X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    dzięki za odpowiedź :)ja też mam bardzo niskie, a Ty już jesteś po punkcji? czy ten lek przyniósł oczekiwany rezultat? przepraszam że tak wypytuję ale nie jestem teraz na bieżąco

Tak, jestem po, z 3 komórek uzyskaliśmy dwa 3dniowe zarodki. Czy to był oczekiwany rezultat? - dla mnie nie, no ale z pustego to i salomon nie naleje :P

• andzia83 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Tak, jestem po, z 3 komórek uzyskaliśmy dwa 3dniowe zarodki. Czy to był oczekiwany rezultat? - dla mnie nie, no ale z pustego to i salomon nie naleje :P
    przepraszam może źle się wyraziłam ale chodziło mi bardziej o to czy ten lek wogóle zadziałał, ja nie liczę na wiele ale chciałabym uzyskać chociaż taki sam wynik jak Twój.Moje AMH to 0,56 :( W piątek jadę na podgląd zobaczymy czy coś się ruszy.

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Pół dnia z zawałem i depresja lezalam w łóżku :-P

Wybaczcie dziewczynki,koniec straszenia. Ja się nie poddaje :-P Prima aprilis jest w kwietniu
    Rozumiem Ciebie też byłam przybita ale jak się dowiedziałam że rodzina pomoże finansowo i za miesiąc ruszam odzylam ale mimo to mam stres ale z drugiej strony cieszę się że nie muszę czekać znów pół roku zanim kasę ubieramy, też mam kochanego męża.. Wspiera mnie bardzo, kochana cieszę się z Tobą z Waszej decyzji.. Buziaki mocne.. :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    przepraszam może źle się wyraziłam ale chodziło mi bardziej o to czy ten lek wogóle zadziałał, ja nie liczę na wiele ale chciałabym uzyskać chociaż taki sam wynik jak Twój.Moje AMH to 0,56 :( W piątek jadę na podgląd zobaczymy czy coś się ruszy.

Lekarz był zadowolony bo z 4 komórek były 3 dojrzałe wiec procentowo wynik dobry, natomiast my zawsze chciałybyśmy jak najwiecej komorek, wiadomo... jak poszłoby z inna dawka czy innym lekiem - tego nigdy się nie dowiem, wiec zostaje mi cieszyć się z tego co mam :) powodzenia zycze!

Paulcia28, andzia83 lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Bałam się rozmowy z nim a tymczasem on sam zaproponował powtórkę z rozrywki ... Skoro uzyskaliśmy poprzednio 7 slomek nasienia i ciąża była no to jednak jest szansa, sam lekarz powiedział żeby powtórzyć biopsje bo mamy szansę, ale tak jak mówiłam najpierw musimy odpocząć i nazbierac pieniądze bo dopiero jutro dostane odpowiedź od kasy chorych czy pokryja część kosztów no i mamy jeszcze dwa podejścia dofinansowane ... Będę tu zaglądać i Wam kibicować :-* buziaki dla Was dziewczyny,jesteście najlepsze , trzymajcie kciuki by kolejna biopsja zakończyła się powodzeniem

Ja się tylko na chwilę poddaje by przywalic z podwójną siłą do walki,dzięki Bogu za takiego męża
    Taki mąż to skarb! Możesz mu od nas przekazać słowa uznania :) Będziemy dopingować Was w tej walce.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Dziękuję za odpowiedź
    Miałaś już transfer?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Z 3 komórek 2 zarodki - super wynik!

Miśka06 lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki homocysteiny i wynik 6,20 :).
    Pierwsze badanie robiłam w styczniu po poronieniu i wynik był 9.90. Od połowy lutego przyjmowałam nie zbyt regularnie b-right i metylowany kwas foliowy.
    Witamina B12 na poziomie 279,40 przy normach 197-771.
    Tak się zastanawiam czy dalej brać b-right, czy tylko kupić sobie metylowaną wit B12.
    Jestem homozygotą :/.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Pierwsze badanie robiłam w styczniu po poronieniu i wynik był 9.90. Od połowy lutego przyjmowałam nie zbyt regularnie b-right i metylowany kwas foliowy.
    Tak się zastanawiam czy dalej brać b-right, czy tylko kupić sobie metylowaną wit B12.
    Ja też miałam za wysoką homocysteine i lekarz kazał mi brać B12 i ograniczyć mięso. Bardzo ładnie szybko spadła do normalnego poziomu. No ale wiadomo, każdy przypadek jest inny, nie chce się wypowiadać za lekarza.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    Cześć dziewczynki, nie było mnie tu dwa tygodnie bo wyjeżdżałam na urlop i nie bardzo miałam zasięg. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów.Paulcia bardzo mi przykro, brak słów poprostu na to wszystko, los jest jednak niesprawiedliwy:( trzymaj się Kochana, jesteś dobrym duchem tego forum, mam nadzieję że jednak nas nie zostawisz. Ja od wczoraj zaczęłam stymulację Gonalem, jak podałam receptę to babka 3 razy mnie pytała czy napewno taką dawkę mam brać. Dostałam dawkę 300, nie znam się ale podobno jest bardzo duża. Czy któraś z Was też miała tak wysoką dawkę?
    Ja brałam 400 wydaje mi się że to zależy od wieku i jesteśmy starsze tym większe dawki ja wtedy miałam 40 lat

Micha
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Miałaś już transfer?
    To będzie mój 3 transfer
    1 podano 2 blastocyty w styczniu ciąża bliźniacza poronienie w 11 tc
    2 criotransfer w czerwcu beta 89 póżniej 96 następnie spadła progesteron miałam wtedy 6 cykl sztuczny
    3 dziś 4 dc mam przyjść jak testy owulacyjny będą wychodzić to ma być cykl naturalny jeżeli owulacja będzie ok 14 dc + 5 dni transfer wychodzi 4 września

Micha
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    Cześć dziewczynki, nie było mnie tu dwa tygodnie bo wyjeżdżałam na urlop i nie bardzo miałam zasięg. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich wpisów.Paulcia bardzo mi przykro, brak słów poprostu na to wszystko, los jest jednak niesprawiedliwy:( trzymaj się Kochana, jesteś dobrym duchem tego forum, mam nadzieję że jednak nas nie zostawisz. Ja od wczoraj zaczęłam stymulację Gonalem, jak podałam receptę to babka 3 razy mnie pytała czy napewno taką dawkę mam brać. Dostałam dawkę 300, nie znam się ale podobno jest bardzo duża. Czy któraś z Was też miała tak wysoką dawkę?
    Ja miałam Gonal 300 dziennie - w sumie zjadłam 3 peny po 900 i 1 po 300... plus miałam do tego mensinorm!!! Wiec spokojniutko ;)przeżyjesz ;)

Paulcia - super wiadomość !! Dzielny mąż!! To teraz odpoczynek, regeneracja, może jakieś suple, kasa i start od 2019!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:38

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To straszne, zobaczyć dodatnia bete, a później wszystko stracić :( trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było dobrze i progesteron ładnie przyrastał!

Micha lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    To ładny wynik, ja miałam w lutym 17, lekarz kazał odstawić gluten i brać kwas foliowy. W czwartek będę robić badanie, ciekawa jestem jak tym razem wyjdzie.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mój mąż jest aniołem :-) zanim zaczęłam rozmowę sam powiedział że zrobi kolejną biopsje... Ale najpierw musimy psychicznie odpocząć i nazbierac pieniądze. W Nowym roku startujemy,bo jak widać nie znam swojego męża :-) teraz regeneracja bo ostatnio wszystko kręciło się tylko wokół i vitro.
    Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki <3

Paulcia kochanie bardzo mi przykro, że ta droga po upragnione dzieciątko jest taka kreta i trudna.

Dopiero co udało mi się wejść na forum i nadrabiać czytanie postów.

Smutne dni tutaj...

Siedzę i tak sobie dzisiaj myślę., że in vitro jest strasznie trudnym i ciężkim sprawdzianem dla związku. TY kochana i Mąż zdaliscie na 6. Walczycie z całych sił, to jest piękne. Podczas takich trudnych dni poznajemy siebie jeszcze bardziej. Można brać przykład z tak silnych i zdeterminowanych kobiet tak jak Ty! Masz wspaniałego Męża.
    Odpocznijcie i życzę Wam z calego serca kochana, aby kolejne podejście zakoczylo się pozytywnie. Buziaki i ściskam z całych sil❤

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże drogi !!! Nie działal mi Internet w telefonie i myślałam że umrę jak nie wiedziałam co u was byłam z wami myślami i co ???? Czytam i rycze ...

Tolerancyjna !!!! ;( nie mogę przeżyć tego że żadna się nie zaplodnila co za niesprawiedliwość !!!!!! Mam nadzieję że tak jak napisałaś nie poddacie się I będziecie walczyć.... Nie ma innej możliwości. Będziesz mama !!!!!

Paulcia serce mi pękło !!!;(
    Nie dociera do mnie to nawet i to że użyli wszystkie plemniki... co mąż na to wszystko ? Nie doczytałam już ostatnich 2 stron bo nie mogłam wytrzymać i muszę odpisać od razu zaraz przeczytam. Nie możesz się poddać nie możesz nas żegnać !!! Byłaś w ciąży !!!! Musicie jeszcze jedna biopsje zrobić przecież to się musi udac musisz być mama !!!!!

Berbeć, Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mój mąż jest aniołem :-) zanim zaczęłam rozmowę sam powiedział że zrobi kolejną biopsje... Ale najpierw musimy psychicznie odpocząć i nazbierac pieniądze. W Nowym roku startujemy,bo jak widać nie znam swojego męża :-) teraz regeneracja bo ostatnio wszystko kręciło się tylko wokół i vitro.

O jeju ulżyło mi. Przdciez ja Cie stąd nie wypuszczę. No chyba że na fioletowa stronę !!

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Kocham Twojego męża :-)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    To straszne, zobaczyć dodatnia bete, a później wszystko stracić :( trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było dobrze i progesteron ładnie przyrastał!
    Zgadzam się właśnie to przeszłam, tak więc z jednej strony coś zaskoczyło, z drugiej zaś niewiem czy nie lepiej przeszłam ja np jak było 0, a tak człowiek już żył nadzieja... Zostawiam już to za sobą idę dalej rodzina nam pomoże także we wrześniu ruszam z Wami dziewczynki...
    Ciasteczko ❤️

Ciasteczko77, Pimka lubią tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Jasny gwint Paulcia! Jaki Ty nam roller coaster robisz! ;)

Berbec ujęłas to idealnie hahaha

Berbeć, Ciasteczko77, Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ