In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dorota1 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym transferem crio? Ile badań muszę powtórzyć? Czy jest szansa na sukces jeśli na świeżym beta wyniosła 1. Nigdy nie miałam problemu z zajściem tylko z utrzymaniem a tu nawet nic nie ruszyło po świeżym transferzę. Proszę o poradę.
dorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże na wstępie 78beti! Wielkie gratulacje, teraz tylko kciuki za przyrost
Już się tutaj zadomawiałam i czytałam posty na bieżąco, lecz siedziałam cichutko. Miałam startować w kwietniu, ale @ ma przyjść w ten piątek, a wizyta na środę następnego tygodnia. Ehh, jak nie urok to sraczka, ale.... jak mówią, nagle to po diable. Muszę zaczekać.
MalaHD - nie wiem czy dobrze kojarzę, ale jakiś czas temu pytałaś o mutacja czynnika v leiden. Robiłaś badanie, czy się nad nim zastanawiasz?
Czuję, że i mnie może to czekać, bo stwierdzono u mnie mutację G20210G>A. Wizytę z genetykiem mam dopiero na 6 kwietnia. -
Cześć Viszka:)
Dziewczyny ja się pożalić chciałam. Wczoraj miałam pierwszą punkcję. Po punkcji poszłam do gina , ktory powiedział, że pobrano mi 19 oosytów oraz, że będziemy robić IVM . Dodał też, że "embriolodzy komórki czymś tam podlewają, żeby dojrzały i one się potem nie chcą zamrażać". Dziś dzwonili z kliniki, że udało sie zapłodnić 4 (mąż rano był oddać nasienie). Na piątek mam termin transferu (3doba).
Po cichu liczyłam, że uda się zapłodnić 6, jedną zatransferują a pięć zamrożą i będą na kolejne cykle. Wiem, że powinnam myśleć pozytywnie, ale w głowie mam same czarne scenariusze.
-
Pozalic? Z opisu wynika, ze embriolodzy zastosowali medium, bo komorki nie do konca byly dojrzale, a pozniej zaplodnili te najlepsze. Rzadko zdarza sie tak ze z 6komorek jest 6zarodkow. Glowa do gory. Kciuki za ladne podziały &&
Kalija lubi tę wiadomość
-
Serio? Uffff
Dziewczyny dzięki za tak szybki odzew !!! Kamień z serca:)
Bella93 jak sobie czytam np. u Ciebie, że "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" to myślałam, że mój wynik jakiś słaby. Poza tym naczytałam się, jak to komórki odpadają w każdej dobie i jeszcze lekarz mi dołożył tym, bym się nie nastawiała na mrożenie. Rozumiesz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:34
-
Kalija wrote:Serio? Uffff
Dziewczyny dzięki za tak szybki odzew !!! Kamień z serca:)
Bella93 jak sobie czytam np. u Ciebie, że "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" to myślałam, że mój wynik jakiś słaby. Poza tym naczytałam się, jak to komórki odpadają w każdej dobie i jeszcze lekarz mi dołożył tym, bym się nie nastawiała na mrożenie. Rozumiesz...
To ze komorek jest malo to nie znaczy ze nie bedzie zarodkow - i odwrotnie.
Teraz mozna tylko czekac
Edit: choc to ze oocyty trafily do medium daje troche do myslenia... powiem tak: ja na kazdym etapie ani sie nie cieszylam ani nie smucilam. Nic wiecej nie mozna zrobic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:56
-
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Czy sa na forum dziewczyny ktore mialy ciaze pozamaciczna po in vitro jakie byly objawy ja sie strasznie boje poniedzialkowego usg.
Ktory masz dpt? -
Emcia123 wrote:Czy sa na forum dziewczyny ktore mialy ciaze pozamaciczna po in vitro jakie byly objawy ja sie strasznie boje poniedzialkowego usg.
-
Hej dziewczyny wyprodukowałam 17 komórek z czego 11 jest prawidłowych
Bella93, ania8306, Morwa, Karo-Linka, Angie 31, MalaHD, kozamonia, Alrauna1987 lubią tę wiadomość
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemka29 wrote:Ja miałam po prawej stronie. Jak się rano obudziłam to strasznie bolał mnie brzuch z prawej strony ale wzięłam nospę i chyba dwa apapy i przeszło. Nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze. Ale z jednej strony łatwo się to wszystko mówi. Szczerze to ja też się martwię czasami pobolewa mnie prawy jajnik i wieczorem bolą mnie łydki zwłaszcza prawa a tak to innych objawów brak. W piątek idę na betę i po kolejne zwolnienie oraz recepty. Jeszcze nikomu nic nie mówiliśmy o tym, że beta jest dodatnia.
-
Emcia123 wrote:Dzisiaj 22 wizyta w poniedziałek
Nie denerwuj sie