In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
bajka_ wrote:Hej witam się z Wami nieśmiało. Mam za sobą 4 nieudane iui. Stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, genetyka ok. Czekamy na wyniki mutacji. Zdecydowaliśmy się na in vitro i po mimo, że czułam, że tak to się skończy to boję się bardzo....Chyba potrzebuję trochę otuchy dziewczyny...Mam taki mętlik w głowie zaczynam stymulacje zaraz po @ więc za jakieś 9 dni...
-
Hej Bajka
nic się nie martw początki zawsze są trudne.... Ja też jestem po 4 nieudanych IUI. Na wizycie na, której lekarz zaproponował nam ICSI dostałam jakby w twarz bo byłam przekonana, że mam przed sobą jeszcze 2 IUI. Zdecydowaliśmy się i teraz czekają na nas 4 blastki. Cała stymulacja zleciała bardzo szybko. Teraz czekamy na crio i to już się bardzo dłuży, ale teraz to już bliżej niż dalej:)
Ja jestem 3 tygodnie po punkcji i już zapomniałam o zastrzykach Najlepiej skupić się na oczekiwanym efekcie całą resztę da się przeżyć -
Bella, przesyłka poszła daj znać jak dojdzie do Ciebie, Morwa jak jesteś zainteresowana zapraszam na priv.
Bella93, Morwa lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
bajka_ wrote:Hej witam się z Wami nieśmiało. Mam za sobą 4 nieudane iui. Stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, genetyka ok. Czekamy na wyniki mutacji. Zdecydowaliśmy się na in vitro i po mimo, że czułam, że tak to się skończy to boję się bardzo....Chyba potrzebuję trochę otuchy dziewczyny...Mam taki mętlik w głowie zaczynam stymulacje zaraz po @ więc za jakieś 9 dni...Mikołaj 25.04.2011
-
Bajka- tak jak dziewczyny piszą, strach ma wielkie oczy. Mnie kiedyś też wydawało się, że to coś strasznego, trudnego i nie od ogarnięcia. A tu wszystko krok po kroku poszło i dało się radę
Pomoc tu na forum jest nie oceniona Jak coś to pisz- nie ma głupich pytań -
Dzięki dziewczyny....Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki Dziewczyny a macie jakieś złote rady w oparciu o Wasze doświadczenie? Mam na myśli pytania, które powinnam zadać lekarzowi, czy powinnam się jakoś dodatkowo suplementować (biorę kwas foliowy, body max i wit. D 1000J). Zastanawiam się także nad podaniem 2 zarodków (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem). Czy to zwiększa szansę na powodzenie in vitro? Przepraszam za to, że tak chaotycznie ale nie pamiętam kiedy byłam tak zielona w temaciebajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
bajka_ wrote:Dzięki dziewczyny....Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki Dziewczyny a macie jakieś złote rady w oparciu o Wasze doświadczenie? Mam na myśli pytania, które powinnam zadać lekarzowi, czy powinnam się jakoś dodatkowo suplementować (biorę kwas foliowy, body max i wit. D 1000J). Zastanawiam się także nad podaniem 2 zarodków (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem). Czy to zwiększa szansę na powodzenie in vitro? Przepraszam za to, że tak chaotycznie ale nie pamiętam kiedy byłam tak zielona w temacie
Omega 3 , wit e (koniecznie naturalna d-alfa tokoferol) , wit d3 , kwas foliowy (u mnie wersja metylowana), poza tym ja jadłam wit c w dużych dawkach i ubichinol( którego w zaleceniu miał również mój mąż). No i dużo białka w diecie. Mam nadzieję ,że o niczym nie zapomniałambajka_ lubi tę wiadomość
-
Hej Wam Melduję wykonanie zadania: transfer dwóch zarodków w 3 dobie 8A i 6A, mamy jeszcze 2 razy 8A Powiezdzcie mi dlaczego do transferu nie wybrali tylko 8A? I co oznacza że zarodek jest komaptujący?
MalaHD, bajka_ lubią tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
lady_pink wrote:Jaką konkretnie wit e polecasz?
-
czar-nula wrote:I co oznacza że zarodek jest komaptujący?
-
lady_pink wrote:Jestem tępą dzidą jeśli chodzi o wybór leków i czytanie etykietek. Mam swoje suple które zawsze wybieram a każda nowa magiczna piguła przyprawia mnie o stan nerwicy:)
W domu mam tokovit e - czy to jest ok? Reklamują jako naturalna ale wiem jak wygląda świat
Ile w ogóle brać witaminy E? 200? 400?
Ja mam na swojej 134 mg (200 IU)lady_pink lubi tę wiadomość
-
Morwa w jakiej klinice jesteś? ja w swojej nie dostałam żadnych wytycznych, lekarz na pytanie o diete/suple powiedział tylko "trzeba jeść zdrowo"
Dziewczyny byłyście w swoich klinikach u dietetyka?
Ja dziś dzwoniłam do Invimedu i dowiedziałam się, że nie mam ani jednego mrożaczka (z 19 oocytów miałam zapłodnionych 4, z czego jeden mi podali). Jeśli to podejście okaże się nieudane, będę musiała przystąpić do procedury ponownie, od początku.
W obliczu nowych wiadomości trudno mi mieć nadzieję, że z ubiegłego piątkowego transferu (zarodek podany w 3 dobie) będzie ciąża
edit:
Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 22:27
-
Kalija wrote:Morwa w jakiej klinice jesteś? ja w swojej nie dostałam żadnych wytycznych, lekarz na pytanie o diete/suple powiedział tylko "trzeba jeść zdrowo"
Dziewczyny byłyście w swoich klinikach u dietetyka?
Ja dziś dzwoniłam do Invimedu i dowiedziałam się, że nie mam ani jednego mrożaczka (z 19 oocytów miałam zapłodnionych 4, z czego jeden mi podali). Jeśli to podejście okaże się nieudane, będę musiała przystąpić do procedury ponownie, od początku.
W obliczu nowych wiadomości trudno mi mieć nadzieję, że z ubiegłego piątkowego transferu (zarodek podany w 3 dobie) będzie ciąża
edit:
Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ??? -
Bella a możesz mi dokładnie napisać jak się nazywa to badanie h. pyroli bo jest kilka i niewiem który dokładnie. I czy tylko ja czy mój R też. Z góry dziekujeponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
Bella, przesyłka doszła? Morwa odpisałam na priv. Dziewczyny czy Wam też się tak czas dłuży? Z tego cyklowego ,,nicnierobienia" chyba wezmę chłopa w obroty i szarpnę się na ostatnią próbę na ,,naturalsie", w cuda nie wierzę, ale nadzieja dobra rzecz.Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Bella, przesyłka doszła? Morwa odpisałam na priv. Dziewczyny czy Wam też się tak czas dłuży? Z tego cyklowego ,,nicnierobienia" chyba wezmę chłopa w obroty i szarpnę się na ostatnią próbę na ,,naturalsie", w cuda nie wierzę, ale nadzieja dobra rzecz.
Chciałabym też wierzyć w cuda , ale w moim przypadku się nie uda, bo nie ma co transportować komórki jajowej do macicy :p jedna autostrada usunięta z map mojej otrzewnej a druga zamknięta najprawdopodobniej bezpowrotnie ale ja tam wierzę w cud in vitro i w to że tak wie uda a czas powoli zaczyna mi się dłużyć co nie jest fajne..
Życzę za to Tobie , aby czas upływał przyjemnie i oczywiście życzę tego naturalnego cudu -
Kalija wrote:Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ???
innamorata88 wrote:Bella, przesyłka doszła?
Ja helicobaktera robilam igg i igm, bo moj narzeczony przechodzil, wiec gdyby wyszloby igg to i tak igm musialabym robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:40