby też zalecają rano (od 3-9 rano).
Ok -biorę więc rano, ale lekarz nie przepisał mi osłony na żołądek ani probiotyków. Po tabl (mimo że biorę jedząc śniadanie) mdli mnie...Osoby leczone sterydami pisały, że biorą IPP czyli osłony oraz probiotyki. Ja biorę tylko probiotyk ale nie wiem czy mam go brać na czczo przed sterydem czy w ciagu dnia ?
Analogicznie - mam też zapisany Acard 75- i też nie wiem (poza dawka 1 x dziennie) jak go brać - czy mam brać ze sterydem czy wieczorem?
Analogicznie i estroferm- 2x1 ale nie mam pojęcia czy odczekać kilka godzin czy brać razem z resztą.
Ulotki znam na pamięć. Lekarz nie odp.
Czy Wy miałyście zapisany probiotyk lub osłonę i jak zalecano brać ?
Czy lekarze informowali Was ile czasu macie brać steryd - tzn ile po ewentualnej pozytywnej becie? Czy informowali jakie jest ryzyko dla dziecka?
z postów widzę, że Dziewczyny biorą małe dawki -5/10. Ja mam dawkę dosyć wysoką więc moje obawy/ pytania są chyba uzasadnione.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Proszę Was - nie krzyczcie na mnie - nie wiem gdzie mam uzyskać odpowiedzi.
Ps. Furiatka - gratuluje!!!!!!!! Zdrówka
Kate - trochę za wcześnie beta.. nie smutaj i powtórz. Trzymam kciuki!!
Moniczka
Dzięki :*
Z osłoną nie pomogę, ale acard najlepiej na noc. Co do pozostałych leków, to ja biorę wszystkie razem. Lekarz mówił, że zachowywanie równych odstępów czasowych też nie ma większego znaczenia, po prostu ma być dzienna dawka i tyle.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniczka2601 wrote:Tylko czy się da być nad morzem i unikać słońca....
Zresztą możesz jeszcze uprawiać parawanning
Dziękuje Furiatka za odp !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 18:51
Furiatka lubi tę wiadomość
-
tolerancyjna wrote:Furiatka gratulacje :* aby tak dalej, spokoju życzę z całego
Kate, dziewczyny mają rację. Jeszcze nic straconego, nadal 3mamy kciuki &&& a lekarz jakoś skomentował wynik? Zmienił dawki leków?
Moniczka2601 jutro Wasz wielki dzień
Dzwoniła.. powiedziała że hormony bardzo spadły.. dołożyła więcej ale zarodki w przy takim progesteronie nie miały szansy.. były to dwie blastki.. I już nie mamy żadnych mrożaķow jedynie komórki.. -
Miśka06 wrote:Hej dziewczyny! Pewnie była już o tym mowa, ale spróbuje- myślicie, ze można się opalać podczas stymulacji? (4 dzień) Czy którejś z Was zdarzyły się jakieś nieprzyjemne skutki opalania?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
moniczka2601 wrote:Dobre pytanie ja jestem po transferze, jadę w poniedziałek na urlop i też niewiem co mi wolno co nie,.....
moniczka2601 lubi tę wiadomość
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Kate_____ wrote:Dzwoniła.. powiedziała że hormony bardzo spadły.. dołożyła więcej ale zarodki w przy takim progesteronie nie miały szansy.. były to dwie blastki.. I już nie mamy żadnych mrożaķow jedynie komórki..Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko77 wrote:Da się spij w dzień -w nocy szalej Misiek też nie może byc na słońcu - całkowity zakaz...teraz kombinujemy co zrobić z urlopem ?
Zresztą możesz jeszcze uprawiać parawanning
Dziękuje Furiatka za odp !!!Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Furiatka życzę Tobie by sytuacja z przed 4 lat się nie powtórzyła, wierzę że wyczerpalas limit nieszczęśc tak jak i my wszystkie tutaj. Życzę pięknego przyrostu bety i dbaj o siebie
Moniczka trzymam mocno kciuki za tłustą betę jutromoniczka2601, Furiatka lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Kochane myslicie ze przy nadczynnosci tarczycy moge przyjmowac L-karnityne? Zreszto tak sie zastanawiam ze skoro bede podchodzila do nastepnej stymulacji po nowym roku to moze odloze te wszystkie witaminy na bok oprocz kwasu foliowego,bo tez niechce nimi przedobrzycNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Furiatka wrote:Mam wynik
Beta 208,9.
11 dpt
Ciągle patrzę na wynik i nie wierzę własnym oczom!
Hahah wizualizacja!! FURIATKA A nie mówiłam? mwga sie ciesze kochana! Gratulacje ogromne!!!
Kate to dopiero 3dpt... nic jeszcze nie jest przesadzone.. proga zwieksz bo to faktycznie niewielki poziom i nie trac jeszcze nadziei... sciskam :-*Furiatka lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Ciasteczko spokojnie nikt nie krzyczy ja Ci niestety nie pomogę bo nie mam żadnych extra leków, przeraża mnie ile większość z Was wszystkiego bierze, ja oprócz leków do stymulacji nic nie mam. No i zapomniałam powiedzieć że rozmawiałam z lekarzem o heparynie... Moj syndrom nie jest straszny tzn żeby jakieś masakryczne wyniki były więc po transferze jadę tylko na ASS 100 mg, heparyna nie dla mnie, tylko ta aktywacja oocytow będzie, więc zdam się na lekarza, tak samo jak podał mi znowu puregon bo świetnie zareagowały jajniki na niego więc po co kombinować, no ale próbujemy świeży transfer
Ja jestem przerażona - dr (mimo że nie stwierdzono poza hashi innych zaburzeń) faszeruje mnie sterydem i to dawka Yhmmm...Ja zaczynam wątpić...
Acard estroferm i hepa pikus lutka -ok - ale sterydu nie mogę zrozumieć (??)
Paulcia - sama jestem w szoku - ja wcale arsenału leków nie chciałam - obawiam się o wpływ na maluszka - sterydy są szkodliwe dla płodu ... tylko tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:29
-
Karolciaaa26 wrote:Kochane myslicie ze przy nadczynnosci tarczycy moge przyjmowac L-karnityne? Zreszto tak sie zastanawiam ze skoro bede podchodzila do nastepnej stymulacji po nowym roku to moze odloze te wszystkie witaminy na bok oprocz kwasu foliowego,bo tez niechce nimi przedobrzycDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:A to lekarka powiedziała że zarodki nie miały szans? Nie gniewaj się ale masz szczęście że masz komórki, bo dużo z nas nawet tego nie ma. Rzadko komu udaje się za pierwszym razem, niestety in vitro to loteria, ale zaczekaj jeszcze, jeszcze nic nie jest przesądzone
Wiem lepiej mieć komórki niż nie mieć nic.. niemniej jednak kolejne nadzieję odeszły.. Usłyszałam że progesteron jest z pierwszej fazy cyklu i bardzo duży spadek hormonów tu nie pomoże.. Trzeba przetrawić i wrócić na ring.. Tyle że teraz zacznę od histeroskopi może ona coś wniesie. Mam nadzieję że do końca roku przetransportujemy się na fiolet..Furiatka lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Paulcia - to dobrze heparyna nie jest zalecana na każde zaburzenie hemat.
Ja jestem przerażona - dr (mimo że nie stwierdzono poza hashi innych zaburzeń) faszeruje mnie sterydem i to dawka Yhmmm...Ja zaczynam wątpić...
Acard estroferm i hepa pikus lutka -ok - ale sterydu nie mogę zrozumieć (??)
Paulcia - sama jestem w szoku - ja wcale arsenału leków nie chciałam - obawiam się o wpływ na maluszka - sterydy są szkodliwe dla płodu ... tylko tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:30
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Kate_____ wrote:Wiem lepiej mieć komórki niż nie mieć nic.. niemniej jednak kolejne nadzieję odeszły.. Usłyszałam że progesteron jest z pierwszej fazy cyklu i bardzo duży spadek hormonów tu nie pomoże.. Trzeba przetrawić i wrócić na ring.. Tyle że teraz zacznę od histeroskopi może ona coś wniesie. Mam nadzieję że do końca roku przetransportujemy się na fiolet..Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Karolcia a Ty jak tam??Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:No ja się dziwię ile wy leków macie a ja nic, ok cieszę się że mnie nie faszeruja ale Wam nie zazdroszczę. Jak Twój partner się czuje?
Będzie robić jakoś za tydz badania i zobaczymy ... jak dalej pogorszenie to zmiana leków / szpital i wlewy dożylne (??) na bank sterydy.
Ja jestem przeciwnikiem brania ciężkich leków - steryd to dla mnie bomba atomowa. Pal licho ja, ale zarodek ... zawsze mówiłam ze w ciąży tylko naturalne „ leki” albo wcale - a tu mam brać steryd w najważniejszym okresie rozwoju maluszka ... czytam ulotki i słabo to widzę ... rozumiesz ... pal licho ja..
Crio -18/19 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:36
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Furiatka życzę Tobie by sytuacja z przed 4 lat się nie powtórzyła, wierzę że wyczerpalas limit nieszczęśc tak jak i my wszystkie tutaj. Życzę pięknego przyrostu bety i dbaj o siebie
Moniczka trzymam mocno kciuki za tłustą betę jutroFuriatka lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka...