In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:Kalija wrote:Viszka, Deseo dziękuję :*
MalaHD trzymam moooocno &&&
Angie 31 gratulacje!!! to Twoje pierwsze INF?
Tak pierwsze ivf ale drugie podejście z Crio mrozaczka
Dziewczyny gratulacje i życzę bardzo nuuuudnych ciąż!!
Widzę że bocian ostro pracuje tej wiosny.Angie 31 lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Dorotko wykonanie wymazu jest bardzo proste, otrzymujesz z laboratorium gotowy zestaw z wymazówkami, torebkami, kopertą i instrukcją pobrania wymazu. Jest tam podany też nr telefonu na infolinie, gdzie w razie problemu możesz zadzwonić. Jak pobierzesz próbkę, dzwonisz do nich i oni wysyłają do Ciebie kuriera po wymaz. Cała procedura jest bardzo prosta
Czyli nie powinnam się bać że żle pobiorę wymaz?
Badanie jest napewno wiarygodne w 100%.
Bo może właśnie to było przyczyną nie zagnieżdzenia się zarodeczka?!
Warto zbadać.... -
78beti wrote:Info z dzisiejszego pola walki - beta 170, progesteron 60 - ciagle w to nie wierze
JupiiiiiiMysza1986, dorota1 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny!
Odzywalam sie na ten temat juz w innej grupie- i tam jedna z kolezanek bardzo mi pomogla i mnie dosc mocno uspokoila!
Gdyby ktoeas z was miala kiedys taka sytuacje bardzo prosze o odzew!
Tak wiec...niedawno mialam 1 stymulacje ( krotki protokol, AMH 6,7), wszystko przebieglo ok, wielkosc pecherzykow estradiol- wszystko ok. Po punkcji okazalo sie ze wszystkie kom niedojrzale-hmmm zapewne wiecie jak sie poczułam...
Moze na priv. udzielicie mi jakies informacji, podzielicie sie swoimi doswiadczeniami.
Z gory bardzo wam dziekuje i zycze powodzenia!!!!
-
dorota1 wrote:Czyli nie powinnam się bać że żle pobiorę wymaz?
Badanie jest napewno wiarygodne w 100%.
Bo może właśnie to było przyczyną nie zagnieżdzenia się zarodeczka?!
Warto zbadać....
Wymaz napewno pobierzesz prawidłowo więc spokojnie. Mnie wyszły 2 MTHFR_677C-T i MTHFR_1298A-C i jeszcze PAI-1 4G wszystkie w układzie heterozygotycznym. Generalnie lekarz wogole się nie przejął przepisał mi tylko kwas foliowy 5 mg i kazał zażywać witaminy z metalową formą kwasu foliowego.
Może teraz przed transferem dostanę jakieś leki ale na razie nic nie wiem jeszcze .
dorota1 lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Wymaz napewno pobierzesz prawidłowo więc spokojnie. Mnie wyszły 2 MTHFR_677C-T i MTHFR_1298A-C i jeszcze PAI-1 4G wszystkie w układzie heterozygotycznym. Generalnie lekarz wogole się nie przejął przepisał mi tylko kwas foliowy 5 mg i kazał zażywać witaminy z metalową formą kwasu foliowego.
Może teraz przed transferem dostanę jakieś leki ale na razie nic nie wiem jeszcze .
Moja bratowa po 2 poronieniach zrobiła to badanie i własnie jej wyszła ta mutacja MTHFR677C i przy następnej ciąży brała już kwas foliowy 5mg, acard i cleksan i teraz dzięki temu ma zdrowego synka
-
dorota1 wrote:Czy możesz mi podpowiedzieć jak go zrobić czy dostanę instrukcję z przesyłką? Boję się że może zrobie coś nie tak i badanie nie będzie wiarygodne
dorota1 lubi tę wiadomość
-
dorota1 wrote:Czyli jednak mrożaczki się przyjmują !!! Dlatedo wierzę że któryś z moich też zostanie z mamusią.
Dziewczyny gratulacje i życzę bardzo nuuuudnych ciąż!!
Widzę że bocian ostro pracuje tej wiosny.dorota1, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Moja pani doktor nawet twierdzi ,że mrożaczki są bardzo fajne, bo jak się je odmrozi to nabierają takiej chęci do walki ,że często się przyjmują Ona nie jest za świeżym transferem bo mówi ,że te całe zastrzyki ,które w siebie pakujemy są dużym obciążeniem dla organizmu, a rosnące w kosmos hormony sprawiają niezbyt korzystne warunki dla zarodka. Dlatego ja z góry byłam przygotowana na to ,że będziemy podchodzić do criotransferu a nie świeżego. Później moje wyniki badań i tak nie pozwoliły na świeży transfer , ale to już inna bajka
-
Maja30 wrote:Czesc dziewczyny!
Odzywalam sie na ten temat juz w innej grupie- i tam jedna z kolezanek bardzo mi pomogla i mnie dosc mocno uspokoila!
Gdyby ktoeas z was miala kiedys taka sytuacje bardzo prosze o odzew!
Tak wiec...niedawno mialam 1 stymulacje ( krotki protokol, AMH 6,7), wszystko przebieglo ok, wielkosc pecherzykow estradiol- wszystko ok. Po punkcji okazalo sie ze wszystkie kom niedojrzale-hmmm zapewne wiecie jak sie poczułam...
Moze na priv. udzielicie mi jakies informacji, podzielicie sie swoimi doswiadczeniami.
Z gory bardzo wam dziekuje i zycze powodzenia!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:29
-
lipcowka86 wrote:Morwa Ty już ruszyłaś z kopyta z przygotowaniami do crio??
Kotowa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Tak , ruszam z kopyta namiętnie perfumuję się estrogenami :p biorę taki lek o nazwie Lenzetto, który dostarcza się przez skórę ,stąd nazwałam to perfumami :p co z tego będzie dowiem się na wizycie 7 kwietnia juz nie mogę się doczekać!
Przypuszczam, że siedzisz jak na szpilkach bo ja też tak mam. Ja się mam zgłosić do lekarza pod koniec cyklu, żeby ustalić przygotowanie do crio a dziś dopiero 6dc więc muszę jeszcze poczekać przynajmniej 2 tygodnie, już mnie nosi z kąta w kąt A do crio jeszcze ponad miesiąc więc pewno do tego czasu muszę sobie znaleźć jakieś twórcze zajęcie żeby nie osiwieć -
lipcowka86 wrote:Przypuszczam, że siedzisz jak na szpilkach bo ja też tak mam. Ja się mam zgłosić do lekarza pod koniec cyklu, żeby ustalić przygotowanie do crio a dziś dopiero 6dc więc muszę jeszcze poczekać przynajmniej 2 tygodnie, już mnie nosi z kąta w kąt A do crio jeszcze ponad miesiąc więc pewno do tego czasu muszę sobie znaleźć jakieś twórcze zajęcie żeby nie osiwieć
-
U nas 4 prawidłowe rozwijające sie zarodki w sobote transfer
MalaHD, Morwa, ania8306, Bella93, ana167, Deseo, Alrauna1987, dorota1, kozamonia lubią tę wiadomość
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Melduje sie po histero - macica "idealna" i biopsja zrobiona
ania8306, Morwa, ana167, MalaHD, Deseo, Alrauna1987, dorota1, magda_31, Angie 31, Kalija, domiszka lubią tę wiadomość
-
Deseo wrote:Bella- super wieści to co działasz dalej?
Kontrola u endokrynologa 10.04
Kwiecień odpada na 100%, jak immuno i tarczyca beda ok to maj
Edit: jest progres - plakalam tylko przy wybudzeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 18:51
Morwa, Deseo lubią tę wiadomość