In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:Dzwonili z kliniki - jeśli nic nie pomieszałem to mam zamrożone 4 zarodki w 3 dobie ( 8A i 8 i jedna blastke AB z 5 doby. Jeden słabo się rozwijał i nie został zamrożony - mam do zapłaty 1500 zł czy to tak zawsze kosztuje ?
Ładny wynik
teraz nic Ci nie pozostaje innego jak pomału je wszystkie ze sobą zabierać i robić domowe przedszkole
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Ehh niezłe wakacje by były za te pieniądze
My z lekami, wizytami , a jeszcze bez jakiegokolwiek konkretnego działania, wydaliśmy do tej pory z 11-12 tyśWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 10:10
-
nick nieaktualny
-
a88 a jesteś u dr Ż czy K? Mi dr nie zlecał żadnych dodatkowych badań no i chyba te wirusowe też są jakiś czas ważne. Mnie druga procedura wyjdzie taniej na lekach bo mam puregon i gonapeptyl (70zł) a ostatnim razem miałam elonva i orgalutran (850zł) ale to tak na prawdę zależy jaki dr będzie mieć na Ciebie plan
-
Ja mam dzisiaj jakiś kryzys od rana. Boli mnie brzuch, jest mi słabo, gorąco i jakoś cała jestem poddenerwowana. Ten progesteron mnie wykończy albo ludzi z którymi pracuje. Mam dziś mega spadek formy oby jak najszybciej ten dzień się skończyłhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
U nas mrozenie zarodkow z przechowywaniem przez rok jest w cenie procedury, a nawet nie liczylam ile do tej pory wydalismy.
Tak mniej wiecej:
700zl badania przed
3690zl procedura (+5000zl) - wizyty, prg i E2 w cenie
1600zl mrozenie oocytow
1400zl crio
200zl leki po crio
600zl ponowne badania
1900zl crio z AH
300zl leki po crio
1000zl wizyty
Ok 12tys (+5000zl dofinansowania, wiec w sumie 17tys)
A teraz dodatkowo 200zl badania tarczycy i 1200zl immuno.
Edit: leki do stymulacji ok 150zlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 11:30
-
MalaHD wrote:To widzę, że u nas lekko zdzierają u nas sama procedura bez wizyt, leków i badań:
2000 punkcja
4000 hodowla zarodków i transfer
1500 mrożenie
400 anestezjolog
1800 crio (sam transfer)
Do tego wizyty (4-5 wizyt po 150 zł = 600/750 zł)
U mnie teraz crio 1800 ale juz z AH
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 11:30
-
W Novum ICSI 7520 zł, mrozenie pierwszy rok komórek i zarodków po 680 zł chyba. Ja od pierwszej wizyty w klinice do pierwszego IVF (trwało to dwa lata) wyniosło nas prawie 35000 zł. Drugie ICSI z lekami wyniosło nas coś koło 11000. Pierwsze crio prawie 4000. A teraz crio 2500.
Jak to wszystko zliczyć to kupa pieniędzy wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 11:25
-
Ja od pierwszej wizyty w klinice zaczęłam prowadzić arkusz w exelu. Wiec od sierpnie zeszłego roku wydaliśmy 18450 zł. W tym 4 inseminacje i komplety badań.
Na procedure wydaliśmy 11 800 z czego 9800 pakiet, 580 zł leki, 830 zł na badania. Nie miałam jeszcze transferu więc dojdą jeszcze leki. Pakiet mamy do momentu potwierdzenia ciąży klinicznej lub do wykorzystania ostatniego zarodka.
Odnośnie ważności badań to nam powiedzieli, że badania wirusowe są ważne 3 mc, a wymazy bakteriologiczne 6 mc.
-
nick nieaktualnyMala, jestem u dr Z.
Mam cicha nadzieje, ze jednak wpadnie na pomysl przebadania czegos jeszcze, szczegolnie u M. Balabym sie troche podchodzic jeszcze raz, jeśli nie mielibysmy pomyslu co moglo spowodować wczesniejsza porazke i jak zminimalizowac szanse kolejnej nieudanej procedury -
a88 wrote:Mala, jestem u dr Z.
Mam cicha nadzieje, ze jednak wpadnie na pomysl przebadania czegos jeszcze, szczegolnie u M. Balabym sie troche podchodzic jeszcze raz, jeśli nie mielibysmy pomyslu co moglo spowodować wczesniejsza porazke i jak zminimalizowac szanse kolejnej nieudanej procedury -
Kurcze nie wiem, dr jest raczej anty na badania, mi nic nie kazał badać.
Na mnie "miał plan" który mu się trochę rozjechał po wczorajszym USG no ale idę dziś znów to będę wiedziała coś więcej. Bynajmniej on nie wiem skąd ale wiedział, że się nie uda (może to właśnie ten przypadek o którym knuje bella, że nie dali mi zarodka ). Już po punkcji mówił o kolejnej stymulacji a przed crio wspomniał, że 2 procedura będzie udana i już on się o to postara i ja mu wierzę! -
Mala
-
Jestem na miejscu i czekam na zabranie babla/i.
Wpierw wizyta pozniej na blok. Podoba mi sie dzialanie relanium
Mam tylko nadzieje ze zarodek/ki beda chociaz w miare rokujace.emka29, MalaHD, Flowwer, Bella93, *SmoczycA* lubią tę wiadomość
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
lipcowka86 wrote:Morwa super wiadomości, u nast też mrozili w 5 dobie. Kiedy planujecie transfer?? na początku maja??
Smutna wszystko będzie dobrze, głowa do góry!!
a88 bardzo mi przykro
Ja łącznie z punkcja miałam 4 dni L4, u nas problem jest taki, że pracujemy z mężem w jednym biurze, w sumie jest nas 11 osób. Więc jak tylko, któregoś z nas nie ma to pytanie jest zawsze do drugiego co się dzieje. Tym razem miałam "grypę żołądkową" na szczęście nikt nie popatrzył na zwolnienie i pieczątki
Alrauna wszystko będzie dobrze, jeszcze chwila cierpliwości i będzie po. Później jeszcze 2 tygodnie oczekiwań i napewno beta będzie powyżej 100 Trzymam kciuki i przesyłam pozytywną energię !!
Ja właśnie czekam na wizytę mam nadzieje ,ze dowię się coś odnośnie naszych dzieciBella93 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:W Poznańskim invimedzie mrożenie też kosztuje 500. Taka se klinikę wybrałam to teraz muszę płacić ale chętnie zapłacę byleby było co mrozic
Za komórki np wołają sobie 1000zł za wszystko , czyli mrożenie + przechowywanie niezależnie od ilości :p -
Mamy dwie blastki.
Słabsza i silniejsza.
1BC ( wiem ze slabiutki)
3BB ( daje nadzieje )
Zaraz transfer, juz mi pecherz rozrywa.
Co by nie bylo to i tak dla mnie jest cud. Z 3 zapłodnionych komórek 2 blastki przy niskim amh i azoospermii ruchliwosci plemnikow "C" jestem pozytywnie zaskoczona. Daje to nadzieje na przyszlosc.Bella93, MalaHD, emka29, Morwa, Deseo lubią tę wiadomość
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓