X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Napisz mi proszę jakie hormony badałaś i w którym dniu cyklu?
    Mi lekarz kazał przyjść jak test owulacyjny wyjdzie i wtedy zbadać e2 progesteton i lh tak teraz myślę na cyklu sztucznym brałam na początku estrofem dopiero później progesteton chyba że estrofem to progesteron nie wiem więc z skąd ma być na tyle wysoki żeby zarodek zainplantował się jeżeli naturalnego nie było bo owulacji nie ma na sztucznym cyklu
    W czerwcu miałam bardzo niski progestero może dlatego zarodek przestał rozwijać sie
    Przepraszam Cię, ale nie zaglądałam tu parę dni. Cały czas śpię, ciężko mi w pracy wysiedzieć 8 godzin bez drzemki.

17.07 miałam transfer. Badania robiłam tak;
    11.07 LH, estradiol, progesteron
    13.07 progesteron
    16.07 progesteron

LH 11.07 miałam 35 o progesteron 0,6 na tej podstawie wyliczyl kiedy będę miała dzień plodny (to już właściwie się zaczynało, bo transfer 5 dni po dniu płodnym).
    Progesteron bardzo mi przyrastal, nie brałam żadnych leków. W cyklach sztucznych miałam niższy progesteron niż teraz.

Dziewczyny bardzo mi przykro, czytam Wasz wpisy i nie wierzę. Tyle nieszczęścia i straconych nadziei. Bądźcie silne, tulę Was mocno :(

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystko. Żegnam się z Wami bo nie mamy ani jednego zarodka i zero nasienia, wszystko zuzyli i nic, dosłownie nic się nie zaplodnilo...wyć mi się chce,bo wiem ze mąż nie zgodzi się na kolejną biopsje,zresztą to nie ma sensu,przy takich katastrofalnych plemnikach, to koniec marzeń o dzieciach. Życzę Wam wszystkim powodzenia i zdrowych dzieciaczkow,ja nie mam na to szans
    Paulcia! Bardzo mi przykro! Słabo na maxa!:( :( :(
    Jedyne co mogę powiedzieć z mądrości życiowych, to że rzeczy, które wydają nam się tragedią w danym momencie, z czasem mogą przynieść też dobre zmiany. Życie nas doświadcza na różne sposoby, ale przez to jesteśmy coraz mądrzejsze i silniejsze. A może jak się całkiem odpuści to przyniesie coś dobrego...
    Nie chciałabym być źle zrozumiana , bo każda nas walczy o dziecko i wszystkie jesteśmy nakręcone na 1 cel. Ale musimy też mieć plan B, gdy ono się nie pojawi. Od nas tylko zależy czy życie bez dziecka będzie beznadziejne, czy może jednak będzie piękne i pełne miłości do innych ludzi.
    Po takich dramatycznych diagnozach najważniejsze jest dać sobie czas na przetrawienie. A słońce kiedyś wyjdzie...

Berbeć, Figa88, Poziomka25 lubią tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest aniołem :-) zanim zaczęłam rozmowę sam powiedział że zrobi kolejną biopsje... Ale najpierw musimy psychicznie odpocząć i nazbierac pieniądze. W Nowym roku startujemy,bo jak widać nie znam swojego męża :-) teraz regeneracja bo ostatnio wszystko kręciło się tylko wokół i vitro.
    Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki <3

Luna131, morganaa, Veri, andzia83, Ewi28, Zizu87, asias, asienka30, Jvm, MisiaZ88, Pimka, moniczka2601, gosia1992, Olciaaa, emka29, Freyja, klamka, tolerancyjna, Berbeć, na.chwile, Gaja88, KejtiK, Asiulka84, Figa88, aga_ni, Ciasteczko77, Poziomka25, Waleczna, Farelka, inka2707, MagNolia55, akilegna♥, Bruised, Paulaa25, japonka, Niezapominajka5, Karolciaaa26, Salsefia lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Tu w Niemczech nie ma opcji w klinice nasienia dawcy, po to trzeba do Polski bądź Czech jechać a na to mnie nie stać i mąż się nie zgodzi,rozumiem go. Wina leży w plemnikach, z 5 slomek które zuzyli wczoraj było gorsze nasienie niż poprzednio,lekarz coś gadał by pójść do urologa,androloga i może leki dac i kolejna biopsje,ale już po pierwszej biopsji androlog powiedział że leki nic nie pomogą. To definitywny koniec, :-(

Paulcia tak bardzo mi przykro...nie potrafię zrozumieć czemu to spotyka tak cudowne osoby...wierzę, że najdziecie w sobie siłę do dalszej walki o dziecko - czy to biopsje, adopcja zarodka czy tradycyjna adopcja. To straszne co Was spotkało, ale pamiętaj, że i tu i na fioletowej zawsze dla Ciebie jesteśmy jak Ty do tej pory zawsze byłaś dla nas, także bez pożegnań Kochana :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mój mąż jest aniołem :-) zanim zaczęłam rozmowę sam powiedział że zrobi kolejną biopsje... Ale najpierw musimy psychicznie odpocząć i nazbierac pieniądze. W Nowym roku startujemy,bo jak widać nie znam swojego męża :-) teraz regeneracja bo ostatnio wszystko kręciło się tylko wokół i vitro.

Ci nasi panowie lubią zaskakiwać :) masz cudownego męża i życzę Wam jak najlepiej i najlepiej mega cudu :)

Paulcia28, emka29 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • andzia83 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, nie było mnie tu dwa tygodnie bo wyjeżdżałam na urlop i nie bardzo miałam zasięg. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów.Paulcia bardzo mi przykro, brak słów poprostu na to wszystko, los jest jednak niesprawiedliwy:( trzymaj się Kochana, jesteś dobrym duchem tego forum, mam nadzieję że jednak nas nie zostawisz. Ja od wczoraj zaczęłam stymulację Gonalem, jak podałam receptę to babka 3 razy mnie pytała czy napewno taką dawkę mam brać. Dostałam dawkę 300, nie znam się ale podobno jest bardzo duża. Czy któraś z Was też miała tak wysoką dawkę?

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Cudownie, że nasi faceci stają na wysokości zadania i nie jesteśmy z tym wszystkim same. Szacun dla Twojego męża!

Paulcia28, emka29 lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Przepraszam Cię, ale nie zaglądałam tu parę dni. Cały czas śpię, ciężko mi w pracy wysiedzieć 8 godzin bez drzemki.

17.07 miałam transfer. Badania robiłam tak;
    11.07 LH, estradiol, progesteron
    13.07 progesteron
    16.07 progesteron

LH 11.07 miałam 35 o progesteron 0,6 na tej podstawie wyliczyl kiedy będę miała dzień plodny (to już właściwie się zaczynało, bo transfer 5 dni po dniu płodnym).
    Progesteron bardzo mi przyrastal, nie brałam żadnych leków. W cyklach sztucznych miałam niższy progesteron niż teraz.

Dziewczyny bardzo mi przykro, czytam Wasz wpisy i nie wierzę. Tyle nieszczęścia i straconych nadziei. Bądźcie silne, tulę Was mocno :(
    Dziękuję za odpowiedź

Micha
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Cieszę się ze nie rezygnujecie z dalszej walki. Fakt, nasi mezowie/partnerzy często nas zaskakują bardzo pozytywnie w tej ciężkiej walce :) fajnie ze mamy takich mądrych facetów, którzy potrafią nas w tym wszystkim wspierać. Czekamy tu na Wasz ponowny start po Nowym roku :)

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ci nasi panowie lubią zaskakiwać :) masz cudownego męża i życzę Wam jak najlepiej i najlepiej mega cudu :)
    Bałam się rozmowy z nim a tymczasem on sam zaproponował powtórkę z rozrywki ... Skoro uzyskaliśmy poprzednio 7 slomek nasienia i ciąża była no to jednak jest szansa, sam lekarz powiedział żeby powtórzyć biopsje bo mamy szansę, ale tak jak mówiłam najpierw musimy odpocząć i nazbierac pieniądze bo dopiero jutro dostane odpowiedź od kasy chorych czy pokryja część kosztów no i mamy jeszcze dwa podejścia dofinansowane ... Będę tu zaglądać i Wam kibicować :-* buziaki dla Was dziewczyny,jesteście najlepsze , trzymajcie kciuki by kolejna biopsja zakończyła się powodzeniem

Ja się tylko na chwilę poddaje by przywalic z podwójną siłą do walki,dzięki Bogu za takiego męża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 18:31

asias, morganaa, andzia83, Onia, Pimka, Veri, moniczka2601, Freyja, klamka, na.chwile, Gaja88, Luna131, Farelka, MagNolia55, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    Cześć dziewczynki, nie było mnie tu dwa tygodnie bo wyjeżdżałam na urlop i nie bardzo miałam zasięg. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów.Paulcia bardzo mi przykro, brak słów poprostu na to wszystko, los jest jednak niesprawiedliwy:( trzymaj się Kochana, jesteś dobrym duchem tego forum, mam nadzieję że jednak nas nie zostawisz. Ja od wczoraj zaczęłam stymulację Gonalem, jak podałam receptę to babka 3 razy mnie pytała czy napewno taką dawkę mam brać. Dostałam dawkę 300, nie znam się ale podobno jest bardzo duża. Czy któraś z Was też miała tak wysoką dawkę?

Ja miałam 212,5 ale nie pomogę, bo nawet nie zapytałam od czego zależy dawka .... :(

c5c9c0e3f3.png
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Ja miałam 212,5 ale nie pomogę, bo nawet nie zapytałam od czego zależy dawka .... :(

Ja mialam 225

• andzia83 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Bałam się rozmowy z nim a tymczasem on sam zaproponował powtórkę z rozrywki ... Skoro uzyskaliśmy poprzednio 7 slomek nasienia i ciąża była no to jednak jest szansa, sam lekarz powiedział żeby powtórzyć biopsje bo mamy szansę, ale tak jak mówiłam najpierw musimy odpocząć i nazbierac pieniądze bo dopiero jutro dostane odpowiedź od kasy chorych czy pokryja część kosztów no i mamy jeszcze dwa podejścia dofinansowane ... Będę tu zaglądać i Wam kibicować :-* buziaki dla Was dziewczyny,jesteście najlepsze , trzymajcie kciuki by kolejna biopsja zakończyła się powodzeniem

Ja się tylko na chwilę poddaje by przywalic z podwójną siłą do walki,dzięki Bogu za takiego męża

i pewnie że tak :) napewno bedziemy trzymać kciuki. Powiem Wam że naszym facetom też bardzo zależy i wszystko to przeżywają, gdyby nie upór mojego męża wcale nie podeszłabym do in vitro, zrezygnowałabym i łudziła że uda się "naturalnie" to on ciągle mnie wspiera i mobilizuje do dalszej walki.

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:

Ja miałam 300 Puregonu, dlatego ze mam amh bardzo niskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Jasny gwint Paulcia! Jaki Ty nam roller coaster robisz! ;)

Paulcia28, Farelka lubią tę wiadomość

• emka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro :(.

Ja we wtorek wizyta startowa :).

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Jasny gwint Paulcia! Jaki Ty nam roller coaster robisz! ;)
    No widzę :-):-):-) od razu chce mi się śmiać :-) głaz spadł mi z serca <3

klamka, Zizu87, asienka30 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • andzia83 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Ja miałam 300 Puregonu, dlatego ze mam amh bardzo niskie

dzięki za odpowiedź :)ja też mam bardzo niskie, a Ty już jesteś po punkcji? czy ten lek przyniósł oczekiwany rezultat? przepraszam że tak wypytuję ale nie jestem teraz na bieżąco

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No widzę :-):-):-) od razu chce mi się śmiać :-) głaz spadł mi z serca <3
    Sie śmiej, a my tu zawał prawie ;)

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Sie śmiej, a my tu zawał prawie ;)
    Pół dnia z zawałem i depresja lezalam w łóżku :-P

Wybaczcie dziewczynki,koniec straszenia. Ja się nie poddaje :-P Prima aprilis jest w kwietniu

klamka, Berbeć lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ