In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Żeby psychicznie kobiety męczyć bo dla mnie to bez sensu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:56
klamka lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Ciasteczko77 wrote:Klamka - racja ... $$$$$...
••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Czy warto jeść ananasa ?
Jeżeli tak - od kiedy do kiedy + jakie ilości ??
Ja jadłam i skutek wiecie jaki...
Niby pomaga na implantacje.. 2-3 plasterki dziennie koniecznie świeży i koniecznie z twardym środkiem trzeba zjadać.. Przez kilka dni po transferze i nie można już po pozytywnej becie..Paulcia28 lubi tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Ja jadłam i skutek wiecie jaki...
Niby pomaga na implantacje.. 2-3 plasterki dziennie koniecznie świeży i koniecznie z twardym środkiem trzeba zjadać.. Przez kilka dni po transferze i nie można już po pozytywnej becie.. -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Co to znaczy betę ujemna? Może miała bardzo niska betę.. Ujemnej mieć nie można..
Jak dla mnie to ta pacjentka przystepowala na cyklu naturalnym.. W okresie bliskim transferowa współżyla i doszło do zapłodnienia jajeczka.. Stąd mogła być w ciąży a zagnieżdżane nastąpiło później bo nie zagnieżdzil się zarodek transferowany (kilkudniowy) tylko ten powstały w wyniku naturalnego zaplodnienia.. Jedynie w taki przebieg wydarzeń uwierzę.. -
Luna131 wrote:Dziewczyny! A jak to jest z dofinansowaniem - czy kiedy nie udał się pierwszy transfer, to criotransfery będą dofinansowane? Czy to obejmuje pełną procedurę? Czy gdy wykorzystamy wszystkie zarodki możemy ubiegać się o kolejne dofinansowanie?
Luna131 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ja już w domku. Zabieg miałam o 23 i po śniadaniu mnie wypuścili. Teraz czekam na @ i próbujemy naturalnie, bo dr z kliniki zaleca 3 miesiące przerwy od stymulacji a do tego skończyła nim się refundacja na ten rok. Plan jest taki, że do stycznia spróbujemy porobić dodatkowe badania i może znajdziemy przyczynę naszych problemów. Jak się nie uda, to od nowego roku zaczynam stymulację.
Jeśli znacie i polecacie jakiegoś dobrego immunologa z Poznania, to chętnie się do niego wyborę.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Witajcie dziewczyny.
Ok 2 tyg temu pisałam że po transferze dam znać jak się mam i co wyszło....
Tak więc w czwartek zrobiłam test wyszedł pozytywny.wczoraj rano pojechałam na bete do najbliższego laboratorium (Jak wspominałam jestem na urlopie )ale zaraz po wyjściu poszłam do apteki i kupiłam drugi test na którym też były te dwie cudowne kreski. Wieczorem ok 19 dostałam wynik bety 1023,0 ....dziewczyny co to oznacza pomóżcie...nie mam jak poradzić się mojego lekarza...dop za 2 tyg będę w domu.... -
MonikA_89! wrote:Refundacja jest na 3 procedury, ale na zasadzie punkcja i jeden transfer. Mrożenie zarodków i crio transfery są płatne dodatkowo. Żeby się ubiegać o kolejne dofinansowanie musisz wykorzystać wszystko mrożaki
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Ewe tka wrote:Witajcie dziewczyny.
Tak więc w czwartek zrobiłam test wyszedł pozytywny.wczoraj rano pojechałam na bete do najbliższego laboratorium (Jak wspominałam jestem na urlopie )ale zaraz po wyjściu poszłam do apteki i kupiłam drugi test na którym też były te dwie cudowne kreski. Wieczorem ok 19 dostałam wynik bety 1023,0 ....dziewczyny co to oznacza pomóżcie...nie mam jak poradzić się mojego lekarza...dop za 2 tyg będę w domu.... -
ula27 wrote:No w sensie negatywna beta, poniżej progu dla ciężarnych. Wiesz, ja nie wierzę w to, że to może być udany transfer, skoro w 10dpt miałam betę 0,1. Ale pociągnę te leki tak jak mówił, 4 dni już mi takiej różnicy nie zrobią.
rozumiem Cię, skoro lekarz powiedział, że masz brać nadal leki to bierz.. mi kazał odstawić i dobrze, bo dla mnie była to różnica przy 3 zastrzykach dziennie nie wspominając o pozostałych końskich dawkach leku.. gdyby był wtedy dla mnie jeszcze cień nadziei kułabym się dalej.. ale niestety nie było..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
MonikA_89! wrote:Ja już w domku. Zabieg miałam o 23 i po śniadaniu mnie wypuścili. Teraz czekam na @ i próbujemy naturalnie, bo dr z kliniki zaleca 3 miesiące przerwy od stymulacji a do tego skończyła nim się refundacja na ten rok. Plan jest taki, że do stycznia spróbujemy porobić dodatkowe badania i może znajdziemy przyczynę naszych problemów. Jak się nie uda, to od nowego roku zaczynam stymulację.
Jeśli znacie i polecacie jakiegoś dobrego immunologa z Poznania, to chętnie się do niego wyborę.
trzymaj się dzielnie Monia! fajnie, że łapiecie się na refundację.. zawsze to jakaś pomoc..
nie znam żadnego immunologa poza doc. Paśnikiem z Łodzi - cudowny człowiek, serdecznie polecam!Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Ewe tka wrote:Witajcie dziewczyny.
Tak więc w czwartek zrobiłam test wyszedł pozytywny.wczoraj rano pojechałam na bete do najbliższego laboratorium (Jak wspominałam jestem na urlopie )ale zaraz po wyjściu poszłam do apteki i kupiłam drugi test na którym też były te dwie cudowne kreski. Wieczorem ok 19 dostałam wynik bety 1023,0 ....dziewczyny co to oznacza pomóżcie...nie mam jak poradzić się mojego lekarza...dop za 2 tyg będę w domu....
hmm skoro to Twój pierwszy post, musiałaś wcześniej korzystać z innego nicku.. usunęłaś konto? jaki miałaś nick - może ktoś Cię pamięta...
Nie rozumiem Twojego pytania? o co pytasz? nie wiesz co oznaczają 2 kreski na teście ciążowym czy co oznacza beta na poziomie ponad tysiąca...?
Freyja, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Ciasteczko77 wrote:No właśnie czytałam, że może wywołać poronienie -dlatego nie wiem czy sens to w ogóle jeść ? I tak już łykam hiper dawkę sterydu a Bromelaina ma działanie przeciwzapalne..
bo trzeba zjeść dobrego ananasa w odpowiedniej ilości i w odpowiednim czasie...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy