In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klusix wrote:Ula27 - przykro mi
U mnie wciąż lekki marazm. Ciężko mi myśleć optymistycznie. Pokłóciłam się z mężem.
Czy kawa jedną dziennie, po transferze, słaba z mlekiem roślinnym mi zaszkodzi? Chętnie bym się napiła na poprawę humoru.
Podobno w malych ilościach kawa nie szkodzi.. ja wypilam sumie 2 po transferze bo nie mialam specjalnie ochoty.. ale jeśli Ty masz to myśle, ze moszesz sie skusić
Kochana myslenie optymistyczne to podstawa.. ostatnio to przerabialam z Furiatką - pamietasz kochana? Wizualizacja
Edit: testem w 3 dobie absolutnie sie nie sugeruj! On nie jesy wiążący! Ostatnio Kate miala negatyw w 3 dpt i stres, rozpacz, czarne mysli.. a okazało się że zaszła w ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:18
Klusix, Furiatka lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
To idę zrobić słabeusza;)
tolerancyjna lubi tę wiadomość
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
IGA wrote:Czesc dziewczyny. Zaczynam podczytywac Wasz watek bo tez mysle o in vitro. Mam pytanko. Czy mozna robic IUI w jednym miesiacu a w kolejnym in vitro czy musi byc przerwa? Bo chcialabym w sierpniu jeszcze sprobowac inseminacji a jak nie wyjdzie to we wrzesniu in vitro.
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Zadzwonie do kliniki I poprosze o porade bo po waszych wypowiedziach wszystko jest widze mozliwe
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Kadetka wrote:Podobno w malych ilościach kawa nie szkodzi.. ja wypilam sumie 2 po transferze bo nie mialam specjalnie ochoty.. ale jeśli Ty masz to myśle, ze moszesz sie skusić
Kochana myslenie optymistyczne to podstawa.. ostatnio to przerabialam z Furiatką - pamietasz kochana? Wizualizacja
Edit: testem w 3 dobie absolutnie sie nie sugeruj! On nie jesy wiążący! Ostatnio Kate miala negatyw w 3 dpt i stres, rozpacz, czarne mysli.. a okazało się że zaszła w ciążę
Tak potwierdzam! Beta 3 dpt nic nie znaczy a więc sobotnia weryfikacja zupełnie się nie przejmuj.. i było tu wiele dziewczyn u których blastki nie ruszyly a słabszy zarodek wgryzł sie na 9 miesięcyfujitsu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla - przykro mi dobrze, że masz jeszcze jedną szanse w tej procedurze. I oby ten Maluszek był tym szczęśliwym!!
Ile stymu - chyba ile wytrzymasz ? Nie wiem...
Klusix - Ty się nie denerwuj ! A kawka - słaba 1/2 czemu nie ?
Są chyba jakieś zalecenia - tu na m jakmama- lekarze ginekolodzy radzą ciężarnym, by spożywały kofeinę w małych ilościach: dopuszczalna dawka to 200–300 mg na dobę.
Tylko pamiętaj że np cola też ma kofeinę.
Ewi- dzielna kobieto - super, że wracacie na pole bitwy bardzo się cieszę, że z takim nastawieniem !! Bravo !
Paulcia - daj znać kiedy punkcja !Klusix, Paulcia28, ula27, Ewi28 lubią tę wiadomość
-
Klusix wrote:Ula27 - przykro mi
U mnie wciąż lekki marazm. Ciężko mi myśleć optymistycznie. Pokłóciłam się z mężem.
Czy kawa jedną dziennie, po transferze, słaba z mlekiem roślinnym mi zaszkodzi? Chętnie bym się napiła na poprawę humoru.Klusix, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyFiga88 wrote:Rozumiem Twoje obawy, transfer ostatnich zarodków jest bardzo stresujący, a oczekiwanie na test ciążowy wydaje się trwać w nieskończoność... Ja miałam w głowie, że skoro tyle razy się nie udało to czemu teraz ma być inaczej? Nie mamy na to wpływu.
Nie trać nadziei, masz w sobie dwa kropeczki, dwie szanse, to się liczy. Po histeroskopi jest większa szansa zagniezdzenia zarodka, więc bardzo dobrze że lekarz zlecił Ci ten zabieg. Trzymam mocno kciuki, że tym razem się uda!
Bardzo dziękuję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:08
-
Nom i jestem po wizycie, świeży transfer mogę zapomnieć bo znów ok 18 pęcherzyków wyhodowalam i za duże ryzyko hiperki, próbowałam przekabacic ordynatora ale dupa blada, muszę znowu crio robić we wrześniu w piątek znowu kontrola i na 80% w poniedziałek punkcja . Szczerze? Zrypali mi humor z odwołaniem świeżego transferu co mi po tylu komórkach jak pewnie góra z 3-4 się zaplodnia o ile się zaplodnia, wybaczcie że marudze ale cieszyłam się na świeży transfer a tu jak zwykle lipa .Nie liczę na więcej zarodków bo wiem co ostatnio było i nawet aktywacja komórek wątpię by pomogła ale, dobija mnie to czekanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:42
Pimka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MonikA_89! wrote:Dziękuję kochana :* Jeszcze trochę i wracam do walki! Nie poddam się, dopóki nie urodzę dwóch szkrabów
A tak w ogóle, to witamy z powrotem. Dobrze, że od razu zaczęłaś stymulację. Pewnie trochę z zaskoczenia Was lekarz wziął, ale to lepiej, bo nie ma czasu na myślenie ;P Życzę Ci, żeby tym razem się udało!
Monia, podziwiam Twoja wole walki! A jak się czujesz?
Co do naszej nowej procedury to raczej my zaskoczyliśmy lekarza rozmawialiśmy o tym w domu ze jak na wizycie rozwieje nasze różne wątpliwości to zaproponujemy start od razu. Ale rzeczywiście to dziwne ze tak się wszystko poskładalo w czasie że od pierwszej wizyty do punkcji minie mniej niż 2 tygodnie, załatwiliśmy formalności szybko, wykupiliśmy pakiet w klinice, w drodze z kliniki wykupiliśmy leki i już jestem po pierwszych zastrzykach.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Waleczna wrote:Moniczka strasznie mi przykro:(
Basia 92 gratuluję
Paulcia 28 powodzonka juterko.
Furiatka super beta i progesteron.
Aga_ni powodzenia w kolejnej procedurze.
Tolerancyjna mocno trzymam za Ciebie kciukasy:)
Ciasteczko tule mocno, głowa do góry.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Dzięki Waleczna. A Ty na jakim teraz jesteś etapie?
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
Paulcia28 wrote:Nom i jestem po wizycie, świeży transfer mogę zapomnieć bo znów ok 18 pęcherzyków wyhodowalam i za duże ryzyko hiperki, próbowałam przekabacic ordynatora ale dupa blada, muszę znowu crio robić we wrześniu w piątek znowu kontrola i na 80% w poniedziałek punkcja . Szczerze? Zrypali mi humor z odwołaniem świeżego transferu co mi po tylu komórkach jak pewnie góra z 3-4 się zaplodnia o ile się zaplodnia, wybaczcie że marudze ale cieszyłam się na świeży transfer a tu jak zwykle lipa .Nie liczę na więcej zarodków bo wiem co ostatnio było i nawet aktywacja komórek wątpię by pomogła ale, dobija mnie to czekanie.
Paulcia a możecie zaplodnić tylko 6 komórek czy wszystkie? Może przy okazji zamroź komórki..? Wiem co czujesz bo u mnie było to samo nawet pytałam czy na moja odpowiedzialność by mi nie zrobili.. To lekarz sie ubawił najważniejsze są teraz wartościowe komórki i zarodki, wiem że już byś bardzo chciała.. Ale wszystko dla Twojego dobra..zdrowia.. Oby do poniedziałku!!Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Nom i jestem po wizycie, świeży transfer mogę zapomnieć bo znów ok 18 pęcherzyków wyhodowalam i za duże ryzyko hiperki, próbowałam przekabacic ordynatora ale dupa blada, muszę znowu crio robić we wrześniu w piątek znowu kontrola i na 80% w poniedziałek punkcja . Szczerze? Zrypali mi humor z odwołaniem świeżego transferu co mi po tylu komórkach jak pewnie góra z 3-4 się zaplodnia o ile się zaplodnia, wybaczcie że marudze ale cieszyłam się na świeży transfer a tu jak zwykle lipa .Nie liczę na więcej zarodków bo wiem co ostatnio było i nawet aktywacja komórek wątpię by pomogła ale, dobija mnie to czekanie.
Paulcia, a ja bym z Twojej wiadomości wyciągnęła informacje: masz 18 pęcherzyków. Wow, to super wynik I punkcja w pn, masz na co czekać, super!
Co do crio, rozumiem Cię, tez nie będę mieć świeżego transferu i uważam to za stratę zarodka, mój lekarz natomiast uważa to za ochrona mojego zdrowia. Dobrze ze ktoś za nas racjonalnie myśliPaulcia28 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
Kate_____ wrote:Paulcia a możecie zaplodnić tylko 6 komórek czy wszystkie? Może przy okazji zamroź komórki..? Wiem co czujesz bo u mnie było to samo nawet pytałam czy na moja odpowiedzialność by mi nie zrobili.. To lekarz sie ubawił najważniejsze są teraz wartościowe komórki i zarodki, wiem że już byś bardzo chciała.. Ale wszystko dla Twojego dobra..zdrowia.. Oby do poniedziałku!!Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Wiem dziewczyny powinnam się cieszyć że tyle komórek i że punkcja tuż tuż ale i tak odpadnie mnóstwo komórek i bez sensu. Sprawdziłam kiedy następny @ mam mieć i będę zaś na sztucznym cyklu jechać do crio więc pasuje mi ze zmianą w pracy, ale mimo wszystko cholernie mi przykro. Moj lekarz jest na urlopie i ordynator rządzi ok fajny facet ,robił mi obydwa crio. Ale mój doktor narobił mi nadziei na świeży transfer i mu skopie dupe jak z urlopu wróci . Oj tym razem podejde lodowato do tego wszystkiego. Nawet nie czuje strachu ze nic się nie zaplodni ,totalna wyjebka ,świetnie się zaczyna. Przepraszam Was. Każda z Was bardzo by się cieszyła na tyle komórek ale mi nic po takiej ilościDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
Klusix wrote:Ja miałam 20 pęcherzyków i robili na świeżo. Jaki estradiol?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Kadetka wrote:Podobno w malych ilościach kawa nie szkodzi.. ja wypilam sumie 2 po transferze bo nie mialam specjalnie ochoty.. ale jeśli Ty masz to myśle, ze moszesz sie skusić
Edit: testem w 3 dobie absolutnie sie nie sugeruj! On nie jesy wiążący! Ostatnio Kate miala negatyw w 3 dpt i stres, rozpacz, czarne mysli.. a okazało się że zaszła w ciążę
Oczywiście, że pamiętam, teraz wizualizuję serduszkoKadetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Nom i jestem po wizycie, świeży transfer mogę zapomnieć bo znów ok 18 pęcherzyków wyhodowalam i za duże ryzyko hiperki, próbowałam przekabacic ordynatora ale dupa blada, muszę znowu crio robić we wrześniu w piątek znowu kontrola i na 80% w poniedziałek punkcja . Szczerze? Zrypali mi humor z odwołaniem świeżego transferu co mi po tylu komórkach jak pewnie góra z 3-4 się zaplodnia o ile się zaplodnia, wybaczcie że marudze ale cieszyłam się na świeży transfer a tu jak zwykle lipa .Nie liczę na więcej zarodków bo wiem co ostatnio było i nawet aktywacja komórek wątpię by pomogła ale, dobija mnie to czekanie.