In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:dziewczyny, potrzebuję rady...dziś mi dr kazała zwiększyć dawki luteiny bo progesteron mam na razie na poziomie 40 nmol, jej zdaniem za niski. Nic mi do tej pory nie było, ale wieczorem pojawiło się plamienie, jasno różowe, niewiele i bardzo jasne, ale jednak.
wzięłam leki i leżę....kurcze nie wiem może panikuję, nie wiem kiedy jest ten moment kiedy plamienie jest groźne...z drugiej strony to przecież nic więcej nie mogę zrobić, mam lutinus 2xdziennie i od dziś luteina 3x2 tabletki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 07:32
-
ania8306 wrote:My podchodzimy w Invikcie.
Trzymam kciuki za pozytywne wiadomości na wizycie.
Biorę Metypred, zna się któraś na nim?
FAMSI w Warszawie to chyba tylko Invicta robi. Umówiliśmy się za 2 tygodnie do dr Niedbały Wykowskiej.
A od dziś leczenie zalecone przez androloga sterydem.A Ty do kogo chodzisz ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Cześć Dziewczyny
Dołączam do wątku... U nas taka sytuacja: u męża teratozoospermia (czasem oligo- i asteno-). Staramy sie od 2014, ale mieliśmy rok przerwy z uwagi na moje problemy naczyniowe. W zeszłym roku mieliśmy trzy nieudane IUI, ale wyniki mojego męża (w tym kiepskie wyniki fragmentacji DNA) nie pozostawiają złudzeń - in vitro to dla nas jedyna szansa.
Lekarze długo noe chcieli sie zgodzić, żebym podjęła leczenie, bo stymulacja moze byc dla mnie ryzykowna przez te problemy naczyniowe. W końcu sie zgodzili!!! Wczoraj miałam mieć punkcję. Kiedy obudziłam sie z narkozy, dowiedziałam sie, ze z jakiegoś powodu dostałam spontanicznej owulacji i wszystkie moje piękne pecherzyki (a było ich sporo), popękały... Nie było wiec czego wyciągać.
Próbuje zrozumieć jak to sie stało. Leki brałam o czasie. Zastanawiam sie, czy nie za rzadko robili mi monitoring, bo tuż przed punkcją był weekend, wiec monitoring miałam w piątek, a potem dopiero w niedziele. Jak jest w Polsce? Jak często robi sie monitoring przed punkcją? Mieszkam za granica, in vitro jest tu potwornie drogie, wiec zastanawiam sie, czy nie kontynuować w Polsce...
Pozdrawiam!
-
sylwia80 wrote:Wczoraj odebraliśmy wyniki i jestem załamana bo nawet nie wiem czy się do FAMSI kwalifikujemy.Androlog tak kiepskich wyników jeszcze nie widział 77 % zdegradowanych.
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
ania8306 wrote:Biorę Metypred, zna się któraś na nim?
Lady in red, jakim protokolem szlas? Jaki czas minal od podania zastrzyku z hcg (ovitrelle/pregnyl) do punkcji?
Mysza &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:49
-
Nasz androlog nie dowierzał w taki wynik, jak zadzwonilismy.
Powiedział żeby nie robić żadnych badań, rozmawialiśmy o kariotypach.
Suplementację kazał przerwać i dał lek Proviron 25.
Jakie konkretnie antyoksydaty bierzecie ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
sylwia80 wrote:Nasz androlog nie dowierzał w taki wynik, jak zadzwonilismy.
Powiedział żeby nie robić żadnych badań, rozmawialiśmy o kariotypach.
Suplementację kazał przerwać i dał lek Proviron 25.
Jakie konkretnie antyoksydaty bierzecie ?
Bella93, jestem po usg i jest źle wyszła 1,5cm zmiana na nadnerczach. Ogarniam teraz skierowanie na TK.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:
jestem po usg i jest źle wyszła 1,5cm zmiana na nadnerczach. Ogarniam teraz skierowanie na TK.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
innamorata88 wrote:Bella93, jestem po usg i jest źle wyszła 1,5cm zmiana na nadnerczach. Ogarniam teraz skierowanie na TK.
Dobrze, ze drazylas temat. Mam nadzieje, ze to niegrozna zmiana. Daj znac jak cos uda Ci sie umowic. -
innamorata88 wrote:Profertil, końskie dawki wit C, ale też lekarze przepisują glutation w zastrzykach. Ponoć dają mega poprawe, jeżeli problemem nie jest genetyka.
Nam kazał odstawić Profertil i inne suplementy.
Rozumiem ze tylko Kariotyp może coś więcej o genetyce powiedzieć.
Ten nasz androlog ma jakiś plan ale na ile on będzie skuteczny to nie wiem. On widzi jakieś zaburzenie metaboliczne, bo mój A ma wysoki testosteron, ponad norme SHBG. Chcemy mu dać trochę czasu a w między czasie rozeznać się w sprawie FAMSI. Widzę,ze czekacie na wyniki badań.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Sylwia ja chodzę do Invicty we Wrocławiu.
Mieteta jak sytuacja dzisiaj? Spokój?
Lady ja też się podłączam pod pytanie Belli. Przykro mi że pęcherzyki pękły
Bella dziękuję za małe uspokojenie...
Innamorata kurcze co to za zmiana
Mysza jakiego miałaś podanego maluszka? Ile zamroziliście?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.