In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Dziewczyny nadal mam 6 dzieci
Jutro zabieram jednego do brzuszka, trzymajcie za nas kciuki
U mnie z kolei wszystko było dalej ok, a miałam jakiś 5 mutacji. Mąż ma F508, więc baliśmy się, że i ja mogę to mieć. Wtedy musielibyśmy robić pgd, a nie bardzo mi się uśmiecha.
Zobaczę, czy mam robić na tą v-leiden, tak czy siak będę musiała całą ciążę leki przyjmować.
To ja trzymam kciukasy za ciebie! Ładnie się nim opiekuj!
Kalija ja uważam, że to dobry wynik. -
nick nieaktualnyEmcia123 wrote:U mnie tez nikt nie wie o pozyrywnej bhcg mam nadzieje ze moje malenstwwo ma sie dobrze☺
Ja dziewczyny nie powiem nikomu, gdy zajdę w ciążę. Będziemy tylko my wiedzieli, a kiedyś rodzina sama zauważy
Boję się, że w przypadku mojej mutacji mogę poronić. Nie chcę by ktokolwiek wiedział, nie zniosę szeptów za plecami, które teraz czuję na karku.
Poza tym chcę mieć dwa kropki w brzusiu, chcę moje kochane bliźniaki -
dorota1 wrote:Hej kochane proszę o pomoc. Jak się dokładnie nazywa to badanie na ten gen mutacji MTHFR. I czy wiarygodne z wymazu policzka?
Ja widzialam tylko te z krwi -
dorota1 wrote:Hej kochane proszę o pomoc. Jak się dokładnie nazywa to badanie na ten gen mutacji MTHFR. I czy wiarygodne z wymazu policzka?
http://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
Edit: dla porównania diagnostyka i ich badanie z krwi mnie oszukało, bo mam tę mutację ,której według nich nie mam. A według firmy powyżej i według alabu mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 15:08
dorota1 lubi tę wiadomość
-
Muszę to napisać! 8dpt beta 84!
Gdyby nie jedna z naszych forumowiczek nie miałabym kropusia pod serduszkiem❤zachorowalam dosłownie 1 dzień przed transferem i bałam się podejść
Jak urodze i będzie to dziewczynka dam na imię właśnie tej osoby.
Dziękuję...gdyby nie ty❤asiamar, kozamonia, MalaHD, ania8306, Alrauna1987, Morwa, Bella93, Flowwer, Kalija, *SmoczycA*, Kotowa, sandzu, magda_31, Angela*, Deseo lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie 31 wrote:Muszę to napisać! 8dpt beta 84!
Gdyby nie jedna z naszych forumowiczek nie miałabym kropusia pod serduszkiem❤zachorowalam dosłownie 1 dzień przed transferem i bałam się podejść
Dziękuję...gdyby nie ty❤
Gratulacje -
Angie 31 wrote:Muszę to napisać! 8dpt beta 84!
Dziękuję...gdyby nie ty❤
A ja zaczynam schizoeac przed jutrzejsza powtórka bety, że spadnie i takie tamhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:Gratulacje
A ja zaczynam schizoeac przed jutrzejsza powtórka bety, że spadnie i takie tam
Nie wolno ci się stresować zaufaj swojemu instynktowi:-)
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Nie wolno ci się stresować zaufaj swojemu instynktowi:-)https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:Gratulacje
A ja zaczynam schizoeac przed jutrzejsza powtórka bety, że spadnie i takie tam
Lecisz jak ostatnio z samego rana?
Kiedy po pozytywnej becie ma sie pierwsze usg? W ktorym dpt?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Viszka, Deseo dziękuję :*
MalaHD trzymam moooocno &&&
Angie 31 gratulacje!!! to Twoje pierwsze INF?
78beti wiesz, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu życzę spokojnej nocy i napisz nam rano jaki piekny masz przyrost!
Jejku, nawet nie wiecie jak cieszą mnie forumowe ciąże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 20:59
MalaHD lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Viszka, Deseo dziękuję :*
MalaHD trzymam moooocno &&&
Angie 31 gratulacje!!! to Twoje pierwsze INF?
Tak pierwsze ivf ale drugie podejście z Crio mrozaczka
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Morwa wrote:Ja robiłam z wymazu z policzka. Robiłam dokładnie ten zestaw ze strony poniżej. Jak najbardziej jest to badanie wiarygodne ,bo jest to badanie genetyczne ,gdzie potrzebne jest twoje DNA a w ślinie masz go sporo
Edit: dla porównania diagnostyka i ich badanie z krwi mnie oszukało, bo mam tę mutację ,której według nich nie mam. A według firmy powyżej i według alabu mam.
-
Morwa wrote:Ja robiłam z wymazu z policzka. Robiłam dokładnie ten zestaw ze strony poniżej. Jak najbardziej jest to badanie wiarygodne ,bo jest to badanie genetyczne ,gdzie potrzebne jest twoje DNA a w ślinie masz go sporo
Edit: dla porównania diagnostyka i ich badanie z krwi mnie oszukało, bo mam tę mutację ,której według nich nie mam. A według firmy powyżej i według alabu mam.
Lipcówka86 widzę że Ty też robiłaś wymaz z policzka ,czy łatwo się go robi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:01
-
dorota1 wrote:Czy możesz mi podpowiedzieć jak go zrobić czy dostanę instrukcję z przesyłką? Boję się że może zrobie coś nie tak i badanie nie będzie wiarygodne
Lipcówka86 widzę że Ty też robiłaś wymaz z policzka ,czy łatwo się go robi?
Dorotko wykonanie wymazu jest bardzo proste, otrzymujesz z laboratorium gotowy zestaw z wymazówkami, torebkami, kopertą i instrukcją pobrania wymazu. Jest tam podany też nr telefonu na infolinie, gdzie w razie problemu możesz zadzwonić. Jak pobierzesz próbkę, dzwonisz do nich i oni wysyłają do Ciebie kuriera po wymaz. Cała procedura jest bardzo prostadorota1 lubi tę wiadomość