X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Hej witam się z Wami nieśmiało. Mam za sobą 4 nieudane iui. Stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, genetyka ok. Czekamy na wyniki mutacji. Zdecydowaliśmy się na in vitro i po mimo, że czułam, że tak to się skończy to boję się bardzo....Chyba potrzebuję trochę otuchy dziewczyny...Mam taki mętlik w głowie zaczynam stymulacje zaraz po @ więc za jakieś 9 dni...
    Witaj :* Głowa do góry :D nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bajka :)
    nic się nie martw początki zawsze są trudne.... Ja też jestem po 4 nieudanych IUI. Na wizycie na, której lekarz zaproponował nam ICSI dostałam jakby w twarz bo byłam przekonana, że mam przed sobą jeszcze 2 IUI. Zdecydowaliśmy się i teraz czekają na nas 4 blastki. Cała stymulacja zleciała bardzo szybko. Teraz czekamy na crio i to już się bardzo dłuży, ale teraz to już bliżej niż dalej:)
    Ja jestem 3 tygodnie po punkcji i już zapomniałam o zastrzykach :) Najlepiej skupić się na oczekiwanym efekcie :) całą resztę da się przeżyć :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przesyłka poszła :) daj znać jak dojdzie do Ciebie, Morwa jak jesteś zainteresowana zapraszam na priv. :)

Bella93, Morwa lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Hej witam się z Wami nieśmiało. Mam za sobą 4 nieudane iui. Stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, genetyka ok. Czekamy na wyniki mutacji. Zdecydowaliśmy się na in vitro i po mimo, że czułam, że tak to się skończy to boję się bardzo....Chyba potrzebuję trochę otuchy dziewczyny...Mam taki mętlik w głowie zaczynam stymulacje zaraz po @ więc za jakieś 9 dni...
    Bajka, strach ma wielkie oczy. :) Życzę byś szybko oswoiła się z sytuacją :) zobaczysz, że IVF to milowy krok w Waszych staraniach o kropka. :)

Mikołaj 25.04.2011

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bella, przesyłka poszła :) daj znać jak dojdzie do Ciebie, Morwa jak jesteś zainteresowana zapraszam na priv. :)
    Jestem zainteresowana wysłałam priv :)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- tak jak dziewczyny piszą, strach ma wielkie oczy. Mnie kiedyś też wydawało się, że to coś strasznego, trudnego i nie od ogarnięcia. A tu wszystko krok po kroku poszło i dało się radę :)
    Pomoc tu na forum jest nie oceniona ;) Jak coś to pisz- nie ma głupich pytań ;D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny....Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki :) Dziewczyny a macie jakieś złote rady w oparciu o Wasze doświadczenie? Mam na myśli pytania, które powinnam zadać lekarzowi, czy powinnam się jakoś dodatkowo suplementować (biorę kwas foliowy, body max i wit. D 1000J). Zastanawiam się także nad podaniem 2 zarodków (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem). Czy to zwiększa szansę na powodzenie in vitro? Przepraszam za to, że tak chaotycznie ale nie pamiętam kiedy byłam tak zielona w temacie ;)

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Dzięki dziewczyny....Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki :) Dziewczyny a macie jakieś złote rady w oparciu o Wasze doświadczenie? Mam na myśli pytania, które powinnam zadać lekarzowi, czy powinnam się jakoś dodatkowo suplementować (biorę kwas foliowy, body max i wit. D 1000J). Zastanawiam się także nad podaniem 2 zarodków (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem). Czy to zwiększa szansę na powodzenie in vitro? Przepraszam za to, że tak chaotycznie ale nie pamiętam kiedy byłam tak zielona w temacie ;)
    Co do suplementacji to ja od gina dostałam takie wytyczne :
    Omega 3 , wit e (koniecznie naturalna d-alfa tokoferol) , wit d3 , kwas foliowy (u mnie wersja metylowana), poza tym ja jadłam wit c w dużych dawkach i ubichinol( którego w zaleceniu miał również mój mąż). No i dużo białka w diecie. Mam nadzieję ,że o niczym nie zapomniałam ;)

bajka_ lubi tę wiadomość

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Melduję wykonanie zadania: transfer dwóch zarodków w 3 dobie 8A i 6A, mamy jeszcze 2 razy 8A :) Powiezdzcie mi dlaczego do transferu nie wybrali tylko 8A? I co oznacza że zarodek jest komaptujący?

MalaHD, bajka_ lubią tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Jaką konkretnie wit e polecasz? :)
    Każdą,która jest naturalną, czyli d-alfa tokoferol. Ta syntetyczna ma oznaczenie dl-alfa tokoferol. Ja ma tą z firmy solgar, ale każda naturalna witamina E jest dobra :) szukaj tej aktywnej formy d-alfa tokoferol i będzie git :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    I co oznacza że zarodek jest komaptujący?
    Kompaktujacy - ma zlane blastomery, zazwyczaj sa to morule, czyli zarodek 4dniowy.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Jestem tępą dzidą jeśli chodzi o wybór leków i czytanie etykietek. Mam swoje suple które zawsze wybieram a każda nowa magiczna piguła przyprawia mnie o stan nerwicy:)
    W domu mam tokovit e - czy to jest ok? Reklamują jako naturalna ale wiem jak wygląda świat ;)
    Ile w ogóle brać witaminy E? 200? 400?
    Tak ta jest dobra bo zawiera (d-alpha-tocopherol) :)
    Ja mam na swojej 134 mg (200 IU)

lady_pink lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa w jakiej klinice jesteś? ja w swojej nie dostałam żadnych wytycznych, lekarz na pytanie o diete/suple powiedział tylko "trzeba jeść zdrowo" :/

Dziewczyny byłyście w swoich klinikach u dietetyka?

Ja dziś dzwoniłam do Invimedu i dowiedziałam się, że nie mam ani jednego mrożaczka (z 19 oocytów miałam zapłodnionych 4, z czego jeden mi podali). Jeśli to podejście okaże się nieudane, będę musiała przystąpić do procedury ponownie, od początku.

W obliczu nowych wiadomości trudno mi mieć nadzieję, że z ubiegłego piątkowego transferu (zarodek podany w 3 dobie) będzie ciąża :(

edit:

Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 22:27

dqprgu1royghdo7j.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Morwa w jakiej klinice jesteś? ja w swojej nie dostałam żadnych wytycznych, lekarz na pytanie o diete/suple powiedział tylko "trzeba jeść zdrowo" :/

Dziewczyny byłyście w swoich klinikach u dietetyka?

Ja dziś dzwoniłam do Invimedu i dowiedziałam się, że nie mam ani jednego mrożaczka (z 19 oocytów miałam zapłodnionych 4, z czego jeden mi podali). Jeśli to podejście okaże się nieudane, będę musiała przystąpić do procedury ponownie, od początku.

W obliczu nowych wiadomości trudno mi mieć nadzieję, że z ubiegłego piątkowego transferu (zarodek podany w 3 dobie) będzie ciąża :(

edit:

Bella93 widzę, że masz PCOS tak jak ja, proszę napisz mi jak/czym Cię stymulowali, że miałaś "40oocytów/30dojrzałych/6zapłodnionych" miałaś długi protokół czy krótki ???
    Wszystko jest w mojej stopce - zaraz pod zdjęciem dzieciaczka ;) jestem we Wrocławskim Invimedzie :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija przykro mi, że resz
    ta maluchow nie dala rady ale ten co masz go w brzuszku na pewno sobie poradzi :)

Kabełka lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a możesz mi dokładnie napisać jak się nazywa to badanie h. pyroli bo jest kilka i niewiem który dokładnie. I czy tylko ja czy mój R też. Z góry dziekuje :)

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przesyłka doszła? Morwa odpisałam na priv. :) Dziewczyny czy Wam też się tak czas dłuży? :( Z tego cyklowego ,,nicnierobienia" chyba wezmę chłopa w obroty i szarpnę się na ostatnią próbę na ,,naturalsie", w cuda nie wierzę, ale nadzieja dobra rzecz. :D :D :D :D :D :D

Mikołaj 25.04.2011

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bella, przesyłka doszła? Morwa odpisałam na priv. :) Dziewczyny czy Wam też się tak czas dłuży? :( Z tego cyklowego ,,nicnierobienia" chyba wezmę chłopa w obroty i szarpnę się na ostatnią próbę na ,,naturalsie", w cuda nie wierzę, ale nadzieja dobra rzecz. :D :D :D :D :D :D
    Wysłałam przelew i na priv podałam dane do przesyłki :) Dziękuję jeszcze raz :*
    Chciałabym też wierzyć w cuda , ale w moim przypadku się nie uda, bo nie ma co transportować komórki jajowej do macicy :p jedna autostrada usunięta z map mojej otrzewnej a druga zamknięta najprawdopodobniej bezpowrotnie ;) ale ja tam wierzę w cud in vitro i w to że tak wie uda :) a czas powoli zaczyna mi się dłużyć co nie jest fajne..
    Życzę za to Tobie , aby czas upływał przyjemnie i oczywiście życzę tego naturalnego cudu :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Krotki protokol, od 2 do 9dc Puregon 125, od 6 do 9dc Orgalutran, konczylam dwoma ampulkami Gonapeptylu w 10dc
    innamorata88 wrote:
    Bella, przesyłka doszła?
    Doszła, napisałam na priv. Dziękuję :*

Ja helicobaktera robilam igg i igm, bo moj narzeczony przechodzil, wiec gdyby wyszloby igg to i tak igm musialabym robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:40

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ