In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozamonia, Eltasz macie info o zarodkach?
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Kwiecień
27.04 MałaHD - wizyta - jest maluch
28.04 Matka Założycielka - Mysza1986 - crio
28.04 Agniechaaaa - beta - 190,60
28.04 Żabcia Real one - punkcja
30.04 Żabcia Real one - transfer
Maj
02.05
niezapominajka2017 - punkcja
Agniechaaaa - beta 563,60
04.05
lipcowka86 - podgląd przed crio
Agniechaaaa - wizyta - jest Bałwanek i beta 1145
a88 - wizyta - odroczenie startu
ka_tarzyna - wizyta przed długim protokołem
05.05
kozamonia - punkcja
Domis - wizyta przed stymulacją
problemik - histeroskopia
Elf - start długiego protokołu
ślązaczka - wizyta
niezapominajka2017 - transfer
Mysza1986 - beta 15,8
sylwia80 - początek stymulacji
07.05
ka_tarzyna - start długiego protokołu
Mysza1986 - beta 30
Domis - początek stymulacji
08.05
Eltasz - punkcja
09.05
a88 - wizyta startowa
10.05
lipcowka86 - crio
11.05
Domiszka - wizyta startowa
12.05
Bella93 - podgląd przed crio
sylwia80 - wizyta podglądowa
ChudaRuda - start długiego protokołu
Domis - wizyta podglądowa
15.05
Innamorata88 - scratching
18.05
problemik - wizyta przed crio
19.05
niezapominajka2017 - beta
23.05
Agniechaaaa - wizyta
bajka - wizyta
Jak to rośnie ...zaraz cały ekran zabierze
Ja 12.05 mam podgląd i dostaję gonadotropiny. Mam nadzieję, że określą mi wtedy +- dzień punkcji. Jak myślicie? Ile dni teraz będę coś brać. W czwartek ostatni gonapeptyl i powinnam też mieć @, zaczynam plamić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:33
ChudaRuda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela* wrote:W piątek mialam usg 21dpt , w macicy mam 2 pecherzyki jeden jest troszkę mniejszy, ale powinien nadrobić: ) 15 mam wizytę w klinice i bede już wszystko wiedziala na 100 %
Super Ja poczytuję teraz o bliźniakach, bo też chcemy podać dwa zarodki - jak będą dwa dostępne. Tak się pozytywnie nastawiam, a co mi tam Nawet jeszce nie wyhodowałam pęcherzyków, a już je zapładniamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:31
Angela*, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
Elf wrote:Jak to rośnie ...zaraz cały ekran zabierze
domiszka, MalaHD, bajka_, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
Angela cudownie
Bajka cóż za kosmiczny estradiol jak na 4dc? dziwności.
Progesteron i estradiol zdecydowanie za wysoki na start stymulacji, fsh i lh też nie powinno tak wyglądać na gonapeptylu.
Dla porównania powiem Ci, że ja w 3dc miałam estradiol ok 10, fsh i lh zero a progesteron jakieś 0,5. Moja przysadka nie działa prawidłowo więc ja mam takie poziomy bez leków ale do rozpoczęcia stymulacji im mniej tym lepiej.
Ja nawet brałam heviran a się czasem na następny dzień okazywało, że to pryszcz
A88 o której wizyta? też jutro jestem Zostawię Ci wirusa. Gabrysia i Mysza po moich wirusach są w ciąży więc chyba zarażamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 17:48
Angela* lubi tę wiadomość
-
Elf wrote:Super Ja poczytuję teraz o bliźniakach, bo też chcemy podać dwa zarodki - jak będą dwa dostępne. Tak się pozytywnie nastawiam, a co mi tam Nawet jeszce nie wyhodowałam pęcherzyków, a już je zapładniam
Szalonaa Ty
Obecnie jestes na stymulacji ? -
Bella93 wrote:Kozamonia, Eltasz macie info o zarodkach?
Jutro lub w czwartek będę miała ostateczny raportBella93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie czy wszystkie badania wirusologiczne itp, przedkładałyscie przed rozpoczęciem procedury np. w przypadku długiego protokołu, przed antykoncepcją?? Czy powinnam te badania wykonać dopiero w miesiącu poprzedzającym właściwą stymulację?? mam problem z tym, moja lekarka na urlopie, czekaliśmy długo na wyniki badań genetycznych. Chciałabym zacząć w kolejnym miesiącu, ale jak wróci lekarka to już nie zdaże zrobic wyników chlamydii itp. bo też się czeka ok 10 dni, a nie chciałabym tracić kolejnego miesiąca.
Jak było u Was? -
MalaHD wrote:Tak, serduszko było 6t2d ale wcale nie jestem przez to spokojniejsza.
Super szybko zobaczylas ja bede miala teraz wizyte w 6tydz i 3 dni , ciekawe czy też zobacze powiedz mi jestes nadal pod opieka kliniki , czy masz jakiegos swojego gina ? -
Jestem w klinice i będę na pewno do momentu odstawienia progesteronu. Później się przeniosę bo chcę kogoś kto pracuje w szpitalu w którym będę rodzić.
Ola ja robiłam wirusowe razem z morfologią do punkcji (2 dni przed) wyniki są szybko więc to nie trzeba robić z wyprzedzeniem -
MalaHD wrote:Jestem w klinice i będę na pewno do momentu odstawienia progesteronu. Później się przeniosę bo chcę kogoś kto pracuje w szpitalu w którym będę rodzić.
Ola ja robiłam wirusowe razem z morfologią do punkcji (2 dni przed) wyniki są szybko więc to nie trzeba robić z wyprzedzeniem
A progesteron odstawia sie w 4 miesiacu tak ? Dzięki za odp -
Ola najlepiej zrobić wymazy jakieś 14 dni przed wizytą żebyś miała już wyniki(u nas wymazy ważne 6 mc) , a resztę wirusówek(ważne 3 mc)jak pisała Mała 2-3 dni przed wizytą.
Kozamonia super wynik, trzymam kciuki za resztę Maluchów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 19:30
-
nick nieaktualny