X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona333- ja po tygodniu od punkcji zaczelam normalnie cwiczyc. Wczesniej bylam obolala. Mysle ze nie powinnas sie martwic wynikiem bo orzeciez wystarczy jedna dzielna komorecxka:) ja mialam 12 i wszystkie niedojrzałe!!

I w zwiazku tym moim marnym wynikiem punkcji mam do was dziwczyny pytanie. Czy bralyscie DHEA? Macie jakies doswiadczenia? Badalyscie poziom? Gdzie zamawialyscie? Czy przy eysokim AMH mozna brac? Z gory bardzo dziekuje!

• domiszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja30 wrote:
    Ona333- ja po tygodniu od punkcji zaczelam normalnie cwiczyc. Wczesniej bylam obolala. Mysle ze nie powinnas sie martwic wynikiem bo orzeciez wystarczy jedna dzielna komorecxka:) ja mialam 12 i wszystkie niedojrzałe!!

I w zwiazku tym moim marnym wynikiem punkcji mam do was dziwczyny pytanie. Czy bralyscie DHEA? Macie jakies doswiadczenia? Badalyscie poziom? Gdzie zamawialyscie? Czy przy eysokim AMH mozna brac? Z gory bardzo dziekuje!
    Jesliwysokosc amh jest spowodowana pcos to niestety odpada...

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona333 &&

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Domiszka, Bobby , Tuonela i Domis :)

Tuonela w Macierzyństwie w Krakowie można wykupić pakiet za 9800 zł i najlepiej to zrobić jeszcze przed rozpoczęciem stymulacji bo wtedy wszystkie wizyty są wliczone w cenę pakietu. Można płacić też na bieżąco poszczególne etapy.

Kala gratulację !! kolejna dobra wiadomość tej wiosny :)

Domiszka po punkcji dostałam zalecenia od lekarza żeby dużo pić (2-3l), jeść dużo nabiału i przez 3-4 dni leżeć, miałam duże prawdopodobieństwo wystąpienia hiperstymulacji (jajniki 6x9cm), na szczęście rozeszło się po kościach :)

Morwa dbaj o swoje 13 :) ciekawe czy urodzą się też o 13:13 :D:D

Angela super :)

Ona jak pytałam lekarza powiedział mi, że po transferze przez kilka dni powinnam zalegnąć na kanapie a później poleca wrócić do pracy, żeby się czymś zająć :)
    Ona jak tam?? już spakowana ?? :D

Lady_E na procedure wydaliśmy 11 800 z czego 9800 pakiet, 580 zł leki, 830 zł na badania. Nie miałam jeszcze transferu więc dojdą jeszcze leki. Pakiet mamy do momentu potwierdzenia ciąży klinicznej lub do wykorzystania ostatniego zarodka. Z uwagi na brak świeżego transferu i zwiększona liczbę wizyt, które są wliczone w cenę pakietu już jesteśmy do przodu niż jak płacilibyśmy każdy etap osobno.

Cieszę się, że już po Świętach :)
    13.04 byłam na wizycie kontrolnej i na szczęście wszystko dobrze :) jajniki wracają do swoich rozmiarów więc w następnym cyklu crio :D:D
    Jako przygotowanie do transferu dostałam Estrofem chyba od 3 dc już nie pamiętam, i Acard 75, lekarz stwierdził, że będzie stymulowała tylko endometrium, czy to normalne, że tylko tyle dostałam??
    Mam się zgłosić między 12-14 dc na kontrolę a ok 5 dni później mam mieć crio, więc jeśli tylko @ się nie spóźni to jakoś między 8-12 będziemy się pakować:)
    Mam do Was jeszcze pytanie czy do crio miałyście stosowane Embryo Glue ?? W naszej klinice jest to dodatkowa opcja z dopłatą 500 zł i teraz nie wiem czy przy transferze zawsze jest stosowany „specjalny klej” a ten Embryo Glue to jakiś wspomagacz czy jak ??

Bella a Ty kiedy się pakujesz??

Morwa lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja30 wrote:

Ja przed punkcją miałam amh 6,35. Mam pcos. Brałam dhea firmy enjot. Na punkcji pobrali mi 38 oocytów. Przed punkcją brałam 2 ampułki Gonapeptylu stąd embriolodzy mieli problem z 100%określeniem jakości komórek jajowych. W rezultacie 6 komórek mi zapłodnili a 20 oocytów zamrozili ;) ja oprócz dhea polecam także ubichinol , duże dawki wit C , omega 3 witaminę E w naturalnej formie (d-alpha-tocopherol). Dhea odstawiłam jak tylko rozpoczęła się stymulacją , brałam go wcześniej przez 3 miesiące :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka, jaka dawka tego Estrofemu?

Ja mam 3x1 od 2dc
    Czekam na wyniki biopsji endo i zobaczymy :)
    Moj lekarz nie zaleca EG (nie ma potwierdzonej skutecznosci), za to przy kazdym crio mam AH.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella co do Estrofemu to mam 1 tabletkę od 3 dc, od 6dc mam dwie tabletki a od 9 dc 3 tabletki - tak mi się przynajmniej wydaje jak wrócę do domu to się upewnię. Czy to EG to nie jest ten "standardowy klej" ?? AH to nacięcie osłonki zarodka tak??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Bella co do Estrofemu to mam 1 tabletkę od 3 dc, od 6dc mam dwie tabletki a od 9 dc 3 tabletki - tak mi się przynajmniej wydaje jak wrócę do domu to się upewnię. Czy to EG to nie jest ten "standardowy klej" ?? AH to nacięcie osłonki zarodka tak??
    To jakos tak dziwnie...ja od razu mam 3x1 zeby nie dopuścić do wzrostu pecherzyka (zablokowac owu).
    EG to embryo glue i tylko taki klej jest dostepny w mojej klinice. Tak, AH to naciecie otoczki.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To jakos tak dziwnie...ja od razu mam 3x1 zeby nie dopuścić do wzrostu pecherzyka (zablokowac owu).
    EG to embryo glue i tylko taki klej jest dostepny w mojej klinice. Tak, AH to naciecie otoczki.

hmmm ja to nie znam się na tych wszystkich lekach, więc jak mi przepisali tak będę zażywać :)
    Czyli na temat EG i AH tak jak z większością ilu lekarzy tyle opinii, muszę poprostu zapytać przy następnej wizycie mojego lekarza co o tym sądzi :)
    U nas w klinice i EG i AH kosztuje 500 zł to znów nie taki majątek a jak ma zwiększyć szansę to może warto się zastanowić :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa dziekuje za odpowiedz a powiedz mi jeszcze jakiecdawki przyjmiwalas DHEA?.
    domiszka- pcos nie mam tylko gdzies wyczytalam zecraczej sie go stosuje przy malym amh a ja mam 6.

• domiszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja30 wrote:
    Morwa dziekuje za odpowiedz a powiedz mi jeszcze jakiecdawki przyjmiwalas DHEA?.
    domiszka- pcos nie mam tylko gdzies wyczytalam zecraczej sie go stosuje przy malym amh a ja mam 6.

To polecam zebys zbadala spbie stezenie, innamorata z forum ma amh okolo 1,79 zaczela brac dhea na szczescie bardzo krotko bo okazalo sie ze ma steenie tak wysokie ze podejrzewali guza nadnercza

innamorata88 lubi tę wiadomość

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja30 wrote:

To polecam zebys zbadala spbie stezenie, innamorata z forum ma amh okolo 1,79 zaczela brac dhea na szczescie bardzo krotko bo okazalo sie ze ma steenie tak wysokie ze podejrzewali guza nadnercza

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy AMH właśnie w okolicach już 5-6 nie wskazuje na PCO ? Plus oczywiście obraz jajników, wynik LH i FSH. Ja mam niewiele powyżej 6 i mam stwierdzenie PCO.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Lipcowka, jaka dawka tego Estrofemu?

Ja mam 3x1 od 2dc
    Czekam na wyniki biopsji endo i zobaczymy :)
    Moj lekarz nie zaleca EG (nie ma potwierdzonej skutecznosci), za to przy kazdym crio mam AH.
    U nas AH z tego co nam mówiła doktor robią głównie na mrożonych zarodkach w 3 dobie. My chcieliśmy brać, ale usłyszeliśmy ,że przy dobrze rozwiniętych blastkach to szkoda kasy, gdyż one nawet mimo tego ,że były mrożone mają bardzo cienką otoczkę. Więc się nie dochodziłam nawet, zaufałam im, zobaczymy jaki będzie tego efekt.

Bella93 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja30 wrote:
    Zaczynałam od jednej tabletki , a później brałam po 2. Dla własnego spokoju i przede wszystkim zdrowia zrób sobie wyniki zanim zaczniesz brać, tak jak domiszka radzi :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U nas AH z tego co nam mówiła doktor robią głównie na mrożonych zarodkach w 3 dobie. My chcieliśmy brać, ale usłyszeliśmy ,że przy dobrze rozwiniętych blastkach to szkoda kasy, gdyż one nawet mimo tego ,że były mrożone mają bardzo cienką otoczkę. Więc się nie dochodziłam nawet, zaufałam im, zobaczymy jaki będzie tego efekt.
    Moje sa gruboskorne :D
    Ostatnio przy burzy mozgow, lekarze z Gamety doszli do wniosku, ze maja wiecej pozytywnych transferow przy AH i w momencie zmiany cen, wprowadzili FET z AH w cenie.

Morwa, innamorata88 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam progesteron z dzisiaj - 25,56 ng/ml. Ja się cieszę, bo to najwyższy mój progesteron(poza tym w ciąży) , ale czy jest dobry i czy wystarczy to tak naprawdę tego nie wiem. Biorę 3 razy luteinę i 3 razy duphaston. Dzisiaj jest 9dpo (4dpt). Lecę na cyklu sztucznym. Jak myślicie ?

_Hope_ lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutka dowcipna?
    Napewno w macicy masz wyzszy poziom, no i ten dupek ;) ale poziom i tak ladny.

Morwa, jak pisze pod Twoim postem to nie moge sie skupic przez te dzieciaki :D

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Lutka dowcipna?
    Napewno w macicy masz wyzszy poziom, no i ten dupek ;) ale poziom i tak ladny.

Morwa, jak pisze pod Twoim postem to nie moge sie skupic przez te dzieciaki :D
    Tak dowcipna :) to źle czy dobrze ,że dowcipna?

Edit :te dzieci dobrze obrazują w tym momencie nas , mnie i mąża. Nie trudno zgadnąć która to ja ,a który mąż :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:40

Asia_88, bajka_ lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tak dowcipna :) to źle czy dobrze ,że dowcipna?

Edit :te dzieci dobrze obrazują w tym momencie nas , mnie i mąża. Nie trudno zgadnąć która to ja ,a który mąż :p
    Dobrze, ze dowcipna, bo podjezykowa jest niesmaczna ;)
    A tak serio: tej dowcipnej jest mniej w krwiobiegu a wiecej w macicy.

To u nas po crio jest podobnie :D

Morwa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ