In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmar
Klusix lubi tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmarRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
MisiaZ88 wrote:Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmarDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyTolerancyjna bardzo mi przykro .. aż nie wiem co napisać .. nie poddawajcie się i rozważcie KD, AZ może? zobacz co lekarz powie ...
Paulcia - kopniak ode mnie mocny - kobieto, 10 to super wynik - teraz mocne kciuki za zarodki !!!!
Obyś szybko wyzdrowiała po tym szyciu i nie miała komplikacji żadnych !!
Mizia - jak to ? Ale .. nie rozumiem...i jak nie wracasz po mrozaczka??
Tule bardzo mocno !!!!❤️
-
nick nieaktualnyMisiaZ88 wrote:Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmar
A to co Ty czujesz teraz to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
Mi to się zaraz kląć chcę w takich sytuacjach. Ta nade mną ma dwóch, drze się na nich nieustannie, już nawet na to półroczne zaczyna. A my kur... dosyć ze.tyle musimy znieść i.płacić to jeszcze na darmo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:32
-
MisiaZ88 wrote:Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmar
Bardzo mi przykro
Na prawdę nie ma już szansy na pojawienie się zarodka? -
MisiaZ88 wrote:Marzenia się jednak nie spełniają.28 dpt pęcherzyk nie urósł od czwartku. Pojawio się ciałko żółtkowe, ale to za mało na ten dzień. Żegnam się z Wami i będę trzymać kciuki. Nie wracam po mrozaka. Ivf to był mój najgorszy koszmar
Misiu moja droga wiem jakie to straszne. Żadne słowa nie są wstanie Cię pocieszyć. Przykro mi bardzo. Proszę nie poddawaj się. Zregeneruj sie. Jak będziesz czula ze to odpowiedni moment, wróć i zawalcz. Życzę Ci wszystkiego dobrego. Trzymaj się❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Hej dziewczyny, dawmno mnie nie było, ale jestem na bieżąco
Prawie codzinnie czytam i podziwiam Waszą walkę, cieszę się z dobrych wieść i smuce jak są złe.
u mnie w międzyczasie pobrali komórki ( 4 zapłodnione : 2 zamrożone w trzeciej dobie, a kolejne dwie nie przetrwały dalszej hodowli ...), w sieprpniu na styk udało mi się uzyskać receptę na podleczenie immunologii.... były emocje...
aktualnie przyszła @ i jutro lub pojutrze zbadam progesteron i jak wynik będzie ok, to zaczynam z lekami przed transferem ( który przewiduje na około 5 września ), zabieram dwa zarodki....
zazwyczaj @ zaskakuje mnie z rana, a tym razem się spóźniła i przyszła dzisiaj około 17:00 i teraz nie wiem czy traktować to jako 1 dc, czy nie ? od trzeciego dnia mam brać leki więc jest to istotne.Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Mam prośbę... Nakopcie mi w tyłek proszę, bo jakoś nadzieja mnie opuściła że jutro będą dobre wiadomości. Wybaczcie mi dziewczyny
Zobaczysz, będzie dobrze. My w to wszystkie tutaj wierzymy.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Tolerancyjna, Misia:(
Cóż za dzień
Tyle złych wiadomości.
Nie powiem Wam dlaczego.. nie wytłumaczę,czemu to akurat Wam się teraz nie udało. Czemu to Was dopadło takie nieszczęście:(
Ale mogę Was zapewnić,że jestem z Wami w Waszym smutku.
Nie poddajcie się. Proszę.. Odpocznijcie, zbierzcie siły i walczcie dalej razem z nami.
Nie zagwarantuje Wam,że sie uda od razu. Nie zapewnie również,że się w ogóle uda. Niestety nie mogę ale mogę Wam zagwarantować,że jeśli się uda, to będziecie najszczesliwszymi kobietami pod słońcem. Wierzę w to. Wierzę,że kiedyś się naprawdę uda.Ciasteczko77, Paulcia28, tolerancyjna, MonikA_89!, Waleczna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Tolerancyjna, Misia:(
Cóż za dzień
Tyle złych wiadomości.
Nie powiem Wam dlaczego.. nie wytłumaczę,czemu to akurat Wam się teraz nie udało. Czemu to Was dopadło takie nieszczęście:(
Ale mogę Was zapewnić,że jestem z Wami w Waszym smutku.
Nie poddajcie się. Proszę.. Odpocznijcie, zbierzcie siły i walczcie dalej razem z nami.
Nie zagwarantuje Wam,że sie uda od razu. Nie zapewnie również,że się w ogóle uda. Niestety nie mogę ale mogę Wam zagwarantować,że jeśli się uda, to będziecie najszczesliwszymi kobietami pod słońcem. Wierzę w to. Wierzę,że kiedyś się naprawdę uda. -
ale jak to? MisiaZ88 bardzo mi przykro! Czy to są słowa ginekologa? Czy to lekarz odebrał resztki nadziei? Nie wiem, nie znam się na tym.. ale może Wasza ciąża rozwija się wolniej i serduszko pojawi się za kilka dni....Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Paulcia byłaś bardzo dzielna dziś! Gratuluję pięknych 10 oocytów i życzę, żeby powstały z nich dorodne zarodeczki a z nich piękne dzieciaczki :*
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Onia wrote:Hej dziewczyny, dawmno mnie nie było, ale jestem na bieżąco
Prawie codzinnie czytam i podziwiam Waszą walkę, cieszę się z dobrych wieść i smuce jak są złe.
u mnie w międzyczasie pobrali komórki ( 4 zapłodnione : 2 zamrożone w trzeciej dobie, a kolejne dwie nie przetrwały dalszej hodowli ...), w sieprpniu na styk udało mi się uzyskać receptę na podleczenie immunologii.... były emocje...
aktualnie przyszła @ i jutro lub pojutrze zbadam progesteron i jak wynik będzie ok, to zaczynam z lekami przed transferem ( który przewiduje na około 5 września ), zabieram dwa zarodki....
zazwyczaj @ zaskakuje mnie z rana, a tym razem się spóźniła i przyszła dzisiaj około 17:00 i teraz nie wiem czy traktować to jako 1 dc, czy nie ? od trzeciego dnia mam brać leki więc jest to istotne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:49
Onia lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Onia wrote:Hej dziewczyny, dawmno mnie nie było, ale jestem na bieżąco
zazwyczaj @ zaskakuje mnie z rana, a tym razem się spóźniła i przyszła dzisiaj około 17:00 i teraz nie wiem czy traktować to jako 1 dc, czy nie ? od trzeciego dnia mam brać leki więc jest to istotne.
A jakim protokołem szlas? Najważniejsze że dwa macie, ja też się będę cieszyć jak jutro mi powiedzą że choć dwa zarodki są.
Skoro @ przyszła później to dopiero w nocy się rozkręci i licz od jutra jako 1 dc tak mi kazali liczyć. Trzymam mocno kciuki :-*Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kadetka wrote:Paulcia byłaś bardzo dzielna dziś! Gratuluję pięknych 10 oocytów i życzę, żeby powstały z nich dorodne zarodeczki a z nich piękne dzieciaczki :*
MonikA_89! lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Dziękuję dziewczyny za Wasze ciepłe słowa i za te wiarę która mnie dziś opuściła, zobaczymy jutro czy będzie co transferowac, po cichu liczę że aktywacja komórek coś zdziałala... Jeszcze raz DZIĘKUJĘ jesteście najlepsze
Żałuję , że moja klinika nie ma tego w ofercie.. tyle się naczytałam tu dobrego
Paulcia będziemy czekać na wiadomość od Ciebie Ja stawiam na 6 zarodków
Dziewczyny wybaczcie, że nie jestem z Wami na bieżąco ale w pracy nie mam takiej możliwości..Niezapominajka5, Paulcia28, Waleczna lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Paulcia28 wrote:Hej. Witamy ponownie
A jakim protokołem szlas? Najważniejsze że dwa macie, ja też się będę cieszyć jak jutro mi powiedzą że choć dwa zarodki są.
Skoro @ przyszła później to dopiero w nocy się rozkręci i licz od jutra jako 1 dc tak mi kazali liczyć. Trzymam mocno kciuki :-*
Dzięki za ponowne przyjęcie do grona
Trzymam kciuki za Twoje zarodeczki, co by były zdrowe, silne i wytrwałePaulcia28 lubi tę wiadomość