X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Hejka.
    Dziewczyny - zaczęłam brać Metypred - steryd- dawka 16 (czyli jak 20 encorton)- lekarz mi powiedział, że mogę brać na wieczór (!!!), chociaż Dziewczyny pisały, że lepiej brać rano + na necie inne osoby też zalecają rano (od 3-9 rano).
    Ok -biorę więc rano, ale lekarz nie przepisał mi osłony na żołądek ani probiotyków. Po tabl (mimo że biorę jedząc śniadanie) mdli mnie...Osoby leczone sterydami pisały, że biorą IPP czyli osłony oraz probiotyki. Ja biorę tylko probiotyk ale nie wiem czy mam go brać na czczo przed sterydem czy w ciagu dnia ?
    Analogicznie - mam też zapisany Acard 75- i też nie wiem (poza dawka 1 x dziennie) jak go brać - czy mam brać ze sterydem czy wieczorem?
    Analogicznie i estroferm- 2x1 ale nie mam pojęcia czy odczekać kilka godzin czy brać razem z resztą.
    Ulotki znam na pamięć. Lekarz nie odp.

Czy Wy miałyście zapisany probiotyk lub osłonę i jak zalecano brać ?

Czy lekarze informowali Was ile czasu macie brać steryd - tzn ile po ewentualnej pozytywnej becie? Czy informowali jakie jest ryzyko dla dziecka?
    z postów widzę, że Dziewczyny biorą małe dawki -5/10. Ja mam dawkę dosyć wysoką więc moje obawy/ pytania są chyba uzasadnione.

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
    Proszę Was - nie krzyczcie na mnie - nie wiem gdzie mam uzyskać odpowiedzi.

Ps. Furiatka - gratuluje!!!!!!!! Zdrówka :)
    Kate - trochę za wcześnie beta.. nie smutaj i powtórz. Trzymam kciuki!!
    Moniczka :)

Dzięki :*

Z osłoną nie pomogę, ale acard najlepiej na noc. Co do pozostałych leków, to ja biorę wszystkie razem. Lekarz mówił, że zachowywanie równych odstępów czasowych też nie ma większego znaczenia, po prostu ma być dzienna dawka i tyle.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Tylko czy się da być nad morzem i unikać słońca....
    Da się :D spij w dzień -w nocy szalej ;) Misiek też nie może byc na słońcu - całkowity zakaz...teraz kombinujemy co zrobić z urlopem ?
    Zresztą możesz jeszcze uprawiać parawanning ;)

Dziękuje Furiatka za odp :) !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 18:51

Furiatka lubi tę wiadomość

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Furiatka gratulacje :* aby tak dalej, spokoju życzę z całego <3
    Kate, dziewczyny mają rację. Jeszcze nic straconego, nadal 3mamy kciuki &&& ;) a lekarz jakoś skomentował wynik? Zmienił dawki leków?
    Moniczka2601 jutro Wasz wielki dzień <3

Dzwoniła.. powiedziała że hormony bardzo spadły.. dołożyła więcej ale zarodki w przy takim progesteronie nie miały szansy.. były to dwie blastki.. I już nie mamy żadnych mrożaķow jedynie komórki..

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Hej dziewczyny! Pewnie była już o tym mowa, ale spróbuje- myślicie, ze można się opalać podczas stymulacji? (4 dzień) Czy którejś z Was zdarzyły się jakieś nieprzyjemne skutki opalania?
    Ja sie opalalam podczas stymulacji ale nie lezalam caly dzien na sloncu tylko godzina,dwie.Ja sie pytalam lekarza to trzeba uwazac bo sie bierze silne leki ale godzina dwie mozna byc na sloncu.

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Dobre pytanie ja jestem po transferze, jadę w poniedziałek na urlop i też niewiem co mi wolno co nie,.....
    Moniczka Kochana po transferze to ja bym omijala dlugie przebywanie na sloncu a zwlaszcza kapiele w basenie czy w morzu.Nie mozesz przegrzewac ciala.Niewiem jak w Polsce zalecaja po transferze ale u mnie tak jest.

moniczka2601 lubi tę wiadomość

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A kiedy masz wizytę?
    Jak dostAne @ i w 2-3dc

Paulcia28 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dzwoniła.. powiedziała że hormony bardzo spadły.. dołożyła więcej ale zarodki w przy takim progesteronie nie miały szansy.. były to dwie blastki.. I już nie mamy żadnych mrożaķow jedynie komórki..
    A to lekarka powiedziała że zarodki nie miały szans? Nie gniewaj się ale masz szczęście że masz komórki, bo dużo z nas nawet tego nie ma. Rzadko komu udaje się za pierwszym razem, niestety in vitro to loteria, ale zaczekaj jeszcze, jeszcze nic nie jest przesądzone

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Da się :D spij w dzień -w nocy szalej ;) Misiek też nie może byc na słońcu - całkowity zakaz...teraz kombinujemy co zrobić z urlopem ?
    Zresztą możesz jeszcze uprawiać parawanning ;)

Dziękuje Furiatka za odp :) !!!
    Ciasteczko spokojnie nikt nie krzyczy :-P ja Ci niestety nie pomogę bo nie mam żadnych extra leków, przeraża mnie ile większość z Was wszystkiego bierze, ja oprócz leków do stymulacji nic nie mam. No i zapomniałam powiedzieć że rozmawiałam z lekarzem o heparynie... Moj syndrom nie jest straszny tzn żeby jakieś masakryczne wyniki były więc po transferze jadę tylko na ASS 100 mg, heparyna nie dla mnie, tylko ta aktywacja oocytow będzie, więc zdam się na lekarza, tak samo jak podał mi znowu puregon bo świetnie zareagowały jajniki na niego więc po co kombinować, no ale próbujemy świeży transfer :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka życzę Tobie by sytuacja z przed 4 lat się nie powtórzyła, wierzę że wyczerpalas limit nieszczęśc tak jak i my wszystkie tutaj. Życzę pięknego przyrostu bety i dbaj o siebie <3

Moniczka trzymam mocno kciuki za tłustą betę jutro :-)

moniczka2601, Furiatka lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane myslicie ze przy nadczynnosci tarczycy moge przyjmowac L-karnityne? Zreszto tak sie zastanawiam ze skoro bede podchodzila do nastepnej stymulacji po nowym roku to moze odloze te wszystkie witaminy na bok oprocz kwasu foliowego,bo tez niechce nimi przedobrzyc :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Mam wynik :D
    Beta 208,9.
    11 dpt

Ciągle patrzę na wynik i nie wierzę własnym oczom!

Hahah wizualizacja!! FURIATKA A nie mówiłam? ;-) mwga sie ciesze kochana! Gratulacje ogromne!!! :-)

Kate to dopiero 3dpt... nic jeszcze nie jest przesadzone.. proga zwieksz bo to faktycznie niewielki poziom i nie trac jeszcze nadziei... sciskam :-*

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ciasteczko spokojnie nikt nie krzyczy :-P ja Ci niestety nie pomogę bo nie mam żadnych extra leków, przeraża mnie ile większość z Was wszystkiego bierze, ja oprócz leków do stymulacji nic nie mam. No i zapomniałam powiedzieć że rozmawiałam z lekarzem o heparynie... Moj syndrom nie jest straszny tzn żeby jakieś masakryczne wyniki były więc po transferze jadę tylko na ASS 100 mg, heparyna nie dla mnie, tylko ta aktywacja oocytow będzie, więc zdam się na lekarza, tak samo jak podał mi znowu puregon bo świetnie zareagowały jajniki na niego więc po co kombinować, no ale próbujemy świeży transfer :-)
    Paulcia - to dobrze ;) heparyna nie jest zalecana na każde zaburzenie hemat.
    Ja jestem przerażona - dr (mimo że nie stwierdzono poza hashi innych zaburzeń) faszeruje mnie sterydem :D i to dawka Yhmmm...Ja zaczynam wątpić... :D
    Acard estroferm i hepa pikus lutka -ok - ale sterydu nie mogę zrozumieć (??)

Paulcia - sama jestem w szoku - ja wcale arsenału leków nie chciałam - obawiam się o wpływ na maluszka - sterydy są szkodliwe dla płodu ... tylko tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:29

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Kochane myslicie ze przy nadczynnosci tarczycy moge przyjmowac L-karnityne? Zreszto tak sie zastanawiam ze skoro bede podchodzila do nastepnej stymulacji po nowym roku to moze odloze te wszystkie witaminy na bok oprocz kwasu foliowego,bo tez niechce nimi przedobrzyc :/
    Kwas foliowy powinnaś brać cały czas, mnie lekarz też pytał czy biorę regularnie a ASS dopiero po transferze bo inaczej by mieli potop przy punkcji :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A to lekarka powiedziała że zarodki nie miały szans? Nie gniewaj się ale masz szczęście że masz komórki, bo dużo z nas nawet tego nie ma. Rzadko komu udaje się za pierwszym razem, niestety in vitro to loteria, ale zaczekaj jeszcze, jeszcze nic nie jest przesądzone

Wiem lepiej mieć komórki niż nie mieć nic.. niemniej jednak kolejne nadzieję odeszły.. Usłyszałam że progesteron jest z pierwszej fazy cyklu i bardzo duży spadek hormonów tu nie pomoże.. Trzeba przetrawić i wrócić na ring.. Tyle że teraz zacznę od histeroskopi może ona coś wniesie. Mam nadzieję że do końca roku przetransportujemy się na fiolet..

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Paulcia - to dobrze ;) heparyna nie jest zalecana na każde zaburzenie hemat.
    Ja jestem przerażona - dr (mimo że nie stwierdzono poza hashi innych zaburzeń) faszeruje mnie sterydem :D i to dawka Yhmmm...Ja zaczynam wątpić... :D
    Acard estroferm i hepa pikus lutka -ok - ale sterydu nie mogę zrozumieć (??)

Paulcia - sama jestem w szoku - ja wcale arsenału leków nie chciałam - obawiam się o wpływ na maluszka - sterydy są szkodliwe dla płodu ... tylko tego.
    No ja się dziwię ile wy leków macie a ja nic, ok cieszę się że mnie nie faszeruja ale Wam nie zazdroszczę. Jak Twój partner się czuje? Kiedy masz mieć crio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:30

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Wiem lepiej mieć komórki niż nie mieć nic.. niemniej jednak kolejne nadzieję odeszły.. Usłyszałam że progesteron jest z pierwszej fazy cyklu i bardzo duży spadek hormonów tu nie pomoże.. Trzeba przetrawić i wrócić na ring.. Tyle że teraz zacznę od histeroskopi może ona coś wniesie. Mam nadzieję że do końca roku przetransportujemy się na fiolet..
    To był Twój pierwszy czy drugi transfer? Wybacz ale tyle nas tu jest że ciężko zapamiętać wszystko :-* mimo wszystko pamiętaj że my wszystkie tutaj trzymamy za Ciebie i resztę dziewczyn kciuki, jeśli chcesz się wyzalic to nie krępuj się, każda z nas ma lepsze i gorsze dni . Przytulam Cię wirtualnie

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a Ty jak tam??

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No ja się dziwię ile wy leków macie a ja nic, ok cieszę się że mnie nie faszeruja ale Wam nie zazdroszczę. Jak Twój partner się czuje?
    My się razem faszerujemy ;) czuje się niby dobrze - tzn nic mi nie mówi (nie wierze mu... bo widzę jego grymasy..).
    Będzie robić jakoś za tydz badania i zobaczymy ... jak dalej pogorszenie to zmiana leków / szpital i wlewy dożylne :( (??) na bank sterydy.
    Ja jestem przeciwnikiem brania ciężkich leków - steryd to dla mnie bomba atomowa. Pal licho ja, ale zarodek ... zawsze mówiłam ze w ciąży tylko naturalne „ leki” albo wcale - a tu mam brać steryd w najważniejszym okresie rozwoju maluszka ... czytam ulotki i słabo to widzę ... rozumiesz ... pal licho ja..
    Crio -18/19 sierpnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:36

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Furiatka życzę Tobie by sytuacja z przed 4 lat się nie powtórzyła, wierzę że wyczerpalas limit nieszczęśc tak jak i my wszystkie tutaj. Życzę pięknego przyrostu bety i dbaj o siebie <3

Moniczka trzymam mocno kciuki za tłustą betę jutro :-)
    Aby coś drgnelo chociaż powtórkę i tak muszę zrobić 8 go, jutro 6dpt 5dniowej blastki :) czekam do jutra z niecierpliwością...

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Hahah wizualizacja!! FURIATKA A nie mówiłam? ;-) mwga sie ciesze kochana! Gratulacje ogromne!!! :-)

No normalnie szał ciał i orgia uprzęży :D. Wierzę w jej moc!

Paulcia28, Kadetka lubią tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ