X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmar

Klusix lubi tę wiadomość

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmar
    Nie wiem nawet co napisać, jak to możliwe kurcze brak słów, tule mocno Ciebie....

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Misiu... Nie ma żadnych szans??

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna :( bardzo mi przykro .. aż nie wiem co napisać .. nie poddawajcie się i rozważcie KD, AZ może? :( zobacz co lekarz powie ...
    Paulcia - kopniak ode mnie mocny - kobieto, 10 to super wynik - teraz mocne kciuki za zarodki !!!!
    Obyś szybko wyzdrowiała po tym szyciu i nie miała komplikacji żadnych !!
    Mizia - jak to ? Ale .. :( nie rozumiem...i jak nie wracasz po mrozaczka??
    Tule bardzo mocno !!!!❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Wcale Ci się nie dziwie, że mówisz,że najgorszy koszmar, bo ja na razie jadę tylko na usg 3d , przed stymu a już wszystko przeżywam jak głupia. Nie wiem czy dam rade tak jak dziewczyny tu.
    A to co Ty czujesz teraz to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
    Mi to się zaraz kląć chcę w takich sytuacjach. Ta nade mną ma dwóch, drze się na nich nieustannie, już nawet na to półroczne zaczyna. A my kur... dosyć ze.tyle musimy znieść i.płacić to jeszcze na darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:32

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Bardzo mi przykro :-(
    Na prawdę nie ma już szansy na pojawienie się zarodka?

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

Misiu moja droga wiem jakie to straszne. Żadne słowa nie są wstanie Cię pocieszyć. Przykro mi bardzo. Proszę nie poddawaj się. Zregeneruj sie. Jak będziesz czula ze to odpowiedni moment, wróć i zawalcz. Życzę Ci wszystkiego dobrego. Trzymaj się❤

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Za dużo złych wiadomości ostatnio...kochana trzymaj się jakoś. Może jak odpoczniesz kilka cykli to wrócisz po mrożaka. Daj sobie trochę czasu :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Onia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawmno mnie nie było, ale jestem na bieżąco :)
    Prawie codzinnie czytam i podziwiam Waszą walkę, cieszę się z dobrych wieść i smuce jak są złe.

u mnie w międzyczasie pobrali komórki ( 4 zapłodnione : 2 zamrożone w trzeciej dobie, a kolejne dwie nie przetrwały dalszej hodowli ...), w sieprpniu na styk udało mi się uzyskać receptę na podleczenie immunologii.... były emocje...

aktualnie przyszła @ i jutro lub pojutrze zbadam progesteron i jak wynik będzie ok, to zaczynam z lekami przed transferem ( który przewiduje na około 5 września ), zabieram dwa zarodki....

zazwyczaj @ zaskakuje mnie z rana, a tym razem się spóźniła i przyszła dzisiaj około 17:00 i teraz nie wiem czy traktować to jako 1 dc, czy nie ? od trzeciego dnia mam brać leki więc jest to istotne.

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam prośbę... Nakopcie mi w tyłek proszę, bo jakoś nadzieja mnie opuściła że jutro będą dobre wiadomości. Wybaczcie mi dziewczyny
    Kochana, chyba każda z nas miała na jakimś etapie moment zwątpienia. Najczarniejsze scenariusze i myśli, że może szkoda czasu, nerwów, pieniądzy.
    Zobaczysz, będzie dobrze. My w to wszystkie tutaj wierzymy.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna, Misia:(
    Cóż za dzień:(
    Tyle złych wiadomości.

Nie powiem Wam dlaczego.. nie wytłumaczę,czemu to akurat Wam się teraz nie udało. Czemu to Was dopadło takie nieszczęście:(
    Ale mogę Was zapewnić,że jestem z Wami w Waszym smutku.
    Nie poddajcie się. Proszę.. Odpocznijcie, zbierzcie siły i walczcie dalej razem z nami.

Nie zagwarantuje Wam,że sie uda od razu. Nie zapewnie również,że się w ogóle uda. Niestety nie mogę:( ale mogę Wam zagwarantować,że jeśli się uda, to będziecie najszczesliwszymi kobietami pod słońcem. Wierzę w to. Wierzę,że kiedyś się naprawdę uda.

Ciasteczko77, Paulcia28, tolerancyjna, MonikA_89!, Waleczna lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, piękny wynik. Trzymam kciuki za zarodki:*

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Tolerancyjna, Misia:(
    Cóż za dzień:(
    Tyle złych wiadomości.

Nie powiem Wam dlaczego.. nie wytłumaczę,czemu to akurat Wam się teraz nie udało. Czemu to Was dopadło takie nieszczęście:(
    Ale mogę Was zapewnić,że jestem z Wami w Waszym smutku.
    Nie poddajcie się. Proszę.. Odpocznijcie, zbierzcie siły i walczcie dalej razem z nami.

Nie zagwarantuje Wam,że sie uda od razu. Nie zapewnie również,że się w ogóle uda. Niestety nie mogę:( ale mogę Wam zagwarantować,że jeśli się uda, to będziecie najszczesliwszymi kobietami pod słońcem. Wierzę w to. Wierzę,że kiedyś się naprawdę uda.
    Pięknie napisane❤️ ... :( smutno dziś bardzo :(

• Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:

ale jak to? :( MisiaZ88 bardzo mi przykro! Czy to są słowa ginekologa? Czy to lekarz odebrał resztki nadziei? Nie wiem, nie znam się na tym.. ale może Wasza ciąża rozwija się wolniej i serduszko pojawi się za kilka dni....

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia byłaś bardzo dzielna dziś! Gratuluję pięknych 10 oocytów :) i życzę, żeby powstały z nich dorodne zarodeczki a z nich piękne dzieciaczki :*

POF, Hashimoto,
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Prawie codzinnie czytam i podziwiam Waszą walkę, cieszę się z dobrych wieść i smuce jak są złe.

u mnie w międzyczasie pobrali komórki ( 4 zapłodnione : 2 zamrożone w trzeciej dobie, a kolejne dwie nie przetrwały dalszej hodowli ...), w sieprpniu na styk udało mi się uzyskać receptę na podleczenie immunologii.... były emocje...

aktualnie przyszła @ i jutro lub pojutrze zbadam progesteron i jak wynik będzie ok, to zaczynam z lekami przed transferem ( który przewiduje na około 5 września ), zabieram dwa zarodki....

zazwyczaj @ zaskakuje mnie z rana, a tym razem się spóźniła i przyszła dzisiaj około 17:00 i teraz nie wiem czy traktować to jako 1 dc, czy nie ? od trzeciego dnia mam brać leki więc jest to istotne.
    Jak dostajesz @ do 15 to liczysz jako 1dc. Jak po 15 to jako 0. Nastepny jest 1dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:49

Onia lubi tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:

Hej. Witamy ponownie :-)
    A jakim protokołem szlas? Najważniejsze że dwa macie, ja też się będę cieszyć jak jutro mi powiedzą że choć dwa zarodki są.
    Skoro @ przyszła później to dopiero w nocy się rozkręci i licz od jutra jako 1 dc tak mi kazali liczyć. Trzymam mocno kciuki :-*

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Paulcia byłaś bardzo dzielna dziś! Gratuluję pięknych 10 oocytów :) i życzę, żeby powstały z nich dorodne zarodeczki a z nich piękne dzieciaczki :*
    Dziękuję dziewczyny za Wasze ciepłe słowa i za te wiarę która mnie dziś opuściła, zobaczymy jutro czy będzie co transferowac, po cichu liczę że aktywacja komórek coś zdziałala... Jeszcze raz DZIĘKUJĘ <3 jesteście najlepsze

MonikA_89! lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za Wasze ciepłe słowa i za te wiarę która mnie dziś opuściła, zobaczymy jutro czy będzie co transferowac, po cichu liczę że aktywacja komórek coś zdziałala... Jeszcze raz DZIĘKUJĘ <3 jesteście najlepsze

Żałuję , że moja klinika nie ma tego w ofercie.. tyle się naczytałam tu dobrego :)

Paulcia będziemy czekać na wiadomość od Ciebie :) Ja stawiam na 6 zarodków :)

Dziewczyny wybaczcie, że nie jestem z Wami na bieżąco ale w pracy nie mam takiej możliwości..

Niezapominajka5, Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość

POF, Hashimoto,
  • Onia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej. Witamy ponownie :-)
    A jakim protokołem szlas? Najważniejsze że dwa macie, ja też się będę cieszyć jak jutro mi powiedzą że choć dwa zarodki są.
    Skoro @ przyszła później to dopiero w nocy się rozkręci i licz od jutra jako 1 dc tak mi kazali liczyć. Trzymam mocno kciuki :-*

Dzięki za ponowne przyjęcie do grona :D
    Trzymam kciuki za Twoje zarodeczki, co by były zdrowe, silne i wytrwałe :)

c5c9c0e3f3.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ