In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka przykro mi podwójnie...
Co do zdrad to niestety, coraz powszechniejsze zjawisko... Ja dawno temu też byłam na granicy, na szczęście zmądrzałam i mam najlepszego męża na świecie.
Życzę tobie mimo wszystko spokoju, powoli dojdziesz do siebie. Tylko pamiętaj że to ty jesteś najważniejsza!
A ja was dziewczyny cały czas czytam i mocno kibicuję. Cieszę się z sukcesów i przykro z powodu porażek... Coś na tym wątku mało udanych podejść, ale pewnie dlatego że dużo jest pierwszych, z każdą kolejną procedurą i my i lekarz jesteśmy mądrzejsi.
Katarzyna a ty kiedy podchodzisz do drugiego podejścia?
Mysza7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ale wy tu dzisiaj ciężkie tematy poruszacie, a ja sobie co chwila ucinam drzemki by mi czas szybciej leciał a,że lubię spać ...
Smutna32 witaj :*
Kotowa Dobrze ,że w tej sytuacji beta spada rzadko kiedy spadek bety mnie cieszy , ale w tym wypadku cieszy, bo to oznacza ,że teraz nie będzie pod górkę tylko już z górki
P.s wiecie jak wyobrażam sobie siebie po punkcji ? Właśnie tak :p
P.s 2 : ja to "ta" w koszuli nocnej, a to obok to lekarz ,który pobierał oocyty :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 18:01
Kotowa, Bella93, Mysza1986, Deseo, Justine lubią tę wiadomość
-
ania8306 wrote:Niezapominajka przykro mi podwójnie...
Katarzyna a ty kiedy podchodzisz do drugiego podejścia?
Dzisiaj zaczęłam brać antykoncepcję, więc za 3 tyg. wyciszenie i potem właściwa stymulacja... Jakoś w maju pewnie.ania8306 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Dzisiaj zaczęłam brać antykoncepcję, więc za 3 tyg. wyciszenie i potem właściwa stymulacja... Jakoś w maju pewnie.
A coś zmieniliście z lekami/dawkami?
Kibicuję7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny dużo piszecie o zarodkach, mnie nasuwa się takie pytanie bo za bardzo się nie orientuję...
Zapłodnieniu poddali 6 komórek z czego 5 się zapłodniło, w 3 dobie wszystkie 5 się prawidłowo dzieliło, w 5 dobie zamrozili 4 zarodki.
Wytłumaczcie mi proszę na chłopski rozum czy to dobrze czy źle, bo w zasadzie to sama nie wiem co myśleć. -
lipcowka86 wrote:Dziewczyny dużo piszecie o zarodkach, mnie nasuwa się takie pytanie bo za bardzo się nie orientuję...
Zapłodnieniu poddali 6 komórek z czego 5 się zapłodniło, w 3 dobie wszystkie 5 się prawidłowo dzieliło, w 5 dobie zamrozili 4 zarodki.
Wytłumaczcie mi proszę na chłopski rozum czy to dobrze czy źle, bo w zasadzie to sama nie wiem co myśleć.
Statystycznie na 6zapłodnionych komorek otrzymuje sie 2/3blastki. -
lipcowka86 wrote:czyli określenie blastki, którego tak często używacie to są zarodki w 5 dobie ??
-
ania8306 wrote:A coś zmieniliście z lekami/dawkami?
Kibicuję
Do końca jeszcze nie wiem jakie leki, ale na pewno zacznę od dawki 300 a nie 150 tak jak ostatnio.ania8306 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
No ciekawe jak tam moje maleństwa, 4 mieli zamrozić w 3 dobie a 2 jak będzie Ok to w 5 dobie. Jutro jest 5 doba, mam nadzieje ze jutro lub pojutrze zadzwonią co z moimi maleństwami
A ja mam wrażenie wieczorem jakbym kamienie nosiłahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaki był Wasz stosunek do picia alkoholu przed podejściem do IVF? Czy zarówno Wy jaki i Wasi partnerzy odstawiliscie alkohol na 3 miesiące przed?lekarz nic nam nie mówił ale jak czytam artykuły na ten temat to jest to wręcz konieczne?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Lekarz nam powiedział, aby ograniczyć alkohol tzn ja winko spokojnie czasem pije, ale mąż nic . Dr twierdzi , że wpływa niekorzystne na nasienie które i tak mąż ma kiepskie. Generalnie wszystkie używki źle wpływają na nasienie.
Pazyfae lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
Pazyfae wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę jaki był Wasz stosunek do picia alkoholu przed podejściem do IVF? Czy zarówno Wy jaki i Wasi partnerzy odstawiliscie alkohol na 3 miesiące przed?lekarz nic nam nie mówił ale jak czytam artykuły na ten temat to jest to wręcz konieczne?
Prawie codziennie pilemy winko/piwko/whiskey, a wynik zaplodnienia komorek jest ok.
Ale wiadomo, ze kazdy jest inny i nie warto sie sugerowac czyimis przyzwyczajeniami
Edit: podobno bylam pierwsza pacjentka, ktora w ankiecie anestezjologicznej, na pytanie czy pije alkohol zaznaczyla "tak"...a przeciez nie jest to pytanie "czy masz problem z alkoholem"Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 09:36
ania8306, lady_pink lubią tę wiadomość