In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A88, przykro mi ze nie tym razem.
Zaplodnionych mieliscie 5 czy 6 z czego 5 prawidlowo?
Za zarodki do 3 doby odpowiada komorka jajowa. 2 blastki to nie jest zly wynik, szkoda ze wzieliscie dwa zarodki na raz... -
nick nieaktualny6 zaplodniono, 5 prawidlowo. Mozna teraz gdybac bez konca, gdybyśmy wzieli jeden, to byloby pewnie plucie sobie w brode, ze moze przy dwoch by sie udalo
3Bb mocno od poczatku rozwijal sie slabiej, wiec bylo tez ryzyko, ze nie przetrwa mrozenia.
A czy ktoras z Was robila kolejne podejscie bez mrozakow? Czy zalecane sa jakiea konkretne badania, okres przerwy? -
a88 wrote:Alrauna, Beti, przelamcie ta cholerna, zla passe!https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyI dobrze, nie ma co myslec za duzo. Polecam krzyzowki, ja rozwiazywalam w takich ilosciach od punkcji do bety, ze pewnego dnia Pani w osiedlowym kiosku powiedziala, ze nic nowego nie ma, bo wszystkie egzemplarze juz kupilam
A na druga procedure kupuje puzzleMysza1986 lubi tę wiadomość
-
a88 wrote:I dobrze, nie ma co myslec za duzo. Polecam krzyzowki, ja rozwiazywalam w takich ilosciach od punkcji do bety, ze pewnego dnia Pani w osiedlowym kiosku powiedziala, ze nic nowego nie ma, bo wszystkie egzemplarze juz kupilam
A na druga procedure kupuje puzzle
Popieram. Tez sie w nie zaopatrze jak tylko jutro wszystko pojdzie planowo
78beti przyznaje Ci racje. Ja od piatku jestem jak na szpilkach. Czy komorki sie zaplodnia ,ile, czy sie dziela itd. Dzisiaj w pracy caly czas nadsluchiwalam czy telefon mi nie dzwoni. Zylam z minuty na minute. Uspokoje sie dopiero jutro siedzac na fotelu i bedac juz w dwupaku. Poznien zostaje czekac co los przyniesie.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
a88 wrote:6 zaplodniono, 5 prawidlowo. Mozna teraz gdybac bez konca, gdybyśmy wzieli jeden, to byloby pewnie plucie sobie w brode, ze moze przy dwoch by sie udalo
3Bb mocno od poczatku rozwijal sie slabiej, wiec bylo tez ryzyko, ze nie przetrwa mrozenia.
A czy ktoras z Was robila kolejne podejscie bez mrozakow? Czy zalecane sa jakiea konkretne badania, okres przerwy?
Po stymulacji powinno sie odczekac 3cykle aby znow sie stymulowac. -
nick nieaktualnyWłaśnie dokopałam się na forum do wyników tych niedawnych badań dotyczących odrzucania słabszego zarodka wraz z silniejszym bratem, całe szczęście, że nie czytałam forum w trakcie czekania na betę, bo bym się zaryczała pewnie.
Zobaczymy co tam nam się wykluje przy kolejnej i jakie będą zalecenia lekarza. Póki co mam tylko nadzieję, że wymyśli coś na męża, bo jego wyniki słabną z wizyty na wizytę, a na resztę przyjdzie czas, będzie rada... -
Moze pomyslcie o mrozeniu nasienia przy nastepnej procedurze.
Co sie stalo, to sie nie odstanie, ale warto miec to na uwadze przy kolejnym podejsciu. Reszta komorek byla niedojrzala czy po prostu nie chcieliście mrozic? -
nick nieaktualnyNie chcieliśmy mrozić, przemówił czynnik ekonomiczny. Chytry dwa razy traci, jak nam zarodki zaczynały obumierać i już wiedziałam, że mrożenia nie będzie, to straszny miałam żal do siebie.
Statystycznie mrożone komórki mają mniejsze szanse, a ja byłam TAKA PEWNA, że będziemy mieć mrozaki, że zdecydowałam (ja i tylko ja, mąż powiedział, że zaakceptuje każdą moją decyzję), że zamiast mrozić komórki, to warto tą gotówkę zostawić na mrożenie zarodków.
A teraz nie mam ani komórek, ani Zuchów, a w totka 37 baniek ktoś mi zgarnął sprzed nosa
Ale tak jak mówisz, warto taką pierwszą nieudaną procedurę potraktować jako eksperyment na samym sobie. Zobaczyc jak się stymuluje, jak zapładniają się komórki, jak się dzielą, jak się reaguje na leki, czego się żałuje, a które decyzje były dobre. A kolejnym razem podejść już mądrzejszym i bardziej świadomym.
Szkoda tylko, że tak ku*ewsko drogi taki eksperyment
A o mrożeniu na pewno będziemy rozmawiać, kilka mcy temu M. miał taki przebłysk świetnych wyników (świetny dla nas tzn. wszystko równo z dolną granicą, ale w normie). Gdyby się znowu udało coś takiego ustrzelić, to do lodówy na 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 19:59
-
Mhm. Rozumiem
Jestes juz umowiona na wizyte? -
nick nieaktualnyczwarteczek rano. Mam nadzieję, że dr będzie mieć na nas jakiś zadowalający plan. Bo póki co po tej pipie-becie psychicznie czuję się (o dziwo!) dobrze, byle tylko był jakiś optymistyczny pomysł na kolejne podejścia, żebym ciągle mogła czuć, że coś robię i się przybliżam do celu.
-
Tak trzymaj! Czekam, wiec na wiesci
-
78beti wrote:A mnie właśnie wq..... w pracy. Trzeba bulo wziąć l4 i siedzieć w domu niż przejmować się teraz praca
Zawsze możesz wziąć L4. Powiesz lekarzowi co i jak, nie powinien Ci odmówić.
Do tej pory miałam taki dylemat związany z pracą...ale pomyślałam tak , że bez dziecka i tak będzie mi wszystko jedno, sama dla siebie nie mam zamiaru znosić fochów i kaprysów, a w handlu prace łatwo znaleźć.
Wiem, że kasa zwłaszcza w ivf się bardzo liczy i czasami ciężko znaleźć złoty środek.
Głowa do góry i się nie stresuj , nikt nie jest wart Twoich nerwów zwłaszcza teraz
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Ja już mam dosyć tych kłamstw. Pracowałabym w dużej firmie to przyniosła l4 nikomu się nie tłumacząc a u nas jest 10 osób, jeszcze mam biuro z szefem i wypytuje jak sie czuje a co a po co a dlaczego i wydaje mi się że wszyscy wokół wiedzą, że kłamie
-
Ja chyba w piątek ale mam "pietra". Tak rozmawiałam z mężem i on mówi żebym przestała już oglądać sobie te cycki i się nastawić na tak bo jak się okaże, że nic nie wyszło to ciężko będzie mi to przebolec.
A Ty kiedy?