X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Żeby psychicznie kobiety męczyć bo dla mnie to bez sensu
    Dokladnie.. Same się przekonaliśmy tutaj ostatnio z Kate.. 3dpt beta 0 a kolejna bodajże 9dpt już piekna:) tylko po co ten stres KATE..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:56

klamka lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Klamka - racja ... $$$$$... :(
    ••••••••••••••••••••••••••••••••••••
    Czy warto jeść ananasa ?
    Jeżeli tak - od kiedy do kiedy + jakie ilości ??

Ja jadłam i skutek wiecie jaki...

Niby pomaga na implantacje.. 2-3 plasterki dziennie koniecznie świeży i koniecznie z twardym środkiem trzeba zjadać.. Przez kilka dni po transferze i nie można już po pozytywnej becie..

Paulcia28 lubi tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Ja jadłam i skutek wiecie jaki...

Niby pomaga na implantacje.. 2-3 plasterki dziennie koniecznie świeży i koniecznie z twardym środkiem trzeba zjadać.. Przez kilka dni po transferze i nie można już po pozytywnej becie..
    No właśnie czytałam, że może wywołać poronienie -dlatego nie wiem czy sens to w ogóle jeść ? I tak już łykam hiper dawkę sterydu :D a Bromelaina ma działanie przeciwzapalne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Co to znaczy betę ujemna? Może miała bardzo niska betę.. Ujemnej mieć nie można..

Jak dla mnie to ta pacjentka przystepowala na cyklu naturalnym.. W okresie bliskim transferowa współżyla i doszło do zapłodnienia jajeczka.. Stąd mogła być w ciąży a zagnieżdżane nastąpiło później bo nie zagnieżdzil się zarodek transferowany (kilkudniowy) tylko ten powstały w wyniku naturalnego zaplodnienia.. Jedynie w taki przebieg wydarzeń uwierzę..
    No w sensie negatywna beta, poniżej progu dla ciężarnych. Wiesz, ja nie wierzę w to, że to może być udany transfer, skoro w 10dpt miałam betę 0,1. Ale pociągnę te leki tak jak mówił, 4 dni już mi takiej różnicy nie zrobią.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Dziewczyny! A jak to jest z dofinansowaniem - czy kiedy nie udał się pierwszy transfer, to criotransfery będą dofinansowane? Czy to obejmuje pełną procedurę? Czy gdy wykorzystamy wszystkie zarodki możemy ubiegać się o kolejne dofinansowanie?
    Refundacja jest na 3 procedury, ale na zasadzie punkcja i jeden transfer. Mrożenie zarodków i crio transfery są płatne dodatkowo. Żeby się ubiegać o kolejne dofinansowanie musisz wykorzystać wszystko mrożaki

Luna131 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku. Zabieg miałam o 23 i po śniadaniu mnie wypuścili. Teraz czekam na @ i próbujemy naturalnie, bo dr z kliniki zaleca 3 miesiące przerwy od stymulacji a do tego skończyła nim się refundacja na ten rok. Plan jest taki, że do stycznia spróbujemy porobić dodatkowe badania i może znajdziemy przyczynę naszych problemów. Jak się nie uda, to od nowego roku zaczynam stymulację.

Jeśli znacie i polecacie jakiegoś dobrego immunologa z Poznania, to chętnie się do niego wyborę.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ok 2 tyg temu pisałam że po transferze dam znać jak się mam i co wyszło....
    Tak więc w czwartek zrobiłam test wyszedł pozytywny.wczoraj rano pojechałam na bete do najbliższego laboratorium (Jak wspominałam jestem na urlopie )ale zaraz po wyjściu poszłam do apteki i kupiłam drugi test na którym też były te dwie cudowne kreski. Wieczorem ok 19 dostałam wynik bety 1023,0 ....dziewczyny co to oznacza pomóżcie...nie mam jak poradzić się mojego lekarza...dop za 2 tyg będę w domu....

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Refundacja jest na 3 procedury, ale na zasadzie punkcja i jeden transfer. Mrożenie zarodków i crio transfery są płatne dodatkowo. Żeby się ubiegać o kolejne dofinansowanie musisz wykorzystać wszystko mrożaki
    Dzięki!

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe tka wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Tak więc w czwartek zrobiłam test wyszedł pozytywny.wczoraj rano pojechałam na bete do najbliższego laboratorium (Jak wspominałam jestem na urlopie )ale zaraz po wyjściu poszłam do apteki i kupiłam drugi test na którym też były te dwie cudowne kreski. Wieczorem ok 19 dostałam wynik bety 1023,0 ....dziewczyny co to oznacza pomóżcie...nie mam jak poradzić się mojego lekarza...dop za 2 tyg będę w domu....
    Podaj więcej szczegółów. Ile dni po transferze robiłaś betę i ilu dniowe zarodki i ile zarodków miałaś podane

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula27 wrote:
    No w sensie negatywna beta, poniżej progu dla ciężarnych. Wiesz, ja nie wierzę w to, że to może być udany transfer, skoro w 10dpt miałam betę 0,1. Ale pociągnę te leki tak jak mówił, 4 dni już mi takiej różnicy nie zrobią.

rozumiem Cię, skoro lekarz powiedział, że masz brać nadal leki to bierz.. mi kazał odstawić i dobrze, bo dla mnie była to różnica przy 3 zastrzykach dziennie nie wspominając o pozostałych końskich dawkach leku.. gdyby był wtedy dla mnie jeszcze cień nadziei kułabym się dalej.. ale niestety nie było..

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja już w domku. Zabieg miałam o 23 i po śniadaniu mnie wypuścili. Teraz czekam na @ i próbujemy naturalnie, bo dr z kliniki zaleca 3 miesiące przerwy od stymulacji a do tego skończyła nim się refundacja na ten rok. Plan jest taki, że do stycznia spróbujemy porobić dodatkowe badania i może znajdziemy przyczynę naszych problemów. Jak się nie uda, to od nowego roku zaczynam stymulację.

Jeśli znacie i polecacie jakiegoś dobrego immunologa z Poznania, to chętnie się do niego wyborę.

trzymaj się dzielnie Monia! fajnie, że łapiecie się na refundację.. zawsze to jakaś pomoc..

nie znam żadnego immunologa poza doc. Paśnikiem z Łodzi - cudowny człowiek, serdecznie polecam!

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe tka wrote:
    Witajcie dziewczyny.

hmm skoro to Twój pierwszy post, musiałaś wcześniej korzystać z innego nicku.. usunęłaś konto? jaki miałaś nick - może ktoś Cię pamięta...

Nie rozumiem Twojego pytania? o co pytasz? nie wiesz co oznaczają 2 kreski na teście ciążowym czy co oznacza beta na poziomie ponad tysiąca...?

Freyja, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No właśnie czytałam, że może wywołać poronienie -dlatego nie wiem czy sens to w ogóle jeść ? I tak już łykam hiper dawkę sterydu :D a Bromelaina ma działanie przeciwzapalne..

bo trzeba zjeść dobrego ananasa :) w odpowiedniej ilości i w odpowiednim czasie...

POF, Hashimoto,
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm po 14 dniach zrobiłam bete. Punkcje miałam w środę a w piątek transfer...2 zarodki ...

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka tak chodzi mi o bete.czyzbym wyczuwala ironie ?
    ja też przeszłam wiele stresow a w ciaze nie zachodzilam przez 8 lat.

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe tka wrote:
    Jvm po 14 dniach zrobiłam bete. Punkcje miałam w środę a w piątek transfer...2 zarodki ...
    Wg mnie to dobra beta. Możliwe, że oba się przyjęły.

Ewe tka lubi tę wiadomość

• Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm naprawdę? Oby było jak mówisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 17:07

Jvm lubi tę wiadomość

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe tka wrote:
    Jvm naprawdę? Oby było jak mówisz
    Nie mam powodów żeby wprowadzac Cię w błąd. Powinnaś sprawdzić jeszcze przyrost.

Ewe tka lubi tę wiadomość

• Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm Ale zrobię to dopiero po powrocie z urlopu czy muszę to zrobić wcześniej?

3jgxgywlzf6m2wze.png
  • Ewe tka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm trochę pobolewa mnie brzuch i mam taki wydety....nie wiem czy to normalne Ale nie zamartwiam się nie stresuje i jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze

3jgxgywlzf6m2wze.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ