X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Hej witam się z Wami nieśmiało. Mam za sobą 4 nieudane iui. Stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, genetyka ok. Czekamy na wyniki mutacji. Zdecydowaliśmy się na in vitro i po mimo, że czułam, że tak to się skończy to boję się bardzo....Chyba potrzebuję trochę otuchy dziewczyny...Mam taki mętlik w głowie zaczynam stymulacje zaraz po @ więc za jakieś 9 dni...
    Witaj :* Głowa do góry :D nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bajka :)
    nic się nie martw początki zawsze są trudne.... Ja też jestem po 4 nieudanych IUI. Na wizycie na, której lekarz zaproponował nam ICSI dostałam jakby w twarz bo byłam przekonana, że mam przed sobą jeszcze 2 IUI. Zdecydowaliśmy się i teraz czekają na nas 4 blastki. Cała stymulacja zleciała bardzo szybko. Teraz czekamy na crio i to już się bardzo dłuży, ale teraz to już bliżej niż dalej:)
    Ja jestem 3 tygodnie po punkcji i już zapomniałam o zastrzykach :) Najlepiej skupić się na oczekiwanym efekcie :) całą resztę da się przeżyć :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przesyłka poszła :) daj znać jak dojdzie do Ciebie, Morwa jak jesteś zainteresowana zapraszam na priv. :)

Bella93, Morwa lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Hej witam się z Wami nieśmiało. Mam za sobą 4 nieudane iui. Stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, genetyka ok. Czekamy na wyniki mutacji. Zdecydowaliśmy się na in vitro i po mimo, że czułam, że tak to się skończy to boję się bardzo....Chyba potrzebuję trochę otuchy dziewczyny...Mam taki mętlik w głowie zaczynam stymulacje zaraz po @ więc za jakieś 9 dni...
    Bajka, strach ma wielkie oczy. :) Życzę byś szybko oswoiła się z sytuacją :) zobaczysz, że IVF to milowy krok w Waszych staraniach o kropka. :)

Mikołaj 25.04.2011

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bella, przesyłka poszła :) daj znać jak dojdzie do Ciebie, Morwa jak jesteś zainteresowana zapraszam na priv. :)
    Jestem zainteresowana wysłałam priv :)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- tak jak dziewczyny piszą, strach ma wielkie oczy. Mnie kiedyś też wydawało się, że to coś strasznego, trudnego i nie od ogarnięcia. A tu wszystko krok po kroku poszło i dało się radę :)
    Pomoc tu na forum jest nie oceniona ;) Jak coś to pisz- nie ma głupich pytań ;D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny....Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki :) Dziewczyny a macie jakieś złote rady w oparciu o Wasze doświadczenie? Mam na myśli pytania, które powinnam zadać lekarzowi, czy powinnam się jakoś dodatkowo suplementować (biorę kwas foliowy, body max i wit. D 1000J). Zastanawiam się także nad podaniem 2 zarodków (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem). Czy to zwiększa szansę na powodzenie in vitro? Przepraszam za to, że tak chaotycznie ale nie pamiętam kiedy byłam tak zielona w temacie ;)

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Dzięki dziewczyny....Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki :) Dziewczyny a macie jakieś złote rady w oparciu o Wasze doświadczenie? Mam na myśli pytania, które powinnam zadać lekarzowi, czy powinnam się jakoś dodatkowo suplementować (biorę kwas foliowy, body max i wit. D 1000J). Zastanawiam się także nad podaniem 2 zarodków (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem). Czy to zwiększa szansę na powodzenie in vitro? Przepraszam za to, że tak chaotycznie ale nie pamiętam kiedy byłam tak zielona w temacie ;)
    Co do suplementacji to ja od gina dostałam takie wytyczne :
    Omega 3 , wit e (koniecznie naturalna d-alfa tokoferol) , wit d3 , kwas foliowy (u mnie wersja metylowana), poza tym ja jadłam wit c w dużych dawkach i ubichinol( którego w zaleceniu miał również mój mąż). No i dużo białka w diecie. Mam nadzieję ,że o niczym nie zapomniałam ;)

bajka_ lubi tę wiadomość

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Melduję wykonanie zadania: transfer dwóch zarodków w 3 dobie 8A i 6A, mamy jeszcze 2 razy 8A :) Powiezdzcie mi dlaczego do transferu nie wybrali tylko 8A? I co oznacza że zarodek jest komaptujący?

MalaHD, bajka_ lubią tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Jaką konkretnie wit e polecasz? :)
    Każdą,która jest naturalną, czyli d-alfa tokoferol. Ta syntetyczna ma oznaczenie dl-alfa tokoferol. Ja ma tą z firmy solgar, ale każda naturalna witamina E jest dobra :) szukaj tej aktywnej formy d-alfa tokoferol i będzie git :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    I co oznacza że zarodek jest komaptujący?
    Kompaktujacy - ma zlane blastomery, zazwyczaj sa to morule, czyli zarodek 4dniowy.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Jestem tępą dzidą jeśli chodzi o wybór leków i czytanie etykietek. Mam swoje suple które zawsze wybieram a każda nowa magiczna piguła przyprawia mnie o stan nerwicy:)
    W domu mam tokovit e - czy to jest ok? Reklamują jako naturalna ale wiem jak wygląda świat ;)
    Ile w ogóle brać witaminy E? 200? 400?
    Tak ta jest dobra bo zawiera (d-alpha-tocopherol) :)
    Ja mam na swojej 134 mg (200 IU)

lady_pink lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa w jakiej klinice jesteś? ja w swojej nie dostałam żadnych wytycznych, lekarz na pytanie o diete/suple powiedział tylko "trzeba jeść zdrowo" :/

Dziewczyny byłyście w swoich klinikach u dietetyka?

Ja dziś dzwoniłam do Invimedu i dowiedziałam się, że nie mam ani jednego mrożaczka (z 19 oocytów miałam zapłodnionych 4, z czego jeden mi podali). Jeśli to podejście okaże się nieudane, będę musiała przystąpić do procedury ponownie, od początku.

W obliczu nowych wiadomości trudno mi mieć nadzieję, że z ubiegłego piątkowego transferu (zarodek podany w 3 dobie) będzie ciąża :(

edit:

Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 22:27

dqprgu1royghdo7j.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Morwa w jakiej klinice jesteś? ja w swojej nie dostałam żadnych wytycznych, lekarz na pytanie o diete/suple powiedział tylko "trzeba jeść zdrowo" :/

Dziewczyny byłyście w swoich klinikach u dietetyka?

Ja dziś dzwoniłam do Invimedu i dowiedziałam się, że nie mam ani jednego mrożaczka (z 19 oocytów miałam zapłodnionych 4, z czego jeden mi podali). Jeśli to podejście okaże się nieudane, będę musiała przystąpić do procedury ponownie, od początku.

W obliczu nowych wiadomości trudno mi mieć nadzieję, że z ubiegłego piątkowego transferu (zarodek podany w 3 dobie) będzie ciąża :(

edit:

Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ???
    Wszystko jest w mojej stopce - zaraz pod zdjęciem dzieciaczka ;) jestem we Wrocławskim Invimedzie :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija przykro mi, że resz
    ta maluchow nie dala rady ale ten co masz go w brzuszku na pewno sobie poradzi :)

Kabełka lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a możesz mi dokładnie napisać jak się nazywa to badanie h. pyroli bo jest kilka i niewiem który dokładnie. I czy tylko ja czy mój R też. Z góry dziekuje :)

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przesyłka doszła? Morwa odpisałam na priv. :) Dziewczyny czy Wam też się tak czas dłuży? :( Z tego cyklowego ,,nicnierobienia" chyba wezmę chłopa w obroty i szarpnę się na ostatnią próbę na ,,naturalsie", w cuda nie wierzę, ale nadzieja dobra rzecz. :D :D :D :D :D :D

Mikołaj 25.04.2011

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bella, przesyłka doszła? Morwa odpisałam na priv. :) Dziewczyny czy Wam też się tak czas dłuży? :( Z tego cyklowego ,,nicnierobienia" chyba wezmę chłopa w obroty i szarpnę się na ostatnią próbę na ,,naturalsie", w cuda nie wierzę, ale nadzieja dobra rzecz. :D :D :D :D :D :D
    Wysłałam przelew i na priv podałam dane do przesyłki :) Dziękuję jeszcze raz :*
    Chciałabym też wierzyć w cuda , ale w moim przypadku się nie uda, bo nie ma co transportować komórki jajowej do macicy :p jedna autostrada usunięta z map mojej otrzewnej a druga zamknięta najprawdopodobniej bezpowrotnie ;) ale ja tam wierzę w cud in vitro i w to że tak wie uda :) a czas powoli zaczyna mi się dłużyć co nie jest fajne..
    Życzę za to Tobie , aby czas upływał przyjemnie i oczywiście życzę tego naturalnego cudu :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Krotki protokol, od 2 do 9dc Puregon 125, od 6 do 9dc Orgalutran, konczylam dwoma ampulkami Gonapeptylu w 10dc
    innamorata88 wrote:
    Bella, przesyłka doszła?
    Doszła, napisałam na priv. Dziękuję :*

Ja helicobaktera robilam igg i igm, bo moj narzeczony przechodzil, wiec gdyby wyszloby igg to i tak igm musialabym robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:40

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ