In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulcia Kochanie, wiem dobrze co czujesz. Jak mi dr powiedział, że nie będzie świeżego transferu a na crio mam zrobić dwa miesiące przerwy to się poplakalam
Mam nadzieję, że minie smutek i będziesz miała dużo pięknych zarodków.
Ula ja miałam 1 transfer idealnego 3 dniowego zarodka i beta nie ruszyła a po wczesnej blastce jestem w ciąży a morula prawie ten sam etap.
Furiatka idziemy tak samo też czekam na serduszko i wychodzę z siebie a czas do wizyty stoi w miejscuPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Nom i jestem po wizycie, świeży transfer mogę zapomnieć bo znów ok 18 pęcherzyków wyhodowalam i za duże ryzyko hiperki, próbowałam przekabacic ordynatora ale dupa blada, muszę znowu crio robić we wrześniu w piątek znowu kontrola i na 80% w poniedziałek punkcja . Szczerze? Zrypali mi humor z odwołaniem świeżego transferu co mi po tylu komórkach jak pewnie góra z 3-4 się zaplodnia o ile się zaplodnia, wybaczcie że marudze ale cieszyłam się na świeży transfer a tu jak zwykle lipa .Nie liczę na więcej zarodków bo wiem co ostatnio było i nawet aktywacja komórek wątpię by pomogła ale, dobija mnie to czekanie.
Ale pamiętaj, co się odwlecze, to nie uciecze.Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulcia - co nagle to po diable ! Dobrze, że masz tyle komórek - większe szanse ! Tylko się cieszyć!! Oby było kilka ładnych zarodków ! Tego Ci mocno życzę ❤️
Organizm przechodzi ostra jazde po stymulacji, mając bombę hormonalna (pytanie jaki masz estradiol i prog?) w sobie to głupota robić transfer !
Czytałam w magazynie - chcemy być rodzicami - że światowe kliniki IVF propagują fet! Że niedługo to będzie standard (czyli bez świeżych)- podobno badania wskazują, że te zarodki sa silniejsze plus organizm kobiety jest bardziej przygotowany.
Dlaczego uważasz, że crio jest gorsze/zle? Ze mogą sie nie rozmrozić ? Tzn ze słaby zarodek albo blad ludzki przy preparowaniu..
ja sama jestem bardzo ciekawa czy w Pt bedzie po co jechać ale pies go strzelił - jak ma być to będzie - jak ma się przyjąć to tak będzie, jeżeli nie to albo mój organizm albo chory zarodek.. kurczę - my mamy tak mały wpływ na to wszystko- robimy tyle ile możemy reszta jest w rękach natury/opatrzności...
U mnie dr z trwoga pytał czy zgodzę sie na 2 msc przerwy - w szok był jak od razu powiedziałam - tak, jak najbardziej - to rozsądne - organizm musi dojść.
Absolutnie nie żałuje!
Dostinex brałam 8 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:41
-
Tylko po co robił jeden lekarz nadzieję a teraz inny ja przekreśla. Już się z mężem poklocilam i to równo , jak się będę dobrze czuła po punkcji to wracam od razu do pracy bo to bez sensu na zwolnienie iść. Na dzisiejszy dzień mam dość tego wszystkiego. Będzie co ma być , nie robię sobie żadnych nadziei bo to bez sensu w naszym przypadku. Z takim marnym nasieniem i Bóg wie czy i moimi komórkami nawet jakby się udało to i tak jest ryzyko że zaś poronie . Niech mi powiedzą prosto z mostu że nie ma szans i przynajmniej kasę zaoszczedze , bo wyrzucam w błoto , ja płacę a komórki będą padać jak muchyDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko ja nie uważam że crio jest gorsze miałam już 2 razy
Po prostu nie lubię jak ktoś zmienia plany. Nie wiem jak prog i estradiol bo jeszcze nie ma wyników. Muszę do popołudnia czekać ale szczerze? Nie interesuje mnie to bo co mi to da? Wykupilam dodatkowe leki bo mi do soboty nie starczy, jeszcze w piątek będę dokupywac na pęknięcie pęcherzyków a na poniedziałek muszę kombinować kogoś kto mnie z pznkcji odbierze bo mąż zwolnienia nie dostanie i tak to wszystko wygląda na dzień dzisiejszy.zrozum że z 18 komórek odpadło mi 14 przy pierwszej procedurze, liczę na identyczną sytuację jak nie gorszą . W naszej klinice jesteśmy drugim takim przypadkiem z takim katastrofalnym nasieniem i zaczynam wątpić czy aktywacja komórek cokolwiek da, Jezu a już było ze mną wszystko dobrze, a teraz kurw na tysiąc kilometrów, wstyd mi przed Wami za mój wybuch ale wszystko naraz się nazbierało. I nie wiem co będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:52
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Nom i jestem po wizycie, świeży transfer mogę zapomnieć bo znów ok 18 pęcherzyków wyhodowalam i za duże ryzyko hiperki, próbowałam przekabacic ordynatora ale dupa blada, muszę znowu crio robić we wrześniu w piątek znowu kontrola i na 80% w poniedziałek punkcja . Szczerze? Zrypali mi humor z odwołaniem świeżego transferu co mi po tylu komórkach jak pewnie góra z 3-4 się zaplodnia o ile się zaplodnia, wybaczcie że marudze ale cieszyłam się na świeży transfer a tu jak zwykle lipa .Nie liczę na więcej zarodków bo wiem co ostatnio było i nawet aktywacja komórek wątpię by pomogła ale, dobija mnie to czekanie.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Marmis -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:11
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Tylko po co robił jeden lekarz nadzieję a teraz inny ja przekreśla. Już się z mężem poklocilam i to równo , jak się będę dobrze czuła po punkcji to wracam od razu do pracy bo to bez sensu na zwolnienie iść. Na dzisiejszy dzień mam dość tego wszystkiego. Będzie co ma być , nie robię sobie żadnych nadziei bo to bez sensu w naszym przypadku. Z takim marnym nasieniem i Bóg wie czy i moimi komórkami nawet jakby się udało to i tak jest ryzyko że zaś poronie . Niech mi powiedzą prosto z mostu że nie ma szans i przynajmniej kasę zaoszczedze , bo wyrzucam w błoto , ja płacę a komórki będą padać jak muchy
-
aga_ni wrote:Dzięki Waleczna. A Ty na jakim teraz jesteś etapie?
Aga_ni ja mam jutro wizytę wieczorem. Wstępnie przygotowując do crio, mam jutro mieć scratching endometrium . Chociaż musze szczerze pogadać z lekarzem i powiedzieć mu o swoich obawach. Czuje ze endomenda zagościła, daje się odczuć i zastanawiam się czy nie trzeba robić hiteroskopii.Wolałabym odczekać ten cykl po hiteroskopii ale z pewnością ze jest wszystko ok. Zobaczymy co mi powie...👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyWaleczna wrote:Aga_ni ja mam jutro wizytę wieczorem. Wstępnie przygotowując do crio, mam jutro mieć scratching endometrium . Chociaż musze szczerze pogadać z lekarzem i powiedzieć mu o swoich obawach. Czuje ze endomenda zagościła, daje się odczuć i zastanawiam się czy nie trzeba robić hiteroskopii.Wolałabym odczekać ten cykl po hiteroskopii ale z pewnością ze jest wszystko ok. Zobaczymy co mi powie...
A to pierwsza histeroskopia i scratching? -
Paulcia28 wrote:Tylko po co robił jeden lekarz nadzieję a teraz inny ja przekreśla. Już się z mężem poklocilam i to równo , jak się będę dobrze czuła po punkcji to wracam od razu do pracy bo to bez sensu na zwolnienie iść. Na dzisiejszy dzień mam dość tego wszystkiego. Będzie co ma być , nie robię sobie żadnych nadziei bo to bez sensu w naszym przypadku. Z takim marnym nasieniem i Bóg wie czy i moimi komórkami nawet jakby się udało to i tak jest ryzyko że zaś poronie . Niech mi powiedzą prosto z mostu że nie ma szans i przynajmniej kasę zaoszczedze , bo wyrzucam w błoto , ja płacę a komórki będą padać jak muchy
Marmis -
Kochana głową do góry. Pamiętaj jic się nie dzieje bez przyczyny. Tak widocznie ma być i trzeba w to wierzyć. Wiem, że strasznie służy się ten czas, ale lekarze wiedzą co robią. A co do zarodeczkow coś czuje ze miło się zaskoczysz. U Zizu87 jaki piękny wynik był po aktywacji oocytów, mam nadzieję że u Ciebie tez tak będzie i życzę z całego serca. Trzymam się i nie smutaj❤Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
fujitsu wrote:A to pierwsza histeroskopia i scratching?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 12:58
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Pimka wrote:Przez przypadek polubilam.
Czemu przy tak dużej ilości komórek nie mogą Ci zrobić świeżego transferu?jeśli hormony będą w normie i będą kontrolować to chyba hiperka się nie pojawi...
Pytam też dlatego że ja mam 17 i może być podobnie u mnie, a już się nastawilam na transfer 25.08:(Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Kuwa dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła? Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia normalnie szatan mnie dziś opetal jesteście najlepsze pod słońcem , muszę się uspokoić i poczekać
Waleczna, Kadetka, Ciasteczko77, Klusix, Farelka lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyMisiaZ88 wrote:Paulcia Kochanie, wiem dobrze co czujesz. Jak mi dr powiedział, że nie będzie świeżego transferu a na crio mam zrobić dwa miesiące przerwy to się poplakalam
Mam nadzieję, że minie smutek i będziesz miała dużo pięknych zarodków.
Ula ja miałam 1 transfer idealnego 3 dniowego zarodka i beta nie ruszyła a po wczesnej blastce jestem w ciąży a morula prawie ten sam etap.
Furiatka idziemy tak samo też czekam na serduszko i wychodzę z siebie a czas do wizyty stoi w miejscu -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Kuwa dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła? Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia normalnie szatan mnie dziś opetal jesteście najlepsze pod słońcem , muszę się uspokoić i poczekać
-
ula27 wrote:Ja się upijam na smutno na plaży, żeby jakoś przetrwać wczorajsza porażkę. Ale widok biegających dookoła dzieci doprowadza mnie do szału. Ty musisz wytrwać na trzeźwo, ale dasz radę, silna kobieto .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:19
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Nie mam wyjścia, wypij za mnie silna kobieta ma nerwa i zmęczona jeszcze do tego jestem bo od niedzieli Max 5-7 godz łącznie spałam i smutno mi bardzo. Muszę się dalej męczyć w tej zakichanej robocie , nie warto nic planować bo i tak jakaś przeszkoda przypaleta się.
-
ula27 wrote:Spoko, dopiero dwa piwa ale już je czuje bo dawno nie piłam. No z robotą to masakra zaplanować, u mnie to już w ogóle, bo mam własną działalność, a nie umowę o pracę i zwolnienia lekarskie mnie nie ratują, bo nie mogę na nie iść. A pracuje na kontrakcie, więc muszę być w pracy poniedzialek- piątek i czasami weekendy. Dlatego na następny transfer zaplanuje urlop. A u Ciebie to już w ogóle, musisz być bardzo zmęczona. Zaplanuj sobie czas między punkcja a transferem. I uważaj na męża. Ja na swoim się często wyładowuje, a później dopiero trafia do mnie, że on też to wszystko bardzo przeżywa.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie