In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOna333- ja po tygodniu od punkcji zaczelam normalnie cwiczyc. Wczesniej bylam obolala. Mysle ze nie powinnas sie martwic wynikiem bo orzeciez wystarczy jedna dzielna komorecxka:) ja mialam 12 i wszystkie niedojrzałe!!
I w zwiazku tym moim marnym wynikiem punkcji mam do was dziwczyny pytanie. Czy bralyscie DHEA? Macie jakies doswiadczenia? Badalyscie poziom? Gdzie zamawialyscie? Czy przy eysokim AMH mozna brac? Z gory bardzo dziekuje! -
Maja30 wrote:Ona333- ja po tygodniu od punkcji zaczelam normalnie cwiczyc. Wczesniej bylam obolala. Mysle ze nie powinnas sie martwic wynikiem bo orzeciez wystarczy jedna dzielna komorecxka:) ja mialam 12 i wszystkie niedojrzałe!!
I w zwiazku tym moim marnym wynikiem punkcji mam do was dziwczyny pytanie. Czy bralyscie DHEA? Macie jakies doswiadczenia? Badalyscie poziom? Gdzie zamawialyscie? Czy przy eysokim AMH mozna brac? Z gory bardzo dziekuje!👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Ona333 &&
-
Hej Domiszka, Bobby , Tuonela i Domis
Tuonela w Macierzyństwie w Krakowie można wykupić pakiet za 9800 zł i najlepiej to zrobić jeszcze przed rozpoczęciem stymulacji bo wtedy wszystkie wizyty są wliczone w cenę pakietu. Można płacić też na bieżąco poszczególne etapy.
Kala gratulację !! kolejna dobra wiadomość tej wiosny
Domiszka po punkcji dostałam zalecenia od lekarza żeby dużo pić (2-3l), jeść dużo nabiału i przez 3-4 dni leżeć, miałam duże prawdopodobieństwo wystąpienia hiperstymulacji (jajniki 6x9cm), na szczęście rozeszło się po kościach
Morwa dbaj o swoje 13 ciekawe czy urodzą się też o 13:13 :D
Angela super
Ona jak pytałam lekarza powiedział mi, że po transferze przez kilka dni powinnam zalegnąć na kanapie a później poleca wrócić do pracy, żeby się czymś zająć
Ona jak tam?? już spakowana ??
Lady_E na procedure wydaliśmy 11 800 z czego 9800 pakiet, 580 zł leki, 830 zł na badania. Nie miałam jeszcze transferu więc dojdą jeszcze leki. Pakiet mamy do momentu potwierdzenia ciąży klinicznej lub do wykorzystania ostatniego zarodka. Z uwagi na brak świeżego transferu i zwiększona liczbę wizyt, które są wliczone w cenę pakietu już jesteśmy do przodu niż jak płacilibyśmy każdy etap osobno.
Cieszę się, że już po Świętach
13.04 byłam na wizycie kontrolnej i na szczęście wszystko dobrze jajniki wracają do swoich rozmiarów więc w następnym cyklu crio :D
Jako przygotowanie do transferu dostałam Estrofem chyba od 3 dc już nie pamiętam, i Acard 75, lekarz stwierdził, że będzie stymulowała tylko endometrium, czy to normalne, że tylko tyle dostałam??
Mam się zgłosić między 12-14 dc na kontrolę a ok 5 dni później mam mieć crio, więc jeśli tylko @ się nie spóźni to jakoś między 8-12 będziemy się pakować
Mam do Was jeszcze pytanie czy do crio miałyście stosowane Embryo Glue ?? W naszej klinice jest to dodatkowa opcja z dopłatą 500 zł i teraz nie wiem czy przy transferze zawsze jest stosowany „specjalny klej” a ten Embryo Glue to jakiś wspomagacz czy jak ??
Bella a Ty kiedy się pakujesz??
Morwa lubi tę wiadomość
-
Maja30 wrote:Ona333- ja po tygodniu od punkcji zaczelam normalnie cwiczyc. Wczesniej bylam obolala. Mysle ze nie powinnas sie martwic wynikiem bo orzeciez wystarczy jedna dzielna komorecxka:) ja mialam 12 i wszystkie niedojrzałe!!
I w zwiazku tym moim marnym wynikiem punkcji mam do was dziwczyny pytanie. Czy bralyscie DHEA? Macie jakies doswiadczenia? Badalyscie poziom? Gdzie zamawialyscie? Czy przy eysokim AMH mozna brac? Z gory bardzo dziekuje! -
Lipcowka, jaka dawka tego Estrofemu?
Ja mam 3x1 od 2dc
Czekam na wyniki biopsji endo i zobaczymy
Moj lekarz nie zaleca EG (nie ma potwierdzonej skutecznosci), za to przy kazdym crio mam AH. -
Bella co do Estrofemu to mam 1 tabletkę od 3 dc, od 6dc mam dwie tabletki a od 9 dc 3 tabletki - tak mi się przynajmniej wydaje jak wrócę do domu to się upewnię. Czy to EG to nie jest ten "standardowy klej" ?? AH to nacięcie osłonki zarodka tak??
-
lipcowka86 wrote:Bella co do Estrofemu to mam 1 tabletkę od 3 dc, od 6dc mam dwie tabletki a od 9 dc 3 tabletki - tak mi się przynajmniej wydaje jak wrócę do domu to się upewnię. Czy to EG to nie jest ten "standardowy klej" ?? AH to nacięcie osłonki zarodka tak??
EG to embryo glue i tylko taki klej jest dostepny w mojej klinice. Tak, AH to naciecie otoczki. -
Bella93 wrote:To jakos tak dziwnie...ja od razu mam 3x1 zeby nie dopuścić do wzrostu pecherzyka (zablokowac owu).
EG to embryo glue i tylko taki klej jest dostepny w mojej klinice. Tak, AH to naciecie otoczki.
hmmm ja to nie znam się na tych wszystkich lekach, więc jak mi przepisali tak będę zażywać
Czyli na temat EG i AH tak jak z większością ilu lekarzy tyle opinii, muszę poprostu zapytać przy następnej wizycie mojego lekarza co o tym sądzi
U nas w klinice i EG i AH kosztuje 500 zł to znów nie taki majątek a jak ma zwiększyć szansę to może warto się zastanowić
-
nick nieaktualny
-
Maja30 wrote:Morwa dziekuje za odpowiedz a powiedz mi jeszcze jakiecdawki przyjmiwalas DHEA?.
domiszka- pcos nie mam tylko gdzies wyczytalam zecraczej sie go stosuje przy malym amh a ja mam 6.
To polecam zebys zbadala spbie stezenie, innamorata z forum ma amh okolo 1,79 zaczela brac dhea na szczescie bardzo krotko bo okazalo sie ze ma steenie tak wysokie ze podejrzewali guza nadnercza
innamorata88 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Maja30 wrote:Morwa dziekuje za odpowiedz a powiedz mi jeszcze jakiecdawki przyjmiwalas DHEA?.
domiszka- pcos nie mam tylko gdzies wyczytalam zecraczej sie go stosuje przy malym amh a ja mam 6.
To polecam zebys zbadala spbie stezenie, innamorata z forum ma amh okolo 1,79 zaczela brac dhea na szczescie bardzo krotko bo okazalo sie ze ma steenie tak wysokie ze podejrzewali guza nadnercza
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Bella93 wrote:Lipcowka, jaka dawka tego Estrofemu?
Ja mam 3x1 od 2dc
Czekam na wyniki biopsji endo i zobaczymy
Moj lekarz nie zaleca EG (nie ma potwierdzonej skutecznosci), za to przy kazdym crio mam AH.Bella93 lubi tę wiadomość
-
domiszka- pcos nie mam tylko gdzies wyczytalam zecraczej sie go stosuje przy malym amh a ja mam 6. -
Morwa wrote:U nas AH z tego co nam mówiła doktor robią głównie na mrożonych zarodkach w 3 dobie. My chcieliśmy brać, ale usłyszeliśmy ,że przy dobrze rozwiniętych blastkach to szkoda kasy, gdyż one nawet mimo tego ,że były mrożone mają bardzo cienką otoczkę. Więc się nie dochodziłam nawet, zaufałam im, zobaczymy jaki będzie tego efekt.
Ostatnio przy burzy mozgow, lekarze z Gamety doszli do wniosku, ze maja wiecej pozytywnych transferow przy AH i w momencie zmiany cen, wprowadzili FET z AH w cenie.Morwa, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
Mam progesteron z dzisiaj - 25,56 ng/ml. Ja się cieszę, bo to najwyższy mój progesteron(poza tym w ciąży) , ale czy jest dobry i czy wystarczy to tak naprawdę tego nie wiem. Biorę 3 razy luteinę i 3 razy duphaston. Dzisiaj jest 9dpo (4dpt). Lecę na cyklu sztucznym. Jak myślicie ?
_Hope_ lubi tę wiadomość
-
Lutka dowcipna?
Napewno w macicy masz wyzszy poziom, no i ten dupek ale poziom i tak ladny.
Morwa, jak pisze pod Twoim postem to nie moge sie skupic przez te dzieciaki -
Bella93 wrote:Lutka dowcipna?
Napewno w macicy masz wyzszy poziom, no i ten dupek ale poziom i tak ladny.
Morwa, jak pisze pod Twoim postem to nie moge sie skupic przez te dzieciaki
Edit :te dzieci dobrze obrazują w tym momencie nas , mnie i mąża. Nie trudno zgadnąć która to ja ,a który mąż :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:40
Asia_88, bajka_ lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Tak dowcipna to źle czy dobrze ,że dowcipna?
Edit :te dzieci dobrze obrazują w tym momencie nas , mnie i mąża. Nie trudno zgadnąć która to ja ,a który mąż :p
A tak serio: tej dowcipnej jest mniej w krwiobiegu a wiecej w macicy.
To u nas po crio jest podobnieMorwa lubi tę wiadomość