X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny , które już się stymulują jak samopoczucie ? Same robicie sobie zastrzyki ? Ja na bank będę robić sobie je sama, bo mój mąż to kameleon,który zmienia kolor na widok igieł ;) Odczuwacie coś? Zastrzyki są bolesne ? Piszcie o swoich odczuciach :)

Ja skończyłam wczoraj pergoveris, wczoraj bardzo mnie bolało ale do przezycia. Zastrzyki robię sobie sama i zawsze tak było :) jajniki bracuja na maca cały czas tam cos czuje :)

Morwa, ania8306 lubią tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, dziś wieczorem zaczynam- sama, bo mój mąż mdleje na widok igieł :D z tego co wiem to podobnie jak Flexiparine- a dla mnie to raczej nie przyjemne niż bolesne ;)
    Morwa- piękne prezenty wymyślił Ci mąż :D

Morwa lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D
    ja mam dziś 7 dzień Stymulacji, Jajniki napieprzają strasznie....
    Zastanawiam się nad zwolnieniem z pracy.
    Brałam Gonal F, i wczoraj i dziś dostałam dodatkowo Cetroide.
    Wczoraj miałam kontrolę i dziś i w sumie jutro też mam. Estradiol na bardzo wysokim poziomie.
    Mam w prawym 15 pęcherzyków a w lewym 12 ale są większe niż w prawym.
    Brzuch boli BARDZO
    Zastrzyki robię sama.
    Jutro się dowiem kiedy PUNKCJA (obstawiam piątek)

Morwa, ania8306 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia_In-Vitro wrote:
    Hej :D
    ja mam dziś 7 dzień Stymulacji, Jajniki napieprzają strasznie....
    Zastanawiam się nad zwolnieniem z pracy.
    Brałam Gonal F, i wczoraj i dziś dostałam dodatkowo Cetroide.
    Wczoraj miałam kontrolę i dziś i w sumie jutro też mam. Estradiol na bardzo wysokim poziomie.
    Mam w prawym 15 pęcherzyków a w lewym 12 ale są większe niż w prawym.
    Brzuch boli BARDZO
    Zastrzyki robię sama.
    Jutro się dowiem kiedy PUNKCJA (obstawiam piątek)
    Ojacie trochę naprodukowałaś, fajnie :D jaki masz Estriadol ? Trzymam kciuki za punkcję :* :* niech będą same najlepszej jakości jajka :)

wróżbitka lubi tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woooow troche ich masz :) a hiperka to od ilu jajek mniej wiecej moze wystepowac?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Morwa, dziś wieczorem zaczynam- sama, bo mój mąż mdleje na widok igieł :D z tego co wiem to podobnie jak Flexiparine- a dla mnie to raczej nie przyjemne niż bolesne ;)
    Morwa- piękne prezenty wymyślił Ci mąż :D
    Zdawaj relacje na bieżąco :) mocno Ci kibicuję :) wystartowała podobnie jak Kotowa , będziecie mogły wymieniać się informacjami co u której w danym momencie się dzieje :)

Deseo, wróżbitka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    woooow troche ich masz :) a hiperka to od ilu jajek mniej wiecej moze wystepowac?
    To chyba nie jest zależne od ilości samych jajek. Transfer odwołują jak Estriadol i progesteron nie jest taki jak być powinien. Wzrost beta hcg może nasiliły cały proces i zazwyczaj właśnie tak jest.

ania8306, wróżbitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ojacie trochę naprodukowałaś, fajnie :D jaki masz Estriadol ? Trzymam kciuki za punkcję :* :* niech będą same najlepszej jakości jajka :)

wczoraj maiłam Estriadiol 4605 około a dziś spadł do 3 coś.... już nie pamiętam a nie mam przy sobie protokołu... Lekarz powiedział że to od Cetroide ...
    Boję się tej hiper.....
    Ciekawa jestem czy jeżeli dojdzie do transferu to czy będzie w tym cyklu czy za mc żeby mi się to wszystko uspokoiło...
    wszystkiego dowiem się jutro !
    I wam napiszę
    Jak na razie czuję się jak Kwoka :)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- to czekamy jutro na info :P ja mam 31 stycznia wizyte i wtedy też robię poziom estradiolu.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie dupa. Największy pecherzyk 7mm :( mam jeszcze przyjść w piątek ale nie sądzę by coś uroslo.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Moja rozmowa z mężem :
    Ja - co mi dasz na 7 rocznicę naszego związku ? To już niedługo, zaplanowałeś coś specjalnego ?
    Mąż - in vitro , dam Ci in vitro przecież najbardziej chciałaś. A bardziej namacalny prezent odbierzesz sobie w Grudniu na naszą 4 rocznicę ślubu :p

Tak oto mój mąż - geniusz obmyślil sobie zacny plan, jak to upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :D

Hehe , super sobie to wymyślił ;)

Morwa lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia_In-Vitro wrote:
    wczoraj maiłam Estriadiol 4605 około a dziś spadł do 3 coś.... już nie pamiętam a nie mam przy sobie protokołu... Lekarz powiedział że to od Cetroide ...
    Boję się tej hiper.....
    Ciekawa jestem czy jeżeli dojdzie do transferu to czy będzie w tym cyklu czy za mc żeby mi się to wszystko uspokoiło...
    wszystkiego dowiem się jutro !
    I wam napiszę
    Jak na razie czuję się jak Kwoka :)

Czekamy na wieści ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu sa 2dorodne jaja wiec jednak w tym cyklu 2IUI :) na pocieszenie gdyby sie nie udało Nasza klinika wywalczyła refundację in vitro :D i mój gin obiecał, ze łapiemy sie do programu w razie niepowodzenia :D same dobre wieści :)

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk, jestem Ania, dołączam do grona.

Dziś padła diagnoza, tylko ICSI (OAT 3 stopnia)

Przede mną w najbliższym czasie HSG i ocena cyklu.

A miało być tak pięknie... :(

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa- rewelacja!! szkoda, że we wszystkich Klinikach/ miastach nie ma refundacji, to taka sama choroba jak każda inna a bulimy z własnej kieszeni ;/

a88 czym jest OAT? ja niekumata jestem :)

PS czy Ty nie piszesz też czasem na wątku MedArtu?

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, oligoastenoteratozoospermia 3 stopnia, czyli dużo za mało, dużo za wolne i dużo źle zbudowanych :(

Owszem, wątek MedArt to też ja, otrząsam się z szoku po starciu z Dr Ż :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    wątek przeznaczony dla osób, które rozpoczynają w 2017 roku przygodę z In Vitro, chcą podzielić się pierwszymi doświadczeniami z wizyt, znaleźć wsparcie w osobach które są na podobnym etapie leczenia- zapraszam
    Hej. Ja z mężem też zaczynamy w tym roku. Pierwszy raz. Teraz przyjmuję tabletki anty i po rozpoczęciu cyklu zaczynamy działania :)

ania8306, Morwa lubią tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 a po co hsg? Przecież jajowody nie muszą być drożne do ivf.

M&M
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 11:22

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    idziemy równo :D
    No i jak po histero?

Dziękuję, dobrze. Usunęli zmianę mogącą odpowiadać polipowi, ale to dopiero wykaże badanie histopatologiczne.
    Oby tylko nic się już nie pojawiło do czasu transferu...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ