X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No to zostaje mi gorąca kąpiel, bo resztę oprócz wina wypróbowałam :-P

Paulcia spróbuj tej kąpieli mi zawsze pomagała , brałam słuchawkę prysznicową i polewałam po brzucholu.Sex i wysiłek fizyczny do tego też można dorzucić :D napewno nie zaszkodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 10:05

Paulcia28 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    <3 hehe taka pamiątkę chce mieć każda :-) ja mam parę tych pamiątek i kurczę wiesz co? Jak się uda to nie zrobię ani jednego testu, poczekam na betę i zero sikancow :-P każdy transfer był inny to i ten będzie też inny, zero sikancow

Ja liczę na to, że to będzie jedyna pamiątka :)

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, krew oddana...

Kciukam z całych sił! :)

moniczka2601 lubi tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, krew oddana...
    Miniczka trzymam kciuki!! ❤

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• Namyria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

to mój pierwszy post ale czytam Was od kliku dni:)

Wczoraj miałam transfer 2 zarodków (3 dniowych)... jak wytrzymać kolejne 13 dni do wyniku? Nie wiem czy mogę coś robić w domu- czy leżeć?:) Bolą mnie zastrzyki Neoparin - w stymulacji było mniej boleśnie:)

Czekam jeszcze na telefon od embriologa co z 3 zarodkiem który rozwijał się najsłabiej - zostawili go do 5 doby aby zobaczyć czy nadaje się do ❄.

Furiatka - zazdroszczę wyniku:)

Paulcia28, Furiatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Wczoraj miałam transfer 2 zarodków (3 dniowych)... jak wytrzymać kolejne 13 dni do wyniku? Nie wiem czy mogę coś robić w domu- czy leżeć?:) Bolą mnie zastrzyki Neoparin - w stymulacji było mniej boleśnie:)

Czekam jeszcze na telefon od embriologa co z 3 zarodkiem który rozwijał się najsłabiej - zostawili go do 5 doby aby zobaczyć czy nadaje się do ❄.

Witaj! Powodzenia życzę :) żeby Maluszki się zadomowiły i zostały z Wami :(
    napewno musisz się oszczędzać.. nie koniecznie leżeć ale odpoczywać, nie przemęczać, nie nosić ciezkich rzeczy, nie robić gruntownych porządków w domu :)

Neoparin mnie cholernie szczypał.. o taki ból Ci chodzi? i igły ma tępe.. samo wbijanie nieprzyjemne..

kciuki za trzeciego Malucha :)

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witaj :-) Trzymam kciuki, żeby się udało!
    Wytrzymanie do betowania nie jest łatwe ale dzięki forum dajemy radę ;-) Chociaż często robimy badanie wcześniej ;-) Ja np robiłam betę 8dpt blastocysty ;-) Powodzenia!

• Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Babeczki
    chwilę mnie nie było (za dużo pracy) a tu tyle się dzieje!

Furiatka - nie chcę Cię "straszyć" ale też miałam transfer 2 trzydniowców i beta 10 dpt 196. Po weryfikacji późniejszych wyników lekarz twierdzi, że jest szansa, że oba się zadomowiły (podglądanie w środę i wtedy wszystko się wyjaśni) i życze Ci tego samego ;)

moniczka2601 - kciukasy zaciśnięte!

Kadetka - super, że ruszasz dalej i masz plan :)

Paulcia28 - niech ta cholerna @ w końcu przyjdzie! Widzę, że masz protokół krótki z antagonisą - trzymam kciuki... u mnie dał on o niebo lepsze efekty niż ten długi czego życzę i Tobie z całego serducha!

Lubię_Czekoladę - super Blaski :) Kiedy transfer?

Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    stymulacja nr 2 - 2 ❄️❄️ - blastocysty AA
    transfer 17.07 - 2 trzydniowe 8A ❤️❤️
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 15 dpt - 1103, progesteron - 154
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witamy serdecznie :-)
    Leżeć nie musisz, ale np unikaj noszenia ciężarów i większego wysiłku ale ogólnie możesz funkcjonować normalnie :-) trzymam mocno kciuki za Twoje kropki w brzuszku i za 3 maluszka silacza :-) jeśli masz pytania bądź gorszy dzień ( w przypadku czekania na betę można popadać w różne stany) to pisz śmiało, my się tu wzajemnie wspieramy i wymieniamy doświadczeniami

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Witajcie Babeczki

Furiatka - nie chcę Cię "straszyć" ale też miałam transfer 2 trzydniowców i beta 10 dpt 196. Po weryfikacji późniejszych wyników lekarz twierdzi, że jest szansa, że oba się zadomowiły (podglądanie w środę i wtedy wszystko się wyjaśni) i życze Ci tego samego ;)

Paulcia28 - niech ta cholerna @ w końcu przyjdzie! Widzę, że masz protokół krótki z antagonisą - trzymam kciuki... u mnie dał on o niebo lepsze efekty niż ten długi czego życzę i Tobie z całego serducha!

A dzięki za poganianie mojej @ :-) ile dni się stymulowalas? Jakie leki, w którym dniu punkcja ile jajek itp? Ja pierwsza stymulacje miałam długim protokołem i wyciszaniem jajników i teraz ciekawa jestem jak jajcory zareagują Sorry za tyle pytań ale ja lubię być doinformowana zanim się zacznie :-P będę wdzięczna za odp, jak Ty się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 12:41

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kochana dziękuję że pytasz :*
    U mnie w końcu zawitała @...
    Z bólem brzucha i głowy dzień w dzień... Nigdy przy okazji @ nie bolała mnie głowa.. To coś nowego... Dzięki temu że w końcu nadeszła nie stoję już w miejscu co bardzo mnie cieszy.. W tym cyklu scratching.. Już się umówiłam :) w kolejnym badanie proga 2/3 dc i jak będzie poniżej 1 to czas start! Czyli jadę do kliniki na intralipid, zaczynam leki.. Później ok 1qdc wizyta monitorujaca.. Zaplodnily nasz nowy zestaw oocytow i transferujemy... Mam ogromną nadzieję że tym razem choć oocytow mniej to uda nam się uzyskać więcej zarodków... Albo min. Też te 2... I ogromne nadzieję, że tym razem transfer będzie udany...

A Ty kochana czytałam że zdecydowaliście się w nowym roku przyjechać do PŁ na ivf.. A w tym roku nie chcecie jeszcze transferowac tych dwóch mrozaczków które macie...? Jak Twoje samopoczucie? Powrót do pracy dobrze Ci zrobi... Zdecydowanie szybciej mija czas i nie ma Goo tyle na myślenie... Ściskam mooooccno
    Ja mialam tak samo @ i bol glowy :/ I dziwne bo jeszcze mi siw nie skonczyla a przewaznie trwa 5 gora 7 dni.
    No to szybko u Was poszlo ze wszystkim i oby szczesliwie:*♡ Chcemy po nowym roku luty-marzec przylwciec do Polski.Po mrozaczki bardzo bym chciala wrucic ale jesli lekarz mowil ze sa takiej samej jakosci jak poprzednie to jak wydam kase to moge zapomniec o przylocie do Polski.A tak to bysmy dozbierali kase i takis podejsc ze stymulajca bym mial 5 w Polsce Kochana :/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 - ja jestem od ponad miesiąca na Encortonie 10 i nie widzę, żadnych skutków ubocznych.

Kate - bardzo mi przykro... ale... moim zdaniem nakaz kliniki na weryfikację bety 3 dpt to znęcanie się psychiczne! Ja tam wierzę, że przy kolejnej weryfikacji beta ma już szansę przyrosnąć - kciuki zaciśnięte!

Klusix - tez miałam przedłużoną stymulację przy krótkim protokole - rezultat był super i życzę tego samego:)

Waleczna - miłego urlopu... aż zazdroszczę:)

Kate_____ lubi tę wiadomość

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka kciuki zacisniete&&&& :*

Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 - gratulacje bety! Nie wiem czemu jesteś niezadowolona - wynik super! Testujesz jeszcze czy czekasz na wizytę?

Jvm - trzymam kciuki Kochana za szczęśliwy wtorek 7!!! Mnie to czeka dzień później ;)

Namyria - czekanie jest rzeczywiście męczące - niektóre babeczki testują wcześniej ale oczywiście do niczego nie namawiam ;) Neoparin rzeczywiście i szczypie i igły tępe ale no cóż... bywają gorsze rzeczy ;) Jeśli chodzi o aktywność to staram się żyć i pracować normalnie - ciąża to nie choroba ale oczywiście odpuszczam wyczynowy sport i imprezy z używkami ;)

Pozdrawiam Was wszystkie Babaeczki i miłej/cholernie upalnej soboty :)

Paulcia28, Jvm lubią tę wiadomość

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Witajcie Babeczki

U mnie w rodzinie bliźniaki nie są rzadkością. Moja mam ma brata bliźniaka, a tato siostrę bliźniaczkę, więc obciążenie genetyczne jest ;). Grunt, żeby chociaż jeden się dobrze zadomowił, to będziemy szczęśliwi.

Paulcia28, Olciaaa, Etosza lubią tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Cześć dziewczyny,

Witaj Namyria ! Zycżę Ci pięknej bety 17 sierpnia!!!Dla mnie 17 był szcześliwy i Tobie też tego życzę z całego serca :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A dzięki za poganianie mojej @ :-) ile dni się stymulowalas? Jakie leki, w którym dniu punkcja ile jajek itp? Ja pierwsza stymulacje miałam długim protokołem i wyciszaniem jajników i teraz ciekawa jestem jak jajcory zareagują Sorry za tyle pytań ale ja lubię być doinformowana zanim się zacznie :-P będę wdzięczna za odp, jak Ty się czujesz?

Generalnie u mnie nie stwierdzono problemów więc nastawiałam się na naście jajek a tu dupa:
    - stymulacja nr 1 - protokół długi: prawie 2 miesiące, na początek antyki, potem Gonapeptyl, Menopur 225, Gonal F 225. Wynik: 6 pęcherzyków w tym 2 komórki dojrzałe, jeden zarodek padł w 4 dobie a jeden do zamrażalki (8A). Nie znam się ale byłam potem mega wkurzona bo inny lekarz zasugerował, że punkcja została zaplanowana za szybko dlatego tylko 2 komórki dojrzałe :(
    - stymulacja nr 2 - protokół krótki z antagonistą, 11 dni: Aromek, Menopur 225, Cetrotide. Wynik: 5 komórek dojrzałych, 5 zarodków, 2 (8A) transferowane w 3 dobie, 2 wczesne blaski AA zamrożone w 5 dobie, jeden zarodek - degeneracja.

Jeśli chodzi o samopoczucie to nie czuję, że coś tam się dzieje - zero objawów - ale zobaczymy w środę. W czasie stymulacji też żadnych skutków ubocznych nie miałam - wszystko po mnie spływa więc zakładam, że ja tak po prostu mam ;)

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Etosza Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    U mnie w rodzinie bliźniaki nie są rzadkością. Moja mam ma brata bliźniaka, a tato siostrę bliźniaczkę, więc obciążenie genetyczne jest ;). Grunt, żeby chociaż jeden się dobrze zadomowił, to będziemy szczęśliwi.

Łał to u Ciebie nie dość, że geny to jeszcze 2 Kropki podane ;)
    Ale masz rację - niech chociaż ten 1 zostanie ...

słabe nasienie
    stymulacja nr 1 - ❄️ 8A
    beta hcg 8dpt - 55,9
    beta hcg 10 dpt -198
    beta hcg 13 dpt - 612
    beta hcg 17 dpt - 2322
    beta hcg 20 dpt - 6308
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, krew oddana...
    Trzymam kciuki!!! &&

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etosza wrote:
    Generalnie u mnie nie stwierdzono problemów więc nastawiałam się na naście jajek a tu dupa:
    - stymulacja nr 1 - protokół długi: prawie 2 miesiące, na początek antyki, potem Gonapeptyl, Menopur 225, Gonal F 225. Wynik: 6 pęcherzyków w tym 2 komórki dojrzałe, jeden zarodek padł w 4 dobie a jeden do zamrażalki (8A). Nie znam się ale byłam potem mega wkurzona bo inny lekarz zasugerował, że punkcja została zaplanowana za szybko dlatego tylko 2 komórki dojrzałe :(
    - stymulacja nr 2 - protokół krótki z antagonistą, 11 dni: Aromek, Menopur 225, Cetrotide. Wynik: 5 komórek dojrzałych, 5 zarodków, 2 (8A) transferowane w 3 dobie, 2 wczesne blaski AA zamrożone w 5 dobie, jeden zarodek - degeneracja.

Jeśli chodzi o samopoczucie to nie czuję, że coś tam się dzieje - zero objawów - ale zobaczymy w środę. W czasie stymulacji też żadnych skutków ubocznych nie miałam - wszystko po mnie spływa więc zakładam, że ja tak po prostu mam ;)

A cycki nie bolą? Mnie dość mocno i ciągnie mnie w lewej pachwinie, ale to nie wiem, czy w związku z ciążą. Oczywiście w połowie nocy obudziłam się dzisiaj z milionem myśli i nie mogłam z powrotem zasnąć. Kiedy ten stres odejdzie? Pewnie nigdy.

l22ng7rfko4ysjsr.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ