X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No to zostaje mi gorąca kąpiel, bo resztę oprócz wina wypróbowałam :-P

Paulcia spróbuj tej kąpieli mi zawsze pomagała , brałam słuchawkę prysznicową i polewałam po brzucholu.Sex i wysiłek fizyczny do tego też można dorzucić :D napewno nie zaszkodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 10:05

Paulcia28 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    <3 hehe taka pamiątkę chce mieć każda :-) ja mam parę tych pamiątek i kurczę wiesz co? Jak się uda to nie zrobię ani jednego testu, poczekam na betę i zero sikancow :-P każdy transfer był inny to i ten będzie też inny, zero sikancow

Ja liczę na to, że to będzie jedyna pamiątka :)

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, krew oddana...

Kciukam z całych sił! :)

moniczka2601 lubi tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, krew oddana...
    Miniczka trzymam kciuki!! ❤

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• Namyria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

to mój pierwszy post ale czytam Was od kliku dni:)

Wczoraj miałam transfer 2 zarodków (3 dniowych)... jak wytrzymać kolejne 13 dni do wyniku? Nie wiem czy mogę coś robić w domu- czy leżeć?:) Bolą mnie zastrzyki Neoparin - w stymulacji było mniej boleśnie:)

Czekam jeszcze na telefon od embriologa co z 3 zarodkiem który rozwijał się najsłabiej - zostawili go do 5 doby aby zobaczyć czy nadaje się do ❄.

Furiatka - zazdroszczę wyniku:)

Paulcia28, Furiatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Wczoraj miałam transfer 2 zarodków (3 dniowych)... jak wytrzymać kolejne 13 dni do wyniku? Nie wiem czy mogę coś robić w domu- czy leżeć?:) Bolą mnie zastrzyki Neoparin - w stymulacji było mniej boleśnie:)

Czekam jeszcze na telefon od embriologa co z 3 zarodkiem który rozwijał się najsłabiej - zostawili go do 5 doby aby zobaczyć czy nadaje się do ❄.

Witaj! Powodzenia życzę :) żeby Maluszki się zadomowiły i zostały z Wami :(
    napewno musisz się oszczędzać.. nie koniecznie leżeć ale odpoczywać, nie przemęczać, nie nosić ciezkich rzeczy, nie robić gruntownych porządków w domu :)

Neoparin mnie cholernie szczypał.. o taki ból Ci chodzi? i igły ma tępe.. samo wbijanie nieprzyjemne..

kciuki za trzeciego Malucha :)

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witaj :-) Trzymam kciuki, żeby się udało!
    Wytrzymanie do betowania nie jest łatwe ale dzięki forum dajemy radę ;-) Chociaż często robimy badanie wcześniej ;-) Ja np robiłam betę 8dpt blastocysty ;-) Powodzenia!

• Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Babeczki
    chwilę mnie nie było (za dużo pracy) a tu tyle się dzieje!

Furiatka - nie chcę Cię "straszyć" ale też miałam transfer 2 trzydniowców i beta 10 dpt 196. Po weryfikacji późniejszych wyników lekarz twierdzi, że jest szansa, że oba się zadomowiły (podglądanie w środę i wtedy wszystko się wyjaśni) i życze Ci tego samego ;)

moniczka2601 - kciukasy zaciśnięte!

Kadetka - super, że ruszasz dalej i masz plan :)

Paulcia28 - niech ta cholerna @ w końcu przyjdzie! Widzę, że masz protokół krótki z antagonisą - trzymam kciuki... u mnie dał on o niebo lepsze efekty niż ten długi czego życzę i Tobie z całego serducha!

Lubię_Czekoladę - super Blaski :) Kiedy transfer?

Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
    transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witamy serdecznie :-)
    Leżeć nie musisz, ale np unikaj noszenia ciężarów i większego wysiłku ale ogólnie możesz funkcjonować normalnie :-) trzymam mocno kciuki za Twoje kropki w brzuszku i za 3 maluszka silacza :-) jeśli masz pytania bądź gorszy dzień ( w przypadku czekania na betę można popadać w różne stany) to pisz śmiało, my się tu wzajemnie wspieramy i wymieniamy doświadczeniami

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Witajcie Babeczki

Furiatka - nie chcę Cię "straszyć" ale też miałam transfer 2 trzydniowców i beta 10 dpt 196. Po weryfikacji późniejszych wyników lekarz twierdzi, że jest szansa, że oba się zadomowiły (podglądanie w środę i wtedy wszystko się wyjaśni) i życze Ci tego samego ;)

Paulcia28 - niech ta cholerna @ w końcu przyjdzie! Widzę, że masz protokół krótki z antagonisą - trzymam kciuki... u mnie dał on o niebo lepsze efekty niż ten długi czego życzę i Tobie z całego serducha!

A dzięki za poganianie mojej @ :-) ile dni się stymulowalas? Jakie leki, w którym dniu punkcja ile jajek itp? Ja pierwsza stymulacje miałam długim protokołem i wyciszaniem jajników i teraz ciekawa jestem jak jajcory zareagują Sorry za tyle pytań ale ja lubię być doinformowana zanim się zacznie :-P będę wdzięczna za odp, jak Ty się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 12:41

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kochana dziękuję że pytasz :*
    U mnie w końcu zawitała @...
    Z bólem brzucha i głowy dzień w dzień... Nigdy przy okazji @ nie bolała mnie głowa.. To coś nowego... Dzięki temu że w końcu nadeszła nie stoję już w miejscu co bardzo mnie cieszy.. W tym cyklu scratching.. Już się umówiłam :) w kolejnym badanie proga 2/3 dc i jak będzie poniżej 1 to czas start! Czyli jadę do kliniki na intralipid, zaczynam leki.. Później ok 1qdc wizyta monitorujaca.. Zaplodnily nasz nowy zestaw oocytow i transferujemy... Mam ogromną nadzieję że tym razem choć oocytow mniej to uda nam się uzyskać więcej zarodków... Albo min. Też te 2... I ogromne nadzieję, że tym razem transfer będzie udany...

A Ty kochana czytałam że zdecydowaliście się w nowym roku przyjechać do PŁ na ivf.. A w tym roku nie chcecie jeszcze transferowac tych dwóch mrozaczków które macie...? Jak Twoje samopoczucie? Powrót do pracy dobrze Ci zrobi... Zdecydowanie szybciej mija czas i nie ma Goo tyle na myślenie... Ściskam mooooccno
    Ja mialam tak samo @ i bol glowy :/ I dziwne bo jeszcze mi siw nie skonczyla a przewaznie trwa 5 gora 7 dni.
    No to szybko u Was poszlo ze wszystkim i oby szczesliwie:*♡ Chcemy po nowym roku luty-marzec przylwciec do Polski.Po mrozaczki bardzo bym chciala wrucic ale jesli lekarz mowil ze sa takiej samej jakosci jak poprzednie to jak wydam kase to moge zapomniec o przylocie do Polski.A tak to bysmy dozbierali kase i takis podejsc ze stymulajca bym mial 5 w Polsce Kochana :/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 - ja jestem od ponad miesiąca na Encortonie 10 i nie widzę, żadnych skutków ubocznych.

Kate - bardzo mi przykro... ale... moim zdaniem nakaz kliniki na weryfikację bety 3 dpt to znęcanie się psychiczne! Ja tam wierzę, że przy kolejnej weryfikacji beta ma już szansę przyrosnąć - kciuki zaciśnięte!

Klusix - tez miałam przedłużoną stymulację przy krótkim protokole - rezultat był super i życzę tego samego:)

Waleczna - miłego urlopu... aż zazdroszczę:)

Kate_____ lubi tę wiadomość

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka kciuki zacisniete&&&& :*

Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 - gratulacje bety! Nie wiem czemu jesteś niezadowolona - wynik super! Testujesz jeszcze czy czekasz na wizytę?

Jvm - trzymam kciuki Kochana za szczęśliwy wtorek 7!!! Mnie to czeka dzień później ;)

Namyria - czekanie jest rzeczywiście męczące - niektóre babeczki testują wcześniej ale oczywiście do niczego nie namawiam ;) Neoparin rzeczywiście i szczypie i igły tępe ale no cóż... bywają gorsze rzeczy ;) Jeśli chodzi o aktywność to staram się żyć i pracować normalnie - ciąża to nie choroba ale oczywiście odpuszczam wyczynowy sport i imprezy z używkami ;)

Pozdrawiam Was wszystkie Babaeczki i miłej/cholernie upalnej soboty :)

Paulcia28, Jvm lubią tę wiadomość

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Witajcie Babeczki

U mnie w rodzinie bliźniaki nie są rzadkością. Moja mam ma brata bliźniaka, a tato siostrę bliźniaczkę, więc obciążenie genetyczne jest ;). Grunt, żeby chociaż jeden się dobrze zadomowił, to będziemy szczęśliwi.

Paulcia28, Olciaaa, Etosza lubią tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witaj Namyria ! Zycżę Ci pięknej bety 17 sierpnia!!!Dla mnie 17 był szcześliwy i Tobie też tego życzę z całego serca :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A dzięki za poganianie mojej @ :-) ile dni się stymulowalas? Jakie leki, w którym dniu punkcja ile jajek itp? Ja pierwsza stymulacje miałam długim protokołem i wyciszaniem jajników i teraz ciekawa jestem jak jajcory zareagują Sorry za tyle pytań ale ja lubię być doinformowana zanim się zacznie :-P będę wdzięczna za odp, jak Ty się czujesz?

Generalnie u mnie nie stwierdzono problemów więc nastawiałam się na naście jajek a tu dupa:
    - stymulacja nr 1 - protokół długi: prawie 2 miesiące, na początek antyki, potem Gonapeptyl, Menopur 225, Gonal F 225. Wynik: 6 pęcherzyków w tym 2 komórki dojrzałe, jeden zarodek padł w 4 dobie a jeden do zamrażalki (8A). Nie znam się ale byłam potem mega wkurzona bo inny lekarz zasugerował, że punkcja została zaplanowana za szybko dlatego tylko 2 komórki dojrzałe :(
    - stymulacja nr 2 - protokół krótki z antagonistą, 11 dni: Aromek, Menopur 225, Cetrotide. Wynik: 5 komórek dojrzałych, 5 zarodków, 2 (8A) transferowane w 3 dobie, 2 wczesne blaski AA zamrożone w 5 dobie, jeden zarodek - degeneracja.

Jeśli chodzi o samopoczucie to nie czuję, że coś tam się dzieje - zero objawów - ale zobaczymy w środę. W czasie stymulacji też żadnych skutków ubocznych nie miałam - wszystko po mnie spływa więc zakładam, że ja tak po prostu mam ;)

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    U mnie w rodzinie bliźniaki nie są rzadkością. Moja mam ma brata bliźniaka, a tato siostrę bliźniaczkę, więc obciążenie genetyczne jest ;). Grunt, żeby chociaż jeden się dobrze zadomowił, to będziemy szczęśliwi.

Łał to u Ciebie nie dość, że geny to jeszcze 2 Kropki podane ;)
    Ale masz rację - niech chociaż ten 1 zostanie ...

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, krew oddana...
    Trzymam kciuki!!! &&

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Generalnie u mnie nie stwierdzono problemów więc nastawiałam się na naście jajek a tu dupa:
    - stymulacja nr 1 - protokół długi: prawie 2 miesiące, na początek antyki, potem Gonapeptyl, Menopur 225, Gonal F 225. Wynik: 6 pęcherzyków w tym 2 komórki dojrzałe, jeden zarodek padł w 4 dobie a jeden do zamrażalki (8A). Nie znam się ale byłam potem mega wkurzona bo inny lekarz zasugerował, że punkcja została zaplanowana za szybko dlatego tylko 2 komórki dojrzałe :(
    - stymulacja nr 2 - protokół krótki z antagonistą, 11 dni: Aromek, Menopur 225, Cetrotide. Wynik: 5 komórek dojrzałych, 5 zarodków, 2 (8A) transferowane w 3 dobie, 2 wczesne blaski AA zamrożone w 5 dobie, jeden zarodek - degeneracja.

Jeśli chodzi o samopoczucie to nie czuję, że coś tam się dzieje - zero objawów - ale zobaczymy w środę. W czasie stymulacji też żadnych skutków ubocznych nie miałam - wszystko po mnie spływa więc zakładam, że ja tak po prostu mam ;)

A cycki nie bolą? Mnie dość mocno i ciągnie mnie w lewej pachwinie, ale to nie wiem, czy w związku z ciążą. Oczywiście w połowie nocy obudziłam się dzisiaj z milionem myśli i nie mogłam z powrotem zasnąć. Kiedy ten stres odejdzie? Pewnie nigdy.

l22ng7rfko4ysjsr.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ