In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nawet nie wiem jakim protokołem ja idę. Chyba dowiem się teraz na wizycie co i jak. Jejku jeszcze tak zielona w temacie to ja nie byłam nigdy Może to i dobrze, bo przy inseminacjach wiedziałam wszystko i co mi z tej wiedzy jak się nie udało. Rozważę urlop w takim razie aby mieć o jeden stres mniej.
Lipcowka86 trzymam kciuki Maj, mam nadzieję, będzie dla nas szczęśliwym miesiącemlipcowka86 lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Szlam krotkim protokolem, wizyty mialam w 6, 8, 10dc i w 12dc punkcje.
Juz od tego 6dc mialam wzdety brzuch, a im dalej w las tym bylo gorzej ale nie tragicznie
Edit: przy kazdej wizycie kontrolnej mialam badany prg i E2 - krew oddawalam w klinice, najpóźniej na 2h przed wizyta, zeby na wizyte byly gotowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:35
bajka_ lubi tę wiadomość
-
bajka_ wrote:Ja nawet nie wiem jakim protokołem ja idę. Chyba dowiem się teraz na wizycie co i jak. Jejku jeszcze tak zielona w temacie to ja nie byłam nigdy Może to i dobrze, bo przy inseminacjach wiedziałam wszystko i co mi z tej wiedzy jak się nie udało. Rozważę urlop w takim razie aby mieć o jeden stres mniej.
Lipcowka86 trzymam kciuki Maj, mam nadzieję, będzie dla nas szczęśliwym miesiącem
Ja tak jak Ty żyłam w całkowitej niewiedzy na temat IVF. Miałam tylko tyle informacji co od lekarza, który stwierdził, że jestem w grupie pacjentek, które dobrze reagują na leki a w związku z tym dobrze rokują i że może wystąpić hiperstymulacja. Miałam rozpisane stosowanie leków i tyle.
Tak sobie myślę, że może czasami lepiej nie wiedzieć
Jeszcze Bella będzie świętować z nami Majowe szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:17
bajka_ lubi tę wiadomość
-
Bajka na początku czy to 5 czy 6 ds to jeszcze da się przesunąć ale pod koniec ja chodziłam 3 dni pod rząd bo dr nie był pewien kiedy dać ovitrelle.
Mi się udało zawsze dostać na wizytę po pracy więc nie musiałam brać wcale wolnego ale mój dr siedzi do 22
wzięłam urlop na punkcję i 3 dni po transferze
Po pierwszej stmulacji miałam l4 po punkcji (ze względu bardziej na przeziębienie żeby się wykurować do transferu) i na nast. dzień już szłam do pracy. Po crio wzięłam tydzień l4 i leżałam plackiem mając nadzieję, że to coś da - nie dałobajka_ lubi tę wiadomość
-
Punkcja powinna byc po 36h od podania Ovitrelle/Gonapeptylu - a podanie zalezy od wielkosci pecherzykow i E2
-
Bajka, Domis, ja przy krótkim protokole miałam wizyty co drugi dzień od 5ds.
U mnie w klinice trzeba przed wizytą do 16.30 oddać krew na hormony, więc zawsze kombinowałam tak, żeby wizyta była około 18-tej. Na badanie przejeżdżałam w okolicy godz. 16-tej.
Z szefem umówiłam się tak, że przez jakiś (bliżej nieokreślony) czas będę wychodziła z pracy jakieś półtorej - dwie godziny wcześniej (ponad godzinę jadę do kliniki), a później wypiszę jeden zbiorczy wniosek o urlop. I w sumie wypisałam wniosek tylko o jeden dzień urlopu
W trakcie stymulacji czułam się dobrze, wręcz tryskałam energią, więc nie miałam problemów z normalnym funkcjonowaniem.
Generalnie, jak się nie ma zbyt daleko do kliniki, to da się to z pracą pogodzić.bajka_ lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Myślę, że @ powinnam dostać 5-6 maj.
3.03 biorę ostatnią tabletkę Mercilon więc rozpisałam sobie urlop 2 tyg 15-28 maja. Nie będę miała spiny, i wszystko pozałatwiam na luzie i od pracy trochę odpocznę Mam nadzieję, że dobrze z urlopem się wstrzeliłam.
Dziewczyny a od czego zależy czy transfer zarodków jest w tym samym cyklu lub innym. Widzę, że rożnie to bywa. Lipcowka86 Ty czekasz na @ prawda? Czemu nie podano Ci zarodków w cyklu gdzie była stymulacja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:42
Bella93 lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
nick nieaktualnyCześć kobitki na początku zakorzenia tego wątku trochę sie udzielałam potem zniknęłam ale czuje sie w obowiązku zeby poinformować ze we wtorek miałam transfer 1zarodka klasa bl4.2.1 28.04 robimy bete
Przeżyłam stymulację, punkcję, niestety hiperke ale mam nadzieje ze teraz juz tylko dobre wiadomości dacie rade tu wszystkiebajka_, MalaHD, Bella93 lubią tę wiadomość
-
bajka_ wrote:Myślę, że @ powinnam dostać 5-6 maj.
3.03 biorę ostatnią tabletkę Mercilon więc rozpisałam sobie urlop 2 tyg 15-28 maja. Nie będę miała spiny, i wszystko pozałatwiam na luzie i od pracy trochę odpocznę Mam nadzieję, że dobrze z urlopem się wstrzeliłam.
Dziewczyny a od czego zależy czy transfer zarodków jest w tym samym cyklu lub innym. Widzę, że rożnie to bywa. Lipcowka86 Ty czekasz na @ prawda? Czemu nie podano Ci zarodów w cyklu gdzie była stymulacja?
Ja zniosłam sporo jajek bo aż 25, miałam mocno powiększone jajniki, więc już w trakcie stymulacji lekarz podjął decyzje, że transfer będzie odroczony. Teraz cały cykl odpoczywaliśmy, jajniki wróciły już do normy i dostaliśmy zielone światło na następny cykl. Leki mam już kupione, dawkowanie rozpisane i czekam na @ mam nadzieje, że do niedzieli najpóźniej !!bajka_, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
Bajka fajnie masz z tym urlopem, kiedy bedzie trzeba to bedziesz mogła iść na wizytę...
Ja nie mogę iść na tyle urlopu nie dali by mi, a i musze cis na wakacje zostawić
Katarzyna fajny pomysł z tym rozbiciem godzin z urlopu- ciekawe czy mój szef by sie zgodził ☺️- bo bracie ci chwile urlop szkoda kiedy te pare godz wcześniej wystarczy wyjść.
Moze skorzystam z twojego pomysłu- tylko musze jakieś dobre uzasadnienie znaleźć.TP 21.07.18
-
bajka_ wrote:Myślę, że @ powinnam dostać 5-6 maj.
Jak masz dostac @ 5/6.05 i isc krotkim protokolem to pierwsza wizyte podgladowa powinnas miec 10-12.05 a kolejna po 2dniach, wiec z pierwsza wizyta mozesz sie nie wstrzelic w urlopWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 12:06
bajka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy jest tu ktoś kto robi ivf starając się o drugie dziecko? Mam dylamat czy mamy robić z mężem kariotypy bo lekarz mi nic nie mówił o badaniach póki co, a zaczynam od maja brać antyki. W połowie czerwca mam brać gonapeptyl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 12:25
-
Bella 93 pracuję zmianowo, więc na pierwszą wizytę, jeżeli wypadnie mi, że jestem w pracy - zamienię się. Później już pójdzie z górki. Biorąc urlop mam spokojną głowę, że nie będę musiała kombinować z zamianami zbyt często.
Bella93 lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
Domis wrote:Katarzyna fajny pomysł z tym rozbiciem godzin z urlopu- ciekawe czy mój szef by sie zgodził ☺️- bo bracie ci chwile urlop szkoda kiedy te pare godz wcześniej wystarczy wyjść.
Moze skorzystam z twojego pomysłu- tylko musze jakieś dobre uzasadnienie znaleźć.
Ja na szczęście nie muszę się tłumaczyć po co biorę urlop. Ostatnio powiedziałam mu, że muszę coś załatwić i będę musiała trochę wcześniej wychodzić. U nas dopuszczają wzięcie np. pół dnia urlopu...
Tylko kadrowej musiałam później rozpisać ile godzin którego dnia wykorzystałam.
A kadrowa się oczywiście domyśla o co chodzi, bo zaraz po tym przesyłałam jej zwolnienie wystawione przez klinikę, to mi napisała "Super, powodzenia"
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny