In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
moniczka2601 wrote:Mam wyniki, nie wierzę 28.46 jak myślicie nie za mało boże nie wierzę...
moniczka2601 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A ja przed chwilą kupiłam sobie mały basenik akurat taki by dupke zamoczyc i jak wrócimy do domu to przygotuje sobie i będę się opalać na balkonie, zdążę się opalic zanim zacznę stymulacje
Kate_____, Karolciaaa26, Ciasteczko77, Zizu87, Farelka, andzia83, MagNolia55 lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A ja przed chwilą kupiłam sobie mały basenik akurat taki by dupke zamoczyc i jak wrócimy do domu to przygotuje sobie i będę się opalać na balkonie, zdążę się opalic zanim zacznę stymulacje
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
moniczka2601 wrote:Mam wyniki, nie wierzę 28.46 jak myślicie nie za mało boże nie wierzę...
Pięknie! To nie jest niski wynik, betę robiłaś dość wcześnie. Teraz najważniejszy będzie przyrost.
Po cichu gratuluję!
Niech ta dobra passa na forum trwamoniczka2601, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z wiedzą o criotransferach pytanko do Was w którym dniu cyklu byłyście u lekarza? Czy coś się bierze przed owulacją? Czy leki dopiero po transferze?
Dziś mnie zalało, a na rozmowę telefoniczną z lekarzem jestem umówiona na wtorek. To będzie 4dc. Może powinnam naciskać przychodnię na umówienie wizyty we wtorek (dra nie ma w pn)?
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualnyLuna131 wrote:Dziewczyny z wiedzą o criotransferach pytanko do Was w którym dniu cyklu byłyście u lekarza? Czy coś się bierze przed owulacją? Czy leki dopiero po transferze?
Dziś mnie zalało, a na rozmowę telefoniczną z lekarzem jestem umówiona na wtorek. To będzie 4dc. Może powinnam naciskać przychodnię na umówienie wizyty we wtorek (dra nie ma w pn)?
Leki do crio zaczęłam od 3 dc. Biorę przez 5 dni - estroferm 2x1, acard 75, steryd. (Nie wliczam suplementów czy osłony).
Potem 8 dc robię hormony i wizyta (monit). Potem zwiększam dawki i dołączam luteinę i duphaston aż do crio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 16:18
Luna131 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Ja jestem 2 tyg przed FET. U lek po leki i kontrolę byłam przed @.
Leki do crio zaczęłam od 3 dc. Biorę przez 5 dni - estroferm 2x1, acard 75, steryd. (Nie wliczam suplementów czy osłony).
Potem 8 dc robię hormony i wizyta (monit). Potem zwiększam dawki i dołączam luteinę i duphaston aż do crio.
Powodzenia ciasteczko! Mam ogromną nadzieję że Wam się uda! &&& -
nick nieaktualnyKate_____ wrote:Powodzenia ciasteczko! Mam ogromną nadzieję że Wam się uda! &&&
Przykro mi bardzo, że u Was taki wynik co w ogóle dr mówił ??
Życzę Wam z całego ❤️ żebyście w końcu otrzymali ten Cud!!!
Bardzo tego życzę wszystkim Dziewczynom, które tyle razy próbowały, tyle walczyły i walczą dzielnie, tyle przeszły !!!
Ja nie zasługuję, ale Wy tak!!!!
Furiatka lubi tę wiadomość
-
Etosza wrote:
Kadetka - super, że ruszasz dalej i masz plan
Nie można się poddawać... oczywiście wyczerpujący się budżet to potężny hamulec.. są rzeczy których nie przeskoczymy.. ale póki piłka w grze wszystko się może wydarzyć.. marzę o tym, żeby tym razem się udało....
Dzięki za pamięć :*
jak się czujesz? Dociera już ta cudowna nowina do świadomościPaulcia28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Luna131 wrote:Dziewczyny z wiedzą o criotransferach pytanko do Was w którym dniu cyklu byłyście u lekarza? Czy coś się bierze przed owulacją? Czy leki dopiero po transferze?
Dziś mnie zalało, a na rozmowę telefoniczną z lekarzem jestem umówiona na wtorek. To będzie 4dc. Może powinnam naciskać przychodnię na umówienie wizyty we wtorek (dra nie ma w pn)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 16:40
Luna131 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Karolciaaa26 wrote:Ja mialam tak samo @ i bol glowy I dziwne bo jeszcze mi siw nie skonczyla a przewaznie trwa 5 gora 7 dni.
No to szybko u Was poszlo ze wszystkim i oby szczesliwie:*♡ Chcemy po nowym roku luty-marzec przylwciec do Polski.Po mrozaczki bardzo bym chciala wrucic ale jesli lekarz mowil ze sa takiej samej jakosci jak poprzednie to jak wydam kase to moge zapomniec o przylocie do Polski.A tak to bysmy dozbierali kase i takis podejsc ze stymulajca bym mial 5 w Polsce Kochana
to ciekawe.. może to normalnie po nieudanym ET? hmmm a z długością @ to u mnie w drugą stronę... dziś 4 dzień albo nawet 3 (zależy jak liczyć) i tak jakby już było po... dziwne..
kochana szybko u nas poszło? mam wrażenie, że ciągnie się ten czas... jak dobrze pójdzie to drugi transfer będzie 2 miesiące po pierwszym...
ehhh ta kasa... to jest chore, że to wszystko, walka o Maleństwo tyle kosztuje! Rozumiem Cie.. jeśli za tą kwotę potrzebną w USA masz kilka podejść w PL a jesteście w stanie przylecieć tu i zadzialać to tylko uzbroić się w cierpliwość, wytrzymać do wczesnej wiosny i DZIAŁAĆ :*
Paulcia28 lubi tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Furiatka wrote:A cycki nie bolą? Mnie dość mocno i ciągnie mnie w lewej pachwinie, ale to nie wiem, czy w związku z ciążą. Oczywiście w połowie nocy obudziłam się dzisiaj z milionem myśli i nie mogłam z powrotem zasnąć. Kiedy ten stres odejdzie? Pewnie nigdy.
Furiatka a ten ból nie jest spowodowany estrofemem? Ja przy jego braniu miałam tak obolałe piersi i takie nabrzmiałe...już prawie od dwóch tygodni nie biorę a jeszcze nie wróciły "do normy" ...
Kochana a Ty sie tak nie stresuj... teraz ciesz eis cudowną nowiną... niech Ci się śni Twoja piękna betaNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Etosza wrote:Cycki bolą a i owszem ale zakładam, że to od pogesteronu który mam powyżej normy ale nic dziwnego przy końskich dawkach
Oprócz tego zero objawów i dlatego tez jak popieprzona latam na betę co 2/3 dni bo aż się martwię tym brakiem objawów...
W głowie oczywiście miliony myśli - to mój pierwszy transfer więc nie nastawiałam się na sukces i cieszyłam się, że mam zarodki do kolejnych transferów.
No ja mam dzisiaj schizę straszną, bo mnie ta pachwina ciągnie i promieniuje do lewej nogi. Nie wiem, czy to dobry omen, czy zły. Napisałam do gina, to odpisał, że mogę wziąć coś przeciwbólowego i tyle. -
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa MONI !!!!!!!!!!! Zajebioza! MEEEEGA rocznica się zapowiada! cuuudowna beta.... Kochana nie za mała! piękna
każdy Wasz sukces utwierdza mnie w przekonaniu, że to jest możliwe... tak jakby z każda pozytywną betą "kolejka" się przesuwała hahaPaulcia28, Ciasteczko77, moniczka2601 lubią tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Karolciaaa26 wrote:Dziewczynki mam problem Bo kuffa od kad odlozylam leki po nie udanym transferze no moze pare dni po dlozeniu poczulam dyskomfort tam na dole swedzenie i jak robie siusiuniu to czuje parcie jak by bol na pecherzu i to nie wszystko bo moj mocz ma nie przyjemny zapach czego nigdy u siebie nie zauwazylam wyczytalam ze to moze byc od lekow dlatego czekalam tak dlugo ale to nie mija wiec kuffa niewiem czy moge cos kupic w aptece i se zaaplikowac bo zanim sie dostane do ginekologa to minie Ruski rok Sorki za tako szczerosc kochane
Kochana tez mi sie wydaje ze to moze byc zapalenie pęcherza.. ja też jak nie miałam nigdy tak nagle którko przed transferem sie pojawiło i wracało przekęte.. nawet zrobilam badania moczu i nic.. wszytsko prawidłowo.. to bylo dziwne.. wiec podstawowe pytanie... PIJESZ DUŻO WODY? Musisz pić min 2,5 litra napojów obojętych dzienne.. i to przy normalnej pogodzie.. w takie upały jeszcze więcej.. jak pijesz za mało to nerki nie maja czego filtrować i takie objawy dziwne się pojawiają.. non stop chce się siku, ledwo skonczysz za chwile czujesz ze masz znów pełno, idziesz i nie dosc ze boli to jeszcze wyjda raptem 3 kropelki.. Furagina pomaga - u nas bez recepty i witamica C1000 nawet 3x1 przez kilka dni a pozniej schodzisz do 1x1. Co do zapachu moczu nie wiem nie zauwazylam.. ale napewno jest ciemniejszej barwy jak pijesz za malo... co prawda nie mialam nigdy problemów ze szczypaniem czy swedzeniem.. ale do higieny intymnej uzywasz odpowienich środków? Są też fajne żele antybakteryjne.. a jak coś chcesz zaaplikować do wewnątrz to polecam takei kapsulki z paleczkami kwasu mlekowego.. moze to w pochwie cos sie dzieje... nie zaszkodzi a moze pomóc :*Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Furiatka wrote:Laski, oczywiście nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj na betę. Jest przyrost, dzisiaj 320 . Tylko progesteron 26,2 i wydaje mi się niski.
haha dzień po dniu a progesteron często badasz? spadł Ci?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Mój gin to pewnie ma mnie dzisiaj dosyć przez moje smsy w sobotę . Macie wyrzuty sumienia, jak kontaktujecie się z lekarzami po godzinach pracy? Ja jakaś durna jestem, że się tym przejmuję, w końcu tyle siana od nas biorą. Gadałam dzisiaj z mężem, że każda klinika powinna mieć swoją infolinię 24 h, gdzie można skonsultować się z lekarzem, który jest w stanie zajrzeć w Twoją kartę i udzielić szybkiej odpowiedzi.